Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

θα προτιμούσα να ανέβαζες τους πίνακες της ADAC...
Τους παραπάνω πίνακες του autotriti δεν τους πολυεμπιστεύομαι αν και σαν γενική εικόνα δείχνει αυτά που λίγο-πολύ ξέρουμε όλοι... Ενστάσεις απο την προσωπική εμπειρία του καθενός υπάρχουν βέβαια... πχ. εγώ δεν δέχομαι οτι το Octavia έχει λιγότερες γενικές βλάβες απο το Avensis γιατί συμβαίνει να έχει ο αδελφός μου το 1ο κι εγώ το 2ο και έχουμε σαφώς αντίθετη γνώμη απο το autotriti....

Εντύπωση μου προκαλεί η θέση των HYUNDAI - ΚΙΑ.

Αναμενόμενη !

μπορεί να είναι μικρά φτηνά και λαϊκά αλλά δεν σπάνε δεν χαλάνε !!

10 χρόνια κλείνει το atos στα χέρια της γυναίκας μου κυρίως ( έμαθε να οδηγεί ουσιαστικά εκεί πάνω ) και δεν έχει πάθει ποτέ το παραμικρό !!!

άμα σου δείξω το χαρτί από τα κτεο θα κουφαθείς !!

μηδενικές παρατηρήσεις σε όλους τους τομείς

απο την άλλη άμα σου δείξω τα τιμολόγια επισκευών του ford και της μηχανής μου BMW τότε θα στραβώσει το στόμα σου :flipout::flipout:-bye-

Παντως η θεση της Daihatsu εχει λογικη , τα πιο πολλα μοντελα της ειναι made in Japan 100% (δηλαδη φτιαχνονται σε Ιαπωνικα εργοστασια) και οχι σαν πχ. τα Toyota που φτιαχνoνται κυριως στην Τουρκια , τα Honda και τα Nissan που φτιαχνονται κυριως στην Αγγλια κτλ.

Απάντηση: Re: Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

Παντως η θεση της Daihatsu εχει λογικη , τα πιο πολλα μοντελα της ειναι made in Japan 100% (δηλαδη φτιαχνονται σε Ιαπωνικα εργοστασια) και οχι σαν πχ. τα Toyota που φτιαχνoνται κυριως στην Τουρκια , τα Honda και τα Nissan που φτιαχνονται κυριως στην Αγγλια κτλ.

17 χρόνια έχω το Daihatsu Feroza 4x4 με σκληρή χρήση, είναι εργαλείο της δουλειάς μου μιας και αυτή ειναι στην επαρχία.
Δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα είτε μηχανικό είτε στο αμάξωμα.

θα προτιμούσα να ανέβαζες τους πίνακες της ADAC...
Τους παραπάνω πίνακες του autotriti δεν τους πολυεμπιστεύομαι αν και σαν γενική εικόνα δείχνει αυτά που λίγο-πολύ ξέρουμε όλοι... Ενστάσεις απο την προσωπική εμπειρία του καθενός υπάρχουν βέβαια... πχ. εγώ δεν δέχομαι οτι το Octavia έχει λιγότερες γενικές βλάβες απο το Avensis γιατί συμβαίνει να έχει ο αδελφός μου το 1ο κι εγώ το 2ο και έχουμε σαφώς αντίθετη γνώμη απο το autotriti....

http://www1.adac.de/Auto_Motorrad/p...torrad&ComponentID=250016&SourcePageID=250114

Και ομως και σε αυτην την ερευνα βγαινει πιο αξιοπιστο απο το Avensis...

SEAT ftw! Tα FIAT ειναι τα πιο ζημιαρικα σιγουρα! Και τα Mazda τα πιο αξιοπιστα!

Επισης γενικα ολα τα κορεατικα/ιαπωνεζικα ειναι αξιοπιστα αυτοκινητα εως ενος σημειου φυσικα.

Last edited:
Μετα απο 2 Polo που εχει αλλαξει η γυναικα μου συμβουλευω οποιον θελει να μεινει μακρυα απο συνεργεια να μην παρει ποτε VW...

Τρελες βλαβες σε ολα τα μοντελα , πχ. εχω δει στο σερβις Passat 6 μηνων με κιβωτιο ταχυτητων , Bora 2 ετων με καπακι κινητηρα , Golf 2 ημερων (!!!) που δεν επαιρνε μπροστα , αλλο 2 ετων με βλαβη στο τουρμπο κτλ.

Την ιδια στιγμη στο σερβις της Nissan που παω το X-Trail αλλαζουν μονο κανα λαδακι και δεν εχουν συνηθως ουτε ενα αυτοκινητο για επισκευη...

ε, ψιλολογικο οταν αντι για σκετο ατμοσφαιρικο προσθετεις τουρμπινα και κομπρεσσορα (μαζι και τα δυο κιολας).
Οταν θα τουρμπισουν ολες οι μαρκες (εκει πανε ολοι αλλωστε, δεν θα αργησουν και οι ιαπωνες) , τοτε μην περιμενετε αξιοπιστια απο κανενα αμαξι.

Δεν τους φταιει αυτο κατα την γνωμη μου, το Polo απλο 1400 ειναι και μου εβγαλε καπακι κινητηρα στα 30 χιλιαδες χιλιομετρα (πριν τα 3 χρονια κατοχης) , μου εβγαλε και βλαβη στο αιρ κοντισιον μεσα στο καλοκαιρι...

το έχω ξαναπεί....νομίζω
το πόλο της γυναίκας μου με 85000 σε 6 σχεδόν χρόνια, δεν έβγαλε τίποτα εκτός από να ζητάει λίγο λαδάκι πιό γρήγορα από το δικό μου το octavia.

Ούτε και το octavia βέβαια φοβερά πράγματα, στα 100000 σε 4 χρόνια.
Εκτός από τον καταλύτη που τον καθάρισα μόνος μου μάλλον κάνοντας μπάνιο σε μιά λίμνη 6 φορές σε μιά μέρα (50% εγγύηση) και κρεμαγιέρα που αλλάχτηκε εντός εγγύησης (δεν κατάλαβα τι είχε, αν είχε κάτι-αυτοί το είπαν, αυτοί το άλλαξαν) και μιά απώλεια ψυκτικού από ένα κολλάρο δεν θυμάμαι κάτι άλλο.

Τι σίγουρο είναι από συζήτηση που είχα εχθές με μηχανικό της Φιατ ότι, τα Punto 2000-2006 έβγαλαν πολλά προβλήματα στο ηλεκτρικό τιμόνι..... (950 ευρά η ταρίφα τόσα πλήρωσα πριν 2 χρόνια για το punto της γυναίκας...), όπως επίσης το ίδιο μοντέλο με το αυτόματο σασμάν. Αν χαλάσει δεν φτιάχνει, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά σου βάζουν καινούργιο αξίας 4.000............

Τα Sedici και SX4 που στην ουσία είναι το ίδιο αυτοκίνητο βγάζουν πρόβλημα στον δίσκο. Προχθές ο θείος μου άλλαξε δίσκο στα 16.500 χλμ και με τα χίλια ζόρια και απειλές για μήνυση του έβαλαν καινούργιο δωρεάν.
Φιατ και Σφιακανάκης λένε ότι ο δίσκος θεωρείται ανταλλακτικό τριβής και δεν το καλύπτει η εγγύηση....

Τα καινουργια Fiat Punto HGT ειναι προβληματικα στον εκκεντροφορο εισαγωγης, η FIAT ηταν η πρωτη εταιρια που κατασκευασε εκκεντροφορους μεταβλητου χρονισμου, παραδοξα ειναι και ο κατασκευαστης ενος αυτοκινητου που ο εκκεντροφορος χαλαει "αυτοματα" μετα απο λιγο καιρο αφου ο μηχανισμος ειναι φτιαγμενος απο ναυλον και ειναι κολλημενος! πανω στον εκκεντροφορο!Επισης τα καινουργια Punto 1.2 sport κτλπ βγαζουν προβλημα στα ηλεκτρονικα, υδραυλικο τιμονι και γενικα ολα τα εξτρα!

Τα VW Polo μερικων χρονων ειχαν προβληματικα Δαχτυλιδια συμπιεσης(compression rings) επειδη κατασκευαζοντουσαν στην Τουρκια!

Τα DAEWOO βγαζουν προβλημα στα συγχρονιζε! Τα citroen saxo στο σασμαν..

Αυτα δεν θυμαμαι τιποτα αλλο αυτη τη στιγμη!

Μετα απο 2 Polo που εχει αλλαξει η γυναικα μου συμβουλευω οποιον θελει να μεινει μακρυα απο συνεργεια να μην παρει ποτε VW...

Τρελες βλαβες σε ολα τα μοντελα , πχ. εχω δει στο σερβις Passat 6 μηνων με κιβωτιο ταχυτητων , Bora 2 ετων με καπακι κινητηρα , Golf 2 ημερων (!!!) που δεν επαιρνε μπροστα , αλλο 2 ετων με βλαβη στο τουρμπο κτλ.

Την ιδια στιγμη στο σερβις της Nissan που παω το X-Trail αλλαζουν μονο κανα λαδακι και δεν εχουν συνηθως ουτε ενα αυτοκινητο για επισκευη...

Απόλυτα συμφωνώ, VW μακρυά!!-bye-