Τα μυστηριώδη αγάλματα του San Severo στη Νάπολι..

Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια!!!!
τρομερή δουλειά.

Δεν ξέρω τι τεχνική εφάρμοσαν και έγινε έτσι το μάρμαρο
αυτό που μπορει να πεις οτι υπάρχουν αρκετές ουσίες που μαλακώνουν το ασβέστιο.
π.χ. επειδη το ειχαμε κανει πολύ παλια το πειραμα
Πάρτε ενα αυγό και βαλτε το σε ενα ταπεράκι με κοκακόλα, κλειστε το από πανω καλά με το καπάκι του και βαλτε το στο ψυγείο.
Μετα 3-4 μερες βγαλτε το και θα δειτε οτι ειναι σαν πλαστελίνη τοσο ευπλαστη που μπορεις να το βάλεις στο μπουκαλι της κοκακόλα.

Ακόμα θυμαστε τους βιολόγους που λέγανε για τετραγωνα φρουτα? (πορτοκαλια, καρπουζια κτλ.)
δεν εννοουσανε οτι η πορτοκαλια τα βγαζει τετραγωνα αλλά τους αφαιρουσανε το ενζυμο που προκαλει σκλήρυνση και μπορουσαν να συσκευαστουν σε παλέτες καταλαμβανοντας λιγότερο ογκο :-))

για τα τετράγωνα καρπούζια η λύση ήταν πιο απλή....

Στην Ιαπωνία μπορείτε να αγοράσετε τετράγωνα καρπούζια. Για να πετύχουν αυτό το σχήμα οι ιάπωνες αγρότες καλλιέργησαν τα καρπούζια μέσα σε τετράγωνες γυάλινες θήκες, έτσι όταν αυτά μεγάλωσαν πήραν αυτό το σχήμα. Τα παραπάνω καρπούζια είναι πιο εύκολο να σηκώθουν και φυσικά να αποθηκευτούν και να μεταφερθούν, άσε που πιάνουν και λιγότερο χώρο στο ψυγείο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα είναι και πιο φθηνά, το κάθε καρπούζι πωλείται στην Ιαπωνία για 10.000 γιέν (περίπου 62 ευρώ), τρείς φορές πάνω από ένα κανόνικό! Εδώ τα τετράγωνα καρπούζια..

1.jpg


http://www.sakopetra.com/life-a-style/food-a-drink/214-tetragona-karpouzia
 
Αυτό πάντως το "ανεξήγητο" με το σώμα να φαίνεται κάτω από το πέπλο το άκουσα πρώτη φορά στο δημοτικό και αφορούσε την κοιμωμένη του Χαλεπά.

url


url


δε γνωρίζω αν αληθεύει...