papgi
New member
- 26 April 2009
- 58
Η εντυπωση που μου εχει δημιουργηθει μεχρι τωρα ειναι οτι ο κ.ΝΜ ιδεα δεν εχει απο φυσικη και για αυτο αποφευγει να μιλησει διοτι απλως δεν ξερει. Στηριζω τα λογια μου στο γεγονος οτι τοποθετησε τα προιοντα του πανω σε cd player πανω απο την ακτινα lazer απλα και μονο πιστευωντας οτι αυτο εχει νοημα ενω στην πραγματικοτητα απλα το φως στα μηκη κυματος των lazer δεν νιωθει την παρουσια ενος Η/Μ πεδιου!!!
Για να είμαι ειλικρινείς, με αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα μου έχουν πέσει τα μισα μαλλιά!
Μια απο τις ιδότητες του φερίτη είναι η απορροφηση της Η/Μ ακτινιβολιας. Περισοτερες λεπτομερειες εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrite_(magnet))
"Ferrite particles are also used as a component of radar-absorbing materials or coatings used in stealth aircraft and in the expensive absorption tiles lining the rooms used for electromagnetic compatibility measurements."
Ναι πολύ καλα διαβάσατε! Χρησιμοποιουνται και στα αεροπλανα stealth για να μην τα πιανουν τα radar! Oups! Τι αλλο γραφει? Χρησιμοποιουνται και σε δωματια οπου γινονται μετρησεις Η/Μ ακτινοβολιας. Ενδιαφερον...
Ειναι αλήθεια ότι δεν ξέρω τη χημική σύσταση του υλικού του κ. ΝΜ αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι οι "πέτρες που λέτε" θα πρεπει να έχουν την ίδια ή καλύτερη απορρόφηση της Η/Μ ακτινιβολίας , οπως ο γνωστος μας πλεον φερίτης.
Οσο για την κεφαλή απο το cd, απο που να πρωτο-ξεκινήσω?
Το lazer στελνεται στο δισκάκι, αντανακλαται σε αυτό και γυριζει πισω για διάβασμα. Μεχρι εδω ολα καλά! Φως πηγαινει φως, ερχεται!
Αυτο το αναθεματισμενο φως όμως που επιστρεφει απο την ανακλαση στο cd μετατρεπεται σε ηλεκτρικό σημα, με τη βοηθεια φωτοδιόδων (εξαρτήματα που αλλάζουν την αντίστασή τους ανάλογα μετο προσπιπτων φως).
Μεχρι και εδω η Η/Μ δεν επηρεάζει τίποτα!
Απο εδω και περα ομως τι γίνεται? Στις κεφαλές των lazer υπαρχει ο πρωτος ενισχυτής του σήματος. Και ΑΥΤΟΣ ο ενισχυτης επηρεαζεται ΑΜΕΣΑ από την Η/Μ ακτινοβολια!
Στην ουσία δεν επηρεάζεται απο αυτην, απλά την ενισχύει. Αυτό που κάνει δηλαδη ειναι να ενισχυει εκτος απο το σημα και τον θόρυβο!
Οποτε αυτο που κανει ο κ. Ν/Μ ειναι να κοβει τον βηχα της Η/Μ απο την αρχη.
Ποια άλλα σημεια ενος συστηματος ήχου θα πρεπει να προστατευονται? Ασφαλως τα πιο ευπαθή! Με πρωτο την εισοδο του προενισχυτη (εαν γινεται) και δευτερο την έξοδο αυτού.
Και μιας και το εφερε η συζητηση, ο μετασχηματιστης που έχει ο ενισχυτης σας, ξερετε εαν ειναι τοροειδής?
Μην ξεχνατε, ο μετασχηματιστης ειναι η Νο1 γεννητρια Η/Μ ακτινοβολιας και βρίσκεται στην καρδια του συστήματος.
Last edited: