Ταχύρυθμα αντιφασιστικά μαθήματα

papasdimos

Inactive User
17 April 2012
470
Φίλοι χρειάζομαι βοήθεια. Κάθε μέρα κάθε ώρα κάθε στιγμή αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα. Συγγενείς και φίλοι να έρχονται με απίστευτα επιχειρήματα.
Παράδειγμα.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τους Πακιστανούς στην Ελλάδα...
-Αν σου έσπαγε το κεφάλι της κόρης σου ο Πακιστανός δεν θα μίλαγες...

Βασικά για να αντιμετωπίσεις τέτοια φαινόμενα χρειάζονται μαθήματα τρόπου επικοινωνίας, ψυχολογίας, πολιτικής ιστορίας κλπ.
Έχω μείνει άναυδος που απολιτικ, και νορμαλ στα προηγούμενα χρόνια άνθρωποι έχουν αρχίσει να έχουν φασίζουσα συμπεριφορά.

Πως αρχίζεις την συζήτηση με απλό τρόπο για να βγάλεις αυτή την απίστευτη σύγχυση που έχουν στο μυαλό τους απλοί άνθρωποι;
Ποια είναι τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιείς; Προσπαθώ με τελείως απλές διατυπώσεις, αλλά είναι τόσο έντονη η πλύση εγκεφάλου που τους έχει γίνει που δεν μπορούν να αντιληφθούν βασικές έννοιες.

Να το κλειδώσουμε απο τώρα το νήμα...? Κρίμα είναι.....

Καλά κουράγια φίλε μου..... Εγώ πάντως ξεκαθάρισα με κάποιους..... Λίγοι και καλοί.....

Τους λες αν έχουν στοιχεία πως ο σύριζα έφερε τους πακιστανούς στην Ελλάδα και πως υπάρχουν και Έλληνες βιαστές. Αυτά είναι τα εύκολα.

Στη συνέχεια, πρέπει να τους πείς πως τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους, είναι μην τυχόν γινουν και αυτά μετανάστες (με 56% ανεργία στους νέους, δεν είναι και κάτι απίθανο) ή μήπως δουλεύουν με 500 ευρώ και λένε και ευχαριστώ.

Άλλη μια ώρα χαμένη απόψε. Συζήτηση με 65 ετών οικοδόμο. Ψήφισε Χρυσή Αυγή τον Μάιο και Νέα Δημοκρατία το Ιούνη. Έρχεται σπίτι μου επίσκεψη.
Ανοίγει κουβέντα.
-Βρε θείε κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έφερε του Πακιστανούς; Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν διακυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια;
-Δεν ξέρω τι λες (κάτι για Υπατίες κάτι για ανοχή και υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ μου έλεγε).

Εν τω μεταξύ να βλέπεις μια βεβαιότητα και μια σιγουριά για την επιχειρηματολογία που εντάξει παραιτήθηκα λόγω ηλικίας. Όρεξη να έχω να γράφω τι ακούω κάθε μέρα.

Τους λες αν έχουν στοιχεία πως ο σύριζα έφερε τους πακιστανούς στην Ελλάδα και πως υπάρχουν και Έλληνες βιαστές. Αυτά είναι τα εύκολα.

Στη συνέχεια, πρέπει να τους πείς πως τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους, είναι μην τυχόν γινουν και αυτά μετανάστες (με 56% ανεργία στους νέους, δεν είναι και κάτι απίθανο) ή μήπως δουλεύουν με 500 ευρώ και λένε και ευχαριστώ.

Μα βλέπω άνεργους στην ηλικία μου 40 ετών και δεν μπορώ να τους πείσω. Πως μπορώ να αμφισβητήσω τις προθέσεις του Χρυσοχοίδη και του Δένδια;

Άλλη μια ώρα χαμένη απόψε. Συζήτηση με 65 ετών οικοδόμο. Ψήφισε Χρυσή Αυγή τον Μάιο και Νέα Δημοκρατία το Ιούνη. Έρχεται σπίτι μου επίσκεψη.
Ανοίγει κουβέντα.
-Βρε θείε κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έφερε του Πακιστανούς; Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν διακυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια;
-Δεν ξέρω τι λες (κάτι για Υπατίες κάτι για ανοχή και υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ μου έλεγε).

Εν τω μεταξύ να βλέπεις μια βεβαιότητα και μια σιγουριά για την επιχειρηματολογία που εντάξει παραιτήθηκα λόγω ηλικίας. Όρεξη να έχω να γράφω τι ακούω κάθε μέρα.

Για την υπατία δεν ξέρω, ας σου πει κάποιος του σύριζα. Ρωτα τον, τα βγάζει ευκολα πέρα; Τα παιδιά του έχουν δουλειά; Τα φέρνουν εύκολα βόλτα; Πως το βλέπει που ο Σαμαάς θα κόψει τις συντάξεις των 600 ευρώ;

Να πηγαίνεις τη συζήτηση εκεί που θες εσύ, όχι εκεί που θέλει ο άλλος.

Πως αντιμετωπίζεις 40άρα γυναίκα που σε ξεστομίζει το "Αν σου έσπαγε το κεφάλι της κόρης σου ο Πακιστανός δεν θα μίλαγες..."

Της έδειξα το παρακάτω βίντεο και μου λέει σιγά μωρέ αφού δεν δείχνει κάτι, δεν πιστεύουν τίποτα αν δεν μιλήσει η Τρέμη αν δεν μιλήσει η Σία η Πρετεντέρης δεν υπάρχει η είδηση.
http://www.youtube.com/watch?v=XmaWNPj3fwc

Σε συγχαιρω κατ'αρχην για την τολμηρη σου κινηση να ανοιξεις αυτο το νημα.Σε συγχαιρω αλλη μια φορα για την υπομονη σου και την επιθυμια σου για γονιμο διαλογο με ανθρωπους που εχουν παγιωμενη αποψη και γνωμη..
Εγω εχω παρει πλεον αποφαση οτι η Ελλαδα το προσεχες χρονικο διαστημα θα ειναι βαθεια ρατσιστικη,ξενοφοβικη και αφιλοξενη,ο διχασμος ειναι βαθυς και μολις αρχιζει να ξεφυτρωνει.Προετοιμαζω τον εαυτο μου και τους αγαπημενους μου για δυσκολες καταστασεις..Πραγματικα δυσκολες.
Τα σεβη μου και παλι..

Ένα πράγμα που με φοβίζει πολύ είναι η χρήση του internet. Mέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα ότι θα ήταν το επαναστατικό μέσο που θα κάνει τους ανθρώπους πιο δημοκρατικούς, ότι η δύναμη των συμβατικών κατευθυνόμενων μέσων θα μειωθεί.
Όμως με μεγάλη στεναχώρια βλέπω να χειροτερεύουν τα πράγματα. Ειδικά στην ηλικία μου οι άνθρωποι ενημερώνονται από τα "εύκολα εύπεπτα" site και μπλογκ, από το Facebook κλπ.

Eίναι πολύ δύσκολο να πείσεις κάποιον να ψάχνεται στην ενημέρωση. Εγώ προτείνω σε όσους μπορώ το pressproject.gr και το http://www.koutipandoras.gr/ και προσθέτω τους σελιδοδείκτες στα αγαπημένα τους. Δεν μπορώ να βάλω αριστερές εφημερίδες ή sites που παραπέμπουν άμεσα σε πολιτκές κατευθύνσεις, είναι χαμένο το παιχνίδι έτσι.

Μπορεί τεχνολογικά να αναπτυσσόμαστε, όμως κοινωνικά πάμε από το κακό στο χειρότερο. Τώρα τι φταίει είναι άλλο θέμα.

Προφανώς αν σας πω ότι έχουν μεγάλη ευθύνη οι αριστεροί θα εκνευριστείτε. Όχι βέβαια γιατί "έφεραν τους πακιστανούς", αυτά είναι σαχλαμάρες. Αλλά επειδή εθελοτυφλούν στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, ένα από τα οποία είναι και οι μετανάστες. Και πολλές φορές δεν έχουν καμιά αίσθηση του μέτρου.

Παράδειγμα: για την αριστερά ο καπιταλισμός είναι το ίδιο κατάπτυστος με 300 ευρώ κατώτερο μισθό και 40% ανεργία, και με 1300 κατώτερο μισθό και 5% ανεργία. Ο καπιταλισμός είναι το ίδιο με 50.000 παράνομους μετανάστες και 1.000.000 μετανάστες.

Όμως για οποιοδήποτε λογικό άνθρωπο αυτά μεταξύ τους ειναι η μέρα με τη νύχτα...

Παλι η αριστερα ρε Νικο;

Κοροιδευομαστε μεταξυ μας;

Δεν θα μπω καν στη διαδικασια να κρινω αυτα που λες και ας ειναι μηλα με αγγιναρες.

Ποτε κυβερνησε η αριστερα για να εχει ευθυνη; Τι ειναι αυτα που λες; Με το 5 και το 10% κυβενρουσε τη χωρα;

Είναι το ίδιο γιατί η κατάληξη θα είναι 300 μισθός και 1,000,000 μετανάστες, έτσι είναι ο Καπιταλισμός και από τη στιγμή που α) δεν μπορείς να τους διώξεις, να πάνε που? Το Δουβλίνο 2 σου τους στέλνει πίσω από την Ευρώπη και στην πραγματικότητα δεν ξέρεις την πατρίδα τους, έχουν καταστρέψει τα χαρτιά και έχουν δηλώσει χώρα τους κάποια από αυτές που τυγχάνουν "ευνοϊκής μεταχείρισης". Θα πληρώσεις τα μεταφορικά για να σου τους επιστρέψουν πίσω πακέτο? και ακόμα και αν επιστρέψουν έχεις μεταφορικά για 1,000,000 ανθρώπους? Είναι σταυρόλεξο για "βαρβάτους" λύτες........
β) από τότε που χάθηκε το αντίπαλο δέος οι καπιταλιστές έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο: Κονομάνε δέκα, εξαθλιώνονται εκατομμύρια.........

Υπάρχει και η λύση των φούρνων βέβαια, αλλά την αφήνω να μας την αναλύσει κανένας Χ.Α.

Last edited:
Έχω μείνει άναυδος που απολιτικ, και νορμαλ στα προηγούμενα χρόνια άνθρωποι έχουν αρχίσει να έχουν φασίζουσα συμπεριφορά.

Σιγουρα εχουν φασιζουσα συμπεριφορα και δεν μοιαζει τετοια σε οσους θα τους ηθελαν απολιτικ και 'νορμαλ' ? Δηλαδη να μην διαμαρτυρονται , ουτε καν τωρα.

To θέμα είναι ότι περνάνε στην συνείδηση των ανθρώπων την ιδέα ότι η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικό κόμμα. Από την στιγμή που επιτράπηκε σε μια εγκληματική φασιστική οργάνωση να αποκτήσει πολιτική υπόσταση, έχει χαθεί το παιχνίδι.
Από τον "γραφικό" και "ακίνδυνο" Καρατζαφέρη που ήταν η γλάστρα του συστήματος διακυβέρνησης, περνάμε στον κανονικό φασισμό.

Η ασφαλεια του πολιτικη δεν ειναι (ακρο)δεξια ατζεντα .Μερικοι τον εχουν πασατεμπο την λεξη φασισμο , την κολλανε με τοση ευκολια που αν ηταν στο χερι τους , θα τον ειχαν κανει mainstream και τρεντυ τον φασισμο την επομενη μερα.

Βασικά εδώ στο Forum όσοι γράφουμε, έχουμε υποτίθεται μια άποψη που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικό κόμμα.
Το θέμα που ήθελα εγώ να βάλω είναι πως αποδομείς με διαλογικό και επικοδομητικό τρόπο την φρασεολογία τους και την επιχειρηματολογία τους.
Πως πείθεις την 30άρα Νεοδημοκράτισσα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι σωτηρία για την Ελλάδα;
Έχω κάνει ένα χαζοπείραμα σε εικοσάρηδες και τριαντάρηδες. Βάλτε τα ελληνικά κόμματα στην σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Τι έχω ακούσει το φαντάζεστε. Η Χρυσή Αυγή ως μαγικό κόμμα από μερικούς τοποθετήθηκε στο κέντρο και υπήρξε και ένας ξάδερφος που το έβαλε τελείως αριστερά. Δική μου άποψη είναι ότι ούτε στην άκρα δεξιά ανήκει γιατί είναι εκτός των νόμιμων ηθικά κομμάτων.

Υπάρχει ένα χωριό στον γειτονικό νομό, ονομάζεται Κομμένο το έκαψαν οι Γερμανοί το 40', με 300 νεκρούς σε μια μέρα. Ήμουν με κάποιον στο ίδιο τραπέζι που είχε συγγενή νεκρό από τότε. Να υποστηρίζει τα δίκαια της Χρυσής Αυγής. Το είπα απλά πράγματα ότι ακόμα και το σύμβολο που έχει το κόμμα είναι αντίγραφο της ναζιστικής νεολαίας, και μου είπε ότι αν είχαν κερδίσει οι Γερμανοί τον πόλεμο δεν θα είχε τώρα Πακιστανούς το χωριό του, (ο ίδιος τους χρησιμοποιεί να μαζεύει τα πορτοκάλια και για γεωργικές εργασίες).

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85Στο τέλος της σφαγής οι ναζί στρατιώτες κάθισαν στην πλατεία του χωριού όπου έφαγαν και ήπιαν μπύρες αφήνοντας εκεί άδειες κονσέρβες, δίπλα σε 7 πτώματα. Συνολικά οι νεκροί της σφαγής ήταν 317 άτομα. Διασώθηκαν 440 άτομα. Η σφαγή του Κομμένου Άρτας είναι ισοδύναμη με αυτή των Καλαβρύτων και του Διστόμου. Ο αείμνηστος Στέφανος Παππάς, μετέπειτα γυμνασιάρχης, από το Κομμένο, νεαρός τότε επέζησε της σφαγής και έγραψε βιβλίο με πλήρη περιγραφή των γεγονότων. Ένα απόσπασμα από το βιβλίο του είναι το εξής: «Οι πρώτοι προστρέξαντες μετά την ανθρωποσφαγή Γρηγόρης Κολιοκώτσης και Ευστάθιος Κολιοκώτσης, ευρήκαν τις δύο ξαδέρφες των Αθηνά και Θεοδοσία νεκρές από σφαίρες πιστολιού και φανερότατα τα ίχνη του βιασμού. Αλλα παραδείγματα μακαβρίου εγκληματικότητας είναι τα δύο μωρά του μακαρίτη Ευστάθιου Κολιοκώτση ηλικίας 7 μηνών, που ευρέθηκαν νεκρά από ασφυξία, γιατί οι κακούργοι εγέμισαν τα στόματά των με βαμβάκι βρεγμένο με βενζίνη και κατόπιν το άναψαν για να απολαύσουν ένα σαδιστικό πυροτέχνημα. Ευρέθη επίσης ο δεύτερος παππάς του χωριού Ζώης Παππάς σκοτωμένος με μαχαίρι και με εξωρυγμένους τους οφθαλμούς. Ως επισφράγισμα της θηριωδίας των ανωτέρω αναφέρω ένα πρωτάκουστο κακούργημα. Η ετοιμογέννητη Παναγιώτα σύζυγος του Λεωνίδα Τσιμπούκη βρέθηκε νεκρή με την κοιλιά ξεσχισμένη και το έμβρυο νεκρό δίπλα της, όπως βεβαιώνει ο αυτόπτης μάρτυρας Θεόδωρος Σταμάτης…». (Στέφανος Παππάς, 1996 και Γκούβας Χαράλαμπος, 2009).

Το θέμα που ήθελα εγώ να βάλω είναι πως αποδομείς με διαλογικό και επικοδομητικό τρόπο την φρασεολογία τους και την επιχειρηματολογία τους.

Το πολλα λογια ειναι φτωχια , οι ρεαλιστικες προτασεις και λυσεις μετρανε (απο τα κομματα που φιλοδοξουν να κυβερνησουν η κυβερνουν ηδη) .Αν δεν υπαρχουν τοτε υπαρχει προβλημα ετσι δεν ειναι ? Αν καμμια δεν μας αρεσει , γιατι θιγει τις υπερευαισθησιες μας τοτε υπαρχει προβλημα ετσι δεν ειναι ? Με συμψηφισμους και αναδρομη στα λαθη του παρελθοντος δεν λυνονται τα προβληματα.Ουτε με κατηχησεις.Ετσι και αλλιως θα αποδομησει και η 30χρονη τα δικα σου επιχειρηματα.Θα σου πει οτι εισαι βολεμενος σε ακριβο προαστειο για αυτο λες οτι λες , η οτι δεν εχεις παιδια, η οτι καλα τα λες εσυ που εισαι ανδρας , αυτη ειναι γυναικα και φοβαται να κυκλοφορησει.

Last edited:
Έχω κάνει ένα χαζοπείραμα σε εικοσάρηδες και τριαντάρηδες. Βάλτε τα ελληνικά κόμματα στην σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Τι έχω ακούσει το φαντάζεστε. Η Χρυσή Αυγή ως μαγικό κόμμα από μερικούς τοποθετήθηκε στο κέντρο και υπήρξε και ένας ξάδερφος που το έβαλε τελείως αριστερά.

Λογικό είναι φίλε μου.
Η ΧΑ ήταν μία συμμορία, απλά πιο οργανωμένη, που δρούσε ανενόχλητα επειδή δεν υπήρχαν άλλες συμμορίες στην Ελλάδα όταν δημιουργήθηκε.
Αν ήταν σε κάποια Αμερικανική πόλη θα είχε την τύχη που έχουν όλες οι συμμορίες εκεί. Άντε να την έβλεπε ο κόσμος σε κανένα αστυνομικό reality.
Από τη στιγμή που οι καταστάσεις και ο κόσμος την ανέδειξε σαν κόμμα είναι λογικό ο καθένας να βλέπει ένα κομμάτι της και όχι το σύνολο αυτών που πρεσβεύει.
Άλλοι τη χαρακτηρίζουν ΕΠΕΝ του 2012.
Άλλοι φασιστική ακροδεξιά.
Αν διαβάσεις δε την εξωτερική πολιτική της, το κόμμα που έχει τα περισσότερα κοινά είναι το... ΚΚΕ!

Ε, πως να μην μπερδευτεί ο κόσμος;