Tα tracks της 10ετιας...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tα tracks της 10ετιας...

πως ένας άνθρωπος , τον οποίο θεωρώ μορφωμένο, ευρύτερης παιδείας , οξύτατης διανοίας , με εξαιρετικές γνώσεις στη μουσική , με εξόχως εύστοχες και περιεκτικές επισημάνσεις που εντός δύο γραμμών μπορούν να αλλάξουν άρδην τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει κανείς την Τέχνη γενικότερα και την Μουσική ειδικότερα , τον οποίον παρακολουθώ συγγράφοντα από 30ετίας και πλέον και άρα έχει διαμορφώσει εν πολλοίς και τα δικά μου αισθητικά κριτήρια , ε πως λοιπόν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να ακούει αυτή την μαλακία και να την θεωρεί σημαντική .

έχω κολλήσει ιό βρε.
μαζί με τους Lennon-McCartney, τον John Cale, τον Lindsey Buckingham, καμιά 500ριά άλλους που δεν θυμάμαι τώρα και μαζί κάμποσους μουσικολόγους και άλλες generally respected 'μούρες'. :Banane0: :ADFADF1:

κουτουλιές anytime. :cool:
θα χάσεις: είμαι πιο ξεροκέφαλος από σένα.
χώρια που θα σε παίξω με 'βοήθειες': θα αξιώσω για διαιτητή τον υπέρηχα :aetsch:

Last edited by a moderator:
Κοίταξε δεν θεωρώ ότι έχω και κάποια ιδιαίτερη εξειδίκευση στα θέματα και βεβαίως είμαι μουσικά αγράμματος ( δεν πάιζω όργανο , δεν διαβάζω πεντάγραμμο ) . Απλώς έχω ακούσει καμμιά 3-4 χιλιάδες δίσκους . Ε αυτός είναι μακράν ο χειρότερος :twoguns::ernaehrung004:

Σήμερα το πρωϊ που βοηθούσα στην τακτοποίηση του index, έπεσα πάνω στην ωραία παρουσίαση του chief.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40254
Εχω ήδη εντρυφήσει στα Smiley Smile και Wild Honey, οπότε μήπως είναι καιρός να το ακούσω και αυτό; :music-smiley-004:

καλά όλα αυτά, ως συνήθως όμως παρεκκλίνουν από το θέμα, (όχι ότι συνήθως νοιάζομαι, αλλά τώρα είναι πολύ ειδικό και καλεί για την κατάθεση γνώμης σε συγκεκριμένο αντικείμενο ... ) ...

και για να πειράξω λίγο και τον Πέτρο, αυτό το πρώτο βιντεάκι, επηρέασε την δεκαετία ;;;

και για να πειράξω λίγο και τον Πέτρο, αυτό το πρώτο βιντεάκι, επηρέασε την δεκαετία ;;;

επηρέασε τα clean ραδιόφωνα και έντυπα...
κι επειδή ο σύγχρονος κόσμος πληροφορείται και έχει προσωπικό γούστο ανεπτυγμένο, παίρνει τα μηνύματα του εκάστοτε ειδικού που δίπλα από τους τσάμπα δίσκους των εταιριών έχει καναδυό συνταγές για πατάτες γιαχνί και δελτίο κίνησης στους δρόμους, ώστε να γεμίζει τον χρόνο στις ψαγμένες εκπομπές του...:BDGBGDB55:

Δεν ξέρω αν επηρέασε τη δεκαετία, πάντως το άλμπουμ από το οποίο προέρχεται (The love album) είναι από τους λίγους καλούς δίσκους hip hop της δεκαετίας, για όποιον σημαίνει κάτι αυτό....προφανώς για τον Πέτρο. Εννοείται ότι η φιλοπαίγμων διάθεση του φίλου Δημοκηδή λαμβάνεται υπ'όψιν. -bye-

Πληροφοριακά εγώ πάντως δεν θα βάλω λίστα.

Δεν θέλω να θεωρηθεί κοινοτυπία ούτε να έχει, από την άλλη μεριά, μεγάλο ειδικό βάρος, αλλά η γνώμη μου τουλάχιστον στον τομέα του δίσκου της 10ετίας πάει αβλεπεί στο smile.
Αυτά που έγραψε ο Κώστας είναι πολύ λίγα γιά το κομψοτέχνημα αυτό της δεκαετίας (και βάλε) που υστερεί μόνο σε ένα πράγμα, το λυπηρό γεγονός ότι δεν ηχογραφήθηκε από τους ίδιους τους Beach Boys και τον ίδιο τον Wilson όταν ήταν στο απώγειο της συνθετικής του ικανότητας και φωνητικής δυνατότητας.
Το ειδικό του βάρος ως ποπ μουσικής ξεπερνάει κάθε φαντασία και φτάνει οριακά σε επίπεδο μαύρης τρύπας που μπορεί να καταβροχθίσει ανελέητα ο,τι δήποτε έχει κυκλοφορήσει κάτω από την ετικέττα της ποπ, της ροκ ή συναφών ειδών.
Η μουσική του σε στοιχειώνει, μπαίνει στο πετσί σου και βγαίνει έξω με τον ιδρώτα σου. Δίσκος γιά πολύ λίγους και ίσως αυτό να είναι το μειονέκτημά του. Δεν είναι θέμα ότι επιθυμώ να καταταγώ σε κάποιου είδους αυτόκλητης ελιτ, όμως θεωρώ ότι με άγγιξε μαγικό ραβδί και ανέβλεψα.
Αυτή η, εκ νέου, τοποθέτηση, το γνωρίζω, αυξάνει τις πιθανότητες να στερηθώ τον καλοφτιαγμένο νες γιά τους επόμενους 4-5 μήνες, αλλά ....θα το ρισκάρω.-bye-

Απάντηση: Re: Tα tracks της 10ετιας...

.
Αυτή η, εκ νέου, τοποθέτηση, το γνωρίζω, αυξάνει τις πιθανότητες να στερηθώ τον καλοφτιαγμένο νες γιά τους επόμενους 4-5 μήνες, αλλά ....θα το ρισκάρω.-bye-

νες ;;;; ποντικοφάρμακο μάλλον :drummer:

Eντελως!!! Αμφιβαλω αν θα υπαρξει αναλογη λιστα ανα τον κοσμο, που δε θα το περιλαμβανει. Μου αρεσει και παρα πολυ ομως. Συνεπως, ειναι το αδιαμφισβητητο #1 μου.

Για να εμπλακεί κάποιος με τέτοια λίστα, θα πρέπει να έχει ακούσει και πράγματα της δεκαετίας, έτσι;

Εδώ μέσα δυστυχώς είμαστε λίγοι αυτοί που έχουμε ακούσει αρκετά πράγματα σύγχρονα και από διαφορετικά είδη.

Αν δεν έχετε ακούσει το The Bug, τους Holy Fuck, τη Santigold, Εspers, Portishead, Puscifer, QOTSA, Clutch, Venetian Snares, Jimmy Tenor, Big Business, Blakroc, Mono in Vcf, Jakob, Monkey3, Dengue Fever, Mastodon, Super7oo, Zu kαι καμμιά 300 μπάντες ακόμα , τι να λέμε.

Πάντως μία προσπάθεια θα κάνω αν και είναι πολύ δύσκολο γιατί η δεκαετία έχει πάρα πολλά καλά πράγματα.

Για να εμπλακεί κάποιος με τέτοια λίστα, θα πρέπει να έχει ακούσει και πράγματα της δεκαετίας, έτσι;

Σωστο αυτο Δημητρη, αλλα θα προτιμουσα να δω ποια τραγουδια θεωρει ο καθενας μας πως ειναι τα σημαντικοτερα της δεκαετιας. Πχ, η Νταφη και η Γουέινχαουζ εκαναν αρκετο κοσμο να ψαξει τις σόουλ τραγουδιστριες των 60's. Εκαναν και καλα τραγουδια αυτες οι δυο. Συνεπως, θα χώραγαν σε μια τετοια λιστα, οι Holy Fuck πχ, δεν ξερω...

Eνδεικτικά τους ανέφερα Πέτρο (αν και έβγαλαν σπουδαίο άλμπουμ).
Είναι πάρα πολλά τα καλά άλμπουμ, σκέψου τα tracks. Εκατοντάδες.

Θα γράψω αυτά που μου κόλλησαν στο μυαλό για καιρό. Αν και τέτοιο φίλτρο για 5 μόνο είναι δύσκολο να βάλω.:drummer:

Re: Απάντηση: Re: Tα tracks της 10ετιας...

η Νταφη και η Γουέινχαουζ εκαναν αρκετο κοσμο να ψαξει τις σόουλ τραγουδιστριες των 60's. Εκαναν και καλα τραγουδια αυτες οι δυο. Συνεπως, θα χώραγαν σε μια τετοια λιστα, οι Holy Fuck πχ, δεν ξερω...

Δεν χωράνε.
Είναι ξαναζεσταμένο φαγητό. Τίποτα απ ότι έκαναν δεν φτάνει τα originals.
Η Aretha πχ: τις τρώει και τις δύο για breakfast.

Δεν στέκει λίστα που να μην περιλαμβάνει τους OM, τους Battles, τους Godspeed You! Black Emperor, τους Get Well Soon, τις Sleater-Kinney.
Αυτοί Ναί: κομίζουν κάτι που μπορεί να έχει τις ρίζες του στην παράδοση αλλά φέρνει μαζί του και κάτι καινούργιο. Μιά χροιά. Μιά αύρα.

--Mastodon-the last baron
--Mono-ashes in the snow
--Katatonia-leaders
--Bat For Lashes-trophy
--Akercocke-the promise

αυστηρά προσωπική λίστα με δεκάδες περικοπές...

καπια που μου ερχονται τωρα, αν και μετα μπορει να ειναι αλλα:)

Outkast - hey ya (και εγω θα συμφωνισω με τον πετρος_μ, αυτο ειναι συγουρα απο τα καλυτερα στα 2000ς)
st vincent - your lips are red (ολο το πρωτο αλμπουμ merry me θα μπορουσε να μπει)
chris clark - herzog (IMHO απο τουσ καλυτερους στη WARP, και ολο το album body riddle ηταν φοβερο)
four tet - and they all look broken hearted (αλλο ενα φοβερο ελεκτο album, four tet-rounds, )
sensational - thick marker

Chrome Hoof - Tonyte
Mountain Men Anonymous - We Stole Your Rhyming Dictionaries
Grand Ole Party - Look Out Young Son
Two Lone Swordsmen - Taste of Our Flames
Big Business - Shields

όλα στη κόψη