Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Σημερινη εξελιξη..

Μια αποσαφηνιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ δεσμεύει ΕΛΤΑ και τελωνεία να μην επιβάλλουν χαράτσι σε προϊόντα που έρχονται από Κίνα και χώρες εκτός Ε.Ε και τα οποία κοστίζουν κάτω από 22.
Αναπροσαρμόζουν ξανά την πολιτική τους τα ΕΛΤΑ.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhs...s-ekselikseis-sto-xaratsi-gia-agores-apo-kina

Ειναι μια μικρη νικη ολων! Προφανως επεσε παντου παρα πολυ κραξιμο και αναγκάστηκαν να το μαζέψουν

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι αλλα αυτο δεν αναιρει, αλλα μαλλον μας υπενθυμιζει εντονα, το θλιβερο γεγονος οτι ζουμε σε ενα αθλιο κρατος-λωποδυτη, οικονομικα και κοινωνικα παραλυτο, ανικανο να παραγει ακομα και οδοντογλυφιδες.

Αντ' αυτου σκαρφιζεται πρωτογνωρα σε παγκοσμιο επιπεδο φορολογικα βασανιστηρια-ξεπερνωντας ενιοτε τα ορια της νομιμοτητας και της ηθικης- ασελγωντας πανω σε μια ισχνη αγελαδα που μετα βιας στεκεται ορθια στα ποδια της.

Ναι αλλα αυτο δεν αναιρει, αλλα μαλλον μας υπενθυμιζει εντονα, το θλιβερο γεγονος οτι ζουμε σε ενα αθλιο κρατος-λωποδυτη, οικονομικα και κοινωνικα παραλυτο, ανικανο να παραγει ακομα και οδοντογλυφιδες.

Αντ' αυτου σκαρφιζεται πρωτογνωρα σε παγκοσμιο επιπεδο φορολογικα βασανιστηρια-ξεπερνωντας ενιοτε τα ορια της νομιμοτητας και της ηθικης- ασελγωντας πανω σε μια ισχνη αγελαδα που μετα βιας στεκεται ορθια στα ποδια της.

Αυτο.

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Και στους λίγους που παράγουν έχει μπει συνέταιρος με το στανιό, κυρίως στους μισθωτούς...

Ερώτηση:
Χαζεύω στο Amazon.com (όχι Amazon.co.uk) και μου βγάζει τις τιμές ως εξής:
Price: $19.45 + $15.85 Shipping & Import Fees Deposit to Greece
Ξέρει κανείς τι παίζει με τελωνείο σε αυτήν την περίπτωση; Με τα 15,85 που δίνεις είσαι καλυμένος και σου 'ρχεται το δέμα κατευθείαν χωρίς μπλεξίματα με τελωνεία/εκτελωνισμούς/τέλη ελτά κλπ;

Ευχαριστώ Κυρ. Καλή φάση- σε κάποια είδη στο .com έχει μεγαλύτερη ποικιλία από τα .de και .uk

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Mερικές φορές μάλιστα ο υπολογισμός τους για τον εκτελωνισμό+μεταφορικά μπορεί να πέσει έξω, αν βγει παραπάνω τον καλύπτουν οι ίδιοι, αν βγεί παρακάτω σου βάζουν πίσω τα χρήματα. Δεν το έχω κάνει το έχω διαβάσει.

Υπάρχουν ομως και προιοντα που δεν σου δινουν σαφή ενδειξη για τα έξοδα εκτελωνισμού, εκει το ξεχνάς αν δεν θέλεις να μπλέξεις.

^^^ ισχυει, ετυχε και μου επέστρεψαν 1-2 ευρω απο αγορα μου ως διάφορα στα εξοδα

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλος παρήγγειλε από amazon.de το πήρε επαγγελματικααποφορογημενο, σε συγκεκριμένη τιμή. Αφού είχε φτάσει το προϊόν σπίτι του, γίνεται χρέωση έξτρα 15 ευρώ στη κάρτα του.
Μετά από ερώτηση, απάντησαν ότι ήταν δασμοί από Ιταλία όπου πέρασε το προϊόν μέχρι Ελλάδα.
Έπρεπε να γίνει φασαρία, να στείλει screenshot από την αγορά με τις τιμές που τυχαία είχε πάρει, για να του επιστρέψουν το ποσό...

Φίλος παρήγγειλε από amazon.de το πήρε επαγγελματικααποφορογημενο, σε συγκεκριμένη τιμή. Αφού είχε φτάσει το προϊόν σπίτι του, γίνεται χρέωση έξτρα 15 ευρώ στη κάρτα του.
Μετά από ερώτηση, απάντησαν ότι ήταν δασμοί από Ιταλία όπου πέρασε το προϊόν μέχρι Ελλάδα.
Έπρεπε να γίνει φασαρία, να στείλει screenshot από την αγορά με τις τιμές που τυχαία είχε πάρει, για να του επιστρέψουν το ποσό...
Εγινε εξτρα χρεωση στην καρτα του χωρις να ειδοποιήθει και να δωσει συγκαταθεση???????

Nαι.
Έπρεπε να τους κάνει φασαρία στο chat και αφού έστειλε screenshot από τη τελική τιμή αγοράς, τότε του τα επέστρεψαν νομίζω κ κάποιο με πιστωτικό για τη ταλαιπωρία...