Να σου πω την αλήθεια δεν εχω ακούσει αν υπάρχουν μαγαζιά για πλύσιμο βυνιλιων. Εγω κανω πλυση με τον απλό τρόπο αλλα πλεον εχω κουραστεί γιατί αυξάνονται διαρκώς τα βυνιλια μου.
Σκέφτομαι πολυ σοβαρά να μαζεψω κανενα χρημα να αγοράσω ενα πλυντηριο δίσκων η project η σαν αυτό που έχει ο Δημήτρης που το είδα και σε πράξη οταν πηγα σπιτι του και έπλυνε έναν δισκο μου που έτυχε απο οσους ειχα παει να είναι ο μόνος βρώμικος να το πω έτσι
Καλό πλυντήριο είχε θυμάμαι και εκείνο στη στοά στην Πανεπιστημίου, δεν θυμάμαι το όνομα του δισκάδικου, πάντα στη στοά το λέγαμε, που έχει πολλή κλασική μουσική. Αμέσως μετά την Ιπποκράτους, όπως κατεβαίνεις, στη στοά δεξιά.
Αλλά δεν ξέρω αν παίρνει δίσκους απέξω για πλύσιμο ή το έχει μόνο για δική του χρήση.
Δυστυχως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εχω και ουτε εχω ακούσει την αρχική εκδοση, αλλα είναι τοσο καλή η εγγραφή που αμφιβάλλω σοβαρα αν η πρωτη κόπια μπορει να παίξει καλύτερα.
Ετσι και παίζει καλύτερα ο original ειναι ο δίσκος που ολοι πρεπει να εχουμε στο σύστημα μας σαν το απολυτο reference
Δυστυχως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εχω και ουτε εχω ακούσει την αρχική εκδοση, αλλα είναι τοσο καλή η εγγραφή που αμφιβάλλω σοβαρα αν η πρωτη κόπια μπορει να παίξει καλύτερα.
Ετσι και παίζει καλύτερα ο original ειναι ο δίσκος που ολοι πρεπει να εχουμε στο σύστημα μας σαν το απολυτο reference
την έχω 1η κόπια US
σχεδόν απαράδεκτη ποιότητα ήχου, αλλά δεν με πειράζει.. Hendrix είναι αυτός
αν και να πω την αμαρτία μου όταν επιτέλους ήρθαν κάτι εξαρτήματα και μπόρεσα να σετάρω την Zyx μου κοντά στα 8Hz, αρκετοί μέχρι τώρα "απαράδεκτοι" σε ήχο δίσκοι που άκουσα τις τελευταίες 2 μέρες δεν ήταν καθόλου κακοί... κάθε άλλο!
στην πρώτη ευκαιρία θα βάλω να ακούσω και αυτόν μήπως αλλάξω γνώμη.
την έχω 1η κόπια US
σχεδόν απαράδεκτη ποιότητα ήχου, αλλά δεν με πειράζει.. Hendrix είναι αυτός
αν και να πω την αμαρτία μου όταν επιτέλους ήρθαν κάτι εξαρτήματα και μπόρεσα να σετάρω την Zyx μου κοντά στα 8Hz, αρκετοί μέχρι τώρα "απαράδεκτοι" σε ήχο δίσκοι που άκουσα τις τελευταίες 2 μέρες δεν ήταν καθόλου κακοί... κάθε άλλο!
στην πρώτη ευκαιρία θα βάλω να ακούσω και αυτόν μήπως αλλάξω γνώμη.
Και μιας και γράφεις ξανα για τα 8Ηz αρπάζω την ευκαιρία να σε ρωτήσω:
Στην εξίσωση της Resonance frequency το C - Cartridge compliance lateral in µm/mN πως το μετράς???
Και μιας και γράφεις ξανα για τα 8Ηz αρπάζω την ευκαιρία να σε ρωτήσω:
Στην εξίσωση της Resonance frequency το C - Cartridge compliance lateral in µm/mN πως το μετράς???
A site dedicated to my audio hobby -- an audiophile's journey.
www.resfreq.com
πάνω από τον πίνακα λέει ότι οι Ιάπωνες δίνουν το C στα 100Hz και εμείς πρέπει να το μετατρέψουμε στα 10Hz.
λαμβάνουμε υπόψη την Dynamic Compliance και όχι την Static.
για παράδειγμα σου βάζω λίνκ από τα specs της Audio Technica VM740 ML
The VM740ML MicroLine® stylus cartridge is a premier 700 Series model in Audio-Technica’s new VM cartridge line – a line that harks back to A-T’s early days as a manufacturer ...
www.audio-technica.com
λέει η ΑΤ ότι η Dyn. Comlpiance είναι 10 x 10-6 cm/dyne (100 Hz)
παίρνεις το 1ο νούμερο που είναι το 10 και το πολλαπλασιάζεις από 1,5 έως 2.
το λέει στον τύπο πάνω από τον πίνακα.. εγώ πάντα πολλαπλασιάζω επί 1,8
άλλοι επί 1,75 άλλοι επί 1,9 κ.ο.κ
γι'αυτό όταν κάνουμε την μετατροπή σε γιαπωνέζα κεφαλή λέμε "περίπου".
(φυσικά κάποιοι Ιάπωνες δίνουν το C στα 10Hz, όπως η Zyx)
άρα 10 x 1,8 = 18
άλλο παράδειγμα -ίσως καλύτερο μιας και το 1ο νούμερο δεν είναι το 10 που μπορεί να μπερδέψει..
ΑΤ VM95E που έχει χαμηλότερη ενδοτικότητα
This VM95 Series cartridge with 0.3 x 0.7 mil elliptical stylus fits half-inch mount turntables. The cartridge’s special coil design delivers a powerful output level of 4.0 mV. It also offer ...
www.audio-technica.com
εδώ έχουμε 7 x 10 - 6 κλπ...
πολλαπλασιάζω το 7 με το 1,8 και μου βγάζει C12,6
τα ζόρια είναι με κάποιους Αμερικάνους που δίνουν static.
εκεί πρέπει να την μειώσουμε.. αλλά πόσο;; στο μισό;;
Phonograph cartridge designed to provide long hours of undistorted listening without fatiguing the ear. Features include a dynamic stabilizer damper, die cast aluminum mounting block, and Side Guard stylus protection system.
www.shure.com
Compliance: 25μm/mN ..σωστά;;
25 δια του 2 μας κάνουν 12,5
εμείς γιατί θεωρούμε ότι η τύπισσα έχει ενδοτικότητα 18 ή και 20;;;;
(εγώ τουλάχιστον θεωρώ ότι το 20 είναι πιο σωστό λόγω του πολύ μικρού βάρους ανάγνωσης που έχει)
μήπως δεν είναι static το 25;;
αν δεν είναι και εννοούν dynamic, το 18 ή το 20 είναι λίγο χωρίς το damper της.. και εγώ χωρίς αυτό την δουλεύω.
άρα τι μου ζητάει με τα 6,6γρ που ζυγίζει η ίδια;; να "εξαερώσω" τον μισό βραχίονα;;;
σορυ.. "εξαϋλώσω" ήθελα να πω...
H SHURE στο φυλλαδιο που εδινε με την κεφαλη, δεν γραφει πουθενα την ενδοτικοτητα της.
Ομως, συμφωνω οτι λαμβανοντας υπ'οψιν το βαρος αναγνωσης , οτι το 25 μαλλον προκειται για dynamic/10 Hz.
Με ενδοτικοτητα 12/10 Hz θα χρειαζοταν βαρος αναγνωσης κοντα στα 2.0 γρ και αυτο χωρις το βουρτσακι.
Αν το 25 το δινει στα 100 Ηz static ( η SHURE ποτε δεν εδινε dynamic) , τοτε στα 10 Hz θα ειναι 12.5 x 1,8 = 22.5 (περιπου) dynamic.
H SHURE στο φυλλαδιο που εδινε με την κεφαλη, δεν γραφει πουθενα την ενδοτικοτητα της.
Ομως, συμφωνω οτι λαμβανοντας υπ'οψιν το βαρος αναγνωσης , οτι το 25 μαλλον προκειται για dynamic/10 Hz.
Με ενδοτικοτητα 12/10 Hz θα χρειαζοταν βαρος αναγνωσης κοντα στα 2.0 γρ και αυτο χωρις το βουρτσακι.
ελπίζω τουλάχιστον να εννούν horizontal.. γιατί αν εννοούν vertical με 25, δεν νομίζω να υπάρχει χρήστης να την έχει σετάρει και ακούσει σωστά....
ακόμα και κάποιος SME από μαγνήσιο θα τα βρει σκούρα με αυτήν
θα την δοκιμάσω με Cu25 στα 8Hz.. αν τα καταφέρω με ότι έχω προς το παρόν.
αν παίξει μάπα, κάτι δεν πάει καλά με τα νούμερα που μας δίνουν...