Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

Απάντηση: Re: Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

Εχω 32 μέρες το νέο μου αυτοκίνητο και το κοντέρ γράφει ήδη 3967 χλμ. τα οποία έγιναν σε 4 χώρες. Πιστεύεις ότι για μένα υπάρχει άλλη λύση από το ιδιόκτητο αυτοκίνητο;

Βλάσση παρακολούθησα και τα προηγούμενα post σου...

Είσαι περίπτωση. Μόνο σε επαγγελματική χρήση θα μπορούσε ένα αυτοκίνητο να "δουλέψει" ´τόσο πολύ και σε τόσο ακραίες συνθήκες.

Το δικό μου (xsara 1.4) για παράδειγμα έχει κάνει 85.000 Κm από το 1997 το σεπτέμβριο. Τα μισά περίπου εκτός Αθήνας!!! Και αυτή η περίπτωση είναι ακραία νομίζω...

Αν πάλι έχεις ένα αυτοκίνητο για 4-6 χρόνια και κάνεις 15-20000 Κm το χρόνο μπορείς να εχεις μια καλύτερη εικόνα κόστους.

Εγώ πάντως που δεν έχω ιδιέτερη σχέση με το αυτοκίνητο 'η συγκεκριμένες ανάγκες με ενδιαφέρει το συνολικό κόστος. Αν ήμουν φάν ή με άποψη είναι σίγουρο ότι θα αδιαφορούσα και για ζημιές και κατανάλωση και εφορία κοκ. -bye-

Last edited:
Για 65.000 χιλιόμετρα μέσα σε 5 χρόνια και 2 μήνες, μάλλον με συμφέρει περισσότερο το ταξί και η ενοικίαση οχήματος για 20-25 περίπου μέρες τον χρόνο.

Ένα "μεσαίο" αυτοκίνητο 1600 κε, 140 PS κοστίζει γύρω στα 25.000 Ε.
Έχει εφορία μηδέν, σήμα 200 Ε το χρόνο.
Μέση κατανάλωση ας πούμε 9 Ltr/100 Km και 15000 Km το χρόνο, έρχεται περίπου 1400 E το χρόνο.
Χοντρικά να πούμε Service 200 E το χρόνο και έκτακτα 1000 Ε στα πέντε έτη.

Το πουλάς στην πενταετία και στην καλύτερη περίπτωση περνεις 10000 Ε πίσω.

Τελικό κόστος χρήσης=(αγορά)-(πώληση)+(σήμα)+(βενζίνη)+(Service)+(βλάβες) =>

Τελ. κόστος χρήσης=(25000)-(10000)+(1000)+(7000)+(1000)+(10000) =>

Τελ. κόστος χρήσης=25000 Ε ή 5000 Ε/έτος ή 415 Ε το μήνα....

Αν δεν έχω κάνει κάποιο χοντρό λάθος μπορείτε όλοι να καταλάβετε γιατί αγοράζουμε αυτοκίνητο (εξαιρούνται οι ειδικές περιπτώσεις βέβαια) -bye-

Ασφάλιστρα? Λάστιχα? Αναλώσιμα μετά τις 45.000 χλμ, που αρχίζουν και πέφτουν χοντρά? Δεν τα βάζεις μέσα... Βάλε άλλα 100 /μήνα μέσο όρο...

Απάντηση: Re: Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

Λάστιχα ξέχασες δολοφόνε... :grandpa:

Ασφάλιστρα? Λάστιχα? Αναλώσιμα μετά τις 45.000 χλμ, που αρχίζουν και πέφτουν χοντρά? Δεν τα βάζεις μέσα... Βάλε άλλα 100 /μήνα μέσο όρο...

Σωστά, πολύ σωστά...

Πάρτε το χαμπάρι το αυτοκίνητο είναι επίδειξη του κοινωνικού μας status (σαφώς δεν μιλαω για όλους...)

Αυτοί που την βρίσκουν με το αυτοκίνητο δεν θα "σκάσουν" για τις βλάβες του...

Re: Απάντηση: Re: Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

Σωστά, πολύ σωστά...

Πάρτε το χαμπάρι το αυτοκίνητο είναι επίδειξη του κοινωνικού μας status (σαφώς δεν μιλαω για όλους...)

Αυτοί που την βρίσκουν με το αυτοκίνητο δεν θα "σκάσουν" για τις βλάβες του...

αλήθεια φίλε μου, εσύ πώς τα βολεύεις με τα παιδιά; Εννοώ αγγλικά, μπαλέτα, παιδικά πάρτυ, επιστροφές από κλάμπ, και τα άλλα συναφή; Χωρίς αυτοκίνητο μπορείς;

O μικρός είναι μόνο 3,5 και μας έχει κλείσει για τα καλά μέσα!!!

Κατά τα άλλα οποιαδήποτε ημέρα και ώρα μπορείς να έχεις taxi στο σπίτι σου.

Το μόνο πρόβλημα είναι τα καλοκαίρια που θέλουμε να πηγαίνουμε στο χωριό (850 Κm). Παρόλα αυτά ούτε το S-Μax δεν θα μας χώραγε με τα πράγματα που κουβαλάμε!!! Aναγκαστικά τον στέλνω με το αεροπλάνο, δεν γίνεται αλλιώς και εγώ το οδηγώ φούλ στα μπαγκάζια!

Πάντως τα βλέπω και εγώ να έρχοντε αυτά που λές, γι' αυτό μάλλον του χρόνου θα πάρω ένα μεγαλύτερο. Δεν νομίζω να απεξαρτητοποιηθώ έτσι εύκολα από τις ρόδες.

Ότι μπορείς όμως... μπορείς! Για παράδειγμα όπου μπορώ να πάω με λεωφορείο ή άλλα ΜΜΜ το κάνω και σήμερα.