Tablet ως ψηφιακή πηγή;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tablet ως ψηφιακή πηγή;

Με ασύρματη σύνδεση σε DLNA server ίσως; Δεν ξέρω, ρωτάω αν υπάρχει η δυνατότητα.

Και εγώ τα δικτυακά δεν τα πολυκαταφέρνω. Ας μας πει κάποιος που να το έχει ψάξει. Και εγώ θα προτιμούσα σύνδεση με εξωτερικό σκληρό και αναπαραγωγή μέσω ipad/iphone λόγω λειτουργικού και εξαιρετικού gui.
 
Καλησπέρα,
είμαι και εγώ σε παρόμοια θέση, οπότε σε καταλαβαίνω.
Η πρώτη κίνηση που έκανα ήταν να πάρω ένα Crystal Audio Blu-dac. Το χρησιμοποιώ κατά κόρον και με το κινητό και με το tablet ώστε να παίζω αρχεία που βρίσκονται σε δικτυακό σκληρό.
Από άποψη ποιότητας ήχου είναι αξιοπρεπές αλλά μέχρι εκεί. Βέβαια, έχει και οπτική έξοδο, οπότε συνδυασμένο με άλλο dac αναβαθμίζεται αισθητά. Το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι σε αρχεία μεγάλης ανάλυσης (flac 96/24 και πάνω) αρχίζει να ζορίζεται.
Η Crystal Audio έβγαλε πρόσφατα και το WiDac, το οποίο συνδέεται μέσω wifi αντί για bluetooth και πιθανόν να λύνονται τα προβλήματα μετάδοσης αρχείων υψηλής ανάλυσης. Με κόστος γύρω στα 70 ευρώ πιστεύω ότι είναι πραγματικό εργαλείο για τα λεφτά του.
Έχω δοκιμάσει και τη λύση android tablet ή κινητό με usb dac. Ανάλογα με την android συσκευή που έχεις και το usb dac εξαρτάται και ο τρόπος που θα επιτυγχάνεται και η μεταξύ τους σύνδεση. Στη δική μου περίπτωση (που είναι η συνηθέστερη) απαιτείται το usb player pro. Ενώ παίζει πραγματικά όλα τα flac μέχρι 384 kHz δεν υποστηρίζει δικτυακό playback.
Επίσης, τα περισσότερα tablets διαθέτουν πλέον μόνο μία θύρα usb και θα είναι λίγο πρόβλημα η παράλληλη φόρτιση της συσκευής μαζί με το playback.
Εγώ προσωπικά παρήγγειλα σήμερα ένα raspberry pi, στο οποίο έχω σκοπό να το χρησιμοποιώ ως media player συνδέοντάς το με το το usb dac και να το ελέγχω μέσω του κινητού. (μπορείς να διαβάσεις σχετικά στα αντίστοιχα threads, υπάρχουν άτομα εδώ στο φόρουμ που έχουν κάνει πολύ δουλειά σχετικά)
Μια άλλη πολύ απλή και οικονομική λύση είναι ένα μεταχειρισμένο netbook, το οποίο θα είναι συνδεμένο με ένα usb dac (πχ το denon που σε ενδιαφέρει) και θα παίζει μέσω foobar. Υπάρχει android εφαρμογή remote control για foobar, οπότε θα το ελέγχεις μέσω του κινητού και το καπάκι του netbook θα είναι κατά κύριο λόγο κλειστό και φυσικά δεν θα χρειάζεται να σηκώνεασι κάθε τρεις και λίγο.
 
Aν το βρω αυτό με τη δικτύωση (σπίτι υπάρχει ένα ρούτερ Thomson της Cyta, ένα pc συνδεδεμένο με ασύρματο modem επειδή είναι δύσκολο να φτάσει καλώδιο μέχρι εκεί, ένα λάπτοπ και 3 κινητά με android, ενώ εκεί που είναι το στερεοφωνικό δεν έχει κοντά πρίζα τηλεφώνου και επίσης είναι μακριά από το ρούτερ) φαίνεται καλή ιδέα. Ειλικρινά 1) δεν ξέρω πώς να αναπαράγω αρχεία από έναν υπολογιστή σε άλλον και 2) δεν έχω καταλάβει, η αναπαραγωγή αυτή (υποθετικά από τον σκληρό του pc μέσω δικτύου στο τάμπλετ ή το bluray/ media player/smartphone σημαίνει ουσιαστικά ότι η μουσική αναπαράγεται στο σέρβερ και το πλέιερ το στριμάρει ή ότι το πλέιερ εντοπίζει το αρχείο και το αναπαράγει απευθείας; (μπορεί να είναι ηλίθια ερώτηση ή να είναι ακριβώς το ίδιο, το ρωτάω για ενδεχόμενες απώλειες μέσω δικτύου); Δεκτή η πρόταση για το netbook, απλώς είναι ακόμη ένα λάπτοπ. Το δικτυακό bluray δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά;
 
Να σου πω τι έχω κάνει εγώ: Έχω συνδέσει όλους τους σκληρούς δίσκους σε έναν υπολογιστή (ένα mac mini) μέσω θύρας usb. Ενας DLNA server "βλέπει" τους σκληρούς δίσκους και το περιεχόμενό τους, και τους μοιράζει στο bluray player, το οποίο είναι συνδεδεμένο μέσω Εthernet με το router. Eγώ για να παίξω με το δίκτυο DLNA ανοίγω την τηλεόραση, αλλά υπάρχουν εφαρμογές android για διάφορα πλέιερ που επιτρέπουν να τα ελέγχεις χωρίς οθόνη, από το κινητό. Το πλέιερ μπορεί να διαβάζει το αρχείο και να στέλνει ψηφιακό σήμα από την έξοδο στο dac της επιλογής σου.
 
Συνδεδεμένος πώς/πού τους βλέπει; Τι διαφορά έχει ένας DLNA από έναν NAS; (έχω θέμα, όπως προείπα, κοντά στο στέρεο μόνο ασύρματα γίνεται, δεν φτάνει καλώδιο ή πρίζα). Μπορεί να δει ένα wifi bluray έναν σκληρό, ή θέλει σκληρό που να έχει συνδεθεί απευθείας στο router (σόρι αν βγαίνω off topic)
 
Συνδεδεμένος πώς/πού τους βλέπει;

Συνδεδεμένος πολύ απλά, ένα καλώδιο ethernet από το ρούτερ στο πλέιερ.

Τι διαφορά έχει ένας DLNA από έναν NAS;

Το DLNA είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σου, ο NAS είναι ξεχωριστή συσκευή

ματα γίνεται, δεν φτάνει καλώδιο ή πρίζα). Μπορεί να δει ένα wifi bluray έναν σκληρό, ή θέλει σκληρό που να έχει συνδεθεί απευθείας στο router (σόρι αν βγαίνω off topic)

...
 
θενξ. Άρα στο διά ταύτα γίνεται με δικτυακό (ασύρματο) bluray που βάζοντας την IP βλέπει το δίκτυο. Τον σκληρό του pc (που είναι φυσικά στο δίκτυο) τον βλέπει απευθείας έτσι το bluray αν δικτυωθεί;
 
Ένα Nuc / ένα μικρό PC / έλα laptop / ένα μινιμαλιστικό raspberry Pi

Δεν χρειάζονται την TV/οθόνη συνέχεια ανοιχτή

Όταν λέμε ότι θα έχεις το κινητό η την ταμπλέτα σαν τηλεκοντρολ εννοούμε κάτι τέτοιο:

foobarcon4.jpg

10472d1390762449-show-us-your-foobar2000-layout-835_10200365739892697_1066770605_n.jpg



Τα blu ray
a. δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα έχει καλύτερο ήχο από ότι με μια συσκευή pc/laptop/Pi
b. το λειτουργικό του είναι αυτό που είναι, και δεν παραμετροποιείται, ή στο μέλλον μπορεί οι ελλείψεις του να είναι μεγάλες και να μη σε βολεύει, αντιθέτως με ένα pc συνήθως βγαίνει η άκρη και με αρχεία video, και με audio και σπεσιαλ δουλιές όπως rename / tagging / library , γενικά βολεύει σε 1000 άλλες περιπτώσεις
 
Re: Απάντηση: Tablet ως ψηφιακή πηγή;

Και εγώ να το επαναδιατυπώσω: Ψάχνω κάτι να
1) Αναπαράγει ηχητικά αρχεία αξιοπρεπώς (το DSD καλοδεχούμενο) και να συνδέεται ψηφιακά σε DAC
2) Nα περιέχει μεγάλο σκληρό ή ακόμα καλύτερα να δέχεται εξωτερικό
3) Να έχει WiFi για (ιντερνετικό ραδιόφωνο)
4) Να έχει οθόνη (γιατί δεν μου αρέσει να ακούω μουσική με αναμμένη την TV)
5) Aν δεν έχει, να τηλεχειρίζεται (να μπορώ να αλλάζω τρακ, να φτιάχνω λίστες, όχι να στέλνω ασύρματα μουσική) π.χ. από smartphone
6) να μην είναι το υπάρχον λάπτοπ μου ούτε να κοστίζει όσο ένα Meridian

όλα τα παραπάνω τα κάνω με ένα imac 7ετίας που συνδέεται ψηφιακά με dac και το χειρίζομαι μέσω ταμπλέτας/κινητού ή shared screen (αν χρησιμοποιώ το laptop εκείνη τη στιγμή). Το itunes σηκώνει απομακρυσμένο χειρισμό μέσω ταμπλέτας. Επιπλέον υπάρχει και σε win οπότε μπορεί να καταφέρεις να κάνεις τα παραπάνω και με win pc.
 
Έχω το media monkey και το Audiogate στο λάπτοπ να κάθονται (με το ταπεινό Behringer δεν μπορούν κάνουν και πολλά). Το ζήτημα είναι να φύγει το λάπτοπ και να έρθει κάτι έως 200 ευρώ για να περισσέψουν για ένα dac της προκοπής. Σαφώς ένα netbook μπορεί να κάνει τα πάντα, απλώς αναρωτήθηκα αν μπορεί να γίνει χωρίς κάτι ογκώδες, που δεν θα χρειάζεται να μπανοβγαίνει στο υπόλοιπο στερεοφωνικό. Με εξαίρεση το DSD, τι δεν θα μπορούσε να αναπαραγάγει σωστά το πλέιερ του bluray (συνδεδεμένο σε DAC) ώστε να γίνει ακουστό σε ένα σύστημα που δεν είναι και τέρας ανάλυσης (ενισχυτής Rotel RA 02, ηχεία Proac Tablette 2000);
 
σε αυτό δεν ξέρω αλλά εγώ την συσκευή αναπαραγωγής (imac) την έχω σε άλλο δωμάτιο και απλά έχω τραβήξει μια μεγάλη οπτική ίνα που συνδέει τον imac με το στερεοφωνικό (dac + ενισχυτή). Η λογική είναι ότι δεν ήθελα/βόλευε να έχω τον imac δίπλα στο στερεοφωνικό (όπως και εσύ) και ότι οι απώλειες του ψηφιακού σήματος μέσα σε οπτική ίνα δεν θα είναι αισθητές. Δηλαδή θεωρώ ότι χάνω πολύ περισσότερο από τα μέτριά μου ηχεία παρά από μια οπτική ίνα των 10 μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ένας υπολογιστής δεν συγκρίνεται σαν πηγή με ένα dedicated μηχάνημα που ακόμα και αν σε βολεύει σήμερα αύριο κάτι δεν θα μπορεί να κάνει. Δες και τη δικιά μου πηγή (imac του 2007) που το χρησιμοποιώ μια χαρά το 2014 και δεν βλέπω κανένα λόγο να το αλλάξω τα επόμενα χρόνια (αν το θέλω μόνο για τη συγκεκριμένη ή παραπλήσια λύση).
 
Ακόμη μία λύση, σκέφτομαι, θα μπορούσε να είναι ένα προσιτό Intel NUC με σκληρό δίσκο, και μια φθηνή android ταμπλέτα για τηλεχειρισμό (αλλά πώς τηλεχειρίζεσαι ένα τέτοιο; μόνο μέσω δικτύου ή και με μπλουτούθ; δεν εννοώ στριμάρισμα)
 
μέσω wifi δουλεύει το itunes remote. Δες εδώ

https://www.apple.com/apps/remote/

Υπάρχει ακόμα και η αντίστοιχη εφαρμογή για android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.squallydoc.retune

Αφού δεν θα πας σε καθαρή apple λύση ίσως να υπάρχουν σε win και άλλα προγράμματα σαν το itunes που να δίνουν παρόμοια αλλά ίσως και καλύτερα χαρακτηριστικά.
 
Ακόμη μία λύση, σκέφτομαι, θα μπορούσε να είναι ένα προσιτό Intel NUC με σκληρό δίσκο, και μια φθηνή android ταμπλέτα για τηλεχειρισμό (αλλά πώς τηλεχειρίζεσαι ένα τέτοιο; μόνο μέσω δικτύου ή και με μπλουτούθ; δεν εννοώ στριμάρισμα)

Στην ουσία, αφού το στήσεις το μηχάνημα
Αυτό που θα τηλεχειρίζεσε είναι τον Player

Παραπάνω σου έβαλα εικόνες από το foobarcon που είναι ‛τηλεχειρισμός’ για το foobar
Αντίστοιχα to JRiver έχει δικά του
Το xbmc (που είναι popular και για Ταινίες) έχει δικά του
Κάποια linux έχουν ένα ‛εσωτερικό’ website , μπαίνεις από οποιοδήποτε Browser, ελέγχεις το σύστημα και τον Player
Κ.ο.κ.
Κανονικά IP είναι αυτά, μέσω wifi / Ethernet στο δίκτυο του σπιτιού σου

Και φυσικά εάν ποτέ χρειαστείς desktop, ανοίγεις την tv/οθόνη :-)
 
Έχω το media monkey και το Audiogate στο λάπτοπ να κάθονται (με το ταπεινό Behringer δεν μπορούν κάνουν και πολλά). Το ζήτημα είναι να φύγει το λάπτοπ και να έρθει κάτι έως 200 ευρώ για να περισσέψουν για ένα dac της προκοπής. Σαφώς ένα netbook μπορεί να κάνει τα πάντα, απλώς αναρωτήθηκα αν μπορεί να γίνει χωρίς κάτι ογκώδες, που δεν θα χρειάζεται να μπανοβγαίνει στο υπόλοιπο στερεοφωνικό. Με εξαίρεση το DSD, τι δεν θα μπορούσε να αναπαραγάγει σωστά το πλέιερ του bluray (συνδεδεμένο σε DAC) ώστε να γίνει ακουστό σε ένα σύστημα που δεν είναι και τέρας ανάλυσης (ενισχυτής Rotel RA 02, ηχεία Proac Tablette 2000);

Ένα τυπικό bluray player αναπαράγει μέχρι 24/192 από ψηφιακή έξοδο, αλλά καλό είναι να το ελέγξεις πριν την αγορά για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων. DSD δεν...γι αυτό η μόνη ρεαλιστική λύση είναι pc ή netbook. Εκτός κι αν πας σε κάποιο OPPO, τα οποία είναι μεν εξαιρετικά, όμως ξεφεύγουν αρκετά στην τιμή.
 
Ξεθάβω λιγάκι το νήμα γιατί μάλλον έχουμε πια αυτό που μας χρειάζεται...

Δηλαδή ένα τάμπλετ με δύο Usb θύρες,ξεχωριστή υποδοχή τροφοδοσίας και κανονικά windows 8 για foobar,Jriver,κλπ.
Στην μια θύρα ο σκληρός,στην άλλη το ντακ και η τροφοδοσία ανεξάρτητη.

Είναι το Vero Tab w10i.
Αναλυτικά:

Κατασκευαστής VERO
Διάσταση οθόνης 10.1''
Ανάλυση οθόνης 1280 x 800
Τύπος οθόνης IPS Panel, MultiTouch
Λειτουργικό Windows 8.1
Επεξεργαστής Intel Z3735F έως 1.83GHz, Quad Core
Μνήμη 2GB DDR3
Αποθηκευτικός χώρος 32GB
Δίκτυο Wi-Fi 802.11/b/g/n
3G Όχι
Web camera (εμπρός) 2.0MP
Web camera (πίσω) 2.0MP
Είσοδοι/Έξοδοι 1xUSB 2.0, 1xMini USB 2.0, 1xHDMI, Earphone IN & Mic, Micro SDHC slot
Αισθητήρες G-Sensor
Μπαταρία 7000mAh
Διαστάσεις (πλάτος x ύψος x πάχος) 259 x 178 x 9.9mm
Βάρος 690 gr
Επιπρόσθετα Περιέχει Microsoft Office 365 Personal άδεια για 1 χρόνο, Full size USB 2.0, Micro SDHC, υποστηρίζει Wireless Display
Εγγύηση 1 χρόνος Carry In

Το μόνο που μένει είναι να το δοκιμάσει κάποιος από εμάς...