Tablets με ισχυρό WiFi ;

17 June 2006
25,433
Αθήνα
Εχουμε κατακλειστεί από μοντέλα. Επώνυμα, κινέζικα επώνυμα, no-name κινέζικα κλπ Βγαίνεις από το μαγαζί και έχει ανακοινωθεί νέο μοντέλο. Κάνουν όμως την δουλειά τους απροβλημάτιστα ή απλά παίρνουμε μια touch επιφάνεια και το βαφτίζουμε tablet;

Φαντάζομαι ότι συμφωνείτε 99% η δουλειά ενός tablet είναι το internet φυσικά μέσω wifi.

Που σημαίνει ότι για να γίνει αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα, πρέπει να διαθέτει και ισχυρή κεραία wifi.

Τι να την κάνεις την ταμπλέτα αν πρέπει να είσαι αγκαλιά με το router/access point ; και δεν υπερβάλλω καθόλου.

δυστυχώς και από εμπειρίες χρηστών και από δική μου εμπειρία, τα κινέζικα no-name (ναι βάζω και αυτά που υποτίθεται ότι έχουν όνομα) η λήψη τους είναι απαράδεκτη έως αστεία: χαμηλή λήψη, ανεξήγητα drop outs, διακοπή σύνδεσης αν αλλάζεις χώρο και άλλα όμορφα. Και μην το ρίχνουμε το φταίξιμο συνέχεια στο software.

Ακόμα και το ipad δεν έχει το σήμα που έχει π.χ. ένα laptop.

Επειδή θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα της λήψης του wifi και είναι κάτι το οποίο ΚΑΝΕΝΑΣ κατασκευαστής δεν αναφέρει ανοίγω αυτό το θέμα για να κάνουμε μια λίστα με tablets που έχουν ισχυρό wifi με μέτρο σύγκρισης τα laptop βάσει της δικής μας εμπειρίας.

Οπως έγραψα παραπάνω η δική μου εμπειρία είναι τα κινέζικα επομένως δεν έχω να αναφέρω τίποτα.

Δε νομίζω να μπορει να μετρηθεί η απόδοση σε WiFi για να προστεθεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά του tablet.

Το δικό μου Toshiba, βρίσκει μεν σήμα εκεί που δεν βρίσκει το laptop\netbook αλλα αν καλύψω με το χέρι μου το σημείο όπου είναι κρυμμένη η "κεραία", χάνει τη μπάλα.

To ipad3 είναι σχεδόν ισοδύναμο με τον φορητό Vaio. Το note2 (αν το βάλουμε στις υποταμπλέτες) είναι σχεδόν ισάξιο. Αυτό που παρατήρησα εν καιρώ είναι ότι παίζουν 2-3 πράγματα ρόλο:

- μερικά ρούτερ έχουν ρύθμιση έντασης ασύρματου (και μερικά σάπια από Οτε κλπ). Στο χαμηλό υπάρχει θέμα όταν μεσολαβούν 1-2 τοίχοι. Το έχω στο μεσαίο και καλύπτει όλο το σπίτι. Επίσης παίζει ρόλο η κλιση και η θέση της κεραιάς (λογικό). το έχω βάλει λίγο ψηλά. Είχα σκάσει περίπου 200 ευρώ για ένα Netgear Πριν κάποια χρόνια το οποίο είχε 7 (!!!) κεραίες για το ασύρματο. Επειδή πλέον έχω το ρούτερ δίπλα στο κεφάλι μου για να μην βγάλω τρίτο αυτί βολεύομαι με την σαπίλα του Κονεξ στην μεσαία ένταση.

- η θέση της κεραίας της ταμπλέτας. Έχει τύχει να έχω μία γραμμή στο σήμα και μόλις γυρίσω κατά 90ο να πάρω ακόμη μία ή και δύο γραμμές.

- η θέση του χεριού πάνω στην ταμπλέτα σε σχέση με την κεραία. Αυτό επηρεάζει πολύ. Πρέπει να δούμε που έχει την κεραία η ταμπλέτα που χρησιμοποιούμε και ανάλογα να ρυθμίζουμε το πιάσιμο (αν γίνεται).

Σε όχι τόσο φθηνή κινεζοταμπλέτα (Goclever 7" των 150 ευρώ) το ασύρματο είχε σοβαρό θέμα. Εκεί που το Note2 είχε 2 γραμμές (τουαλέτα) το goclever είχε προς το καμία. Επίσης έχανε και το σήμα πολύ συχνά.

Γενικώς από Samsung (S2, Note2, Tab2 10"), Apple (ipad1,3, iphone4, ipod touch 2 gen) έχω καλή εικόνα από ασύρματο και λήψη αυτού.

γενικα η υποθεση wi-fi ειναι μανικι

υπαρχουν φορες που το iphone4 βρισκει wifi εκει που το ipad2 δεν ...
αλλα και το αντιστροφο

οι κινεζιες παλι , μπορει και λογω κατασκευης να μην εχουν δυνατη ληψη

Αν το θες για το σπιτι σου πιο ευκολο θεωρω ειναι να "δυναμωσεις" το σημα σου ,
παρα να βρεις μοντελο στα εκαντονταδες που κυκλοφορουν με δυνατη κεραια

Το εκνευριστικό δε είναι να πιάνεις σήμα του γείτονα 4 σπίτια παρακάτω και να μη πιάνεις του router σου που είναι δύο δωμάτια δίπλα...τραγικό
Βέβαια παίζουν ρόλο όλα αυτά που αναφέρατε παρακάτω.
Πιστεύω και εγώ πως η καλύτερη εκπομπή από τον router λύνει τα περισσότερα προβλήματα, αλλά αυξάνει και την ακτινοβολία!

Αρα μια πρώτη ασφαλής διαπίστωση είναι ότι αγοράζοντας επώνυμα (iPad, Samsung, toshiba) έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για καλή λήψη στο wifi ;

Εννοείται ότι η σύγκριση γίνεται με το ίδιο επίπεδο ισχύος του router. Οχι τέρμα στα κινέζικα και στην μέση στα επώνυμα. Εκεί που βρίσκεται το επίπεδο, παίρνουμε ένα επώνυμο, ένα κινέζικο και ένα laptop και συγκρίνουμε.

Re: Απάντηση: Tablets με ισχυρό WiFi ;

Αρα μια πρώτη ασφαλής διαπίστωση είναι ότι αγοράζοντας επώνυμα (iPad, Samsung, toshiba) έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για καλή λήψη στο wifi ;

Εννοείται ότι η σύγκριση γίνεται με το ίδιο επίπεδο ισχύος του router. Οχι τέρμα στα κινέζικα και στην μέση στα επώνυμα. Εκεί που βρίσκεται το επίπεδο, παίρνουμε ένα επώνυμο, ένα κινέζικο και ένα laptop και συγκρίνουμε.

Προφανώς.Που να δεις και τι μύλος υπάρχει με τα gps των κινέζικων ... :p

το κινέζικο κινητό μου της ZTE έχει ένα από τα πιο δυνατά wifi που έχω δει, καμμία άλλη συσκευή που έχω στο σπίτι δε πιάνει όσο αυτό !!

Yπάρχει εξαιρετική εφαρμογή για μετρήσεις (Wifi Analyzer)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en

Για να μην περάσει στα ψιλά αυτό το ποστ... να δώσω κάποιες πληροφορίες ακόμα...

κατεβάστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τρέχτε το, και διαλέξτε το καλύτερο κανάλι εκπομπής... αν εκπέμπει το ρούτερ σας σε κανάλι που χρησιμοποιούν και άλλα ρούτερ, και το βάλετε σε κάποιο που δεν έχει "ανταγωνισμό", μπορεί να βελτιωθεί πολύ η κατάσταση...

Απάντηση: Re: Tablets με ισχυρό WiFi ;

το κινέζικο κινητό μου της ZTE έχει ένα από τα πιο δυνατά wifi που έχω δει, καμμία άλλη συσκευή που έχω στο σπίτι δε πιάνει όσο αυτό !!

λέμε για tablets. Τα κινητά σε γενικές γραμμές δεν έχουν τόσο πρόβλημα με το wifi.

Τα tablets είναι το θέμα, που αντικειμενικά έχουν πολύ περισσότερο χώρο από τα κινητά για να βάλουν καλύτερη κεραία κλπ.

Η δική μου εμπειρία δεν έχει να κάνει με τους φίλους μας τους κινέζους ή τα no names μηχανάκια, αλλά με επώνυμα προϊόντα . Έχω το τελευταίο ipad και η αδελφή μου ένα hp 7¨. Είμαστε στην παραλία και ενώ το δικό μου βλέπει δύο δίκτυα με μία γραμμή το καθένα το hp ακόμα ψάχνει ψάχνει ψάχνει......

Re: Απάντηση: Re: Tablets με ισχυρό WiFi ;

λέμε για tablets. Τα κινητά σε γενικές γραμμές δεν έχουν τόσο πρόβλημα με το wifi.

Τα tablets είναι το θέμα, που αντικειμενικά έχουν πολύ περισσότερο χώρο από τα κινητά για να βάλουν καλύτερη κεραία κλπ.

αναφέρομαι στο αν έχει διαφορά το κινέζικο από το μη κινέζικο γενικά και τουλάχιστον στα κινητά δεν ισχύει

σχετικά με το θέμα καλό είναι να κοιτάει κανείς τι περίβλημα έχει το τάμπλετ, πχ αν είναι πλαστικό τότε το σήμα θα είναι κατά πολύ καλύτερο!