Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

Λάθος.

Η βάση az/el είναι αυτή η οποία βιδώνεται πάνω στο κάτοπτρο και χάρη σε αυτή όλο το κάτοπτρο πλέον στηρίζεται σε μία βάση δαπέδου οι τοίχου.

Άλλο η βάση AZ/EL και άλλο η βάση στήριξης (ιστός, βάση δαπέδου ή βάση τοίχου)

@ Νίκο, καλό θα είναι να μην μπερδεύουμε τους φίλους και να δίνουμε σωστή πληροφόρηση...

Εχεις δικιο ζητω συγγνωμη
Παρολα αυτα η ουσια παραμενει. Την βαση αυτη καποιοι την δινουν ξεχωριστα ενω ο κατασκευαστης την δινει στο σετ με το πιατο. Εβγαλα αυτο το συμπερασμα συγκρινοντας τιμες απο διαφορετικα καταστηματα οταν εψαχνα παλιαοτερα. Δεν καταλαβαινω την λογικη να δινει ο κατασκευαστης ξεχωριστα την πλατη του πιατου απο το ιδιο το πιατο αφου στην τελικη το ενα ειναι αχρηστο χωρις το αλλο.
Η βαση που ακουμπαει στο δαπεδο αγοραζεται ξεχωριστα ζητω και παλι συγγνωμη για το λαθος μου
Νικος

Last edited:
RE :τα παντα για το SKY HD

καλησπερα σασ.θα μπορουσε να μου πει καποιοσ ,καποιο καταστημα απο θεσσαλονικη ,η και περιξ,για να αγορασω κατοπτρο gibertini op 150s ,γιατι ο μαντζαριδησ λεει οτι δεν εχει και δεν ξερει ποτε θα παραλαβει,αλλα και στο satplus που απευθυνθηκα ακομα περιμενω τηλ.

Re: RE :τα παντα για το SKY HD

καλησπερα σασ.θα μπορουσε να μου πει καποιοσ ,καποιο καταστημα απο θεσσαλονικη ,η και περιξ,για να αγορασω κατοπτρο gibertini op 150s ,γιατι ο μαντζαριδησ λεει οτι δεν εχει και δεν ξερει ποτε θα παραλαβει,αλλα και στο satplus που απευθυνθηκα ακομα περιμενω τηλ.

Καλημερα, δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω καθως μονο αυτα τα καταστηματα γνωριζω που εφερναν τετοιο μεγαλο πιατο. Σε διαβεβαιω ομως οτι με την αμεσως μικροτερη διασταση πιατου δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα ληψης ακομα και σε πολυ δυσκολες καιρικες συνθηκες οπως βαρια συννεφια και ισχυρη βροχοπτωση. O transponder που ανηκει η συχνοτητα 12012V που ειχε μειβση της ισχυος της αρχιζει συγα σιγα και διορθωνεται με σχετικη αυξηση της ισχυοσ της (με βαση παντα την μπαρα ποιοτητας στο μενου). Υπολειπεται βεβαια ολων των αλλων transponder αλλα οπως δεν εχω εγω προβλημα πιστευω οτι δεν θα εχεις και εσυ.
Δεν λεω να μην αγοραασεις μεγαλο πιατο αν το βρεις λεω απλα οτι δεν θα εχεις προβλημα ακομα και με 1,20 για Θεσσαλονικη παντα που μιλαμε.
Νικος

Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΩ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ SKY DIGIBOX ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ;

Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Καλησπερα σε ολα τα παιδια,
Πηρατε μυρωδια το νεο καναλι?
Animal Planet HD το ειδα σημερα,
Το παραξενο ηταν οτι το καναλι εκπεμπει απο Αγγλια στον σκανδιναυικοπ δορυφορο Thor αλλα και στον τουρκικο 0,8W % 42E αντιστοιχα πανω απο 1 χρονο και δεν ειχα καταλαβει για ποιο λογο δεν ειχε συμπεριληφθει στο πακετο του sky.
Τεσπα τελος καλο ολα καλα. Μεχρι να ερθει και το νεο καναλι με τη Formula1HD στις 9 Μαρτιου σας χαιρετω...
PS
Αν βλεπαμε με καποιο τροπο και τα BBC θα ειμασταν σφαιρα αλλα δεν το βλεπω,
Μηπως μπορει να εκτιμησει κανεις με μεγεθος πιατο 2,80 σε Θεσσαλονικη βγαζουμε 1Ν?
Νικος

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΩ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ SKY DIGIBOX ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ;

μάλλον με το magic eye ilink (goole it)
http://www.sky-remotes.com/sky-magic-eye.shtml

σκέφτομαι και εγώ να το πάρω

Μηπως μπορει να εκτιμησει κανεις με μεγεθος πιατο 2,80 σε Θεσσαλονικη βγαζουμε 1Ν?
Νικος

Ο Γαβριλης απο τον Αγ. Αθανασιο τον βγαζει ολο με 3.10μ Famaval. Τωρα αν αρκουν 2.80μ που αναρωτιεμαι ποιος κατασκευαστης πουλαει τετοιο μεγεθος, δε μπορω να εκτιμησω αν δεν δω το SNR της καθε συχνοτητας ολο το 24ωρο. Ισως με καμια Offset υψηλης απολαβης τετοιου μεγεθους αλλα δε βαζω τα χερια στη φωτια Νικο.

μάλλον με το magic eye ilink (goole it)
http://www.sky-remotes.com/sky-magic-eye.shtml

σκέφτομαι και εγώ να το πάρω

Αν καταλαβαινω καλα στελνονται τα σηματα τηλεχειρισμου αλλα οχι εικονα υψηλης ευκρινειας. Για να μην πω οτι θα εχεις και μεσα στα ποδια σου το καλωδιο RF. Αν ειναι ετσι και πρεπει να εχω το καλωδιο(α) RF να κοβει βολτες στο σπιτι προτιμω να ειναι HDMI καλωδια.
Νικος

Ο Γαβριλης απο τον Αγ. Αθανασιο τον βγαζει ολο με 3.10μ Famaval. Τωρα αν αρκουν 2.80μ που αναρωτιεμαι ποιος κατασκευαστης πουλαει τετοιο μεγεθος, δε μπορω να εκτιμησω αν δεν δω το SNR της καθε συχνοτητας ολο το 24ωρο. Ισως με καμια Offset υψηλης απολαβης τετοιου μεγεθους αλλα δε βαζω τα χερια στη φωτια Νικο.

Ευχαριστω πολυ,
Ελπιζω τουλαχιστο να μεινουν μονο τα Regional καναλια στον ΙΝ γιατι δεν βλεπω με τιποτα να πλησιαζει το ιχνος του τη χωρα μας.
Νικος

Δεν ξέρω για ποιότητα αλλα το καλώδιο rf σίγουρα φθηνοτερο σε σχέση με hdmi και με τη συγκεκριμένη λύση αλλάζεις και τα καναλια ενώ με hdmi όχι

Δεν το έχω ψάξει όμως περισσότερο

Δεν ξέρω για ποιότητα αλλα το καλώδιο rf σίγουρα φθηνοτερο σε σχέση με hdmi και με τη συγκεκριμένη λύση αλλάζεις και τα καναλια ενώ με hdmi όχι

Δεν το έχω ψάξει όμως περισσότερο

Σαφως φθηνοτερο, απλα υπενθυμιζω οτι η εικονα στην αλλη η αλλες τηλεορασεις θα ειναι κλασεις χειροτερη αφου η RF συνδεση ειναι η χειροτερη που θα μπορουσε κανεις να επιλεξει. Καμμια σχεση ασφαλως με υχηλη ευκρινεια. Αν βεβαια σε ικανοποιει αυτο και απλα θελεις απλα να βλεπεις σημα στις αλλες τηλεορασεις παω πασο.
Νικος

Αν είναι σαν να βλέπω τα ψηφιακά της digea σε 16:9 νομίζω για υπνοδωμάτιο σε 32αρα LCD είναι καλα

Αν είναι σαν να βλέπω τα ψηφιακά της digea σε 16:9 νομίζω για υπνοδωμάτιο σε 32αρα LCD είναι καλα

Ειναι γνωστο οτι τα καλωδια RF μεταφερουν το πιο αχρηστο ποιοτικα σημα.
Δεν ειναι σωστο να κανεις συγκριση με την Digea καθως εκει αυτο που βλεπεις ειναι απευθειας απο το ψηφιακο tuner της τηλεορασης σου αρα σαφως καλυτερο.
Βεβαια εχεις ταυτοχρονα και τηλεχειρισμο οποτε το πραγμα ερχεται σε μια μπαλαντζα...
Νικος

Ειναι γνωστο οτι τα καλωδια RF μεταφερουν το πιο αχρηστο ποιοτικα σημα.
Δεν ειναι σωστο να κανεις συγκριση με την Digea καθως εκει αυτο που βλεπεις ειναι απευθειας απο το ψηφιακο tuner της τηλεορασης σου αρα σαφως καλυτερο.
Βεβαια εχεις ταυτοχρονα και τηλεχειρισμο οποτε το πραγμα ερχεται σε μια μπαλαντζα...
Νικος

ΟΚ κατάλαβα

thnks

οποτε τι ειναι καλυτερο να βαλεισ για να μεταδιδεισ το σημα σε πολυ καλη εικονα σε οποιαδηποτε tv μεσα στο σπιτι,ενα tv sender 5g ασ πουμε,ωστε να διαπερναει και τουσ τοιχουσ ;

οποτε τι ειναι καλυτερο να βαλεισ για να μεταδιδεισ το σημα σε πολυ καλη εικονα σε οποιαδηποτε tv μεσα στο σπιτι,ενα tv sender 5g ασ πουμε,ωστε να διαπερναει και τουσ τοιχουσ ;

Εγω ειπα τη γνωμη μου. Επειδη μιλαμε για εικονα υψηλης ευκρινειας εαν θελουμε να βλεπουμε στις αλλες τηλεροασεις (πλην της κυριας) την ιδια ποιοτητα παμε αναγκαστικα σε ΗDMI splitter και HDMI καλωδιο. Η αμεσως καλυτερη λυση ειναι το svhs καλωδιο (με την προυποθεση οτι το κουτι εχει τετοια εξοδο - τα νεα κουτια δεν εχουν). Ακομη ομως και να εχουν χρειαζομαστε εκτος απο καλωδιο εικονας και εξτρα στερεο καλωδιο ηχου. Για scart δεν συζηταμε αφου ειναι δυσκολο με μεγαλη κεφαλη και σχετικα χοντρο δυσκολο δηλαδη στη μεταφορα μεσα στο σπιτι.
Οποτε παμε μετα στη λυση του magic eye με RF καλωδια φτηνη λυση και αποδεκτη αν δεν επιδιωκουμε την υψηλη ευκρινεια αλλα απλη μεταφορα εικονας του κουτιου μας.
Η αμεσως κατα τη γνωμη μου παντα λυση ειναι η ασυρματη λυση. Σχετικα καλη ποιοτητα εικονας αλλα προβληματικη σε παρεμβολες απο αλλες ηλεκτρονικες συσκευες φουρνους μικροκυμματων κτλ. Βεβαια εδω εχουμε επισης και σημα τηλεχειρισμου οποτε καθενας σταθμιζει τις αναγκες του.
Εν κατακλειδι πιστευω οτι δεν υπαρχει καλυτερη λυση. Καθενας κανει τις επιλογες του αναλογα με τις αναγκες του, τις επιθυμιες του, το πορτοφολι του και τις δυσκολιες του σπιτιου οσον αφορα τη μεταφορα καλωδιων μεσα στο σπιτι, ποσο μακρια ειναι οι αλλες τηλεορασεις μεσα στο σπιτι.
Νικος

Last edited: