Tablet για HTPC Remote. Γίνεται κάτι τέτοιο???

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Υπαρχει η δυνατοτητα να μπορεις να εχεις μια ταμπλετα (καπως συνδεδεμενη αλλα χωρις καλωδια), και να μπορεις να "χειριζεσαι" το htpc ?

Πιο συγκεκριμενα, με ενδιαφερει να δυναμαι να ακουω μουσικη απο το htpc, χωρις να ειναι απαραιτητη προυποθεση να πρεπει να εχω ανοιχτο προβολεα ή τηλεοραση..

Η αισθηση μου ειναι πως ΑΝ γινεται, θα ειναι κατι το περιπλοκο & ακριβο.

Για πειτε πλιζ

Re: Γινεται κατι τετοιο???

Μηπως αν εβρισκα καποια μικρη οθόνη θα μπορουσα να το κανω?

Απο κανα laptop παλιο ας πουμε ?

Απάντηση: Γινεται κατι τετοιο???

Παλιότερα που ενδιαφέρθηκα για HTPC είχα διαβάσει ότι είναι εύκολο και ανέξοδο.

Aν θυμάμαι καλά remote desktop το λέγανε, ενώ για iOS υπάρχουν και apps...

Aξίζει το κόπο προχώρα το. Ψάξτο στο google και για smart phones...

edit Ρίξε μια ματιά... http://www.avsforum.com/t/1398774/tablet-with-htpc

Last edited:
Re: Απάντηση: Γινεται κατι τετοιο???

Υπάρχουν πολλές τέτοιες λύσεις. Τρέχεις ένα media server sto pc o οποίος να υποστηρίζει έλεγχό μέσω http (px XBMC) και μετά τρέχεις ένα app από το tablet -android υποθέτω. Δεν θυμάμαι να προτείνω συγκεκριμένα app, πάντως υπάρχουν πάρα πολλά και δωρεάν .

Νομίζω ο συνδυασμός MAC OS + AMARRA + iTUNES + iPAD app 4 iTunes ειναι η καλυτερη (ηχητικά και ''χειριστικά'') λυση.

Αυτό εχω σκοπο να κανω καποια στιγμη. Νομίζω οτι γίνεται.

PS Βαλε ενα τιτλο της προκοπης στο θεμα βρε αγόρι (να μπορει να το βρει καποιος που ενδιαφερεται στο μελλον) :p

Και το foobar έχει app που παρέχει δυνατότητα φόρτωσης λιστών, επιλογή τραγουδιών από αυτές και αυξομείωση έντασης pause play κλπ

Για μουσικη και μονο σε αλλο μου σετακι κανω την δουλιτσα αυτη με macbook και iphone ωραιοτατα.

Θελω να κανω κατι αντιστοιχο στο (win) htpc. To ευκολοτεροτερο ειναι μια μικρη οθονιτσα καπου κοντα εκει που καθομαι, αλλα σκεφτομαι την περιπτωση να μην εχω καλωδια.

Τον τιτλο ας τον αλλαξει καποιος που μπορει: Remote Desktop - απορίες (Ειναι πιασαρικος?)

Απάντηση: Re: Γινεται κατι τετοιο???

Για μουσικη και μονο σε αλλο μου σετακι κανω την δουλιτσα αυτη με macbook και iphone ωραιοτατα.

Θελω να κανω κατι αντιστοιχο στο (win) htpc. To ευκολοτεροτερο ειναι μια μικρη οθονιτσα καπου κοντα εκει που καθομαι, αλλα σκεφτομαι την περιπτωση να μην εχω καλωδια.

Τον τιτλο ας τον αλλαξει καποιος που μπορει: Remote Desktop - απορίες (Ειναι πιασαρικος?)

έχω βάλει ένα μονιτορ 20άρι και δεν ανοίγω το θηρίο... αλλά με καλώδιο και ασύρματο keyboard...
προφανώς δε συγκρίνεται η λύση χειρισμού απο ταμπλέτα (αν έχεις) ή σε smart phone...

Αυτα με τις οθονιτσες κλπ ξεχνα τα (εχουν δοκιμαστει και εχουν αποτυχει).

Μονο τπτ ''ετοιμα'' τύπου Logitech ισως παιζουν (αλλα και παλι δεν βλεπω να εχουν ''πιασει'').

Γιατι δεν βαζεις ενα mac mini, του περνας dual boot με win και έχει και τα 2 (mac / itunes / music / ammara - htpc) σε ένα (μικρό) μηχανακι;

Εγω αυτό έχω κανει (απλώς δεν έχω κάτσει να σεταρω ακόμα το mac partition).

Παιδια μπορει να το κάνει με teamviewer είτε είναι ipad είτε είναι android

Γιατί έχουν αποτύχει οι έξτρα οθόνες???

το κάνω σπίτι μου απροβλημάτιστα και έχω πάνω της τόσο το oppo93 (με κίτρινο video composite) όσο και ένα mini pc (με vga) για μουσική!
είναι όντως low tech, πληρώνεις έξτρα μονιτορ (εμένα μου περίσσευε παλιότερη lcd tv) και σίγουρα επιβαρύνεις το χώρο με rc (ασύρματο) και καλώδιο...
αλλά η απόκριση και ευκολία χειρισμού είναι ασύγκριτα καλύτερες.

έχω χάσει κάτι?

Οι λύσεις που προαναφέρατε έχουν ως προϋπόθεση την ενσύρματη σύνδεση του HTPC με το router ?
Μπορεί να λειτουργήσει και μέσω WiFi ?

Εννοω οτι πλεον οι ταμπλετα ειναι η μονη ''λυση''.

Αν θες να κατσεις, να χαλαρωσεις να απολαυσεις (συμπεριλαμβάνεται η διαδικασία επιλογής τραγουδιου) μουσική, δεν μπλέκεις με οθόνες, καλώδια κλπ.

Η φορητότητα, αμεσότητα, ''επαφή'' με την ταμπλέτα δεν συγκρίνεται με τπτ.

ΥΓ Τα remote desktop κλπ ειναι για ''επαγγελματική'' χρηση. Ειναι αστειο να τα συζητάμε για media browsing.

οκ συμφωνώ.

Άλλωστε τον προέτρεψα για ασύρματο χειρισμό απο tablet ή smart phone.

Aλλά και η άβολη - low tech λύση, δουλεύει φίλε και δουλεύει αποδεδειγμένα μια χαρά και μάλλον ταχύτερα.

Ένα on στο μονιτορ και επιλογή εισόδου και τέλος. Δεν βάζεις κάθε φορά καλώδια άλλωστε. Μονίμως κάτω απο το χαλί τρέχει.
Αν η απόσταση δε, δεν είναι μεγάλη και μπορείς να δεις τις επιλογές μπορεί να είναι και στο ρακ...

Αυτά με την "άμεση επαφή" είναι υποκειμενικά. άλλος μπορεί να μην τα χρειάζεται.
'Οπως κάποιος άλλος μπορεί να αποφεύγει τα κύματα σε χώρο που βρίσκονται μικρά παιδιά.

Δεν ειπα οτι δεν δουλευει.

Απλως δεν εχει καμια σχεση σε φιλικότητα χρησης / απολαυση σε σχεση με την ταμπλέτα.

Για την ακτινοβολία κλπ, δεκτόν. Άλλο θεμα όμως αυτό.

Αυτα με τις οθονιτσες κλπ ξεχνα τα (εχουν δοκιμαστει και εχουν αποτυχει).

Μονο τπτ ''ετοιμα'' τύπου Logitech ισως παιζουν (αλλα και παλι δεν βλεπω να εχουν ''πιασει'').

Γιατι δεν βαζεις ενα mac mini, του περνας dual boot με win και έχει και τα 2 (mac / itunes / music / ammara - htpc) σε ένα (μικρό) μηχανακι;

Εγω αυτό έχω κανει (απλώς δεν έχω κάτσει να σεταρω ακόμα το mac partition).

Ωραιο, σεξυ και ποθητο το concept, αλλα ψαχνω μια φτηνη φτηνη λυση.

Αν δεν υπαρχει αξιοπιστη και οικονομικη, δυσκολευομαι...

Υπάρχουν πολλά κόλπα , όρεξη να 'χεις... αλλά πάντα μέσω wi-fi

Από εμφάνιση κι ευκολία το xbmc με το xbmc commander είναι καλή περίπτωση.
Υπάρχει κι η λύση του Jriver MC με τα δικά του remote.

Τα tags είναι το πιο σημαντικό και το πιο κουραστικό σε αυτές τις ιστορίες.

Υ.Γ. θα κάνω ένα edit στον τίτλο γιατί είναι ενδιαφέρον thread

Last edited:

Αυτο το xbmc αν καταλαβα ειναι για ipad. (?)
Δεν εχω / δεν προβλεπεται να παρω

Απάντηση: Re: Γινεται κατι τετοιο???

Δεν ειπα οτι δεν δουλευει.

Απλως δεν εχει καμια σχεση σε φιλικότητα χρησης / απολαυση σε σχεση με την ταμπλέτα.

Για την ακτινοβολία κλπ, δεκτόν. Άλλο θεμα όμως αυτό.

οκ κατάλαβα λάθος προηγούμενο post και μιας τη δουλεύω αυτήν την ιστορία, έπρεπε να το γράψω.

Για τη φιλικότητα και πάλι συμφωνώ. Αν εξασφαλίσεις ότι υπάρχει η δυνατότητα να "χτιστεί" κάτι τέτοιο (γνώσεις-χρήμα) το έχω δει και δεν υπάρχει αμφιβολία.

:ernaehrung004: