Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Από τις ευρωπαϊκές αποθήκες του Banggood (πλην Αγγλίας πλέον εννοείται) δεν υπάρχει κανένας δασμός προφανώς. Τώρα η αποστολή ανάλογα με το τι θα επιλέξεις και το μέγεθος και τι συμφωνίες τρέχουν εκείνη την περίοδο. Εγώ από Τσεχία έκανα 4 παραγγελίες το τελευταίο 3μηνο. Οι δυο με untracked (ευτελούς αξίας, δεν άξιζαν τα μεταφορικά) πιθανόν να μην έρθουν και θα πάω σε refund. Οι άλλες δυο πήραν tracking number σε DE, ήρθαν Ελλάδα με DHL, η μια παραδόθηκε με elta courier και η άλλη με Speedex (αυτά για Θεσσαλονίκη). Η μία ήρθε σε 10 μέρες και η άλλη σε 20, από τη στιγμή που έβγαλε shipped.

Οσα εχω αγορασει απο Bangood και εχουν ερθει απο Πολωνια ηρθαν με UPS, ορισμενα που ειχαν tracking NL μου ηρθαν με DHL
και στις 2 περιπτωσεις δεν δουλευε το tracking number γιατι οι ιδιωτες το αλλαζουν με δικο τους.

Οι αποθηκες του Bangggod στην Τσεχια ειναι ο,τι κατσει.

Ενω μου εχουν ερθει δεματα στις 10 εργασιμες, μου εχουν ερθει δεματα και μετα απο μηνα. Τωρα περιμενω μια μικρη παραγγελια απο Τσεχια που εκανα στις 27.12

Οι παραδοσεις τους γινονται ποτε με ΕΛΤΑ ποτε με DHL/UPS/Aλλο. Ισως παιζει ρολο το ειδος που εχει παραγγειλει. Εαν ειναι ακριβο, το στελλουν με courier.
Πριν λιγο καιρο παρηγγειλα απο Banggood αποθηκη Τσεχιας ενα 3D printer (70 Εuro) μαζι με νημα αλλα 20 ευρω, συνολο 90. Ηρθε γρηγορα με DHL χωρις τελωνεια.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι σημαίνει αυτό; Να σημειώσω ότι για τι αντικείμενο έχω πάρει refund καθώς δεν μου ήρθε. Αλλα απο περιέργεια μπήκα να δω το tracking του αν ξεκόλλησε από τις 1/12/20 και βλέπω ότι παραδόθηκε στα Άνω λιοσια;
cb0ba131f08d0bcb53e43c914c93ddb8.jpg

Banggood είναι; Εκείνη την εποχή, αν θυμάμαι καλά, είχε ακουστεί πως σε αρκετές παραγγελίες έγινε λάθος διεύθυνση και πήγαν τα πράγματα αλλού γι' αλλού. Κάποιοι παρέλαβαν πράγματα άλλων, κάποιοι χωρίς να έχουν παραγγείλει τίποτα. Κάποιο θέμα με τα logistics και τα accounts.

Σήμερα παρέλαβα δέμα από Αγγλία από συγγενή μου. Ήταν αγορές από Αγγλία που τα είχα στείλει πρώτα εκεί και μου τα έστειλε αυτός μετά εδώ με άλλο πακέτο.
Τα έστειλε 19/01. Ήρθαν σχετικά γρήγορα, χωρίς τελωνεία κτλ..
Επίσης είναι στο δρόμο το iPad, μέσω ups..
Stay tuned..

Σήμερα παρέλαβα ειδοποίηση για δέμα που είχα παραγγείλει τέλος Νοεμβρίου και ήταν Αθήνα στις 7 Ιανουαρίου.
Η ειδοποίηση έγραφε να πάω να παραλάβω αλλά "όχι νωρίτερα από 10/1" :bang:
Όταν ρώτησα τον ταχυδρόμο γιατί το έφερε σήμερα μου απάντησε οτι πλέον περνάει κάθε 20 μέρες!!!!!
Κάθε 20 μέρες.... Στο κέντρο της Αθήνας.
Γελοίο. :argue:

Καλά και του Πειραιά δεν είναι καλύτεροι.. Δεν μου έχουν φέρει ποτέ πακέτο στο σπίτι και επίσης τώρα τελευταία δεν φέρνουν ούτε χαρτάκι. Ό,τι δω μέσω tracking number στο app δηλαδή.

Σήμερα παρέλαβα δέμα από Αγγλία από συγγενή μου. Ήταν αγορές από Αγγλία που τα είχα στείλει πρώτα εκεί και μου τα έστειλε αυτός μετά εδώ με άλλο πακέτο.
Τα έστειλε 19/01. Ήρθαν σχετικά γρήγορα, χωρίς τελωνεία κτλ..
Επίσης είναι στο δρόμο το iPad, μέσω ups..
Stay tuned..
Τα μεταφορικά πόσο πήγανε??

Ήταν ψιλό μικρό πακέτο, 2 κούκλες (για τις μικρές) και ένα καλώδιο (για ακουστικά). 500 γρ.
4 λίρες έδωσε.
Το περιεχόμενο, σαν αξία, ήταν γύρω στις 60 λίρες. Βέβαια δεν το δηλώνεις κάπου αυτό, απ όσο ξέρω.

Ρώτησα τώρα τον συγγενή μου και μου είπε ότι του ζήτησαν την αξία του πακέτου.
Για το καλώδιο τους είπε ότι το είχα ξεχάσει εκεί και μου το στέλνει. Και για τις κούκλες δήλωσε ως πόσο 24£, που ήταν η πραγματική αξία τους.
Άρα συνολική πραγματική αξία 75£, που στην ουσία δηλώθηκε ως 24£..
73aa37fc17fe2d787ac924eaedf379e4.jpg

Μου έχουν στείλει με dhl από Κίνα προϊόν αξίας 15.7 ευρώ.
Μεταφορικά δεν μου χρέωσαν συνεπώς η αξία είναι καθαρή.
Σταμάτα στο τελωνείο για έλεγχο και μου ζητάνε από την dhl δικαιολογητικά για να προβούν σε εκτελωνισμο.
Του στέλνω την πληρωμή όπως και εικόνα του προϊόντος που αποδυκνειει την αξία του αλλά αυτοί επιμένουν ότι είναι υποτιμολογημενο και θα πρέπει να εκτελωνιστει με κάποιες υποθετικές χρεώσεις που όμως δεν μπορώ να τους τις δώσω γιατί πολύ απλά δεν έχω και δεν πιστεύουν ούτε την κίνηση της πιστωτικής μου.
Τι κάνω;
Να πω πως όταν αυτό συμβαίνει με ΕΛΤΑ όταν τους δίνω τα δικαιολογητικά και αυτα αποδεικνύουν αξία χαμηλότερη των 22 ευρώ, το προϊόν μετά από λίγες μέρες απελευθερωνεται από το τελωνείο.
Εδώ όμως δεν νομίζω πως κάνουν καν τον κόπο από την dhl να προωθήσουν τα έγραφα που τους έστειλα στο τελωνείο για την ολοκλήρωση του ελέγχου.
Μου λένε απλως πως δεν γίνονται δεκτά και πως πρέπει να χρεωθουν έξοδα εκτελωνισμου.

Σήμερα παρέλαβα ένα usb hub και έξω ειχε κολλημένο αυτό το αυτοκόλλητο. Τι σημαίνει; Εκανε 40 μέρες να έρθει.

Ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε πως δεν χρήζει δασμολόγησης κλπ. Κατευθείαν από Κίνα ή μέσω ΕΕ;

Μου έχουν στείλει με dhl από Κίνα προϊόν αξίας 15.7 ευρώ.
Μεταφορικά δεν μου χρέωσαν συνεπώς η αξία είναι καθαρή.
Σταμάτα στο τελωνείο για έλεγχο και μου ζητάνε από την dhl δικαιολογητικά για να προβούν σε εκτελωνισμο.
Του στέλνω την πληρωμή όπως και εικόνα του προϊόντος που αποδυκνειει την αξία του αλλά αυτοί επιμένουν ότι είναι υποτιμολογημενο και θα πρέπει να εκτελωνιστει με κάποιες υποθετικές χρεώσεις που όμως δεν μπορώ να τους τις δώσω γιατί πολύ απλά δεν έχω και δεν πιστεύουν ούτε την κίνηση της πιστωτικής μου.
Τι κάνω;
Να πω πως όταν αυτό συμβαίνει με ΕΛΤΑ όταν τους δίνω τα δικαιολογητικά και αυτα αποδεικνύουν αξία χαμηλότερη των 22 ευρώ, το προϊόν μετά από λίγες μέρες απελευθερωνεται από το τελωνείο.
Εδώ όμως δεν νομίζω πως κάνουν καν τον κόπο από την dhl να προωθήσουν τα έγραφα που τους έστειλα στο τελωνείο για την ολοκλήρωση του ελέγχου.
Μου λένε απλως πως δεν γίνονται δεκτά και πως πρέπει να χρεωθουν έξοδα εκτελωνισμου.

Μου φαίνεται τους έχει ανοίξει η όρεξη στους καρχαρίες! Και όχι τίποτε άλλο, ακόμα και αν στο τέλος δεχθούν τα έγγραφα, μπορεί να σε χρεώσουν και με κόστη αποθήκευσης. Μήπως να τους έλεγες πως θα προβείς σε καταγγελία στην ΕΕΕΤ; Και μήπως και να το ξεκινήσεις κιόλας; Εδώ: https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/complaints.html

Last edited by a moderator:
Ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε πως δεν χρήζει δασμολόγησης κλπ. Κατευθείαν από Κίνα ή μέσω ΕΕ;
Είχε περίεργο tracking με.πολλα ψηφία και χωρίς τα κλασικά διακριτικά χώρας στο τέλος. Από Banggood με priority direct mail λογικά πέρασε από χώρα ΕΕ καθώς μου ήρθε με speedex σπίτι και οχι με ΕΛΤΑ. Αυτο συμβαίνει αν έρθει Ελλάδα μέσω dhl. Αξία αγοράς με τα μεταφορικά 17.70 . Τωρα έχει πάνω από 30 .