Τα σύνορα

Το ότι η Ελλάδα είναι ο ονειρεμένος προορισμός στη Βουλγαρία, απ'όπου ο κόσμος συρρέει για να δουλέψει 6-12 μήνες και να πάρει μετά για όλη του τη ζωή σύνταξη απ'το ελληνικό κράτος είναι π.χ μια θλιβερή πραγματικότητα. Όπως και πολλά άλλα τέτοια...

Αυτο ισχυει τελικα? Και αν ναι, σε τι βαθμο?

Εγώ ξέρω πως μας "μπασταρδέψανε" και εύχομαι να μην αρχίσει κανείς να γκρινιάζει γιατί χρησιμοποίησα την συγκεκριμένη λέξη γιατί αυτό ακριβώς έχει γίνει.

Δεν εννοώ μόνο τους Έλληνες, αλλά όλο τον κόσμο, στο όνομα της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων πάντα.

Και ένα σχόλιο για μια αντίφαση που βρίσκω εξαιρετικά αστεία.
Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει μεταξύ των παραδειγμάτων προς μίμηση (δεν το εκφράζει ακριβώς αλλα είναι φανερό οτι για να σχολιάσεις κάτι αρνητικά το συγκρίνεις με κάτι που θεωρείς θετικό) την Αμερική.
Την ίδια στιγμή, η Αμερική είναι απο τις χώρες που η ιθαγένεια αποκτάται εξαιρετικά εύκολα σε όποιον την ζητήσει. Την κατέχουν άτομα που δεν γνωρίζουν καν την επίσημη γλώσσα τους. Την παίρνει αυτόματα όποιος γεννηθεί σε Αμερικάνικο έδαφος. Όλοι αυτοί έχουν δικαίωμα ψήφου όχι μόνο στις δημοτικές εκλογες όπως ήταν η πρόταση για εδώ, αλλα στις εθνικές εκλογές που εκλέγεται ο ισχυρότερος ηγέτης της υφηλίου.

Μα στις ΗΠΑ ολοι ειναι ξενοι και ετσι αντιμετωπιζουν και τους νεοφερμενους: σαν ομοιους.... Αλλα... απο γιατι οι ΗΠΑ να ειναι πρωτυπο μεαταναστευτικης πολιτικης?

Δεν έθεσα της ΗΠΑ πρότυπο μεταναστευτικής πολιτικής, απλά ανέφερα μια αντίφαση στην χρησιμοποίηση της απο τον συντάκτη του αρχικού κειμένου για θετικό παράδειγμα όταν στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά ανοιχτοί στα μεταναστευτικά θέματα.

Απο ανακρίβειες το συγκεκριμένο βρίθει... Δεν διευκρινίζει καταρχας για ποιούς μετανάστες αναφέρεται. Νόμιμους η πάρανομους? Οικονομικούς ή πολιτικούς? Γιατί την μία αναφέρεται στο πώς αντιμετωπίζουν οι άλλοι τους παράνομους και μετά πως αντιμέτωπίζουμε εμείς τους νόμιμους. Δεν είναι καθόλου χιουμοριστικό το παραπάνω κείμενο και δεν κυκλοφορεί για να γελάσουμε, εγώ τουλάχιστον δεν έχω καμία αμφιβολία επ'αυτού, το χιούμορ είναι απλά το όχημα...

http://news.pathfinder.gr/531593.html

Είμαι στη δουλειά για την ώρα δε βρήκα κάτι καλύτερο. Πάντως έχει κινηθεί και η ΓΣΕΕ για το θέμα...

μα δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Τέτοιες συντάξεις νόμιμα δεν δίνονται. Δες το κείμενο που παραθέτεις τί λέει :

Kύκλωμα παράτυπων συνταξιοδοτήσεων που επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας κατήγγειλε η ΓΣΕΕ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης. Μετανάστες από γειτονικές χώρες με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ μαζί με το ποσό του ΕΚΑΣ, ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Eνωσης 1408/71.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, αλλοδαποί που βρίσκονται κοντά στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, προερχόμενοι από βαλκανικές χώρες (κυρίως τη Ρουμανία περισσότερες πληροφορίες και τη Βουλγαρία περισσότερες πληροφορίες), δηλώνουν εικονικά ως τόπο μόνιμης διαμονής τους την Ελλάδα, εργάζονται για ένα έτος και όταν συνταξιοδοτηθούν λαμβάνουν ολόκληρη τη σύνταξη από τα ταμεία, η οποία είναι υψηλότερη κατά 400% σε σχέση με αυτή που δικαιούνται!