Το αυτοκόλλητο του ταχυδρομείου ή τα έγγραφα του τελωνείου αναγράφουν χώρα αποστολής;Απο ιδιωτη ηταν, οποτε επεσε ...φαπα!
Το αυτοκόλλητο του ταχυδρομείου ή τα έγγραφα του τελωνείου αναγράφουν χώρα αποστολής;Απο ιδιωτη ηταν, οποτε επεσε ...φαπα!
Από Ελβετία, παραγγελίες που κάνουμε για ελβετικό ελατο για όργανα περνάει κανονικά τελωνείο . Η συνθήκη Σενγκεν αφορά μετακίνηση ανθρώπων και οχι αγαθών.Άρα υποθέτω ότι η χώρα αποστολής του πακέτου δεν ήταν η Ελβετία........
Ναι σωστά έχεις δίκιο. Είχα λανθασμένα την εντύπωση ότι επειδή είναι ελεύθερη η μετακίνηση των ανθρώπων θα είναι και των εμπορευμάτων.Από Ελβετία, παραγγελίες που κάνουμε για ελβετικό ελατο για όργανα περνάει κανονικά τελωνείο . Η συνθήκη Σενγκεν αφορά μετακίνηση ανθρώπων και οχι αγαθών.
Ισχύει. Γι αυτό και στον δικό μας δίναμε κάνα "καφέ" και το έφερνε μέχρι την πόρτα του διαμερίσματος αντί να το πετάξει στο δρόμοΑυτό είναι θέμα ταχυδρόμου.
Ο παλιός που είχαμε και πλέον συνταξιοδοτήθηκε , ήταν ικανός να σου φέρει και πλυντήριο.
Ο νέος ουτε τα λαστιχάκια από τα πακέτα δεν μεταφέρει.
για το θέμα με το τελωνείο (από Κίνα), είμαστε σίγουροι? Είχα την εντύπωση ότι το όριο ήταν 20€...
Και εγώ για 20 ευρώ ξέρω .για το θέμα με το τελωνείο (από Κίνα), είμαστε σίγουροι? Είχα την εντύπωση ότι το όριο ήταν 20€...
Υπάρχει και στο ebay το eBay International Shipping που υπολογίζει τον φόρο αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Το έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεταιτο αν θα πληρώσεις τελωνείο εξαρτάται από τη μέθοδο αποστολής.
στο Banggood, από κίνα με αποστολή Banggood Priority Shipping δεν πληρώνεις, το τελωνείο είναι προπληρωμένο μέσα στην τιμή του shipping.
Στο Aliexpress το ίδιο ισχύει για standard shipping & Aliexpress saver shipping.
Στο ebay συνήθως δεν υπάρχουν τέτοιες μέθοδοι αποστολής και εκεί ισχύει αυτό με τα ποσά των €20, που είναι λοταρία αν θα σου γίνει έλεγχος ή όχι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.