Τα νέα κορίτσια τα κάνουν όλα με επιτυχία

Xεχε, σαν σκετο "Monika" το ειχα ψαξει και δινει πολλα ασχετα αποτελεσματα, μεταξυ των οποιων μαλλον ειναι και και καποιες Μονικες ακομα πιο ταλαντουχες...:flipout:

Τωρα εβαλα και τιτλο τραγουδιου και το βρηκα! Θενξ!

Eχω μεινει αφωνος. Αυτος ο δισκος μου αρεσει παρα πολυ! Χιλια μπραβο στην κοπελα. Ελπιζω να εχει αναγνωριση και αναλογη συνεχεια.

Περσι γράφτηκαν φοβερα σχολια, παγκοσμιως, για το White Chalk της PJHarvey. Εχω αρκετο καιρο να το ακουσω, αλλα αυτη τη στιγμη ειμαι βεβαιος πως το Avatar ειναι πολυ καλύτερό του.

O Nτοκ στην αρχική του παρουσίαση είχε απίστευτη ευστοχία. Είναι ακριβώς όπως τα έγραψε τα πράγματα με το Avatar.

Kατάφερα να το ακούσω ολόκληρο πρόσφατα και δεν πίστευα στα αυτιά μου πόσο ολοκληρωμένη δουλειά είναι.
Στα λόγια του Δημήτρη, να συμπληρώσω ότι είναι έκδηλη στις μελωδίες της Μόνικα η καλώς εννοούμενη ελληνικότητα. Το εγχώριο στοιχείο διαποτίζει ολόκληρο το δίσκο κατά τη γνώμη μου και δίνει στη μελαγχολία του μια ιδιαίτερη υφή, ανόμοια με κάθε επιρροή της.
Είναι εντυπωσιακό πόσο έχει δουλέψει πάνω στις μελωδίες και πόσο πλήρης ξεμυτίζει στο προσκήνιο. Τo Avatar δεν είναι δουλειά που χτίστηκε εύκολα και στο πόδι. Σε κάποιο μέσο ακροατή μπορεί να ακουστεί ίσως μονότονο (τα κομμάτια ακολουθούν ενα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο), όμως η δυναμική του καθενός είναι εντελώς ξεχωριστή υπόθεση. Το Hunky Dory όντως κυριαρχεί παντού σαν ηχητική αναφορά, σαν κούρδισμα. Οι απογειώσεις που συμβαίνουν εδώ έχουν διαχρονική αύρα και στέλνουν εκστατικά/λυρικά μηνύματα στον εγκέφαλο.

Χίλια μπράβο στη κοπέλλα για την ανέλπιστη έκπληξη που μας επιφύλαξε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα νέα κορίτσια τα κάνουν όλα με επιτυχία

ομολογώ ...... δισκάρα .....

ουφ...ησύχασα . Διότι τόσες μέρες δεν έγραφες τίποτα και λέω θα με μπινελικώνει. Πρώτη φορά που έκανα ευθεία προτροπή αγοράς σε κάποιον -bye-

Re: Απάντηση: Τα νέα κορίτσια τα κάνουν όλα με επιτυχία

"Ο καταναλωτισμός δεν άφησε να παιχτούν τα “Hallelujah/ Not Young In My Youth” ως encore, μιας και η ίδια η Μόνικα προέτρεψε τους παρευρισκομένους οι οποίοι είχαν κλείσει τον διάδρομο έξω από τον χώρο του live να συνεχίσουν τα ψώνια τους. Την επόμενη φορά..."

Έχουμε στοιχεία πόσα αντίτυπα πούλησε εκείνη τη μέρα η Πέγκυ Ζήνα και ο Μαρτάκης στο συγκεκριμένο κατάστημα?:popcorn:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα νέα κορίτσια τα κάνουν όλα με επιτυχία

ουφ...ησύχασα . Διότι τόσες μέρες δεν έγραφες τίποτα και λέω θα με μπινελικώνει. Πρώτη φορά που έκανα ευθεία προτροπή αγοράς σε κάποιον -bye-

χμμ
γιά μένα δεν είπε:άρα να μην ανησυχώ:operator:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα νέα κορίτσια τα κάνουν όλα με επιτυχία

χμμ
γιά μένα δεν είπε:άρα να μην ανησυχώ:operator:

αν εννοείς ότι σ' εσένα πολλές φορές προτείνω δισκάρες ...είναι γιατί ακόμα έχω ελπίδες....για σένα :flipout::grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Τα νέα κορίτσια τα κάνουν όλα με επιτυχία

χα χα η ηλικία μου θα είναι το άθροισμα όλων των υπολοίπων ακροατών-θεατών :flipout::flipout:

Αν πάρεις ένα καλο χρωμοσαμπουάν και μείνεις ακούρευτος μέχρι τότε κάτι γίνεται....:grinning-smiley-043

Λοιπόν είχα την ευκαιρία ή άλλως μου κάνανε την τιμή:
Μετά του σχετικού καφέ βεβαίως...

Τι έχουμε εδώ ?
Μιά νεαρή κοπέλλα, Ελληνίδα, που το λέει η περδικούλα της.
Καταστρώνει και παρουσιάζει ένα δίσκο, with a little help from her friends, που ακούγεται αλλιώς....
αν τον ακούσεις χωρίς να έχεις "εσωτερική πληροφόρηση" ίσως να μην γυρίσεις ιδιαίτερα το κεφάλι. Καλά κομμάτια, στα όρια της ποπ, (της ψαγμένης τουλάχιστον) έως τα άδυτα του απροσδιόριστου είδους.
Με άποψη, ηχητική και συνθετική, ενορχηστρωτική και παρουσίαση.
Η κοπέλα παίζει και κιθάρα, αλλά άστο καλύτερα, ας έπαιρνε έναν επαγγελματία κιθαρίστα. Στο πρώτο κομμάτι γελούσα με το ερασιτεχνικό παίξιμο, αλλά μετά το δεύτερο με την "άποψη" και το 3ο 4ο κάτι άλλαξε.
Η κοπέλα έχει σιγουριά, τα τραγούδια της είναι ΣΟΒΑΡΑ, αλλά θλιμένα, και gloomy που λεν οι άγγλοι και δεν θα με στείλουν στο ταμείο.
Αλλά.... η φωνή... Τι μοιάζει? PJ, Pattie? ίσως... Janis Ian, Carole King, Carly Simon ? Με τίποτα...
Nico ? ας μην είμαστε υπερβολικοί... Μarianne ? χμμμ γιατί όχι...
Φυσικά ας κρατάμε στο μυαλό μας ότι δεν είμαστε "εσωτερικώς" πληροφορημένοι...
Μέχρι που σκάει το μυστικό.
Η βαθμολογία τσιμπάει ένα ένα 2αράκι, 3αράκι και από το 5-6 εκτινάσσεται.
Μετά ανοίγεις το παλ υποψίας τυρκουάζ εξώφυλλο. Η καταγωγή είναι σχεδόν τεχνηέντως κρυμμένη. Αντ αυτής βλέπεις ξεκάθαρα, κάτι ελληνικά ονόματα, Ilias, Kotsos κλπ αλλά και πληθώρα ξένων, και ένα ύποπτα αμερικάνικο master στα φημισμένα Sterling Studios της ΝΥ καθώς και μιά αναφορά και ευχαριστίες στους Calexico...
Όπως και νάχει κάποια στιγμή η ελληνική καταγωγή έχει αποκαλυφθεί και μαζί μ αυτήν η αξία του δίσκου έχει εκτιναχθεί.
Γρίφος...
Πως προέκυψε στα καλά καθούμενα το 2008 αυτός ο δίσκος ?
Κάθεται επάξια δίπλα σε οποιαδήποτε αντίστοιχη διεθνή παραγωγή και όχι μόνο.
Αρκεί να είσαι όπως έλεγε και ο μεγάλος Benny Goodman......IN THE MOOD...

εγώ δυστυχώς δεν είμαι.
αυτό όμως δεν θα υποβιβάσει επ ουδενί την αξία του δίσκου και φυσικά της κοπέλας και μπράβο της...
Φυσικά υπάρχει συνέχεια...με άκρως ενδιαφέροντα πράγματα και άλλο ένα κορίτσι που ακούει στο όνομα Ολγα Κουκλάκη....
Τόσο που να ρωτάς?
Ρε στραβός είν ο γιαλός ή .....
αλλά περί Κουκλάκη later this year....

Όσοι είστε πάντως στην κατάλληλη διάθεση, τολμήστε.
Μόνικα με κεφαλαίο Μ.