Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Εμενα μου ειχαν στειλει μηνυμα η στο κινητο η στο email και μου ζητουσαν να στειλω αποδειξη σε συγκεκριμενο email.
Δεν θυμαμαι αν ηταν μηνυμα στο κινητο η στο email ομως.

Πάντως έμενα μου ήρθε μήνυμα στην εφαρμογή για tracking για παραγγελιά 40+ ευρώ για εκείνον τον μετρητή θερμοκρασίας με την έγχρωμη οθόνη μια ηλεκτρονική μεζούρα και ένα δοκιμαστικό digital κατσαβιδακι με pdm με NL POST
Κανένα μήνυμα για αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο κατευθείαν μετά την άφιξη στο ΕΛΒΕΝ στο τοπικό ταχυδρομείο

Κυριάκο, εφόσον υπάρχει πάνω στην ετικέτα το mail ή το τηλέφωνό σου θα σε ειδοποιήσουν. Αν όμως δεις το μνμ που σου έγραψα και κινηθείς μόνος σου, θα γλιτώσεις, πιστεύω, αρκετό χρόνο αναμονής.

Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Κυριάκο, εφόσον υπάρχει πάνω στην ετικέτα το mail ή το τηλέφωνό σου θα σε ειδοποιήσουν. Αν όμως δεις το μνμ που σου έγραψα και κινηθείς μόνος σου, θα γλιτώσεις, πιστεύω, αρκετό χρόνο αναμονής.

Γιαννη θα τους αφησω μπας και οπως λενε τα παιδια απο πανω το αποδεσμευσουν ετσι...
Αν και δεν το βλεπω...

Μα προφανώς! Το ότι μπήκε τελωνείο δεν σημαίνει κάτι, ακόμα! Εκτός βέβαια από το πιθανό λάθος του BG στην μέθοδο αποστολής! Αν δν σου βγάλει το μνμ που σου είπα, δεν κάνεις τπτ! Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση να μη σου ζητήσουν αποδεικτικά στοιχεία, εάν βρουν εύκολα την τιμή του προϊόντος, οπότε θα βγει κατευθείαν το κουστούμι και θα το δεις κι εσύ όταν πας να παραλάβειθς

παιδια εχω τρια δεματακια σε αναμονη μεσω του ταχυδρομειου της Ταιβαν.

Το διεθνες τρακινγκ τα δειχνει σταματημενα στη εισοδο της Ελλαδας. Να υποθεσω οτι εχουν ξεμεινει απο τον καιρο του 15αρικου?

Αχα...
και...
Ωχ...

Κυριάκο, η περίοδος αυτή είναι περίεργη και δεν μοιάζει με τις προηγούμενες γιατί μεσολάβησε η "πατάτα" των ΕΛΤΑ και μετά τη λύση που έδωσε η ΑΑΔΕ, τα δέματα προωθούνται, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, ως τελωνειακώς ελεύθερα, όπως διαβάζουμε σε διάφορα fora.
Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου ζητήσουν απόδειξη, αλλά θα το δεις στα επόμενα βήματα.

παιδια εχω τρια δεματακια σε αναμονη μεσω του ταχυδρομειου της Ταιβαν.

Το διεθνες τρακινγκ τα δειχνει σταματημενα στη εισοδο της Ελλαδας. Να υποθεσω οτι εχουν ξεμεινει απο τον καιρο του 15αρικου?

Δεν έχει σχέση το τέλος που επέβαλαν αυθαίρετα στις 3/2/20, αλλά οι απεργίες και στάσεις εργασίας των εργαζομένων, κυρίως, στην Αττική, για τα μέτρα εξυγίανσης των ΕΛΤΑ.

Last edited by a moderator:
Κυριάκο, η περίοδος αυτή είναι περίεργη και δεν μοιάζει με τις προηγούμενες γιατί μεσολάβησε η "πατάτα" των ΕΛΤΑ και μετά τη λύση που έδωσε η ΑΑΔΕ, τα δέματα προωθούνται, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, ως τελωνειακώς ελεύθερα, όπως διαβάζουμε σε διάφορα fora.
Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου ζητήσουν απόδειξη, αλλά θα το δεις στα επόμενα βήματα.

Απο το στομα σου και στου Θεου Το Αυτί φιλε Μακη!!!!

Καλησπερα.
Παραγγελια στις 07-02-2020 εφτασε σημερα.
Η τιμη του αντικειμενου (impeler εξωλεμβιας και τα παρελκομενα του ) ηταν 26,5 ευρω περιπου ,
και τα εξοδα του ηταν κατι λιγοτερο απο 1 ευρω ((post Express αφου δεν το βιαζομουν).
Το παραξενο ειναι πως η αξια που εβαλαν στο δεμα απο την Κινα ηταν 5 δολαρια ( ? ? ).
Το δεμα εφτασε με πρασσινο αυτοκολλητο " ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩς ΕΛΕΥΘΕΡΟ ".

Για τετοια ανταλλακτικα υπαρχει ανοχη, δεν ειναι θεμα τυχης. Το συγκεκριμενο ανταλλακτικο μπορει καλλιστα να φαινεται οτι κοστιζει κατω απο 20 ευρω.

Καλά και σε άλλα προϊόντα κάτω των 22 που έχουν χρεωθεί πολλοί ; εκεί τι εξήγηση υπάρχει ;
Αν δεν είναι θέμα τύχης, είναι θέμα του κάθε υπαλλήλου/προϊσταμένου/διευθυντή ή δεν ξέρω κι εγώ ποιου άλλου.

Tα ανταλλακτικα γενικοτερα δεν αντιμετωπιζονται οπως τα τελικα προιοντα.

Δεν υπαρχει καμμια χρεωση κατω των 22 ευρω. Αυτο το παρατραγουδο που εγινε πριν καποιες μερες δεν υφισταται πλεον, οπως δεν υφιστατο και παλαιοτερα.

Παντως, εγω που περιμενω εδω και μηνες αρκετα πραγματα απο ebay, εμαθα σημερα οτι εχει γενικα "διακοπει" η αλληλογραφια στο πατρικο μου (εκει τα παραλαμβανω). Ο πατερας μου, που κανονικα εχει 5-10 γραμματα (λογαριασμους κτλ) το μηνα, εχει 2 μηνες να παρει το οτιδηποτε.
Αρα, λογικα, η καθυστερηση δεν εχει σχεση με την Κινα, το ebay, το ακυρωθεν αυτο τελος κτλ. Μαλλον ειναι λογω της απεργιας των διανομεων. Just fyi.

Παλαιότερα ναι δεν υφίστατο. από τα σχόλια όμως μελών του παρόντος φόρουμ υπάρχουν αυτά τα παρατράγουδα. έστω και μεμονωμένα. ας ελπίσουμε να μην συνεχιστούν.

Εχει ηδη παρθει αποφαση εδω και αρκετες μερες οτι αυτη η χρεωση δεν θα συνεχιστει. Και οντως ετσι ειναι.

Υπηρξαν καποιες περιπτωσεις πριν παρθει η παραπανω αποφαση. Απο τοτε που παρθηκε, δεν εχει υπαρξει καμμια περιπτωση πλεον, ουτε και προκειται.