Τα πάντα για Surefire

Re: Τα πάντα για SUREFIRE

(έ ρε δούλεμα που θα φάνε αυτή που μιλάνε για απόλυτη αξιοπιστία στους Surefire! «κοίτα μην στραβώσει το joystick!”
Το ότι κάποιος (πχ. εγώ) εξέφρασε τη γνώμη του κάποια δεδομένη στιγμή δε σημαίνει ότι ισχύει για πάντα, έτσι δεν είναι;

Έχοντας ρίξει μια γρήγορη - απλή ματιά στον κατάλογο, νοιώθω μπερδεμένος με αυτή την κίνηση της Surefire. Oι πρώτες μου σκέψεις ήταν ότι είναι ωραίο παιχνιδάκι για λίγο, αλλά όχι σε κάτι που θα χρησιμοποιήσεις για να προστατέψεις τη ζωή σου.

Αν ήμουν LEO θα ήθελα ένα φακό με τζόιστικ; Όχι.
Αν ήμουν στρατιωτικός θα τον ήθελα; Όχι.
Αν πήγαινα κάπου με τους φίλους μου και είχα και άλλους καβάτζα; Σίγουρα.
Αυτή είναι η γνώμη μου και ακόμα και αν μετά από 2 χρόνια αποδειχθεί ότι το τζόιστικ είναι τέλειο, πάλι δε θα είναι στις επιλογές μου.

Εχω σκισει ομως το E2DL πραγματικα. Πεφτει κατω? τιποτα. τον πατησα με το αυτοκινητο.....τιποτα. Τον εριξα στις λασπες....τιποτα.....τον εβαλα στο νερο.....δεν επαθε τιποτα.

Αυτα δεν τα κανω με αλλο φακο. Ειδικα να το ριξει με δυναμη κατω. Το εκανα και αυτα για εφφε σε κατι φιλους. οταν επεσε εκανε σαν να εσπασε σε 1000 κομματια....να πω την αληθεια μου φοβηθηκα και εγω...αλλα απο οτι καταλαβα ηταν το κενο απο τις μπαταριες.
Ξέρω έναν τύπο αμερικάνο που έχει μαγαζί με όπλα, φακούς και όλα τα παραφερνάλια. Λοιπόν ο τύπος έχει έναν E2DL σαν EDC φακό.
Όταν ρωτάει κάποιος πελάτης γιατί οι Surefire είναι τόσο ακριβοί, αυτός βγάζει τον E2DL, τον πετάει απέναντι στον τοίχο, πηγαίνει τον μαζεύει, τον ανάβει και λέει: γι' αυτό! :laugh:

Το ότι κάποιος (πχ. εγώ) εξέφρασε τη γνώμη του κάποια δεδομένη στιγμή δε σημαίνει ότι ισχύει για πάντα, έτσι δεν είναι;

εννοεις αν θα ισχυει το θεμα της απολυτης αξιοπιστιας παντα?
αν ναι στο χερι τους ειναι!
αν εννοεις αν θα υπαρχει η αποψη αυτη παντα, ΝΑΙ!
α!καi δεν αναφερομουν σε εσενα......απλα εχω χορταsει αpο Tacticool τυπους ακομα και εδω στο Ελλαντα.

Έχοντας ρίξει μια γρήγορη - απλή ματιά στον κατάλογο, νοιώθω μπερδεμένος με αυτή την κίνηση της Surefire.

Ξερεις απο corporate Management? Ειδικα οταν παρεμβανει στον προσανατολισμο των προιοντων => επιβολη γραμμης στο σχεδιαστηριο?
Μου φαινεται οτι η Surefire πηρε εναν διπλο δρομο...

Απο τη μια η ενσωματωση της τεχνολογιας στις στρατιωτικες εφαρμογες εχει ξεφυγειαπο καθε ρεαλισμο. Επειδη μπορει κανεις να βαει τσιπακια εδω και εκει δεν σημαινει οτι χρειαζετε/πρεπει. Απλα για τις εταιρες ειναι μια better mousetrap. Αυτο εχει αμεση σχεση με τα συμβολαια....ακομα και αν δεν υπαρχουνσκοτεινες διαδρμες υπαρχουν τοσοι γκατζετακηδες/ψωνισμενοι με την τεχνολογια στις επιτροπες που ειναι επιρρεπεις σε καθε τι κανουργιο....εχω μαματο παραδειγμα αλλα ξεφευγει απο το αντικειμενο.

Απο την αλλη ακολουθει την διαδρομη της Leupold...απο την μια αρχισε το outsourcing και προφανως ενεμπλεξε πολυ το corporate Management στη δουλεια...
Δεν ειπα πριν απο καιρο οτι με παραξενεψε οτι αρχισε να μην φαινεται ο Paul Kim,,,φετος δεν νομιζω καν να ηταν στο shotshow

Last edited:

αν δε κάνω λάθος, ο μικρότερος φακός της surefire είναι ο E1B.
θα τον παίρνατε για να τον έχετε πάντα μαζί σας στο τσαντάκι σας ή να στραφω σε κάτι μικρότερο και φυσικά φτηνότερο (το οποίο όμως κάποια στιγμή θα το πετάξεις γιατί θα χαλάσει);

φυσικά για φακό που να μπαίνει στα κλειδιά ούτε για αστείο, έτσι;

Απάντηση: Re: Τα πάντα για SUREFIRE

αν δε κάνω λάθος, ο μικρότερος φακός της surefire είναι ο E1B.
θα τον παίρνατε για να τον έχετε πάντα μαζί σας στο τσαντάκι σας ή να στραφω σε κάτι μικρότερο και φυσικά φτηνότερο (το οποίο όμως κάποια στιγμή θα το πετάξεις γιατί θα χαλάσει);

Αν δεν θες αποκλειστικά surefire για τα κλειδιά υπάρχουν πολλοί.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=72842

ή να στραφω σε κάτι μικρότερο και φυσικά φτηνότερο (το οποίο όμως κάποια στιγμή θα το πετάξεις γιατί θα χαλάσει);

εκτος απο αυτα που ειπε ο παντελης θα ηθελα να προσθεω τα εξης....ολοι οι φακοι που θα δεις εκει ΔΕΝ ειναι απο αυτους που φοβασαι....εχουν εξελιχθει τοσο που στο θεμα τις αξιοπιστιας που δεν τιθεται πια θεμα.

εχω εναν μικρο fenix που παει και στα κλειδια (L0D/LD01) που μου πεφτει απο το τσεπακι 2 φορες την βδομαδα εδω και 4 χρονια!

το πιο πιθανον ειναι να αλλαξεις φακο γιατι μεσα σε 1 χρονο θα εχεις βρει κατι καλυτερο παρα επειδη θα σε αφησει.....ισως και γιατι απο το τριψε τριψε στα κλειδια θα εχει γινει πολυ μαχιμος!

θα συμφωνησω με τους Παντελη και Κωστα.

Για μενα καλυτερα να μην δωσεις χρηματα για τον Ε1Β αν τον εχεις μονο για τα κλειδια. Ειναι και λιγο μεγαλος για κλειδια. αν βεβαια τον χρησημοποιεις παντου τοτε τον συνιστω.

Εγω εχω βαλει στον ματι να τον παρω αλλα σκεφτομαι τα χρηματα.

Για τα κλειδια υπαρχουν πολλες εταιριες με το 1/3 της τιμης του surefire.

υπαρχει και μια αλλη επιλογη.

Αν θελεις πολυ φως παρε surefire. Αλλα για μενα προσωπικα ειναι λιγο μεγαλουτσικος για κλειδια.Λεω για μενα γιατι εγω στα κλειδια δεν εχω τιποτα. Μονο ενα κλειδι. Δεν μου αρεσει να γεμισω τα κλειδια με πραγματα.

Ο φακος για μενα ειναι κατι ξεχωριστο. Εχω παντα εναν μεσα στο αυτοκινητο και αλλαζω μπαταριες συχνα.... επαναφορτιζόμενες εννοείται.

σίγουρα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τον Ε1Β στα κλειδιά, λόγω του μεγάλου μήκους. αν ήταν στα 6-7 εκατοστά θα το χρησιμοποιούσα γιατί θα είχα την ισόβια εγγύηση και υποστήριξη της εταιρείας. αφού λοιπόν δεν υπάρχει άλλο μοντέλο της surefire σε μικρότερες διαστάσεις θα κοιτάξω για συνοδευτικό φακό στα κλειδιά από τις γνωστές κινέζικες εταιρείες. αντί του Ε1Β , που από την εταιρεία διαφημίζεται ως δεύτερος (back up) φακός, έχετε να μου προτείνετε κάποιον που να μπορώ να το φέρω συνέχεια μαζί μου εντός της τσάντας μου; επίσης, δεν έχω βρει ποια προδιαγραφή υδατοστεγανότητος πληρεί (οι αντίστοιχει κινέζικοι παίρνουν άριστα εδώ με το IPX8).

χαχα υδατοστεγανοτητα! μπερδεμενη ιστορια...νομιζω η εταιρια λεει για ενα μετρο στο νερο και στην πραξη ειναι 10? αν δεν πας για μακροβουτι αμην μπεις ουτε στον κοπο να το ψαξεις....εισαι καλυμενος

αν θες επιχειρησιακες προδιαγραφες LX2...αν θες νορμαλ E2DL (θα σου το πουν και οι αλλοι)....

στην ουσια και οι δυο ειναι στο μεγεθος τιυ Ε1Β με + 1 μπαταρια

εγω εχω μπει με τον δικο μου E2DL 200 lumens στο νερο για περισσοτερο απο 1 ωρα καπου στα 3 με 4 μετρα.

Αποτελεσματικος και πολυ καλο φως. το θεμα ειναι να εισαι προετοιμαστενος να εχεις αλλαξει λαστιχακια, δηλαδη να μην ειναι ξερα χωρις λυπανση και να μην εχουν φαγωθει.

Εγω δεν ειχα κανενα προβλημα.

Δεν τους αλλαζω τους surefire με κανεναν.

να προσθεσω στο προηγουμενο μυνημα, οτι στα 3 με 4 μετρα δεν εμεινα πολυ ωρα πλα ημουν στον νερο για περισσοτερο απο μια ωρα....και ο φακος εκανε βουτιες των 30 δευτερολεπτων συνεχεια στα 3 μετρα.

ψηνομαι παρα μα παρα πολυ να παραγγειλω τον E1B, ξερω θα με βρισετε, αλλα δεν αντεχω αλλο να περιμενω τον LX1.

Last edited:

οχι σε καταλαβαινουμε....ειδκα απο τη στιγμη που δεν τον ειδα στον φετινο καταλογο....

δεν μπορω να σκεφτω κατι για τον LX1. Δεν καταλαβαινω τι μπορει να εχει γινει και να μην τον εχουν βγαλει εδω και τοσο καιρο. Μονο η Surefire γνωριζει.

Θα κοιταξω να μαθω για το LX1 τωρα που θα γυρισω πισω. Εχω ενα φιλαρακι που εχει ενα καταστημα Army & Navy και εχει οτι εχει κυκλοφορησει απο Surefire. Ισως να εχει καποια παραπανω πληροφορια.

τον βλεπω στον υπνο μου τον LX1. εχε χαρη που ασχολουμε με τα ηλεκτρονικα και το σπιτι τον τελευταιο καιρο αλλιως θα ειχα φτασει μεχρι την surefire.

Παντελη,

δεν νομιζω να αξιζει αλλα ειναι αυτο που μας τρωει ολους οσους τον περιμενουμε. Η ΑΝΑΜΟΝΗ ειναι αυτο που μας κανει ολους να τον θελουμε. Πιστευω οτι δουλευουν πανω σε καινούρια τεχνολογια LED που θα εχουν κανει με καμια εταιρια συμβολαιο να μην το αποκαλυψουν.

Φαινεται καθαρα οτι απετυχαν στον LX1 version 1 γιαυτο και δεν το εβγαλαν στην φορα.

Φαινεται οτι απετυχαν και στον version 2.

Μαλλον ψαχνονται για καλυτερο LED με καλυτερο κατοπτρο και λενς.

Δεν ξερω ολα ειναι θεωριες. Απλα τις λεμε για να καλυψουμε την καψουρα μας.

Εγω εχω πει οτι οταν βγει θα τον παρω. αλλα που ειναι?

Δεν εχω αγορασει παιδια φακο εδω και ενα εξαμηνο. Δεν εχει βγει κατι που να με καλυψει παραπανω απο αυτους που εχω τωρα. Ο μονο που μπορει να το κανει ειναι ο Lumapower Signature με το ΧΜ πανω.

Μετα να δουμε τι αλλο θα βγει. Κοιταξτε εδω κατι που ψαχνω εδω το τελευταιο εξαμηνο.

Μπορει να χρησημοποιηθει σε καινουργια τεχνολογια φακων πανω στο focus.

Ειναι μεν πανακριβο αλλα αν γινει σωστη δουλει θα αξιζει με το παραπανω τα χρηματα του.

http://pcbmotor.com/