Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Καλά δεν λένε ότι τα ογκώδη δέματα τα ανοίγουν για το λόγο υποψίας ακριβού (άνω των 22 ) προϊόντος ;
Και από γραφόμενα άλλων εδώ στο φόρουμ τους έχουν χρεώσει τέλη κάτω από 22
Μου φαίνεται δεν βγάζεις άκρη με δαύτους. παραγγέλνεις και κάνεις το σταυρό σου μην πληρώσεις τέλη..
Για αυτο θεωρούσα βέβαιο πως θα χρεωθώ. Περιμένω και κάτι τσαχπίνικα ethernet cables. Αν τα σταματήσουν μιλάμε για το τέλος της στατιστικής.

ε τα τσαχπίνικα θα τα πλερώσεις !!:flipout:
:flipout::flipout:
Άν σταματάνε το φακελάκι των 5 ευρώ δεν νομίζω να παραλάβει κανείς. Τα μόνα έσοδα από το μέτρο θα πάνε σε Ελληνικά καταστήματα που εισάγουν από Κίνα.

:flipout::flipout:
Τα μόνα έσοδα από το μέτρο θα πάνε σε Ελληνικά καταστήματα που εισάγουν από Κίνα.

Το θεμα ειναι οτι αυτοι δεν τα φερνουν ολα.

Σημερα μου εφερε ο ταχυδρομος μια θηκη κινητου.
Ουτε χρωματικη σημανση δεν ειχε επανω.

Πάντως τα όσα γίνονται,ψάχνοντας ,είναι αντίθετα από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία...
Φυσικά εμείς εδώ κάνουμε ότι θέλουμε...

https://ec.europa.eu/taxation_custo...oming-from-a-noneu-union-country_en#heading_5

Για την ακρίβεια κάπου γραφει:

"Member States cannot impose charges related to customs clearance higher than the actual costs incurred."

"Τα κράτη μέλη δεν μπορούν να επιβάλλουν τελωνειακές επιβαρύνσεις υψηλότερες από το πραγματικό κόστος"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Το θεμα ειναι οτι αυτοι δεν τα φερνουν ολα.

Σημερα μου εφερε ο ταχυδρομος μια θηκη κινητου.
Ουτε χρωματικη σημανση δεν ειχε επανω.

το είδανε πανάλαφρο οπότε σου λέει τι αξία να έχει ; απαξίωση δηλαδή.
έτσι λέω εγώ σκεπτόμενος. μπορεί και να μην ισχύει..

Πάντως τα όσα γίνονται,ψάχνοντας ,είναι αντίθετα από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία...
Φυσικά εμείς εδώ κάνουμε ότι θέλουμε...

https://ec.europa.eu/taxation_custo...oming-from-a-noneu-union-country_en#heading_5

Για την ακρίβεια κάπου γραφει:

"Member States cannot impose charges related to customs clearance higher than the actual costs incurred."

"Τα κράτη μέλη δεν μπορούν να επιβάλλουν τελωνειακές επιβαρύνσεις υψηλότερες από το πραγματικό κόστος"
Ήσσονος σημασίας. Και οι δασμοί στα αυτοκίνητα από χώρες της EU παράνομοι είναι. Απλά πληρώνουμε τα πρόστιμα.

Δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει το 15αρι. Έτσι κι αλλιώς δεν θα το εισπράξουν. Σκοπός είναι να σταματήσουν οι αγορές τέτοιου τύπου από το εξωτερικό. Δεν εισπράττει τίποτα το κράτος. Αντιθέτως αν γίνονται από Ελλάδα παίζει ΦΠΑ και όλα τα υπόλοιπα.

Μα το 15αρι δεν θα πηγαινε ουτως η αλλως στο κρατος, στα ΕΛΤΑ θα πηγαινει

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

το είδανε πανάλαφρο οπότε σου λέει τι αξία να έχει ; απαξίωση δηλαδή.
έτσι λέω εγώ σκεπτόμενος. μπορεί και να μην ισχύει..
Από και μπρος θα παραγγέλνω μόνο μπεζέδες
d8cb13fd23db96161789cc7e967f7c9d.jpg

Που έμπαιναν μεσα 2,5 εκατομμύρια ευρω καθε μηνα το 2019 και που λόγω ΕΕ η κρατική χρηματοδότηση ειναι δυσκολη εως αδυνατη.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άλλωστε τα περισσότερα έρχονται από τις κεντρικές αποθήκες της Ευρώπης και όχι από την Αγγλία (το ξέρω μιας και το συνοδευτικό τιμολόγιο είναι πολλές φορές από Ιταλία, Γαλλία κλπ). Και μετά αυτός ο τρόπος πιθανολογω ότι θα επιλεχθεί από το Αμαζον UK για να μην κάτσει η αγορά τους από τις υπόλοιπες χώρες.

Καλησπερα παιδια, παρατηρησα σε μερικα πραγματα απο το banggood οτι πλεον το Priority line ενω ηταν περιπου 2-3 ευρω πλεον πηγε στα 19...

Ok, όταν αγοράζω απο Amazon.de
(Amazon.de Marketplace )
και ο πωλητής ειναι ο INSSTRO UK.
Το Αmazon.de μου αποφορολογεί τον ΦΠΑ και τα μεταφορικά είναι λίγα....Η διεύθυνση πωλητή είναι Κίνα.

Όταν φτάσει Ελλάδα, Θα χρεωθώ extra;

Γιατι μάλλον κατευθείαν από Κίνα θα φτάσει εδώ, και όχι απο τις αποθήκες Amazon EU S.à r.l.

Detailed Seller Information
Business Name:Shen Zhen Shi Ying Cheng Ke Ji You xian Gong Si
Business Type:Ltd
Trade Register Number:91440300MA5DMLQN90
VAT Number:DE320389309
Representative Name:Yin Minli
Business Address:
Room 502, 6th Building, Longbi Industrial Park,
No.27 Dafa Road, Bantian Street Office, Longgang
Shenzhen
Guangdong
518129
CN

Ok, όταν αγοράζω απο Amazon.de
(Amazon.de Marketplace )
και ο πωλητής ειναι ο INSSTRO UK.
Το Αmazon.de μου αποφορολογεί τον ΦΠΑ και τα μεταφορικά είναι λίγα....Η διεύθυνση πωλητή είναι Κίνα.

Όταν φτάσει Ελλάδα, Θα χρεωθώ extra;

Γιατι μάλλον κατευθείαν από Κίνα θα φτάσει εδώ, και όχι απο τις αποθήκες Amazon EU S.à r.l.

Ναι, λογικα θα περασει απο τελωνειο. Δεν παιζει ρολο που το παρηγγειλες και το πληρωσες στο Αμαζον Αγγλιας. Παιζει ρολο απο που θα ερθει το πακετο.

Ειναι ενα θεμα που δεν το εχουν προσεξει πολλοι. Στο amazon αγγλιας υπαρχουν πωλητες που αποστελλουν απο Κινα και πολλοι εξ'αυτων χωρις μεταφορικα.
Την ειχα πατησει πριν καποια χρονια οταν ειχα αγορασει πραματα ευτελους αξιας απο το αμαζον αγγλιας αλλα κληθηκα να πληρωσω γυρω στα 20 ευρω τελωνειο στη Ρουμανια καθως το προιον ηρθε απο Κινα.