Τα σύνορα

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Προσοχή στα σύνορα...

Εαν διασχίζετε τα βόρεια κορεατικά σύνορα παράνομα, σας φυλακίζουν για 12 χρόνια. Εάν διασχίζετε τα ιρανικά σύνορα παράνομα, τίθεστε υπό κράτηση επ' αόριστον. Εάν διασχίζετε τα αφγανικά σύνορα παράνομα, σας. πυροβολούν! Εάν διασχίζετε τα σαουδαραβικά σύνορα παράνομα, θα φυλακιστείτε. Εάν διασχίζετε τα αμερικανικά σύνορα παράνομα, θα χτυπηθείτε από την τοπική αστυνομία. Εάν διασχίζετε τα κινέζικα σύνορα παράνομα, δε θα ξανακούσουμε νέα σας. Εάν διασχίζετε τα σύνορα της Βενεζουέλας παράνομα, θα μαρκαριστείτε σαν κατάσκοπος και η μοίρα σας θα σφραγιστεί. Εάν διασχίζετε τα κουβανέζικα σύνορα παράνομα, θα ριχτείτε στη φυλακή μέχρι να σαπίσετε.

Εάν διασχίζετε τα ελληνικά σύνορα παράνομα, παίρνετε τα έξης:
- μια θέση εργασίας
- άδεια οδήγησης
- κάρτα κοινωνικής ασφάλειας
- ευημερία
- κουπόνια τροφίμων
- πιστωτικές κάρτες
- επιδοτούμενο μίσθωμα ή ένα δάνειο για να αγοράσετε σπίτι
- δωρεάν εκπαίδευση
- δωρεάν υγειονομική περίθαλψη
- και σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε

ενδιαμεσα συνορα να παραδειγματιστουμε..ανα τον κοσμο δεν υπαρχουν? πρεπει να ειναι ή κόλαση ή μπεστε σκυλοι αλεστε? (γιατι τα συνορα των παραδειγματων παραπεμπτουν σε κολαση...τα δε ελληνικα σε ξεχαρβαλωμα)

Προσοχή στα σύνορα...

Εαν διασχίζετε τα βόρεια κορεατικά σύνορα παράνομα, σας φυλακίζουν για 12 χρόνια. Εάν διασχίζετε τα ιρανικά σύνορα παράνομα, τίθεστε υπό κράτηση επ' αόριστον. Εάν διασχίζετε τα αφγανικά σύνορα παράνομα, σας. πυροβολούν! Εάν διασχίζετε τα σαουδαραβικά σύνορα παράνομα, θα φυλακιστείτε. Εάν διασχίζετε τα αμερικανικά σύνορα παράνομα, θα χτυπηθείτε από την τοπική αστυνομία. Εάν διασχίζετε τα κινέζικα σύνορα παράνομα, δε θα ξανακούσουμε νέα σας. Εάν διασχίζετε τα σύνορα της Βενεζουέλας παράνομα, θα μαρκαριστείτε σαν κατάσκοπος και η μοίρα σας θα σφραγιστεί. Εάν διασχίζετε τα κουβανέζικα σύνορα παράνομα, θα ριχτείτε στη φυλακή μέχρι να σαπίσετε.

Εάν διασχίζετε τα ελληνικά σύνορα παράνομα, παίρνετε τα έξης:
- μια θέση εργασίας
- άδεια οδήγησης
- κάρτα κοινωνικής ασφάλειας
- ευημερία
- κουπόνια τροφίμων
- πιστωτικές κάρτες
- επιδοτούμενο μίσθωμα ή ένα δάνειο για να αγοράσετε σπίτι
- δωρεάν εκπαίδευση
- δωρεάν υγειονομική περίθαλψη
- και σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε

Bάλε και την ιθαγένεια..την ξέχασες..:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Τα σύνορα

ενδιαμεσα συνορα να παραδειγματιστουμε..ανα τον κοσμο δεν υπαρχουν? πρεπει να ειναι ή κόλαση ή μπεστε σκυλοι αλεστε? (γιατι τα συνορα των παραδειγματων παραπεμπτουν σε κολαση...τα δε ελληνικα σε ξεχαρβαλωμα)

εσένα αυτό σε πείραξε, όχι ότι είναι η αλήθεια !!!!

Ωραία

Έχω την εντύπωση οτι η παραπάνω λίστα είναι όσο αυθαίρετη και παραπλανητική όσο το να έλεγα οτι αν περάσεις παράνομα στην Ελλάδα,

θα πνιγείς στο Αιγαίο/Εβρο
θα πεθάνεις απο ασφυξία στο ψυγείο νταλίκας
θα αυτοτραυματιστείς θανάσιμα σε αστυνομικό
θα πεθάνεις απο ατύχημα κατα την διάρκεια καταδίωξης
θα ζεις με άλλους 50 σε υπόγεια
θα κάνεις πεζοδρόμιο/πουλας φορτιστες σε φανάρια
θα σε δερνουν αγανακτισμένα καλά παιδιά
θα δουλεψεις σε οικοδομη/χωραφια με 10Ε μεροκαματο
θα σε συλαβουν και απελασουν οταν είναι να εισπραξεις το προαναφερθεν μεροκαματο
θα σε σερνουν σαν σκυλι δεμενο με αλυσιδες απο μηχανακια
θα σε μαζεύουν σε γκεττο η ειδικούς χωρους υποδοχεις
θα σε κατηγορούν και για όλα τα κακά αυτής της χωρας
http://www.youtube.com/watch?v=KLni3wbndls

Αλλα πιθανων η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στην μέση. Η λιγο πιο πανω, δεξια και απέναντι.

Alex, δεν θα σε απελάσουν. Θα σου φέρει ο αστυνομικός που συνέλαβε δικηγόρο (και δικό σου να έχεις, αυτόν πρέπει να πάρεις), ο οποίος θα σε βγάλει έναντι 1000-1500 ευρώ.

Έχω κι εγώ την αίσθηση ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση ή εκεί γύρω....

Το ξέρω ναι.
Αλλα δεν έγραψα τα παραπάνω ώς αληθή. Είναι εξίσου αποσπασματικά και περιπτωσιολογία με όσα γράφονται στο γνωστό email που κυκλοφορεί.
Και εξίσου αξιόπιστα με όλα τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν. Βεβαια δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, απλά μου φαίνεται οτι τελευταία όλο και περισσότεροι τα πιστεύουν. Εχουμε αποβλακωθεί τόσο πολύ απο την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρεται τελευταία ώστε να έχει χαθεί το κριτήριο διάκρισης του τί αποτελεί πραγματική είδηση και τί σκουπίδι είναι κάτι που με προβληματίζει...
Ίσως ο Βλάσσης ως ειδικός να ξέρει κάτι παραπάνω επ'αυτού

Έχω την εντύπωση οτι η παραπάνω λίστα είναι όσο αυθαίρετη και παραπλανητική όσο το να έλεγα οτι αν περάσεις παράνομα στην Ελλάδα,

θα πνιγείς στο Αιγαίο/Εβρο
θα πεθάνεις απο ασφυξία στο ψυγείο νταλίκας
θα αυτοτραυματιστείς θανάσιμα σε αστυνομικό
θα πεθάνεις απο ατύχημα κατα την διάρκεια καταδίωξης
θα ζεις με άλλους 50 σε υπόγεια
θα κάνεις πεζοδρόμιο/πουλας φορτιστες σε φανάρια
θα σε δερνουν αγανακτισμένα καλά παιδιά
θα δουλεψεις σε οικοδομη/χωραφια με 10Ε μεροκαματο
θα σε συλαβουν και απελασουν οταν είναι να εισπραξεις το προαναφερθεν μεροκαματο
θα σε σερνουν σαν σκυλι δεμενο με αλυσιδες απο μηχανακια
θα σε μαζεύουν σε γκεττο η ειδικούς χωρους υποδοχεις
θα σε κατηγορούν και για όλα τα κακά αυτής της χωρας
http://www.youtube.com/watch?v=KLni3wbndls

Αλλα πιθανων η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στην μέση. Η λιγο πιο πανω, δεξια και απέναντι.

δηλώνω αμετανόητος fan!
ακριβώς ο τρόπος απάντησης που ταιριάζει (γιατί αν το ζήτημα είχε τεθεί διαφορετικά, διαφορετική θα ήταν και η απάντηση)
εύγε!:worshippy::worshippy::worshippy:

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ....

δηλώνω αμετανόητος fan!
ακριβώς ο τρόπος απάντησης που ταιριάζει (γιατί αν το ζήτημα είχε τεθεί διαφορετικά, διαφορετική θα ήταν και η απάντηση)
εύγε!:worshippy::worshippy::worshippy:
ΑΚΡΙΒΩΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ? ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ....

Πόσο υπεράνω δηλ εννοείς;
Τι άλλο μας μένει να κάνουμε;
Μήπως να φύγουμε εμείς για άλλη γη..για άλλα μέρη,που κανένα δεν ξέρουμε και κανείς δε μας ξέρει;:guitarist:
Λέω τώρα......

ΑΚΡΙΒΩΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ? ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ....

Nτρέπομαι στη κυριολεξία που τον αέρα που αναπνέω πάνω σ'αυτόν τον πλανήτη τον αναπνέει κι ο Κινέζος, ο Ιρανός κι ο Βορειοκορεάτης που όλοι μαζί χειροκροτούν εξολοθρεύσεις ανθρώπων.
Το ίδιο ακριβώς ντρέπομαι και για αυτούς που ζητάνε τα ίδια για την Ελλάδα.
Ο Καρατζαφερισμός των αθλίων έγινε ενα με τον κλασσικό αυνανισμό πλεον.

Το ξέρω ναι.
Αλλα δεν έγραψα τα παραπάνω ώς αληθή. Είναι εξίσου αποσπασματικά και περιπτωσιολογία με όσα γράφονται στο γνωστό email που κυκλοφορεί.
Και εξίσου αξιόπιστα με όλα τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν. Βεβαια δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, απλά μου φαίνεται οτι τελευταία όλο και περισσότεροι τα πιστεύουν. Εχουμε αποβλακωθεί τόσο πολύ απο την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρεται τελευταία ώστε να έχει χαθεί το κριτήριο διάκρισης του τί αποτελεί πραγματική είδηση και τί σκουπίδι είναι κάτι που με προβληματίζει...
Ίσως ο Βλάσσης ως ειδικός να ξέρει κάτι παραπάνω επ'αυτού

δεν είμαι ειδικός στην παράνομη μετανάστευση. Άλλωστε έχω πολλά χρόνια να περάσω από τα ελληνικά σύνορα (π.χ. να κατεβώ τον Έβρο) κι ακόμα περισσότερα να βγω με τα φουσκωτά του λιμενικού στο Αιγαίο. Αν θυμάμαι καλά τελευταία φορά ήταν το 2006, δηλ. πριν αρχίσει το νέο μεγάλο κύμα των μεταναστών από την Ασία προς την Ευρώπη. Το σίγουρο είναι ότι έχει ανακοπεί το κύμα των παράνομων εισόδων λόγων των περιπολιών της FRONTEX από αέρος και έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός αυτών που πνίγονται στο Αιγαίο.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για τους μετανάστες που έχουν κάρτα παραμονής στην Ελλάδα, αλλάζει το πράγμα, αλλά και πάλι μην φανταστείτε ότι γνωρίζω πολλές όψεις της ζωής των μεταναστών μέσα ή δίπλα στην ελληνική κοινωνία.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΕΝΑΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ - ΜΕΧΡΙ 24 ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ - ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥΛΟ ΤΟΝ ΑΓΚΥΛΩΤΟ ΣΤΑΥΡΟ!!!!!! ΕΧΕΙ ΜΑΜΑ ΑΡΑΓΕ? ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΡΑΓΕ?? ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ....

Δεν έγραψα το thread αυτό για να θεωρήσω τον εαυτό μου καλύτερο.
Ειδικά στη δουλειά που κάνω, υπάρχουν κάτι Ινδοί "μανούλες" που κάνουν παπάδες και πληρώνονται με το 1/10 του μισθού μου.

Απλά το υιοθέτησα για το ότι δίνουν τόσα δικαιώματα σε αλλοδαπούς και μάλιστα λαθρομετανάστες από ότι σε μερικούς Έλληνες !

Η σύγκριση γίνεται για το αν εμείς πάμε "λαθραία" στις άλλες χώρες που αναφέρει το μήνυμα, σίγουρα δεν θα έχουμε καλή κατάλληξη σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Ενώ εδώ στην Ελλάδα θα μπορέσει κάποιος να έχει και την ωραία κατάληξη που αναφέρει το συγκεκριμένο μήνυμα.

Όσο ο προβληματισμός για την ανεξέλεγκτη εισροή ανέργων σε μια χώρα που βρίσκεται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης συγχέεται ελαφρά τη καρδία με αγκυλωτούς σταυρούς και φασισμούς, και μάλιστα χωρίς καμία αντιπρόταση ή έστω σχολιασμό της κατάστασης, δυστυχώς οι μόνοι δρόμοι για την αντιμετώπιση ενός υπαρκτού προβλήματος παραμένουν αυτός της Κορέας και του Ιράν, κι αυτός της Ελλάδας...

... τουλάχιστον όμως έτσι, κάποιοι επαναπαύονται αράζοντας στην σπιταρόνα τους, δηλώνοντας ότι αυτοί είναι πιο ανθρωπιστές και "κουλ", και αφήνοντας ένα πρόβλημα απλά να περνάει από γεννιά σε γεννιά, μέχρι να καταλήξει σε πόλεμο..

Η αλήθεια είναι όντως κάπου στη μέση... Όταν κάθε ένας από αυτούς που θεωρούν το πρόβλημα ως ανύπαρκτο αρχίσει από το υστέρημά του να συντηρεί από μια οικογένεια των δύστυχων που έρχονται στην Ελλάδα για να δουν τα παιδιά τους να μπλέκουν με τη μαφία, ως μη έχοντα άλλες ευκαιρίες να επιβιώσουν, τότε ναι, θα χαρώ να γίνει η Ελλάδα ο παράδεισος για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Μέχρι τότε, επειδή αυτή την Πρόνοια θα πρέπει να την παρέχει το κράτος, το ίδιο κράτος που αφήνει τους πολίτες του να ζούνε με μισθούς πείνας, επιτρέψτε μου να αναρρωτιέμαι που θα καταλήξουμε... κι ας μην έχω κανέναν αγκυλωτό σταυρό στα ρούχα μου... σας απογοήτευσα?

Last edited:
δεν είμαι ειδικός στην παράνομη μετανάστευση. Άλλωστε έχω πολλά χρόνια να περάσω από τα ελληνικά σύνορα (π.χ. να κατεβώ τον Έβρο) κι ακόμα περισσότερα να βγω με τα φουσκωτά του λιμενικού στο Αιγαίο. Αν θυμάμαι καλά τελευταία φορά ήταν το 2006, δηλ. πριν αρχίσει το νέο μεγάλο κύμα των μεταναστών από την Ασία προς την Ευρώπη. Το σίγουρο είναι ότι έχει ανακοπεί το κύμα των παράνομων εισόδων λόγων των περιπολιών της FRONTEX από αέρος και έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός αυτών που πνίγονται στο Αιγαίο.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για τους μετανάστες που έχουν κάρτα παραμονής στην Ελλάδα, αλλάζει το πράγμα, αλλά και πάλι μην φανταστείτε ότι γνωρίζω πολλές όψεις της ζωής των μεταναστών μέσα ή δίπλα στην ελληνική κοινωνία.

Βλάσση δεν εννοούσα το θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο είναι πολυσύνθετο και μεγαλύτερης κλίμακας απο τα στενά ελληνικά όρια, αλλα την απώλεια της κρίσης των ειδήσεων. Όταν κάθε viral mail που κυκλοφορεί στο ιντερνετ λαμβάνεται ώς γεγονός και υπάρχει κόσμος που διαμορφώνει την άποψη του με βάση αυτά που λέει ο κάθε τυχάρπαστος θεωρώ οτι υπάρχει πρόβλημα. Όταν κείμενα σαν το παρόν παρουσιάζονται ώς σοβαρά και σημαίνοντα απο τις κουβέντες στα καφενεία μέχρι τις συνεδριάσεις της Βουλής (με ενδιάμεσες στάσεις παράθυρα και "πολιτικές" εκπομπές) δεν είναι πλέον αστείο αλλα επικίνδυνο.

Ανεξάρτητα απο το τί θέση υποστηρίζει ο καθένας, η υποχρέωση να την υποστηρίζει με σοβαρά επιχειρήματα και αληθή γεγονότα είναι θεμελιώδης για την αποδοχή αυτής.

Και ένα σχόλιο για μια αντίφαση που βρίσκω εξαιρετικά αστεία.
Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει μεταξύ των παραδειγμάτων προς μίμηση (δεν το εκφράζει ακριβώς αλλα είναι φανερό οτι για να σχολιάσεις κάτι αρνητικά το συγκρίνεις με κάτι που θεωρείς θετικό) την Αμερική.
Την ίδια στιγμή, η Αμερική είναι απο τις χώρες που η ιθαγένεια αποκτάται εξαιρετικά εύκολα σε όποιον την ζητήσει. Την κατέχουν άτομα που δεν γνωρίζουν καν την επίσημη γλώσσα τους. Την παίρνει αυτόματα όποιος γεννηθεί σε Αμερικάνικο έδαφος. Όλοι αυτοί έχουν δικαίωμα ψήφου όχι μόνο στις δημοτικές εκλογες όπως ήταν η πρόταση για εδώ, αλλα στις εθνικές εκλογές που εκλέγεται ο ισχυρότερος ηγέτης της υφηλίου.

Αντίστοιχα οι υπόλοιπες χώρες απέχουν πολύ απο το να χαρακτηριστούν παράδεισοι επι γής για διάφορους λόγους η καθε μία. Και μόνο οτι μπαίνουν με θετική χροια στην σύγκριση (με απομονωμένα στοιχεία) με την χώρα μας το βρίσκω αστείο.

Το μεταναστευτικό είναι εξαιρετικά σοβαρό και πολύπλοκο θέμα για να έχει τόσο απλές λύσεις όπως δεξια ή αριστερά. Το οτι έχει παρουσιαστεί έτσι βολεύει αρκετά και τις δύο πλευρές που έχουν οικιοποιηθεί/μονοπολήσει τις αντίστοιχες ιδεολογίες. Το οτι το δεχόμαστε μας φέρνει πάλι πίσω στην αρχική μου παρατήρηση περι αποβλάκωσης...

Την ίδια στιγμή, η Αμερική είναι απο τις χώρες που η ιθαγένεια αποκτάται εξαιρετικά εύκολα σε όποιον την ζητήσει. Την κατέχουν άτομα που δεν γνωρίζουν καν την επίσημη γλώσσα τους. Την παίρνει αυτόματα όποιος γεννηθεί σε Αμερικάνικο έδαφος. Όλοι αυτοί έχουν δικαίωμα ψήφου όχι μόνο στις δημοτικές εκλογες όπως ήταν η πρόταση για εδώ, αλλα στις εθνικές εκλογές που εκλέγεται ο ισχυρότερος ηγέτης της υφηλίου.

Πάντως απ'όσα ξέρω στην Αμερική ο μόνος "εύκολος" τρόπος να μπορέσεις να μείνεις ως ξένος είναι να.... παντρευτείς.

Κατά τα άλλα για να περάσεις κάποιο διάστημα και μόνο στη χώρα θα πρέπει να παρουσιάσεις χαρτιά που αναφέρουν λεπτομερώς το γιατί είσαι εκεί, τραπεζικό λογαριασμό που να δείχνει ότι τα χρήματα που έχεις επαρκούν για το διάστημα που θα κάτσεις εκεί χωρίς να αναγκαστείς να στραφείς στην παρανομία, ή σε διαφορετική περίπτωση πιστοποιητικό ότι εργάζεσαι κάπου, άρα θα κερδίζεις χρήματα δια της νόμιμης οδού. Τουλάχιστον αυτή τη διαδικασία αναγκάστηκε να ακολουθήσει φίλη που πήγε για σπουδές φέτος στη Ν. Υόρκη.

Κατά τα άλλα προφανώς το κείμενο έχει δημιουργηθεί ως χιουμοριστικό και όχι ενημερωτικό, κρύβοντας ωστόσο πολλές αλήθειες, τόσο για τις πρώτες χώρες όσο και για την Ελλάδα. Το ότι η Ελλάδα είναι ο ονειρεμένος προορισμός στη Βουλγαρία, απ'όπου ο κόσμος συρρέει για να δουλέψει 6-12 μήνες και να πάρει μετά για όλη του τη ζωή σύνταξη απ'το ελληνικό κράτος είναι π.χ μια θλιβερή πραγματικότητα. Όπως και πολλά άλλα τέτοια...

Last edited: