Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

Εχω ακουσει αγρια πραγματα για τα mazda rx8 ... αλλα δεν ειχα εγω για να σου πω στα σιγουρα, το honda δε θα το κοιταγα καθολου (δε βλεπεται κιολας, παντα imho) αρα μενει η alfa που θα σε συμβουλευα (αν καταληξεις σ' αυτην) να την ψαξεις παρα πολυ πριν κανεις το βημα-bye-

Ανάμεσα σε αυτά τα 3 ποιό προτείνετε?

Μεταχειρισμένα μοντέλα 2005/2006

- Mazda rx8 Challenge/Cosmo
- Alfa Romeo GT 1800/200cc
- Honda Civic 1400cc

Το 3ο είναι άσχετο(σε σχέση με τα άλλα 2) αλλά πάω πάντα με βάση την τιμή και τα 3 τους έχουν παραπλήσια τιμή...

Κανενα απο τα τρια...με το πρωτο θα γινεις φιλος με τον βενζινά , με το δευτερο θα γινεις φιλος με τον μηχανικο...με το τριτο θα πεθανεις απο ανια και βαρεμαρα...-bye-

Με τα λεφτα που εχεις παρε καινουργιο και ας ειναι πιο μικρο και λιγοτερο "μουρατο"....

@sterlito ενας απο την δουλεια μου με ειχε πρηξει πως ο γιος του που βαζει στοιχηματα σε κοντρες του γραμμωσαν οι κυλινδροι στο κινητηρας του swift sport που του πηρε επειδη του εβαλε πανω νιτρο...αστα βραστα αλλα κανονικα αφου διαφημιζεται ως σφυρηλατο(αν ηταν σφυτηλατα τα εντοσθια) δεν θα επρεπε να γινει τετοια ζημια, αυτο εγινε επειδη η suzuki μαλλον αερα πουλαει και αν βασιστω πανω σε αυτο δεν ξερω τι αλλο μπορει να μην ειναι οπως το διαφημιζουν.

ΕΠΙΣΗΣ SUZUKI IGNIS SPORT του 2003-05 εχουν ανακληθει απο το εργοστασιο επειδη ειναι ακρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και ελλατωματικα,το ενα ημιαξονιο που παει απο την μηχανη νομιζω στο σασμαν μετα απο λιγο καιρο και επειδη ειναι χαμηλωμενο το αμαξι σε σχεση με το κανονικο αποσυμπλεκεται και πεφτει κατω με αποτελεσμα να γινει ατυχημα .

Eπισης τα RX8 επειδη ειναι 1.300 KYBIKA στα χαρτια , πληρωνεις μικροτερο σημα, μικροτερη ασφαλεια και δεν εχεις τοσο μεγαλη καταναλωση οσο λενε εδω οι υπολοιποι αφου η μηχανη ειναι τυπου wagen!

Last edited:
darkie said:
Eπισης τα RX8 επειδη ειναι 1.300 KYBIKA στα χαρτια , πληρωνεις μικροτερο σημα, μικροτερη ασφαλεια και δεν εχεις τοσο μεγαλη καταναλωση οσο λενε εδω οι υπολοιποι αφου η μηχανη ειναι τυπου wagen!

Ο κινητήρας λέγεται wankel και είναι 1,3 L στην πραγματικότητα, αλλά στα χαρτιά υπολογίζεται ως το διπλάσιο. H κατανάλωση ενός wankel είναι σαφώς μεγαλύτερη ενός ίδιας χωρητικότητας otto. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την ιπποδύναμή του... -bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

@sterlito ενας απο την δουλεια μου με ειχε πρηξει πως ο γιος του που βαζει στοιχηματα σε κοντρες του γραμμωσαν οι κυλινδροι στο κινητηρας του swift sport που του πηρε επειδη του εβαλε πανω νιτρο...αστα βραστα αλλα κανονικα αφου διαφημιζεται ως σφυρηλατο(αν ηταν σφυτηλατα τα εντοσθια) δεν θα επρεπε να γινει τετοια ζημια, αυτο εγινε επειδη η suzuki μαλλον αερα πουλαει και αν βασιστω πανω σε αυτο δεν ξερω τι αλλο μπορει να μην ειναι οπως το διαφημιζουν.

Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά μια εταιρεία δεν μπορεί να λέει ότι είναι σφυρήλατα τα πιστόνια κ στην πράξη να μην είναι...!!

Από εκεί κ πέρα, αν έπαθαν ζημιά, τότε παίζει ρόλο κ για πόση ώρα δούλευε το μοτέρ με νίτρο !

Είπαμε ότι αντέχει αλλά κ τα μέταλλα έχουν όρια αντοχής....:BDGBDGB53:

Δεν νομίζω να είναι θέμα αντιπροσώπου η αξιοπιστία των ηλεκτρονικών μιας φίρμας.

Οκ, περί της στιβαρότητας του σκαριού, της γενικότερης αίσθησης κλπ δεν έχω παράπονα. Αλλά ο κόσμος ζητάει πλέον κάτι περισσότερο από την περιώνυμη στιβαρότητα των Volvo της δεκαετίας του 70, μετράει η αξιοπιστία όλων των υποσυστημάτων. Και εάν δεν μπορείς να τα φτιάξεις γερά, υιοθετείς μια άλλη τιμολογιακή πολιτική ανταλλακτικών στους πελάτες που εμπιστεύθηκαν το όνομά σου.

Τοτε μαλλον εγώ ειμαι τυχερός. Εχω το ιδιο αυτοκινητο (S40 1.8 Summum). 4 χρονια, 65000 χλμ και δεν εχει βγάλει το παραμικρό (μονο τσιμουχα στην πόρτα άλλαξα από δική μου απροσεξια..).. Για τα υπολοιπα ειδικα παθητική ασφάλεια πλαίσιο και εξοπλισμο δεν μπορώ να προσάψω τίποτα..

Απλά θα το αλλάξω γιατί δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες μου..

Απο τα πιο "βλαβερα' αυτοκινητα ειναι το Peugeot 307.
Το ειχα και στην κυριολεξια ειχα αγανακτησει.
Εν αντιθεσει με το 407 που εχω τωρα και (εκτος απο το αιρκοντισιον που κανει θορυβο στις 3500-4500 στροφες αλλα ψυχει κανονικα) δεν εχει κανει κιχ στα 3 χρονια.
Το μονο προβλημα που νομιζα οτι ειχα, ηταν οτι στα δυο χρονια κοπανουσε η αναρτηση......τελικα το προβλημα ηταν τα λαστιχα που ειχαν γινει κουτσουρα....κατι τραγικα Goodyear nct που οταν τα αλλαξα με Bridgestone re300 το αμαξι στην κυριολεξια εγινε μαγικο χαλι ,ως οφειλε να ηταν!!!!

Το ειχε ο Σωκρατης (γνωστο μελος του φορουμ) το RX8 και μας ειχε πει για κατι 20 λιτρα/100 χμ....-bye-

Απο τα πιο "βλαβερα' αυτοκινητα ειναι το Peugeot 307.
Το ειχα και στην κυριολεξια ειχα αγανακτησει.
Εν αντιθεσει με το 407 που εχω τωρα και (εκτος απο το αιρκοντισιον που κανει θορυβο στις 3500-4500 στροφες αλλα ψυχει κανονικα) δεν εχει κανει κιχ στα 3 χρονια.
Το μονο προβλημα που νομιζα οτι ειχα, ηταν οτι στα δυο χρονια κοπανουσε η αναρτηση......τελικα το προβλημα ηταν τα λαστιχα που ειχαν γινει κουτσουρα....κατι τραγικα Goodyear nct που οταν τα αλλαξα με Bridgestone re300 το αμαξι στην κυριολεξια εγινε μαγικο χαλι ,ως οφειλε να ηταν!!!!

ήταν το πρώτο μετά από χρόνια με μεγάλες αλλαγές στα parts που φοράει....
καμία σχέση με τον προκάτοχό του 306, όσο για το μεγάλο που λες είναι χαλί μαγικό να σε κάνει ταξίδια.....

σορρυ για το wagen αλλα το εχω ακουσει τοσες φορες ετσι που τελικα μπευρδευτηκα, γενικα οι Wankel ειναι δυνατοι κινητηρες με καλη οικονομια και ιδιαιτερες αντοχες, τωρα για το rx8 δεν εχω ακουσει οσα εχω ακουσει για τα πιο παλια μοντελα αλλα και παλι κατι πρεπει να πηρε απο τα προηγουμενα μοντελα..επισης δεν ξερω αν αληθευει αυτο με την αλλαγη κινητηρα.

Οσο για το Suzuki Sport ειναι καλα αμαξακια αλλα οχι για κοντρες -bye-

οι wankel κινητήρες μόνο οικονομικοί δεν είναι στην γρήγορη οδήγηση ... άμα το πας σαν κότα ( όχι ότι είσαι , να μην παρεξηγηθούμε ) θα έχει καλή κατανάλωση , αλλά και εγώ με το ibiza μπορώ να πετύχω μέση κατανάλωση 4 λίτρα ( βοηθάει και η μεγάλη κατηφόρα χεχεχε , αλλά μετά πρέπει να ανέβω )

ήταν το πρώτο μετά από χρόνια με μεγάλες αλλαγές στα parts που φοράει....
καμία σχέση με τον προκάτοχό του 306, όσο για το μεγάλο που λες είναι χαλί μαγικό να σε κάνει ταξίδια.....

Οπως τα λες ειναι...κατι μαγικα κανανε με το multiplex και το αυτοκινητο εκανε τα πιο τρελα πραγματα που μπορουν να συμβουν.
Κατι σαν να επεφτε το συστημα στα καμπιουτερ:flipout:

Το 407 που λες εκτος απο ταξιδια,πιστεψε με γιατι ξερω,ειναι ενα απο τα καλυτερα σασι που υπαρχουν στην αγορα.
Ειδικα με το 2,2 το μοτερ το αυτοκινητο ειναι απιαστο ΚΑΙ στο στροφιλικι.
Απλα, οι ηλιθιοι της Πεζω το θαψανε με τα αναιμικα μοτερ που το εφοδιαζουν.

Alfa Romeo τα ριάλια μου τα κλαίω

(Αρχαία Κυπριακή Παροιμία)

Μία παρένθεση για την Alfa. Αγόρασα την 146, 1.4 με 103 γαιδουράκια το 1997. Εχει κάνει αισίως 172.000 χιλ. καί μπορώ να σας πώ οι ζημιές που έβγαλε ήταν ασήμαντες. Ειλικρινά το περίμενα πολύ πιό ζημιάρικο.

Υπ´όψιν ότι δεν είμαι ο πιό "ήρεμος" οδηγός καί το στροφόμετρο - ακόμα καί σήμερα - πολλές φορές φτάνει στο κόκκινο. Με αυτή την οδηγική συμπεριφορά καί με φούλ τεπόζιτο (περίπου 42 λίτρα) έκανα 350 - 370 χιλ. ένω όποτε το έπαιρνε η σύζυγος πού σπάνια ξεπερνάει τις 3000 στροφές, έκανε 550+ χιλ.

Βέβαια οι τριγμοί την κάνουν να την παρομοιάζω σαν μιά "κουδουνίστρα"

Εδώ στη Μέση Ανατολή οδηγάω Toyota Yaris 1300 (αν δεν κάνω λάθος), αυτόματο καί όταν το πήρα είχε 500 χιλ. Εχει κάνει τώρα 12.000 καί εξακολουθεί να συμπεριφέρεται άριστα. Πολυ ελαφρύ καί πολύ ασταθές τιμόνι, αλλά γιά αυτοκίνητο πόλης θα το χαρακτήριζα ιδανικότατο. Ταυτόχρονα μου έπεσε στα χέρια ένα παρόμοιο με 45.000 χιλ καί μπορώ να σας πω ότι μηχανικά καί οδικά ήταν μιά χαρά.

Καί γιά να σας "κουρδίσω" λιγουλάκι ........... όποιος ενδιαφέρεται γιά Ferrari, οι τιμές αρχίζουν από τις 24.000 ευρώ (7ετίας), ενώ μία Mercedes στοιχίζει 5 - 6.000 ευρώ (5ετίας) καί η βενζίνη 22 λεπτά/λίτρο.

22 λεπτά/λίτρο ??????????????:hanged:

ρε τι γίνεται στον κόσμο !!!

υ.γ αδιάβαστους μας έστειλες πρωινιάτικο Σπαρτιάτη -bye-

Re: Απάντηση: Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

22 λεπτά/λίτρο ??????????????:hanged:

ρε τι γίνεται στον κόσμο !!!

υ.γ αδιάβαστους μας έστειλες πρωινιάτικο Σπαρτιάτη -bye-

Είπα να πάρω εκδίκηση ...................... την περασμένη εβδομάδα πλήρωνα 1.19 στην Φοινικούντα :flipout::flipout::flipout:

Καί γιά να σας "κουρδίσω" λιγουλάκι ........... όποιος ενδιαφέρεται γιά Ferrari, οι τιμές αρχίζουν από τις 24.000 ευρώ (7ετίας), ενώ μία Mercedes στοιχίζει 5 - 6.000 ευρώ (5ετίας) καί η βενζίνη 22 λεπτά/λίτρο.

:speechless-smiley-0:eek:! Βρε που ζουμε....!

03.gif

εννοεις τη φωτογραφια μιας φερραρι? ή την πορτα μιας φερράρι, μου θυμισες το τυπο στο ΑΜΑΝ που δεν ειχε λεφτα για κανονικη bmw και πηρε μια πορτα και την πηγαινε στο δρομο!:flipout:

πραγματικα αν ειναι τοσο φθηνες θα παρω και εγω μια!

Μισό να πάρω το μπλοκάκι γιά να γράφω τις παραγγελιές!!!!!!!:flipout:

Κι' ομως χωρίς πλάκα, ορισμένες φορές πεθαίνω όταν βλέπω αυτά τα αριστουργήματα γιά ¨πενταροδεκαρες¨

Θα βρώ τα links καί θα σας τα στείλω ............ καί ΟΧΙ δεν παίρνεις ΜΟΝΟ την πόρτα ή φώτο της!

Χμμμμ ........... σε πειράζει όμως αν είναι ασημι? αντί γιά κατακκόκινη?