Ταχυδρομικό περιστέρι μετέφερε δεδομένα γρηγορότερα από γραμμή ASDL

fakylas

New member
31 August 2009
59
Naoussa
Ταχυδρομικό περιστέρι μετέφερε δεδομένα γρηγορότερα από γραμμή ASDL

Μαρίνα Κουτσούμπα - Δημοσίευση : 09/09/2009 18:56 - Τελ. ανανέωση : 09/09/2009 19:00Η φύση τελικά επικράτησε… και πείραμα απέδειξε πως στη Νότιο Αφρική ο πιο σύντομος τρόπος να μεταφέρεις δεδομένα είναι με ταχυδρομικό περιστέρι παρά μέσω μιας "γρήγορης" διαδικτυακής σύνδεσης. Θυμίζει κάτι από το λαγό και τη χελώνα!
pitsouni.jpg

Σίγουρα δεν πρόκειται για αστείο αλλά για την απόδειξη πως ακόμη υπάρχουν παραδοσιακά μέσα που «ξεπερνούν» τις υπηρεσίες της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο Ουίνστον, το περιστέρι ηλικίας 11 μηνών, έλαβε μέρος στο πείραμα, εκπροσωπώντας την εταιρεία τηλεμάρκετινγκ The Unlimite και συναγωνίστηκε γραμμή ADSL της κρατικής εταιρείας Τelkom. Αναδείχτηκε νικητής και μάλιστα με διαφορά!
Το διαγωνιστικό μέρος αφορούσε το ποιος θα επιτύχει να μεταφέρει γρηγορότερα τέσσερα gigabytes δεδομένων σε μία απόσταση 85 χιλιομέτρων, από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας The Unlimite στο Χόουγικ, βόρεια του Ντέρμπαν στα γραφεία της στο Χιλκρεστ.
Παρά το γεγονός ότι κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα η ορατότητα ήταν κακή και φυσικά εις βάρος του Ουίνστον, το περιστέρι κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε διάστημα μίας ώρας και οκτώ λεπτών (να σημειωθεί πως στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται το δέσιμο της κάρτας μνήμης στο πόδι του περιστεριού, το λύσιμο της και η τοποθέτηση της στον ηλεκτρονικό υπολογιστή).
Ενώ το περιστέρι είχε ήδη μεταφέρει τα δεδομένα και χρειάστηκε μία περίπου επιπλέον ώρα για να φορτωθούν τα δεδομένα στον υπολογιστή (ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες, 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα), η Telkom έως εκείνη τη στιγμή είχε κατορθώσει να αποστείλει μόλις το 4% των δεδομένων. Έρχεται τελικά από εκεί που δεν το περιμένεις…

Σχετικό Link http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/Africa/249461.html

:flipout::flipout::flipout:

Aυτό θυμίζει το κλασικό αστείο του Andrew Tannenbaum, στο βιβλίο του "Computer Networks":
"Never underestimate the bandwidth of a truck full of disks hurtling down the road" (..."Μην υποτιμάτε την ευρυζωνικότητα ενος φορτηγού γεμάτου δίσκους που κατεβαίνει τον δρόμο").

Με αλλα λόγια, η ουσία στο διαδίκτυο δεν ειναι τόσο στην ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων, όσο στον τρόπο που μεταφέρονται.

Τι ταχύτητες έχουν εκεί στην Νότιο Αφρική, PSTN (όταν διαβάζεις για 4% σε δύο και κάτι ώρες, άρα κάπου στα 128Kbps); Και για τη μεταφορά των δεδομένων χρησιμοποιούν ...δισκέτες (άκου μία ώρα να μεταφερθούν 4GB στον υπολογιστή!);

Τι ταχύτητες έχουν εκεί στην Νότιο Αφρική, PSTN (όταν διαβάζεις για 4% σε δύο και κάτι ώρες, άρα κάπου στα 128Kbps); Και για τη μεταφορά των δεδομένων χρησιμοποιούν ...δισκέτες (άκου μία ώρα να μεταφερθούν 4GB στον υπολογιστή!);
Το πρόβλημα είναι το upload bandwidth, μιας Α(symmetric) DSL, που είναι χαμηλό..

Σωστό, αν η μεταφορά γινόταν p2p με upload το πολύ 256kbps, κάπου εκεί που αναφέρει το άρθρο θα ήταν οι χρόνοι...

Ακούστε... Τι στοίχημα, οτι ένας γέρος γάιδαρος μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα που χωράνε σε 2000 blu-ray, από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, στο 1/100 του χρόνου που μπορεί να τα μεταφέρει το ταχυδρομικό περιστέρι...

Τελικά η Ελλάδα δεν ειναι η Τέλεια "Μπανανία" , υπάρχουν και χειρότερα... Μπορούμε να ελπίζουμε ακόμη.

Απάντηση: Re: Ταχυδρομικό περιστέρι μετέφερε δεδομένα γρηγορότερα από γραμμή ASDL

Τελικά η Ελλάδα δεν ειναι η Τέλεια "Μπανανία" , υπάρχουν και χειρότερα... Μπορούμε να ελπίζουμε ακόμη.

Ως ποτε...παληκάρια....:guitarist:

Μιλαω με φιλο(απλος πελατης) στην Γερμανια και μου λεει για τις ταχυτητες που εχουν και για τα λεφτα που πληρωνουν ,και ναι ειναι σαν να ζω στη Μπανανια , στην Ευρωπη υπαρχουν μονο καλυτερα
Εδω με 24αρα γραμμη εαν εχεις 14-15 αναβεις λαμπαδα στο μποι της

Budda

Όποιος ζει με την Ελπίδα πεθαίνει Απελπισμένος....
....όσο για Sub..ασε πάρε σπίτι...που λέει και ο Μέγας

Επέτρεψε μου να παίξω με το παραπάνω,

Όποιος ζει στην Ελλάδα αργοπεθαίνει Ελπίζοντας και στο τέλος
Πεθαίνει απελπισμένος ...

Εδω με 24αρα γραμμη εαν εχεις 14-15 αναβεις λαμπαδα στο μποι της

Εγώ θεωρητικά έχω 6ΜΒ αλλά τον τελευταίο μήνα πιάνω ταχύτητες 20-40kb. Δεν κάνω πλάκα!
icon9.gif

Εγώ θεωρητικά έχω 6ΜΒ αλλά τον τελευταίο μήνα πιάνω ταχύτητες 20-40kb. Δεν κάνω πλάκα!
icon9.gif

Τι router εχεις ,ρωτω γιατι εγω παιδευα τον ΟΤΕ 2 μηνες γιατι το ρουτερ που ειχα ηταν κλειδωμενο στα 8 ,ευτυχως βρεθηκε ενας φιλοτιμος τεχνικος και ηρθε 3 φορες σπιτι ,την τριτη ειχε μαζι του ενα ρουτερακι το τεσταραμε 2-3 μερες και τωρα ειμαι στο 15-16 (15650) τις καλες και 14500 τις ασχημες μερες

Απάντηση: Re: Ταχυδρομικό περιστέρι μετέφερε δεδομένα γρηγορότερα από γραμμή ASDL

Τι router εχεις ,ρωτω γιατι εγω παιδευα τον ΟΤΕ 2 μηνες γιατι το ρουτερ που ειχα ηταν κλειδωμενο στα 8 ,ευτυχως βρεθηκε ενας φιλοτιμος τεχνικος και ηρθε 3 φορες σπιτι ,την τριτη ειχε μαζι του ενα ρουτερακι το τεσταραμε 2-3 μερες και τωρα ειμαι στο 15-16 (15650) τις καλες και 14500 τις ασχημες μερες

Σε τι απόσταση είσαι απο το DSLAM του ΟΤΕ?

Netfaster της HOL. Ο router σωστά κλειδώνει στα 6ΜΒ. Νομίζω ότι δεν φταίει ο router αλλά η κατάσταση στην περιοχή μου που έχει γίνει τραγική τώρα τελευταία.