ΤΑ...ΜΠΑΟΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...

...η εταιρεία έφτιαχνε ηχεία, σχεδιασμένα να λειτουργήσουν ως μεγάφωνα στην καμπίνα που λέγεται χώρος, να ήταν το μυστικό…

Ο ήχος τους «στιγμάτισε» τις μετέπειτα επιλογές μου, είτε ως ακροατή, είτε ως πωλητή…

Πολυ ωραία η πρωτη τοποθετηση... συμφωνω απόλυτα!!... και σαφως το ίδιο συμβαίνει και με εμένα σε σχέση με το οτι σου αφηνουν το "στιγμα" τους... σε "καλομαθαίονουν" τόσο πολυ σε κάποιους τομεις που για να πάρεις ουσιαστική βελτιωση σ' αυτό που ήδη "έχεις" και να αποκτήσεις ταυτόχρονα αυτό που δεν "έχεις" πρεπει να δωσεις μπολικα χρηματα...!!!
Ομολογω οτι είμαι στην αρχή μια αναζητησης για ηχειο μεν... ακόμα όμως δεν έχω ακουσει κατι που να μου διμιουργήσει την αίσθηση του "το θελω τωρα" που μου διμιούργησαν τα 2/3 μόλις τα άκουσα δε!!!

Απάντηση: Re: ΤΑ...ΜΠΑΟΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...

Πολυ ωραία η πρωτη τοποθετηση... συμφωνω απόλυτα!!... και σαφως το ίδιο συμβαίνει και με εμένα σε σχέση με το οτι σου αφηνουν το "στιγμα" τους... σε "καλομαθαίονουν" τόσο πολυ σε κάποιους τομεις που για να πάρεις ουσιαστική βελτιωση σ' αυτό που ήδη "έχεις" και να αποκτήσεις ταυτόχρονα αυτό που δεν "έχεις" πρεπει να δωσεις μπολικα χρηματα...!!!
Ομολογω οτι είμαι στην αρχή μια αναζητησης για ηχειο μεν... ακόμα όμως δεν έχω ακουσει κατι που να μου διμιουργήσει την αίσθηση του "το θελω τωρα" που μου διμιούργησαν τα 2/3 μόλις τα άκουσα δε!!!

Τα Harbeth HL5 τα ακουσες;

Δεν είναι πιό ακριβά απο τα SP 1/2 ta 5αρια της Harbeth,πάνω κάτω τα ίδια κοστίζουν.Επίσης απο τα πολύ τίμια ηχεία..."Μπαουλοειδή" κι αυτά:grinning-smiley-043

Διαφέρουν όμως σε ηχητικό χαρακτήρα.Δεν είναι τόσο κρατημένα πίσω,όπως τα Spendor,τόσο "ζεστά",είναι πιό μόνιτορ σε ανάλυση κι ακρίβεια αναπαραγωγής.Επίσης είναι πιό ανεπτυγμένα τα πρίμα τους.

Σχεδόν η ίδια σχολή,αρκετά διαφορετικός ήχος.

Last edited:
Aπο την OSAKA....6/7/8-11-09......το δωματιο με τα "μπαουλα" της Spendor.....το SP3/1R και το δαπεδου Α6.
Και δυο Harbeth στο τελος.

....

Attachments

• 7.jpg
    7.jpg
    77.9 KB · Views: 57
  • 54.jpg
    54.jpg
    49.6 KB · Views: 58
  • 20.jpg
    20.jpg
    56.2 KB · Views: 61
  • 15.jpg
    15.jpg
    71.3 KB · Views: 50
  • 12.jpg
    12.jpg
    57.4 KB · Views: 44
  • 10.jpg
    10.jpg
    56.4 KB · Views: 42
  • 9.jpg
    9.jpg
    60.4 KB · Views: 45
  • 8.jpg
    8.jpg
    84.7 KB · Views: 45
Aπο την OSAKA....6/7/8-11-09......το δωματιο με τα "μπαουλα" της Spendor.....το SP3/1R και το δαπεδου Α6.
Και δυο Harbeth στο τελος.

....

Τον καλύτερο εαυτό τους,τον δίνουν με καλή λάμπα-όχι απαραίτητα ακριβή.Στην φωτο,πάιζουν με γιαπωνέζικα Tri.

Παρατηρήστε ακόμη,τις ξύλινες απλές βάσεις,που θα μπορούσε ο καθένας να τις φτιάξει,με μηδαμινό κόστος.

Aπο το Τokyo 22/23/24-5-09.....τα Spendor SP100R. (Tri)

....

Attachments

• 51.jpg
    51.jpg
    125.6 KB · Views: 35
  • 55.jpg
    55.jpg
    117.6 KB · Views: 33
  • 54.jpg
    54.jpg
    132.9 KB · Views: 32
  • 52.jpg
    52.jpg
    123.1 KB · Views: 34
  • 50.jpg
    50.jpg
    130.7 KB · Views: 42
  • 48.jpg
    48.jpg
    140.4 KB · Views: 41
  • 47-2.jpg
    47-2.jpg
    133.6 KB · Views: 39
  • 5.jpg
    5.jpg
    176.4 KB · Views: 42
  • 4.jpg
    4.jpg
    173.8 KB · Views: 49
  • 56.jpg
    56.jpg
    128.8 KB · Views: 42
Oι ΤRI γενικά βγάζουν πολύ λίγα βατάκια, μου κάνει εντύπωση, οδηγούνται σωστά? Έχω ακούσει τα SP1/2 πάντως με NAIM και με έναν BelCanto Celio κι έχω πάθει πλάκα!

Last edited:
Re: Απάντηση: ΤΑ...ΜΠΑΟΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...

Τον καλύτερο εαυτό τους,τον δίνουν με καλή λάμπα-όχι απαραίτητα ακριβή.Στην φωτο,πάιζουν με γιαπωνέζικα Tri.

Παρατηρήστε ακόμη,τις ξύλινες απλές βάσεις,που θα μπορούσε ο καθένας να τις φτιάξει,με μηδαμινό κόστος.

Aκριβώς αυτό για τις βάσεις ήθελα να σχολιάσω... λες να φτιάξω δυο τέτοιες να τους πάρω και ένα καλώδιο ηχείων της προκοπης (12 tc ας πουμε) και να αφησω τις αναβαθμήσεις για αργότερα;;;

Re: Απάντηση: ΤΑ...ΜΠΑΟΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...

Μια καλή κουβέντα και από μένα για την classic σειρά των spendor. Την προτιμώ από κάθε νεώτερη. Και τα 2/3 θα τα πρότεινα με κλειστά μάτια.

+1

Η classic δεν εχει καμια σχεση με τις αλλες σειρες...

Ωραιο το ντιζαιν καποιων εταιριων αλλα οταν κελαηδαει το κουτι ξεχνας τα παντα.

Απάντηση: Re: ΤΑ...ΜΠΑΟΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...

Ωραιο το ντιζαιν καποιων εταιριων αλλα οταν κελαηδαει το κουτι ξεχνας τα παντα.

Φιλε μου ειναι οπως τα λες.

Οσες φορες ακουσα αλλα ηχεια και πολυ ακριβοτερα δεν μου μιλησαν στην ψυχη καθολου. Υπηρχε μια κρυα μηχανικη αποδοση και αυτο ηταν.
Και το ωραιο ειναι οτι τα αποκτας με λιγα χρηματα.

Χαζοι ειναι που δεν αλλαζουν το φαρδος των ηχειων τους τοσα χρονια; Δεν νομιζω.

η πλακα ειναι οτι πολλοι κατασκευαστες σπανε το κεφαλι τους με περιεργες σχεδιασεις,καινουρια υλικα,και καλα κανουν βεβαια,και αυτα τα μπαουλα σχεδον τριαντα χρονια δεν εχουν ξεπεραστει και ουτε προκειται μαλλον,στο πως αποδιδεται η μουσικη μεσα απο αυτα.
οποτε μαλλον φαινεται οτι οι αγγλοι ηταν 30 χρονια μπροστα οταν εφτιαχναν αυτα τα ηχεια.

Υπάρχουν δυό πράγματα,που για μένα ξεχωρίζουν τους κατασκευαστές μεταξύ τους.Μεράκι σ' αυτό που κάνουν κι αγάπη στο χόμπυ και στην μουσική.

Υπάρχουν κάποιοι-ουκ ολίγοι-που απλά προσπαθούν να αρμέξουν την...γελάδα,πουλώντας εντυπωσιακές σε όψη και βάρος κατασκευές και με γνώμονα μόνο το κέρδος...

Προσωπικά προτιμώ τους "παλιούς",που δεν βρέθηκαν στο χώρο τυχαία ή απο σύμπτωση,προσδοκώντας απλά και μόνο κέρδη.

Last edited:
Πάντως στην παρέα με την οποία πήγα στην έκθεση και τα είδαμε έκαναν πολύ καλή εντύπωση ειδικά εμφανισιακά αφού είναι το μόνο ηχείο στο στιλ του, το οποίο τραβάει σαν μαγνήτης τους λάτρεις του vintage που δεν είναι και λίγοι.
Και δεν είναι και τόσο μεγάλο τελικά. Άσε που έπαιζε πραγματικά καλά.

Αφού έπαιζαν έτσι πάλι καλά...

Φέτος το στήσιμο εκεί,μου θύμισε τα παλιά μαγαζιά που πωλούσαν στέρεο.Ενας τοίχος απο ηχεία,στημένα το ένα πάνω στ' άλλο.Μόνο που τα είδα έτσι στημένα,δεν μπήκα μέσα.

Εγω είχα την τυχη στη έκθεση να ακουσω τα 2/3r στημένα εκτός "σωρου" στο δωμάτιο που ήταν και τα υπόλοιπα Spendor και με δικες μου μουσικες οπότε ο ήχος ήταν πολύ καλός... δεδομένων των συνθηκών πάντα!!