Πουλανε τρελιτσα κανονικοτατη, κατάντια εντελώςΑν έχετε διάθεση διαβάστε τι μου απαντούν και τι τους γράφω εγώ:
Tο πρώτο μου mail
]
Καλημέρα σας.
Έλαβα την Παρασκευή 27/05/2022 φάκελο από την εταιρεία σας,μέσα στον οποίο υπήρχε το εν θέματι τιμολόγιο με το οποίο με καλούσατε να πληρώσω 8,32€.
Επικοινώνησα πριν από λίγο με το Κέντρο Εξυπηρέτησης των Πελατών σας και μου είπαν ότι αυτά είναι χρήματα που η Fedex κατέβαλε στο Τελωνείο για να μην καθυστερήσει να μου παραδώσει το δέμα......και τώρα έπρεπε να τα επιστρέψω στην Fedex.
Σας αποστέλλω το τιμολόγιο αγοράς του προϊόντος στην τιμή του οποίου συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24% και ως εκ τούτου,κακώς πέρασε τελωνείο και κάνοντας χρήση του,να διεκδικήσετε τα χρήματα που έχετε καταβάλλει στο τελωνείο.
1η τους απάντηση:
Αγαπητέ κύριε ή κυρία,
Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη ερώτησή σας.
Για να μπορέσουμε να εξετάσουμε πλήρως αυτό το θέμα, χρειαζόμαστε πρόσθετες πληροφορίες όπως αναφέρεται παρακάτω. Παρακαλούμε προωθήστε επιστρέφοντας τα ακόλουθα στοιχεία:
• Έγκυροι αριθμοί λογαριασμού FedEx
• Αριθμοί αεροπορικής χρέωσης
• Αριθμοί τιμολογίου
• Ακριβής περιγραφή του αιτήματός σας
Μόλις έχουμε τις ζητούμενες πληροφορίες, θα είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας σε αυτό το θέμα.
η ανταπάντησή μου:Μάλλον με δουλεύετε...
Εγώ δεν έχω κάποιο αίτημα.Εσείς είχατε ζητώντας μου να σας πληρώσω χρήματα που δήθεν τα πληρώσετε εσείς στο τελωνείο για λογαριασμό μου,ντε και καλά για να παραλάβω το δέμα μου πιο γρήγορα.
Υ.Γ.
Η ταχύτητα ανταπόκρισης στο mail μου,με άφησε άφωνο.Μόλις 6 ημέρες.
Ξαφνικά,άλλαξε η απάντησή τους και το "αίτημά μου",απαντήθηκε.
"Αγαπητέ κύριε ή κυρία,
Σας ευχαριστούμε για το ερώτημά σας σχετικά με τις χρεώσεις δασμών και φόρων που επιβάλλονται στο τιμολόγιο 814019960
Οι Όροι και Προϋποθέσεις μας είναι τέτοιοι που ο παραλήπτης ή ο εισαγωγέας θα τιμολογείται για χρεώσεις φόρου και φόρου, εκτός εάν ο αποστολέας επιλέξει την επιλογή «αποστολέας λογαριασμού» ή «τρίτο λογαριασμό» στο FedEx International Air Waybill. Δυστυχώς, καμία από αυτές τις επιλογές δεν έχει επιλεγεί με την ευκαιρία αυτή, επομένως η FedEx έχει τιμολογήσει εσάς, τον παραλήπτη, σωστά.
Η FedEx πληρώνει τους εισαγωγικούς δασμούς και φόρους απευθείας στο τελωνείο και στη συνέχεια στέλνει το τιμολόγιο στο συμβαλλόμενο μέρος «λογαριασμός προς» στο FedEx International Air Waybill.
Η FedEx πιστεύει οτι παραπάνω διευκρινίζει το ζήτημα, ωστόσο σε περίπτωση που έχετε περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Τους απαντώ και σε αυτό:
Είναι προφανές ότι δεν είδατε καν το τιμολόγιο που σας έστειλα,στο οποίο έχω χρεωθεί επιπλέον ΦΠΑ 24 στην τιμή του προϊόντος.
Ως εκ τούτου, όλα τα γραφόμενά σας για την πολιτική της FedEx,την οποία σε καμία περίπτωση δεν οφείλω να γνωρίζω,μου είναι παντελώς ακατανόητα και αδιάφορα.
και συνεχίζουν:
και ξαναπαντούν:"Αγαπητέ κύριε ή κυρία,
Σας ευχαριστούμε για το ερώτημά σας σχετικά με τις χρεώσεις δασμών και φόρων που επιβάλλονται στο τιμολόγιο 814019960
Οι Όροι και Προϋποθέσεις μας είναι τέτοιοι που ο παραλήπτης ή ο εισαγωγέας θα τιμολογείται για χρεώσεις φόρου και φόρου, εκτός εάν ο αποστολέας επιλέξει την επιλογή «αποστολέας λογαριασμού» ή «τρίτο λογαριασμό» στο FedEx International Air Waybill. Δυστυχώς, καμία από αυτές τις επιλογές δεν έχει επιλεγεί με την ευκαιρία αυτή, επομένως η FedEx έχει τιμολογήσει εσάς, τον παραλήπτη, σωστά.
Η FedEx πληρώνει τους εισαγωγικούς δασμούς και φόρους απευθείας στο τελωνείο και στη συνέχεια στέλνει το τιμολόγιο στο συμβαλλόμενο μέρος «λογαριασμός προς» στο FedEx International Air Waybill.
Η FedEx πιστεύει οτι παραπάνω διευκρινίζει το ζήτημα, ωστόσο σε περίπτωση που έχετε περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Αγαπητέ κύριε ή κυρία,
Σας ευχαριστούμε για το ερώτημά σας σχετικά με το τιμολόγιο 814019960
Λάβετε υπόψη ότι για να προχωρήσετε περαιτέρω στο αίτημά σας για εκ νέου τιμολόγηση των χρεώσεων, η FedEx απαιτεί τη γραπτή συγκατάθεση του νέου μέρους Bill-To party.
Επισυνάψτε μια επιστολή εξουσιοδότησης που πρέπει να συμπληρωθεί από τον νέο πληρωτή και να αποσταλεί μέσω email στη διεύθυνση [email protected].
Ελλείψει της παραπάνω εξουσιοδότησης, η FedEx σας ενημερώνει ότι το αίτημά σας θα απορριφθεί και οι χρεώσεις θα παραμείνουν πληρωτέες όπως χρεώνονται επί του παρόντος.
Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Tους απαντώ και περιμένω:
.Μα δεν υπάρχει νέος πληρωτής.
Απλά τα χρήματα που δήθεν πληρώσετε,ζητήστε τα πίσω μέσω του τιμολογίου που σας έστειλα.
Έτσι ακριβώς. Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνουν κάποιοι, είναι ότι στην Ελλάδα το βασικό πρόβλημα δεν είναι (από μόνο του) αν μια εταιρεία είναι αμιγώς ιδιωτική ή ελεγχόμενη από το κράτος και μάλιστα σε άγαρμπη (εδώ και αρκετά έτη) τροχιά ιδιωτικοποίησης όπως τα ΕΛΤΑ.καλα ξεμπερδεματα, ειναι λυπηρο αυτο που συμβαινει.
...και καποιοι νομιζουμε οτι εαν ιδιωτικοποιηθουν τα ΕλΤα θα δουμε βελτιωση...![]()
Τυπικά θα πρέπει να πληρώσεις τη διαφορά του 5% μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού ΦΠΑ, πράγμα που κάνει άλλωστε αυτόματα εδώ και χρόνια και το γερμανικό άμαζον. Τώρα κατά πόσο είναι σίγουρο ότι θα τηρήσουν αυτή τη διαδικασία στο τελωνείο και θα χρεώσουν την προσαύξηση, δεν το ξέρω, αλλά το πιθανότερο εκτιμώ πως είναι ότι θα στη χρεώσουν.Καλησπέρα. Θελω να αγορασω ρολοι
κατέυθειαν απο καταστημα στη Γερμανια.
Αξια 200 ευρω συμπεριλαμβανομενου 19% γερμανικου ΦΠΑ.
(Εχει ο ιδιος και στο ebay καταστημα αλλα χρεωνει 225 ευρω)
Περυσι αλλαξανε οι νομοι, και αφ ενος εχω μεινει πισω
αφ ετερου ελαχιστες πληροφοριες βρισκω στο νετ.
Θα πληρωσω στο ταχυδρομειο ΦΠΑ 24% στην παραλαβη?
Μηπως θα πληρωσω διαφορα ΦΠΑ Ελλαδας - Γερμανιας
και συνεπως και εκτελωνιστικους δασμους?
Ιδιώτης είμαι δυστυχώς. Τα πακέτα περιλαμβάνουν βιβλία και μουσικά CD για προσωπική χρήση.Εχεις κατάστημα πωλήσεων να υποθεσω; Δεν προβλεπω να δικαιωνεσαι, οποτε θα πρεπει να περασεις αυτα τα εξτρα φεσια του τελωνειου στον τιμοκαταλογο σου για να σταματησει η οικονομική ζημία.
Περυσι περνουσε που και που και κανενας ταχυδρομος. Φετος το τερματισαν.Η κατάσταση με τα ΕΛΤΑ δεν έχει πάτο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.