Tαχυδρομεία - Τελωνεία

και με ΕΛΤΑ θα σταματήσει στο τελωνείο, απλά, τα έξοδα θα είναι λιγότερα

Α τα κλασικα.

Ναι συμφωνω αλλα ειδικα με κατι amazon ποτε δεν ξερεις τι υπηρεσια θα χρησιμοποιησουν.

Απο ups, dhl, iparcel η οποια ποτε δεν ξερεις σε τι φορεα θα καταληξει απο elta courier μεχρι ιδιωτικες.......γενικα το amazon Uk μας τελειωσε νομιζω.

Δηλαδή αυτό το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και προτίμησαν τον εύκολο τρόπο να βάλουν την Αγγλία στον κουβά μαζί με τις άλλες χώρες;

https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/measures.jsp?Taric=8528719100

Αν υπαρχει οδηγια θα εναρμονιστουν μετα απο το κραξιμο που θα πεσει. Τωρα ειναι η εποχη που ακομα δεν ξερουν τι καθεστως παιζει και γινονται αρπαχτες.

Η καστα των εκτελωνιστων εχει μεινει πολλα χρονια αταιστη.

Last edited by a moderator:
Δηλαδή αυτό το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και προτίμησαν τον εύκολο τρόπο να βάλουν την Αγγλία στον κουβά μαζί με τις άλλες χώρες;

https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/measures.jsp?Taric=8528719100

Σε ποιο τμήμα του συνημμένου αναφέρεσαι;
Γιατί στην κορυφή έχει παρατήρηση για το ΗΒ ότι ισχύει μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου, η οποία έληξε την 31/12/20.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Απο ups, dhl, iparcel η οποια ποτε δεν ξερεις σε τι φορεα θα καταληξει απο elta courier μεχρι ιδιωτικες.......γενικα το amazon Uk μας τελειωσε νομιζω.

Το οποίο είναι οι 8/10 αγορές μου. ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγορά η Αγγλία. Έχει τύχει πολλά πράγματα που δεν τα έχει το γερμανικό Amazon.

Δεν μπορεί ρε παιδιά να έχει ψηφιστεί χωρίς δασμούς και αυτοί να πετάνε νούμερα και όποιον πιάσουν. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην κάνει σοβαρή κίνηση κάποιος δυνατός σύλλογος (δικηγόροι, έμποροι κλπ)

με ΕΛΤΑ δεν περναει τελωνειο ?

Αν ερθει μεσω ευρωπης με οχημα αραγε ?
Περνάει αλλά δεν χρεώνουν την Άρτα και τα Γιάννενα.
Στην ουσία γίνεται αυτόματα ο εκτελωνισμός.
Ακόμα και ιδιώτη εκτελωνιστη να βάλεις πιο οικονομικά βγαίνει από τις χρεωσεις των DHL, TNT, UPs...

... με αξία έως 45 ...
αφού είναι από ιδιώτη σε ιδιώτη και όχι αγορά από μαγαζί.
Ναι μεν έτσι λένε αλλά η συγκεκριμενη οδηγία είναι εντελώς φλου.
Πως αποδεικνύεται ότι στο στέλνει ιδιώτης και πως αποδεικνύεται η αξία των 45 ευρώ;
Τρεχα γύρευε...

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Ναι μεν έτσι λένε αλλά η συγκεκριμενη οδηγία είναι εντελώς φλου.
Πως αποδεικνύεται ότι στο στέλνει ιδιώτης και πως αποδεικνύεται η αξία των 45 ευρώ;
Τρεχα γύρευε...

Το "από ιδιώτη σε ιδιώτη" αποδεικνύεται από τον αποστολέα και τον παραλήπτη και για την αξία δεν (πρέπει να) υπάρχει, βέβαια, απόδειξη, αλλά από όσα γνωρίζω, δεν σταματάνε τέτοια δέματα στο τελωνείο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Περνάει αλλά δεν χρεώνουν την Άρτα και τα Γιάννενα.
Στην ουσία γίνεται αυτόματα ο εκτελωνισμός.
Ακόμα και ιδιώτη εκτελωνιστη να βάλεις πιο οικονομικά βγαίνει από τις χρεωσεις των DHL, TNT, UPs...

Aν δεν υπηρχε η .....τροπολογια που καθιστα υποχρεωτικη την "εξυπηρετηση" απο την ευγενη καστα των εκτελωνιστων που ανεξαρτητως αξιας αντικειμενο σφυρουν την 100αρα+ στο κεφαλι μια χαρα τους εκανα παλιοτερα τους εκτελωνισμους μονος μου.

Μιαμιση ωριτσα βεβαια σε πανω απο 15 γκισε..... αλλα πληρωνα μονον τον φπα και τον φορο που ομως δεν μπορουσε ναναι οτι ναναι.....βασει τιμολογιου παντα.

Μπα, δεν ήξερα ότι έκαναν υποχρεωτική την χρήση τους. Πάντως εγώ πάνω από 50 ευρώ δεν έχω δώσει σε εκτελωνιστη και το προτιμώ με 50 ευρώ από το να τρέχω στο αεροδρόμιο και από γκισέ σε γκισέ

Αν κάποιος δεν έχει εκτελωνιστή και θέλει κάποιον άμεσα μπορώ να σας συστήσω σε κάποιον εκτελωνιστή που συνεργαζομαστε στην εταιρεία που εργάζομαι.
Δεν γνωρίζω τι παίζει από τιμές αλλά γνωρίζω ότι πρόκειται για καλό και εξυπηρετικό άνθρωπο.

Το 2008 είχα στείλει το αυτοκίνητο στην Κύπρο ένα 30 αρι στον εκτελωνιστη και σε 5 λεπτά είχα τελειώσει. Το ίδιο και το 2010 που επέστρεψα με περίμενε έξω από το τελωνείο στο Ικόνιο με τα κλειδιά στο χέρι.

Καλησπερα και καλη χρονια.
Στις 27/12 εκανα παραγγελια στο axminster αυτο το προιον https://www.axminstertools.com/eu/a...ning-guide-720742?glCountry=GR&glCurrency=EUR
Κοστος παραγγελια 140 ευρω(120 ο οδηγος ακονισματος και 20 τα μεταφορικα)
Τα χρηματα δεσμευτηκαν αμεσα απο τον λογαριασμο μου αλλα μεχρι την δευτερα 4/1 δεν ειχα tracking number και το προιον δεν ειχε σταλει ακομα.
Εν τω μεταξυ το προιον εγινε out of stock.
Αποφασιζω τη Δευτερα να τους στειλω email να δω τι γινεται με την παραγγελια και τους ζητησα να την ακυρωσουν αν δεν εχει φυγει.
Μου απαντησαν οτι λογω φορτου εργασιας αργησαν να την στειλουν και οτι την ειχαν στειλει τη δευτερα το πρωι και μου εδωσαν παραλληλα tracking number και πως επρεπε πρωτα να την παραλαβω και μετα αν θελω να την επιστρεψω..
Μεχρι την τεταρτη το δεμα βρισκοταν στην αγγλια,την πεμπτη εφτασε στην αθηνα και σημερα παρελαβα το εξης email απο την dhl

Σας ενημερώνω ότι η αποστολή σας από Global e έχει αφιχθεί . Προκειμένου να ελευθερωθεί από το τελωνείο χρειάζομαι να μου προωθήσετε σε αυτό το mail το ΑΦΜ και την ΔΟΥ σας & να μας αναφέρετε το περιεχόμενο της αποστολής σας καθώς και το όνομα σας όπως εμφανίζεται στην αστυνομική σας ταυτότητα.

Επίσης σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση από μέρους σας εφόσον οι φόροι και οι δασμοί είναι πληρωμένοι κατά την παραγγελία σας.

Στις 27/12 εκανα παραγγελια στο axminster αυτο το προιον https://www.axminstertools.com/eu/a...ning-guide-720742?glCountry=GR&glCurrency=EUR
Τα χρηματα δεσμευτηκαν αμεσα απο τον λογαριασμο μου αλλα μεχρι την δευτερα 4/1 δεν ειχα tracking number και το προιον δεν ειχε σταλει ακομα.
Αποφασιζω τη Δευτερα να τους στειλω email να δω τι γινεται με την παραγγελια και τους ζητησα να την ακυρωσουν αν δεν εχει φυγει.
Μου απαντησαν οτι λογω φορτου εργασιας αργησαν να την στειλουν και οτι την ειχαν στειλει τη δευτερα το πρωι και μου εδωσαν παραλληλα tracking number και πως επρεπε πρωτα να την παραλαβω και μετα αν θελω να την επιστρεψω..
Μεχρι την τεταρτη το δεμα βρισκοταν στην αγγλια,την πεμπτη εφτασε στην αθηνα και σημερα παρελαβα το εξης email απο την dhl

Σας ενημερώνω ότι η αποστολή σας από Global e έχει αφιχθεί . Προκειμένου να ελευθερωθεί από το τελωνείο χρειάζομαι να μου προωθήσετε σε αυτό το mail το ΑΦΜ και την ΔΟΥ σας & να μας αναφέρετε το περιεχόμενο της αποστολής σας καθώς και το όνομα σας όπως εμφανίζεται στην αστυνομική σας ταυτότητα.

Επίσης σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση από μέρους σας εφόσον οι φόροι και οι δασμοί είναι πληρωμένοι κατά την παραγγελία σας.

Αλλο κουλο τωρα αυτο.
Αρα θεωρουν δεδομενο οι εκτελωνιστες πως φοροι και δασμοι εχουν πληρωθει κατα την αγορα.
Τοτε ομως τι θελει το τελωνιο και δε το ελευθερωνει??????

Δεν εχω καταλαβει και εγω τι γινεται..
Μηπως κανουν τα στραβα ματια επειδη η παραγγελια ειχε πεσει πριν το τελος του ετους?
Δε ξερω,απλα μια σκεψη κανω..
Το προιον ηταν τιμολογημενο στις 27/12,δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο

Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Έχω χαθεί στις χιλιάδες σελίδες. Μπορεί κάποιος να μας πει τι ισχύει; Πληρώνουμε δασμούς ναι ή όχι;
Το ΦΠΑ έχω καταλάβει ότι το πληρώνουμε.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=OJ:L:2020:444:FULL&from=EL

Εχω καταλαβει οτι η Αγγλια ανηκει πλεον και αντιμετωπιζεται τελωνειακα οπως οι 'τριτες χωρες' (κινα,αμερικη κλπ). Ως εκ τουτου ισχυει το εξης

https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx

Κομματι απο το παραπανω λινκ των ΕΛΤΑ

Εισαγωγές

Τα Ταχυδρομικά Αντικείμενα κατά την εισαγωγή τους από τρίτες (εκτός Ε.Ε.) χώρες στο τελωνειακό έδαφος της Ε.Ε και ανεξάρτητα από το είδος του περιεχομένου τους (δώρο, εμπορικό δείγμα κτλ), υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο και εκτελωνισμό, εφόσον απαιτείται, σύμφωνα με την τελωνειακή νομοθεσία.

Όλα τα αντικείμενα, πλην καρτών, επιστολών και εντύπων που δεν υπόκεινται σε εισαγωγικούς δασμούς και ΦΠΑ, προσκομίζονται "φυσικά" στο τελωνείο, διαχωρίζονται από τελωνειακό υπάλληλο σε υποκείμενα σε δασμούς, φόρους, απαγορεύσεις ή περιορισμούς και σε τελωνειακώς ελεύθερα (Πίνακας Τελωνειακής Μεταχείρισης Ταχυδρομικών Αντικειμένων).

Συγκεκριμένα, ταχυδρομικά αντικείμενα:

-αξίας που δεν υπερβαίνει τα 22 ή τα 45 σε περίπτωση αποστολής μη–εμπορικού χαρακτήρα (από ιδιώτη σε ιδιώτη), απαλλάσσονται από δασμούς και ΦΠΑ.
-αξίας από 22 / 45 έως 150 απαλλάσσονται από εισαγωγικούς δασμούς αλλά υπόκεινται σε ΦΠΑ.
-αξίας 150 και άνω υπόκεινται σε ΦΠΑ και δασμούς, ανάλογα με τη στατιστική αξία τους και τη δασμολογική τους κατάταξη.

Αφου ειναι κατω απο 150 τοτε εχει μονο ΦΠΑ. Ομως τον εχει πληρωσει τον Φπα στο Axminster πραγμα που πλεον ειναι λαθος. Πιθανως θα ζητησουν τον ΦΠΑ πισω αφου με βαση την εισαγωγη θα πρεπει να αποδοθει στην Ελλαδα.

Αλλο κουλο τωρα αυτο.
Αρα θεωρουν δεδομενο οι εκτελωνιστες πως φοροι και δασμοι εχουν πληρωθει κατα την αγορα.
Τοτε ομως τι θελει το τελωνιο και δε το ελευθερωνει??????

μοορει να ειναι κατι που συμβαινει στο ebay και εχω χρησιμοποιησει. ο αποστολεας βαζει στα ταχυδρομικα και τα εξοδα εκτελωνισμου μεσα σε καποιο κρατος της ΕΕ. το προσφερει σαν 'global shipping service'

Να θέσω κι εγω την απορία μου.
Αγορά απο Adidas Γερμανίας παπούτσια στις 22.12.2020 για παράδοση Μαρούσι. Μετά απο πολλές μέρες που το δέμα ήταν κολλημένο στο αεροδρόμιο εμφανίστηκε σήμερα στο Γ.Ε.Τ.Α. Πειραιά... και ρωτάω τωρα εγώ, για ποιο λόγο?
Απο χωρα της ΕΕ έφυγε με όλα πληρωμένα (και το φπα). Δεν καταλαβαίνω...

Πλέον για να στέλνουμε εκτός Ευρώπης πρέπει να κάνουμε το παρακάτω. (ηλεκτρονική συμπλήρωση δελτίων κτλ)
https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/weblabeling.aspx

Έστειλα σήμερα Αγγλία και η κυρία μου είπε πως τα παραπάνω ισχύουν για τώρα μόνο για την Αμερική, στο site όμως λέει άλλα (για όλους τους προορισμούς εκτός Ευρώπης δλδ)

Επίσης του Άγγλου που του πούλησα μια χαζομαρίτσα μέσω eBay, κατευθείαν του κράτησε το eBay 20% VAT στο σύνολο του ποσού (αντικείμενο +μεταφορικά). Δλδ είναι όλα κανονικά εκτός Ευρώπης.
Για εμάς δεν ξέρω αν βάλουν αντίστοιχα κάτι τέτοιο, πιστεύω όμως θα συνεχίσουν με όλα τα γνωστά για αγορές εκτός Ευρώπης που ισχύουν έως τώρα για άλλες χώρες.