Τα πάντα για τα Dremel

Eνα εξαρτημα για συγκρατηση του Dremel κανει την μεγγενη πολλαπλων χρησεως της εταιρειας πολυ χρησιμη.

11386153906_ea78f6e77d_b.jpg

Ρυθμιζεται σε οποια θεση και γωνια βολευει.
Τα πλαστικα της μεγγενης, που ειτε χρησιμοποιειται σαν ξεχωριστος σφιγκτηρας, ειτε σαν μεγγενη παγκου οταν της προσαρμοζεις την βαση, ειναι εξαιρετικα.

• Like
Reactions: newbie
Eνα απο τα χρησιμοτερα εξαρτηματα για το πολυεργαλειο Multimax της Dremel ειναι η πολυ στενη πριονολαμα για ξυλο (και οχι μονο) πλατους ενος εκατοστου.
Γενικα, ολα ανεξαιρετως τα αναλωσιμα του παλμικου πολυεργαλειου Dremel ειναι απιστευτης ποιοτητας και αντοχης, καμμια σχεση με τα αντιστοιχα κινεζικα.

Dremel MM411 οπου ηταν δυσευρετο. Το ειχα προμηθευτει απο το Amazon Αμερικης.
13985730892_772056ac40_b.jpg

Μου κανει εντυπωση οτι το συγκεκριμενο πολυεργαλειο -σε ολες του τις εκδοσεις- δυσκολα θα το βρει κανεις, εχει καταργηθει αραγε!!??
Εχει αποσυρθει παντως απο το κεντρο βιδας που ειναι απο τους κυριωτερους αντιπροσωπους των εργαλειων/αναλωσιμων της Dremel.

Γενικα δεν βλέπω εξέλιξη στα εργαλεία τους . Σαν να την έχει παρατήσει η Bosch.
Μπορεί και ο ανταγωνισμός από Κίνα σε αναλώσιμα ακόμη και σε παρεμφερή εργαλεία να έχει μειώσει τις πωλήσεις και την ζήτηση για την συγκεκριμένη μάρκα. Έχω την σεγα και μπορώ να πω ότι είναι ακριβή για αυτό που προσφέρει. Και ειναι ακριβότερη σήμερα από όταν την αγόρασα πριν 10 χρόνια , χωρίς να έχει εξελιχθεί ως μοντέλο.

• Like
Reactions: Χιωτης
Υπαρχει πραγματικη ενδοεταιρικη συγκρουση 'συμφεροντων'.
Δυστυχως εχει να ανταγωνιστει την πρασινη αλλα και την μπλε σειρα της Bosch η οποιες βγαζουν εξίσου καλα η και καλυτερα παλμικα εργαλεια.

Eχουν καταργησει καποιους κωδικους που δεν επρεπε και εχουν λανσαρει νεα προιοντα τα οποια ειναι μαλλον αποτυχημενα -και σχεδιαστικά και λειτουργικα.

Κριμα γιατι ηταν πρωτοπορος και καινοτομος εταιρεια η οποια αργα η γρηγορα θα σβησει και θα απορροφηθει απο τις αλλες σειρες προιοντων της Bosch.
Εξαιρεση, η σειρα των ροταρυ εργαλειων τους και των αναλωσιμων, που ακομα υπερεχουν ποιοτικα του ανταγωνισμου.

Τα rotary και αυτά αν ήθελα κάποιο ποιοτικό θα πήγαινα σε proxxon .
Έχω τον αλοιφαδορο και είναι καταπληκτικός. Όσο για τα αναλώσιμα έχω κάποια χαρακτικά της proxcon με μύτη 0.5/0.3 και δεν έχω δει τέτοια ποιότητα σε dremel . Βέβαια κόστισαν και διπλάσια χρήματα αλλά τα άξιζαν.