Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Έχει μια χρέωση 7,82 Αλλά δεν πειράζει αμα είναι να γλυτώνεις τελωνείο και γενικά ταλαιπωρία!! Και μια τελευταία ερώτηση! Το priority direct mail ισχύει για όλα τα ποσά από το banggood?? Έχω και άλλα στον νου μου.. Για αυτό ρωτάω!

Μπορείς να επιλέξεις και την φτηνότερη EU Priority Line. Και αυτή είναι safe.

Ναι Γιάννη το ξέρω, αλλά το άλλο που είχε τώρα που μετακόμισα αγνοείτε.. Οπότε λέω να πάρω κάτι καλό που θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στην κορδέλα.και στο τραπέζι ρουτερ!

Ανεβαίνει πολύ το ξέρω αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πληρωσω
82,76 το προϊόν
24,95 τα μεταφορικά
Και τι άλλο??

108 λιρες = 120ευρω

Δεν βλεπω να λεει οτι στις 82.76 οτι εχει ΦΠΑ Αγγλικο οποτε προσθετεις 24% τον Ελληνικο και πας 120*1.24= 148ευρω + 15 ευρω εκτελωνισμος.

Συνολο 163. Τουλαχιστον.

Δημήτρη ευχαριστώ πολύ γαι την απάντηση. Ο εκτελωνισμός, το 15 , ανήκει σε κάποια κλίμακα? Για να ξέρουν και οι υπόλοιποι σε περίπτωση που θέλει κάποιος να αγοράσει από Αγγλία.

Είστε σίγουροι ότι ο εκτελωνισμός κοστίζει μόνο 15;
Μήπως αυτό είναι το κόστος εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ ενώ από τις άλλες εταιρείες courier είναι πολλά παραπάνω ;
Ίσως ένα τηλέφωνο στην εταιρεία courier θα έδινε απαντήσεις

Μήπως αυτό είναι το κόστος εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ ενώ από τις άλλες εταιρείες courier είναι πολλά παραπάνω ;

Για ΕΛΤΑ μιλάω. Απο κουριερ μαλλον φτανει και ξεπερναει το 50αρι

Eχουμε γραψει σε αλλο νημα οτι στα ΕΛΤΑ το κοστος εκτελωνισμου διαμοιραζεται σε αρκετα πακετα οποτε και καθισταται καπως ανεκτο.

Στις ιδιωτικες εταιρειες courier το κοστος εκτελωνισμου επιβαρυνει καθε πακετο ξεχωριστα.....αρα η 150αρα στο κεφαλι ειναι πολυ πιθανη χωρια το φπα εννοειται.

Wellcome to brexit

Πάει και το axminster . Μονο μέσο unicut κάποιο εργαλείο. Που για κάποιο λόγο δεν έχει θέμα με πρόσθετες τιμές. Ίσως δεν γίνεται παραγγελία από Αγγλία αλλά από κάποια ευρωπαϊκή αποθήκη.

Περιμενω ενα δεμα απο axminster το οποιο εχει κολλησει εδω και δυο εβδομαδες στο τελωνειο.
Με εχουν ενημερωσει μεσω email απο την dhl οτι δε θα χρειαστει να πληρωσω κατι παραπανω,αλλα με αυτα που διαβαζω δεν ειμαι σιγουρος οτι θα την γλιτωσω.
https://www.dhl.gr/el/express/tracking.html?AWB=6462589895&brand=DHL
Τους πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν να τους ξαναστειλω email με τα στοιχεια μου σαν υπενθυμιση και να γραψω σαν τιτλο "παρακαλω επισπευστε την διαδικασια εκτελωνισμου".
Το εκανα δυο φορες ομως με εχουν συνδεσει με καιρο κανονικα

Κυριακο μεσα στο site του axminster η unicut του Γεωργουλακου αναφερεται ως global partner.
Ενδεχομενως θα μπορουσε να φερει περισοτερα πραγματα απο το axminster απο αυτα που εχει στο site του,οπως π.χ στην περιπτωση του Δημητρη που μπορουσε να του φερει την πριονοκορδελα craft η οποια δεν υπαρχει στο site του.
https://www.axminstertools.com/eu/contact#global-export-partners

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Τέλος παιδια η αγορά της Αγγλίας για εμάς.
Εγώ ήδη αφαιρεσα τους σελιδοδείκτη του αγγλικού Αμαζον και E-Bay.

Σωστά αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να ρωτάμε τον πωλητή από που θα μας έρθει μην τυχών και τη φάμε ?

Τέλος παιδια η αγορά της Αγγλίας για εμάς.
Εγώ ήδη αφαιρεσα τους σελιδοδείκτη του αγγλικού Αμαζον και E-Bay.

Γιατι βρε φιλε? Με την ιδια λογικη επρεπε να αφαιρεσεις και τα κινεζικα sites.

Yπαρχουν πολλα πραγματα στο Amazon.co.uk κατω απο 22 ευρω με τα μεταφορικα που ειναι μεχρι και μισοτιμης απο τις τιμες που τα βρισκεις εδω, αν τα βρεις. Ιδιως τωρα που σου αφαιρουν το Εγγλεζικο ΦΠΑ.

Σωστά αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να ρωτάμε τον πωλητή από που θα μας έρθει μην τυχών και τη φάμε ?

Σωστα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι.
Υπαρχει πιθανοτητα να παραγγειλεις απο Αμαζον Γερμανιας και ο πωλητης να στελλει απο Κινα. Σε αυτη την περιπτωση πληρωνεις κανονικα δασμους εαν το προιον ειναι μεγαλυτερο απο 22 ευρω.

παιδια, απο την εμπειρια σας, τι μπορει να συμβαινει?
εχω παραγγειλει απο νοεμβριο απο banggood και τωρα μου βγαζει αυτο
να ανησυχω?

Attachments

• ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_2021-01-22_145103.jpg
    ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_2021-01-22_145103.jpg
    59.3 KB · Views: 114
Εγώ παρέλαβα απο banggood προϊόντα που παρήγγειλα 31/12/2020 & 2/1/2021
Χωρίς priority, απλό ταχυδρομίο

Γιατι βρε φιλε? Με την ιδια λογικη επρεπε να αφαιρεσεις και τα κινεζικα sites.

Yπαρχουν πολλα πραγματα στο Amazon.co.uk κατω απο 22 ευρω με τα μεταφορικα που ειναι μεχρι και μισοτιμης απο τις τιμες που τα βρισκεις εδω, αν τα βρεις. Ιδιως τωρα που σου αφαιρουν το Εγγλεζικο ΦΠΑ.

Σωστα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι.
Υπαρχει πιθανοτητα να παραγγειλεις απο Αμαζον Γερμανιας και ο πωλητης να στελλει απο Κινα. Σε αυτη την περιπτωση πληρωνεις κανονικα δασμους εαν το προιον ειναι μεγαλυτερο απο 22 ευρω.

Στα κινεζικά site έχει επιλογή εδώ και χρόνια για την αποφυγή του τελωνίου. Από Αγγλία αν η αποστολή γίνει με κούριερ τα έξοδα εκτελωνισμού είναι αρκετά άσχετα αν υπάρχουν δασμοί

Καλησπέρα σε όλους

Θέλω να κάνω μια παραγγελία από Κίνα, 3 ζευγάρια ακουστικά (iem) από τον ίδιο προμηθευτη το συνολικό κόστος με μεταφορικά θα είναι γύρω στα 110 ξέρω πως σίγουρα θα πληρώσω ΦΠΑ 24% στα 110 x 24%= 26,40 ευρώ αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα πληρώσω επιπλέον 15 ευρώ τέλη εκτελωνισμου η θα πληρώσω 3x15 =45 ευρώ επειδή είναι 3 τα αντικείμενα που θα αγορασω, ( 3 κουτάκια σε 1 παραγγελία).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων