Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Ναι βεβαια, μαλιστα εβαλε φθηνοτερη τιμη αλλα, απο τη στιγμη που ο φπα ηταν βεβαιος, μαλλον φθηνα τη γλυτωσα (κανα 55αρι ηταν τελωνειο και εκτελωνισμος των ελτα)

Άρα υποθέτω ότι η χώρα αποστολής του πακέτου δεν ήταν η Ελβετία........
Από Ελβετία, παραγγελίες που κάνουμε για ελβετικό ελατο για όργανα περνάει κανονικά τελωνείο . Η συνθήκη Σενγκεν αφορά μετακίνηση ανθρώπων και οχι αγαθών.

Από Ελβετία, παραγγελίες που κάνουμε για ελβετικό ελατο για όργανα περνάει κανονικά τελωνείο . Η συνθήκη Σενγκεν αφορά μετακίνηση ανθρώπων και οχι αγαθών.
Ναι σωστά έχεις δίκιο. Είχα λανθασμένα την εντύπωση ότι επειδή είναι ελεύθερη η μετακίνηση των ανθρώπων θα είναι και των εμπορευμάτων.

Για αγορές από Ελβετία ισχύει ότι πχ και για Κίνα. Μέχρι 150 ευρώ αξία πληρώνεις ΦΠΑ 24% επί της αξίας αγοράς, από κει και πάνω μπαίνουν και δασμοί εκτελωνισμού.

την εχω γλυτωσει και εγω...ρε μπας και δεν εφαρμοζουν τα προβλεπομενα τελη?

Ναι όμως παλιά δεν υπήρχαν ούτε τα 10 ευρώ. Ξύπνησαν και τα ΕΛΤΑ.......γελάνε και τα γραφεία......

Και φυσικά η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ φόρο στον φόρο !!! (όπως στα κινητά)

Αφού είμαστε πρόβατα καλά μας κάνουν.

Last edited:
  • Like
Reactions: Σωφρον
Εγώ παρέλαβα από Ιαπωνία δέμα αξίας 150Ε , τελωνείο μηδέν ,Ελτα μηδέν, βέβαια το ΦΠΑ το είχα προπληρώσει.

Το παράδοξο είναι ότι μου το έφερε ο ταχυδρόμος και μιλάμε για αρκετά μεγάλο πακέτο.

Πρόοδος, από εκεί που όταν ήταν λίγο πιο μεγάλο από σπιρτόκουτο έπρεπε να πάω εγώ να το πάρω!

• Like
Reactions: enduras1
Αυτό είναι θέμα ταχυδρόμου.
Ο παλιός που είχαμε και πλέον συνταξιοδοτήθηκε , ήταν ικανός να σου φέρει και πλυντήριο.
Ο νέος ουτε τα λαστιχάκια από τα πακέτα δεν μεταφέρει.
Ισχύει. Γι αυτό και στον δικό μας δίναμε κάνα "καφέ" και το έφερνε μέχρι την πόρτα του διαμερίσματος αντί να το πετάξει στο δρόμο 😉

• Like
Reactions: Χιωτης
Έφτασαν τα δυο βιβλία μου από το UK. Η πρώτη αποστολή -μέσω Royal Mail- χάθηκε. Η δεύτερη -μέσω bpost- έφτασε σε σχεδόν τρεις βδομάδες. Κόστος 1,70 ευρώ για ΦΠΑ. Μέχρι στιγμής όλα λογικά.

Προσοχή τώρα. Το πακέτο μέσα είχε δύο βιβλία. Το τρίτο δεν μου το έστειλαν γιατί έχει εξαντληθεί. Πάλι έχω πιστωτικό υπόλοιπο στον εκδοτικό οίκο... Το τιμολόγιο μέσα στο πακέτο χρέωνε τρία βιβλία με 100% έκπτωση. Λογικό αφού ήταν επανάληψη για το τιμολόγιο της παραγγελίας που χάθηκε. Αλλά το τιμολόγιο έλεγε επίσης ότι η ποσότητα αποστολής ήταν δύο βιβλία. Το συνοδευτικό έξω από το πακέτο έλεγε για ένα και μόνον ένα βιβλίο (που δεν υπήρχε μέσα στο πακέτο), με διαφορετική συνολική αξία (πολύ μεγαλύτερη από τα βιβλία που ήταν μέσα στο πακέτο, αλλά και λίγο μεγαλύτερη από τη συνολική αξία των τριών βιβλίων του τιμολογίου). Το ΦΠΑ χρεώθηκε με βάση το συνοδευτικό εκτός του πακέτου, φαίνεται ότι το κουτί δεν ανοίχτηκε ποτέ. Το είπα στους άγγλους ότι πρέπει να προσέχουν τέτοιες λεπτομέρειες στην αποθήκη τους, γιατί αν επρόκειτο για μεγάλη παραγγελία (πχ από βιβλιοπωλείο ή βιβλιοθήκη) θα υπήρχε μπλέξιμο. Γιατί τώρα έχω πληρώσει ΦΠΑ και για τα τρία βιβλία, αλλά θα ξαναπληρώσω για το τρίτο όταν με το καλό φτάσει.

Επίσης το ταχυδρομίο έψαχνε κάμποση ώρα να βρει το πακέτο μου. Κατά λάθος θα μου παρέδιδαν ένα άλλο πακέτο, που από το σχήμα ήταν προφανές ότι δεν ήταν βιβλίο. Αυτό που μου έδιναν όμως είχε αυτοκόλλητα DHL, κι όχι DHL / DB Post, πράγμα που με προβλημάτισε για τον τρόπο που κινούνται οι παραγγελίες από τη Γερμανία. Ξέρεις κανές κάτι επ' αυτού;

• Like
Reactions: lazarefa
Μια και ειναι εποχη συγκρισεων με την ευρωπη ας πουμε και
μια καλη κουβεντα για τα ιταλικα ταχυδρομεια.
Παραγγελνω κατι για φιλο στην Ιταλια απο το Ιταλικο αμαζον
στις 5 το απογευμα, και το παραλαμβανει στις 12 το μεσημερι
της επομενης μερας. Αποσταση: 600 Km

για το θέμα με το τελωνείο (από Κίνα), είμαστε σίγουροι? Είχα την εντύπωση ότι το όριο ήταν 20€...

για το θέμα με το τελωνείο (από Κίνα), είμαστε σίγουροι? Είχα την εντύπωση ότι το όριο ήταν 20€...
Και εγώ για 20 ευρώ ξέρω .

Το Banggood έχει πάρα πολλές αποθήκες στην Ευρώπη γι'αυτό δεν πληρώνεις τελωνείο, αλλά οι τιμές είναι πιο πάνω από το AliExpress. Στα κουπόνια που δίνουν πολλά site δεν είχα ποτέ πρόβλημα μέσω banggood για τελωνείο.

Το aliexpress από την άλλη έχει μία κάποια πολιτική για τα vat . Αλλά είναι πολύ πιθανόν να φας τελωνείο.Τα μικρά δέματα μπορεί να μην τα ελέγξουν τους τελωνείο αλλά τα μεγάλα συνήθως τα ελέγχουν. Επειδή έχω φάει τελωνείο από το AliExpress της αγορές μου τις ακριβές της κάνω από banggood και μέχρι 20 ευρώ από AliExpress. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχω περάσει χωρίς τελωνείο πράγματα πολύ πιο ακριβά.

Στο eBay από την άλλη νομίζω θα πληρώνεις το τελωνείο κατευθείαν στην αγορά σου .

το αν θα πληρώσεις τελωνείο εξαρτάται από τη μέθοδο αποστολής.
στο Banggood, από κίνα με αποστολή Banggood Priority Shipping δεν πληρώνεις, το τελωνείο είναι προπληρωμένο μέσα στην τιμή του shipping.
Στο Aliexpress το ίδιο ισχύει για standard shipping & Aliexpress saver shipping.
Στο ebay συνήθως δεν υπάρχουν τέτοιες μέθοδοι αποστολής και εκεί ισχύει αυτό με τα ποσά των €20, που είναι λοταρία αν θα σου γίνει έλεγχος ή όχι.

το αν θα πληρώσεις τελωνείο εξαρτάται από τη μέθοδο αποστολής.
στο Banggood, από κίνα με αποστολή Banggood Priority Shipping δεν πληρώνεις, το τελωνείο είναι προπληρωμένο μέσα στην τιμή του shipping.
Στο Aliexpress το ίδιο ισχύει για standard shipping & Aliexpress saver shipping.
Στο ebay συνήθως δεν υπάρχουν τέτοιες μέθοδοι αποστολής και εκεί ισχύει αυτό με τα ποσά των €20, που είναι λοταρία αν θα σου γίνει έλεγχος ή όχι.
Υπάρχει και στο ebay το eBay International Shipping που υπολογίζει τον φόρο αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Το έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται

Στο eBay πληρωνεις τον ΦΠΑ οταν κανεις check out, το βλεπεις, υπαρχει ξεχωριστη γραμμη που λεγεται VAT.

Oμως το σημαντικο για να μην πληρωσεις δυο φορες τελωνειο ειναι ο αριθμος ΙOSS να αναγραφεται και πανω στο δεμα.
Δεν ξερω ποιος ειναι ο υπευθυνος για να τυπωθει στο δεμα αυτος ο αριθμος που αποδεικνυει οτι ο ΦΠΑ εχει πληρωθει στο Ελληνικο κρατος παντως μια φορα χρειαστηκε να πληρωσω και δευτερη φορα φπα επειδη ΔΕΝ υπηρχε αυτος ο αριθμος πανω στο πακετο. Θα μπορουσα να ζητησω απο το eBay το νουμερο, αλλα επειδη το ποσο για το τελωνειο (στο ταχυδρομειο της γειτονιας) ηταν ευτελες, δεν μπηκα στον κοπο.

Σημερα παρελαβα ενα πακετακι απο eBay-Ταϊβάν και ο αριθμος IOSS υπαρχει κανονικα. Το δεματακι μου το παρεδωσε ο ταχυδρομος.
S3C020Ah.jpg

τον ιδια περιπτωση ειχα και εγω... ο πωλητης εκτυπωσε την καρτελα που bγαζει το ebay, και δνε υπηρχε το νουμερο.