Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Αγορά απο eGlobalcentral.eu στις 31/3, έγινε dispatched χθες 20/4. Το περίεργο είναι ότι έλαβα μήνυμα απο DHL για εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού και ότι απαιτείτε υπογραφή.

Τσεκάροντας το tracking number, έχει χώρα αποστολής το Hong Kong. Πάμε για μπλεξίματα?

Μαλλον πας, για αγορα προιοντων απο Ταυλανδη αξιας 110 ευρω δυστυχως πληρωσαμε 64 ευρω στα τελωνειακα με την DHL πριν απο μια εβδομαδα..

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αγορά απο eGlobalcentral.eu στις 31/3, έγινε dispatched χθες 20/4. Το περίεργο είναι ότι έλαβα μήνυμα απο DHL για εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού και ότι απαιτείτε υπογραφή.

Τσεκάροντας το tracking number, έχει χώρα αποστολής το Hong Kong. Πάμε για μπλεξίματα?

Εάν το δέμα φεύγει από την ΕΕ, δεν έχεις θέμα πληρωμής εξόδων εκτελωνισμού.
Αλλά εάν φεύγει από τρίτη χώρα και μάλιστα με την courier, ναι, θα πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού που είναι και αρκετά.
Αλλά αυτό το γνωρίζεις εσύ από τα μεταφορικά που πλήρωσες και τη χώρα που βρίσκεται αυτό που αγόρασες.

Μάλιστα, υποτίθεται οτι το συγκεκριμένο έχει ευρωπαϊκές αποθήκες από όπου γίνονται οι αποστολές. Έχω κάνει άλλες τρεις αγορές με την τελευταία το Νοέμβρη του 2019 και παρέλαβα χωρίς κανένα πρόβλημα. Για κάποιο λόγο αυτή έφυγε από HK.

Μάλιστα, υποτίθεται οτι το συγκεκριμένο έχει ευρωπαϊκές αποθήκες από όπου γίνονται οι αποστολές. Έχω κάνει άλλες τρεις αγορές με την τελευταία το Νοέμβρη του 2019 και παρέλαβα χωρίς κανένα πρόβλημα. Για κάποιο λόγο αυτή έφυγε από HK.

Σ' αυτή την περίπτωση, μάθε αν το δέμα ταξιδεύει με την courier ή με το Γερμανικό ταχυδρομείο (Deutsche Post DHL) και συνεννοήσου με τον πωλητή για την πρώτη περίπτωση, με την οποία θα επιβαρυνθείς σίγουρα.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Φαίνεται ότι όλα πήγαν καλά τελικά και το πακέτο (κινητό) έρχεται. Παρακάτω και το tracking update

Τρίτη
21. Απρίλιος 2020
12:38 Τοπική ώρα | Η αποστολή είναι με τον διανομέα προς παράδοση
ATHENS - GREECE
Τρίτη
21. Απρίλιος 2020
09:26 Τοπική ώρα | Ολοκληρώθηκαν οι τελωνειακές διαδικασίες στην ATHENS - GREECE
ATHENS - GREECE
08:26 Τοπική ώρα | Η αποστολή έφτασε στο Κέντρο Διαλογής ATHENS - GREECE

Εχει ασχοληθει κανεις με αγορα απο alibaba?
Το ψαχνω και αυτο που μου ειπανε εκτελωνιστες ειναι να προτιμησω παραδοση σε λιμανι της κινας σε ναυτιλιακη επιλογης μου. Αν το στειλουν οι κινεζοι με πληρωμενα μεταφορικα μπορει να με περιμενουν εκπληξεις στα εξοδα αποθηκευσης και μεταφορας απο το καραβι για τις αποθηκες καθως καθε ναυτιλιακη χρεωνει απο το λιμανι του πειραια και μετα οτι θελει. Επομενως θα πρεπει να διαλεξω εγω για να εχω συννενοηθει απο πριν.
Η ερωτηση ειναι που τις βρισκω αυτες.
Ξερει κανεις καμια φτηνη και αξιοπιστη;

Για τελωνεια κλπ εχω βρει τι ισχυει. Ειναι ξεκαθαρα τα εξοδα και ειναι αρκετα (φπα κυριως, δασμοι 4.7% και καποια ακομα μικροεξοδα), αλλα και παλι συμφερει...
Μιλαω για αγορα μηχανηματος 900δολαριων που εδω εχει 2000.

Ευχαριστω

Εχει ογκο ενα κυβικο μετρο και λιγο παραπανω. Το αλιεξπρες εχει καποιες επιλογες αλλα οχι ακριβως αυτο που θελω και πιο ακριβα. Αλλα και απο εκει με καραβι θα σταλει. Ειναι laser κοπης

Α με τετοια ογκωδη αντικειμενα δεν εχω καμια εμπειρια.

Απο οπου το παρεις ομως κοιτα να εχει εγγυηση αποζημιωσης αν αν αν αν ....

Αν αν αν..... Εχω μπλεξει.
Απο κινα δε παιζουν αυτα.
Αλλα το ιδιο ισχυει και αν το παρεις απο ευρωπη. Αντε να βρεις ακρη απο πωλητες που δεν εχουν ιδεα τι πουλανε.
Μονο απο ελλαδα θα εβγαζα ακρη, επειδη θα τους επριζα καθημερινα αλλα απο κινα παιρνω 2 στην τιμη που πουλανε εδω...

Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Θα μου στείλει ο Αδερφός μου από Αγγλία ένα δεμα και αφού θα πληρώσω τα μεταφορικά λέω να προσθέσω και ένα glubot και μια κολλα titebond του ενός λίτρου. Στο royal mail λέει ότι απαγορευονται βερνίκια και εύφλεκτα υλικά. Μπορώ να πάρω την κολλα ή θα μείνει Αγγλία;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σχετικα με την ερωτηση σου, πριν λιγο καιρο ειχα κανει μια παραγγελια απο το Αγγλικο Axminster στα οποια υπηρχε και μια κολλα Titebond, οποτε δεν θεωρω οτι ειναι προβλημα για να ταχυδρομηθει.

Eπισης, αυτου του ειδους οι ξυλοκολλες (PVA) δεν ειναι ευφλεκτες.

Σχετικα με την ερωτηση σου, πριν λιγο καιρο ειχα κανει μια παραγγελια απο το Αγγλικο Axminster στα οποια υπηρχε και μια κολλα Titebond, οποτε δεν θεωρω οτι ειναι προβλημα για να ταχυδρομηθει.

Eπισης, αυτου του ειδους οι ξυλοκολλες (PVA) δεν ειναι ευφλεκτες.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Αν και να σου πω τη αλήθεια τώρα δεν βλέπω καν την ερώτηση που έκανα. Το tapatalk μου κάνει "νερά" τωρα τελευταία.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aν θυμάμαι καλά είναι 22 δολάρια χωρίς τα μεταφορικά.

Οποιαδηποτε εισαγωγη πανω απο 22 ευρω απο τριτες χωρες -εκτος απο τις χωρες τις Ευρωπαικης Ενωσης- ( δηλαδη Κινα,ΗΠΑ,Ταιβαν κλπ) εμπιπτει σε φορολογια, τελη, δασμους και αλλες επιβαρυνσεις (αποθηκευτικα κλπ), αναλογα το ποσο.

Προσοχη ομως καθως το αφορολογητο ποσο των 22 ευρω, περιλαμβανει ΚΑΙ το κοστος του προιοντος ΚΑΙ την αξια των μεταφορικων ΚΑΙ τα ασφαλιστρα εαν υπαρχουν.

Επισης προσοχη και σε παραγγελιες που κανετε μεσω Αμαζον Aγγλιας/Γερμανιας/Ισπανιας/Ιταλιας/Γαλλιας γιατι παρ'ολο που ανηκουν στην ευρωπαικη ενωση, καποιοι απο τους πωλητες τους στελλουν απ´ευθειας απο Κινα οποτε ειναι πιθανο το προιον που παραγγειλατε να περασει τελωνειο.