Τα πιο όμορφα hi-end προϊόντα

Η ομορφιά, πέρα από υποκειμενική, δεν παύει να είναι και διαχρονική αξία, αγαπητέ Δημήτρη. Αν περιορίσουμε το χρονολογικό "παράθυρο" που παρατηρούμε μια βιομηχανική κατασκευή στα καθ' ημάς γνωστά και τετριμμένα χάνουμε όλη την ουσία, που είναι η εξέλιξη του σχεδιασμού.

Και, ξέρεις, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Αυτά που σήμερα ορίζουμε ως "πρωτοποριακά" και "καινοτομικά" έχουν ήδη κάνει τουλάχιστον ένα κύκλο δεκαετιών και επανέρχονται, δίκην μόδας, με σαφώς βελτιωμένο περιτύλιγμα, ελέω τεχνολογικής εξέλιξης βεβαίως.

Έχουν, λοιπόν, και οι "δεινόσαυροι" την αξία τους...//;-)

Πλάκα έκανα...
Λόγω ηλικίας, τα περισότερα δεν τα έχω ακούσει (ή έστω να τα έχω δει σε κάποια έκθεση).
Αναμφισβήτητα όμως, το συγκεκριμένο θέμα, βοηθάει αρκετούς απ τους "νέους" του χώρου.
Συνεχίστε

Δεν τίθεται θέμα, αλλοίμονο

Σαφώς και αξίζει να συνεχίσουμε -ίσως δε, να πρέπει να "καρφιτσώσουμε" το thread- αλλά δε βλέπω και πολλούς, ιδίως από τους παλιότερους, να συμμετέχουν με τις δικές τους ιδέες (τι διάτανο, άποψη και εμπειρίες διαθέτουν άφθονες, δόξα τω Θεώ). Μπαίνουν, διαβάζουν, αλλά μέχρι εκεί.
Άντε, λοιπόν, κουνηθείτε λιγάκι...//;-)

Last edited:
Tannoy Westminster Royal HE

Westminster-Royal-HE_350px.jpg

Attachments

• Westminster-Royal-HE_350px.jpg
    Westminster-Royal-HE_350px.jpg
    19.7 KB · Views: 95
πολυ ενδιαφερον thread...

επιτρεψτε μου να ανεβασω μια... ουτοπια...

Attachments

• JM-Lab-Nova-Utopia.jpg
    JM-Lab-Nova-Utopia.jpg
    19.1 KB · Views: 202
Πριν 3 χρόνια ήμουν κάτοχος του ενισχυτή Magnum IA170 κ μπορώ να πω ότι μου λείπει τελικά κ θα ήθελα να τον είχα ακόμα......

IA170coloredit.jpg

και ο μεγαλύτερος αδελφός του ΙΑ 200 :

Η φωτο που βάφτισε classic...

...λίγο πιο πάνω ο Παναγιώτης, απεικονίζει το εκπληκτικό J.A.Michell Prisma του 1981. Βασισμένο πάνω στη φουτουριστική φόρμα του Hydraulic Reference (φωτο κάτω αριστερά), που η Michell Engineering κατασκεύαζε για λογαριασμό της γειτονικής Transcriptors από τα μέσα της δεκαετίας του '70, έθετε ουσιαστικά τις βάσεις για το μελλοντικό all-time classic Michell Gyrodec (φωτο κάτω δεξιά).

Ο ίδιος ο John Michell κατασκεύασε πολλές από τις μακέτες του διαστημοπλοίου στην "Οδύσσεια 2001" του φίλου και συνεργάτη του Stanley Kubrick, ενώ το Hydraulic Reference έκανε ένα αξέχαστο πέρασμα στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" του ιδίου.

Δυστυχώς ο Michell δε ζει πια, στερώντας το λαμπρό μυαλό και την επαναστατική του σκέψη από τη βιομηχανία audio.

Attachments

• michell hydraulic reference.jpg
    michell hydraulic reference.jpg
    57.7 KB · Views: 125
  • michell gyrodec.jpg
    michell gyrodec.jpg
    67 KB · Views: 113
Last edited:
Re: Απάντηση: Τα πιο όμορφα hi-end προϊόντα

Ηλιας Μ. said:
επιτρεψτε μου να ανεβασω μια... ουτοπια...

Υπάρχει και ... μεγαλύτερη.

image_170.jpg

Attachments

• gu.jpg
    gu.jpg
    81.7 KB · Views: 100
Re: Η φωτο που βάφτισε classic...

Σπύρος Κωστόπουλος said:
...λίγο πιο πάνω ο Παναγιώτης, απεικονίζει το εκπληκτικό J.A.Michell Prisma του 1981. Βασισμένο πάνω στη φουτουριστική φόρμα του Hydraulic Reference (φωτο κάτω αριστερά), που η Michell Engineering κατασκεύαζε για λογαριασμό της γειτονικής Transcriptors από τα μέσα της δεκαετίας του '70, έθετε ουσιαστικά τις βάσεις για το μελλοντικό all-time classic Michell Gyrodec (φωτο κάτω δεξιά).

Ο ίδιος ο John Michell κατασκεύασε πολλές από τις μακέτες του διαστημοπλοίου στην "Οδύσσεια 2001" του φίλου και συνεργάτη του Stanley Kubrick, ενώ το Hydraulic Reference έκανε ένα αξέχαστο πέρασμα στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" του ιδίου.
Little Alex had good taste

Απάντηση: Ε, και τώρα πια...

Σπύρος Κωστόπουλος said:
...ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τους ΑΡΧΟΝΤΕΣ του High End: τα μαγνητόφωνα ανοιχτής ταινίας (reel to reel tape deck), τα θρυλικά "μπομπινόφωνα".

Δεν υπάρχει φίλος της Υψηλής Πιστότητας που δεν υποκλίνεται εμπρός σε ένα Revox B77, Ferrograph Logic 7, Tascam BR20 ή Technics RS1700 (με αυτή τη σειρά, εξ αριστερών) για την ομορφιά τους και όχι μόνο...//;-)

Ξέχασες και το ΑΚΑΙ GX-650D

Attachments

• gx650.jpg
    gx650.jpg
    70.3 KB · Views: 97
Τσάκωνας Βασίλης said:
Τι μου θυμίζετε… Περήφανος κάτοχος του Kenwood KA-405 to ’78, χεζόμουν απ’τη χαρά μου που έπαιζε καλύτερα από τα Technics και Sansui των φίλων μου. Δυστυχώς φωτό…. Που μυαλό τότε (Αλλά και τώρα…)

Ασε ήμουν κάτοχος ενός από τούς λίγους και σπάνιους Kenwood Supreme 600 αγορασμένο το 1974 από την Σαουδική Αραβία. Τον έδωσα το 1980. Η μεγαλύτερη μαλ....:firstprize: :firstprize: :firstprize: :firstprize: που έχω κάνει μέχρι τώρα....

Και μιας και πιάσαμε την Kenwood δείτε και ένα tuner έργο τέχνης της ίδιας καλής εποχής.

Attachments

• Kenwood-KT-917-Side-25cm.jpeg
    Kenwood-KT-917-Side-25cm.jpeg
    92.4 KB · Views: 122
  • Kenwood-KT-917-rechts-25cm.jpeg
    Kenwood-KT-917-rechts-25cm.jpeg
    89.3 KB · Views: 109
Για να ταράξω λίγο τα νερά...

Αυτό είναι high end κύριοι!

Attachments

• konzert278_big.jpg
    konzert278_big.jpg