Tαχυδρομεία - Τελωνεία

george_av

AVClub Enthusiast
6 February 2012
803
Tυχερος ησουν, δεν ξερω γιατι δεν σταματησε το πακετο αυτο τελωνειο για να εισπραξουν τον ΦΠΑ και τα τελη!!
Μήπως έχει να κάνει ότι ο αποστολέας φαίνεται να είναι από Σλοβακία; Αυτό είναι και το αρχικό ερώτημα μου.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,482
Βριλήσσια
Ναι ειναι το πιο πιθανο, ομως πηρες ρισκο. Εκτος εαν φαινεται καπου στην σελιδα οτι ο πωλητης του Αmazon.co.uk στελλει απο Ευρωπη.
Ο αποστολεας θα μπορουσε να ειναι απο παντου, ακομα και απο Κινα, οπως μου εχουν ερθει πολλα δεματα απο Αμαζον Aγγλιας παλια.

Μαλιστα σε ενα απο τα πακετα του Αμαζον Aγγλιας υποχρεωθηκα να πληρωσω τελωνειο (πριν το brexit) καθως το πακετο ηρθε απο Κινα.

george_av

AVClub Enthusiast
6 February 2012
803
Ναι ειναι το πιο πιθανο, ομως πηρες ρισκο. Εκτος εαν φαινεται καπου στην σελιδα οτι ο πωλητης του Αmazon.co.uk στελλει απο Ευρωπη.
Ο αποστολεας θα μπορουσε να ειναι απο παντου, ακομα και απο Κινα, οπως μου εχουν ερθει πολλα δεματα απο Αμαζον Aγγλιας παλια.

Μαλιστα σε ενα απο τα πακετα του Αμαζον Aγγλιας υποχρεωθηκα να πληρωσω τελωνειο (πριν το brexit) καθως το πακετο ηρθε απο Κινα.
Η παραγγελία ήταν "Dispatched from Amazon".

Επίσης, το πακέτο γράφει απ' έξω στο αυτοκόλλητο την τιμή του προϊόντος χωρίς ΦΠΑ. Εγώ ομως, όπως φαίνεται και στην απόδειξη του amazon, πλήρωσα 24% VAT. Μήπως λοιπόν για αυτό δε σταμάτησε τελωνείο;

Δεν αγοράζω συχνά από Αγγλία για αυτό ναι δεν ξέρω τι γίνεται με τελωνεία κτλ.

• Like
Reactions: jagtm

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,482
Βριλήσσια
Στο καλαθι του Αμαζον Αγγλιας υπηρχε ξεχωριστη γραμμη για τον ΦΠΑ, οπως υπαρχει στο καλαθι του Amazon Αμερικης?
Η υπαρχει μονο η γραμμη με τα μεταφορικα? Εννοω για το προιον που αγορασες.

george_av

AVClub Enthusiast
6 February 2012
803
Στο καλαθι του Αμαζον Αγγλιας υπηρχε ξεχωριστη γραμμη για τον ΦΠΑ, οπως υπαρχει στο καλαθι του Amazon Αμερικης?
Η υπαρχει μονο η γραμμη με τα μεταφορικα? Εννοω για το προιον που αγορασες.
Παρατηρώ τώρα στο amazon app ότι σε παραγγελία κάποιου προϊόντος στην περίπτωση μου κάτω από 80 ευρώ προσθέτει μονο ΦΠΑ.

Σε πειραματισμό που έκανα σε κάποια ακουστικά, πάνω από 250 ευρώ, μου βγάζει extra χρέωση Import Fees Deposit.

Μιλάω πάντα για amazon UK και Dispatched from Amazon.

Δείτε παραδείγματα από το καλαθι:Screenshot_20220301-183737_Amazon%20Shopping.jpgScreenshot_20220301-183826_Amazon%20Shopping.jpg

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,482
Βριλήσσια
Ναι, τα import fees ειναι η παρακρατηση για τον ΦΠΑ. Ετσι πρεπει να εμφανιζονται οι κρατησεις, με αυτη την αιτιολογια.
Στη δευτερη φωτο ομως δεν υπαρχουν κρατησεις, μονο μεταφορικα, αρα υποκειται σε φορολογηση μολις ερθει το πακετο στην Eλλαδα.

Μονο που το ποσοστο που παρακρατα στην πρωτη φωτο δεν ειναι 24% αλλα σχεδον το μισο !13%!!! Δεν ξερω τι συμβαινει!
Τα ακουστικα εχουν χαμηλοτερο συντελεστη ΦΠΑ?

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,872
Πάτρα
Ναι, τα import fees ειναι η παρακρατηση για τον ΦΠΑ. Ετσι πρεπει να εμφανιζονται οι κρατησεις, με αυτη την αιτιολογια.
Στη δευτερη φωτο ομως δεν υπαρχουν κρατησεις, μονο μεταφορικα, αρα υποκειται σε φορολογηση μολις ερθει το πακετο στην Eλλαδα.

Μονο που το ποσοστο που παρακρατα στην πρωτη φωτο δεν ειναι 24% αλλα σχεδον το μισο !13%!!! Δεν ξερω τι συμβαινει!
Τα ακουστικα εχουν χαμηλοτερο συντελεστη ΦΠΑ?
Το import fees είναι τα έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί αφου ειναι πάνω από 150 ευρώ.

george_av

AVClub Enthusiast
6 February 2012
803
Το import fees είναι τα έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί αφου ειναι πάνω από 150 ευρώ.
Άρα, ότι είναι κάτω από 150ευρω (ή μήπως λίρες; ) δεν πληρώνει τελωνειο έτσι κ αλλιώς;

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,482
Βριλήσσια
Τα import fees οπως τα ερμηνευει το ιδιο το Αmazon αποτελουνται απο Customs duties, taxes and fees, δηλαδη συμπεριλαμβανεται και ο φορος προστιθεμενης αξιας (taxes), περαν των δασμων (custom duties) και των εκτελωνιστικων (fees).

Σε καθε περιπτωση τα import fees για τα ακουστικα ειναι πολυ λιγα. Oπως επισης δεν εχει νοημα να χρεωνουν μονο δασμους/τελη και να αφηνουν τον ΦΠΑ απ΄εξω!!

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,482
Βριλήσσια
Άρα, ότι είναι κάτω από 150ευρω (ή μήπως λίρες; ) δεν πληρώνει τελωνειο έτσι κ αλλιώς;

Ο,τι ειναι κατω απο ενα οριο, ισως τα 150 ευρω δεν θυμαμαι καλα, δεν υποκειται σε δασμους, ομως υποκειται 100% σε ΦΠΑ και μαλιστα απο το πρωτο ευρω.

Εαν ο ΦΠΑ δεν πληρωθει στον πωλητη της τριτης χωρας, τοτε πληρωνεται στην Ελλαδα ΣΥΝ καποια εκτελωνιστικα εξοδα.
Εαν ο ΦΠΑ πληρωθει στον πωλητη της τριτης χωρας τοτε δεν υπαρχει αλλη χρεωση, ουτε εκτελωνιστικα, και το πακετακι ερχεται σπιτι σου ελευθερο.

george_av

AVClub Enthusiast
6 February 2012
803
Σε κάθε περίπτωση, εάν μπαίνει μεσάζοντας το Amazon UK, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος θέμα με τελωνεία, δασμούς και ΦΠΑ. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν υπόκειται σε δασμούς, η εφαρμογή σε ενημερώνει και τα πληρώνεις κατά της διαδικασία της παραγγελίας. Σε περίπτωση που δεν υπόκειται σε δασμούς, χρεωνει, ως οφείλει το ΦΠΑ απο το πρωτο ευρω. Έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω εγώ.

nakata

Moderator
Staff member
11 June 2007
2,362
var/etc/home
Συν την διάφορα που προκύπτει στον ΦΠΑ μεταξύ των δυο χωρών, πχ 18% στην Αγγλία, και 24% στην Ελλάδα η διάφορα του 6% μπαίνει στα import fees.

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Σε εταιρική συνεργασία που έχω με DHL δεν κάνω εκτελωνισμό με αυτούς.
Πάντα στέλνω εκτελωνιστή δικό μου, η DHL δεν μας χρεώνει κάτι για την παράδοση των εγγράφων.
Χρέωση υπάρχει μετά τις 3 ημέρες για την αποθήκευση των προϊόντων από την DHL.
Χρεώνει μεταφόρτωση πράγμα που ποτέ δεν κατάλαβα .
Το πακέτο έχει προορισμό Θεσσαλονίκη και σταματά στο πρώτο τελωνείο της χώρας στην Αθήνα.
Εφόσον εγώ μένω Θεσσαλονίκη ζητώ να κάνω την διαδικασία εκτελωνισμου στην πόλη μου .
Για την μεταφορά από Αθήνα Θεσσαλονίκη χρεώνουν περίπου 35€ και ας έχω πληρώσει εξ αρχής για το πακέτο μεταφορικά για Θεσσαλονίκη.
Ένα νέο στοιχείο που πλέον έχω διασταυρώσει είναι ο λόγος άρνησης πολλών πωλητών από Κίνα να στέλνουν τις παραγγελίες με dhl.
Η dhl στην Κινα αρνείται πακέτα που η αξία τους είναι κάτω των 150$
Βολικό αφού είναι σίγουρο πως μετά το πακέτο θα χρειάζεται 100% εκτελωνισμο .

Dear Andreas,I am very very sorry to tell you that DHL need us put item value more than 150 usdif not, we can not ship the package for you by DHL..

Πριν τον Ιούλιο του 2021 δεν είχα τέτοια θέματα

papako

AVClub Addicted Member
16 February 2008
1,534
Αθήνα
θέλησα να παραγγέλλω τον θερμικό εκτυπωτή από το ali (https://www.aliexpress.com/item/1005002673541533.html )
βάζει ένα μήνυμα "trend spotting" που εγώ τουλάχιστον δεν έχω ξαναδεί. ξέρει κανείς τι είναι αυτό?
να περιμένω 2 μέρες ή να τον πάρω τώρα?

Capture.PNG

επίσης επιλέγω
From China to Greece via Cainiao Standard For Special Goods
ή
From China to Greece via AliExpress Standard Shipping ?

pt2937

Established Member
Στο πιο βασικό του επίπεδο, το trendspotting είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται — η ικανότητα να εντοπίζεις τις τρέχουσες και τις επερχόμενες τάσεις σε έναν κλάδο, ώστε να μπορείς να τις υιοθετήσεις, να παραμείνεις στην κορυφή τους και να προηγηθείς στο επόμενο μεγάλο πράγμα. Αυτές οι επιχειρήσεις που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν καλύτερα αυτήν την τακτική είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία και ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια.
Πώς λειτουργεί το Trendspotting

Η ενασχόληση με αποτελεσματικό εντοπισμό τάσεων σημαίνει να δίνετε μεγάλη προσοχή σε ό,τι συμβαίνει στον επιχειρηματικό κλάδο ανά πάσα στιγμή. Σημαίνει να παρακολουθείτε τον δικό σας τομέα καθώς και άλλους. Είναι η ικανότητα να αναζητάς πρότυπα, αλλαγή και πρόοδο και να παρατηρείς τάσεις στη συμπεριφορά των καταναλωτών. Κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει το περιβάλλον και πώς αλληλεπιδρά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών.
πηγές:
https://www.kabbage.com/resource-ce...tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

Για το aliexpress δεν γνωρίζω,ας απαντήσει κάποιος σχετικά.

pavlos49

Supreme Member
31 October 2015
3,247
ΣΕΡΡΕΣ
Τι γίνεται με το site των ελτα ρε μαστόρια; έχει κλατάρει;
Ενώ στο parcels app μου το δείχνει ότι έφτασε Σέρρες, στα ελτα δεν το εμφανίζει καθόλου.

Attachments

• Screenshot_2022-03-09-07-36-39-676_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2022-03-09-07-36-39-676_org.mozilla.firefox.jpg
    393.4 KB · Views: 17
  • Screenshot_2022-03-09-07-36-24-272_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2022-03-09-07-36-24-272_org.mozilla.firefox.jpg
    367.2 KB · Views: 17

enduras1

Moderator
Staff member
Τι γίνεται με το site των ελτα ρε μαστόρια; έχει κλατάρει;
Ενώ στο parcels app μου το δείχνει ότι έφτασε Σέρρες, στα ελτα δεν το εμφανίζει καθόλου.
Τα ποια???

Χαχαχα μη σου τυχει να σου παραδοθει κάτι με ΕΛΤΑ...

pavlos49

Supreme Member
31 October 2015
3,247
ΣΕΡΡΕΣ
Στο parcels app μου εμφανίζει ότι άφησε ειδοποίηση αλλά δεν βρήκα τίποτε. Το site των ελτα ακόμα δεν το εμφανίζει, άσε που περιμένω δύο ειδοποιήσεις ακόμα από παραγγελίες που έχω ήδη παραλάβει από το πρακτορείο τους. Περιμένει κάποιος από ελτα κάτι για να δοκιμάσει αν δουλεύει;

Attachments

• Screenshot_2022-03-09-15-15-43-421_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2022-03-09-15-15-43-421_org.mozilla.firefox.jpg
    396.6 KB · Views: 22