Πότε θα ισχύσει έστω και ένα από αυτά; Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα τα είχε;
Από την στιγμή που προσφέρθηκε στον Έλληνα ψηφοφόρο η δυνατότητα να έχει ένα φασιστικό κόμμα είναι φυσικό να το ακολουθήσουν πολλοί.
Η εσύ ο γιος σου λέτε ψέματα. Επίσης είστε και υβριστές.
Στο πανεπιστήμιο δεν υπάρχει κυριάρχη ιδεολογία. Δεν μπορεί να υπάρξει, διότι δεν κυβερνάτια ένα πανεπίστημιο βασει της ιδεολογίας. Την ίδια φυσική μαθαίνει και ένας φοιτητής αναρχικός και ένας φοιτητής ακροδεξιός. Δεν μπορεί ο ένας να επιβάλλει κάτι στον άλλο λόγω ιδεολογίας.
Πάμε παρακάτω. Τα πανεπιστημια διοικούνται από το σύλλογο φοιτητών. Κάθε πανεπιστημιο έχει έναν τέτοιο σύλλογο. Αυτός ο σύλλογος δεν μπορεί επ ουδενί να επιβάλλει σε κάποιον καθηγητή τι θα διδάξει. Παράδειγμα, σε κάποιο πανεπιστήμιο στην κρήτη (γοουγλαρε το αν δε με πιστεύεις) ένας καθηγητής διατύπωσε την άποψη πως ο Μαρξ ήταν υπέρ των ελεύθερων σχέσεων. Η άποψη αυτή ήταν αντιεπιστημονική, διότι πουθενά στα συγγράμματα του ο Μαρξ δεν έκανε λόγο για τέτοια πράγματα.
Τώρα, επειδή όπως είπα ή ασχετος είσαι ή ο γιος σου στα λέει όπως θέλει, στη νομική αθηνών (στον καιρό μου τουλάχιστον) πρώτο κόμμα ερχόταν πάντα η ΔΑΠ (έφτανε να έχει αυτοδυναμία) και δεύτερο η πασπ. Με το μυαλό σου, εσύ ποιος λες να είχε παρε δωσε με τους καθηγητές; Οι δαπιτοπασπίτες ή οι κνίτες;
Για το θέμα που ανέφερες. Αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε ότι ξέρεις ήμασταν 150 και μας έδιωξαν 5, θα ντρεπόμουν για του λόγου του. Επίσης, μάλλον ο γιος σου δεν σου είπε ότι υπάρχει ένα μπιποργανο που λέγεται γενική συνέλευση του συνόλου των φοιτητών. Αυτή αποφασίζει "δράσεις" ή και εκδίδει ψηφίσματα, βάσει ψήφων. Η γσ για χ,ψ λόγους, δημοκρατικά, αποφάσισε πως δεν θα διεξαχθεί μάθημα. Οι φοιτητές. Αν ο γιος σου είχε διαφορετική άποψη, να πήγαινε να ψήφιζε, όπως πηγαίνουν άλλα πρόβατα και ψηφίζουν δαπ και πασπ μπας και πάνε μύκονο(δεν ξέρω αν πάνε ακόμα, στον καιρό μου πηγαίνανε). Οπότε δεν μπουκάραν με το έτσι θέλω, απλά εφαρμόσαν μια απόφαση που ελήφθη δημοκρατικά. Και η οποία καλλιστα, μπορεί να ανακληθεί στην επόμενη γενική συνέλευση.
Συμπέρασμα. Δεν κάνει κανείς ότι θέλει. Τώρα να με συγχωρέσει η αφεντιά σου, αλλά φαντάζομαι να θεωρείς και εσύ πως μπορούν ελεύθερα να εισακουστούν όλες οι απόψεις μέσα στο πανεπιστήμιο και πως κάθε ένας είτε είναι θεατρική ομάδα, είτε είναι αναρχικοί μπορούν να έχουν το στέκι τους. Και στο λέω, με πάσα ειλικρίνεια, ποτέ καμιά μειοψηφική ομάδα, δεν ενόχλησε κανένα μάθημα.
Πάμε τώρα για το τι πρέπει να απσχολεί το γιο σου. Να του πεις (αν δεν το ξέρει) πως η ανεργία στους νέους έφτασε σήμερα στο 56%. Οπότε αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το λιγότερο που πρέπει να τον απασχολεί είναι αν οι αναρχικοί φοράνε μαύρα ρούχα και οι κνίτες παίρνουν καλούς βαθμούς χωρίς να πατάνε στα μαθήματα (ήμασταν φυτουκλάκια). Αυτό που θα πρέπει να τον απασχολεί είναι πως θα βρει μια μπιπημένη δουλειά (εκτός και αν έχει μέσο) και αν θα μπορέσει με τη μπιπημένη δουλειά που θα βρει αφενός μεν να θρέψει την οικογένεια του και αφετέρου δε αν έχει ελεύθερο χρόνο, να δει καθόλου την οικογένεια του.
Βέβαια δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα πρέπει να διαπιστώσει τι στο καλό έχει πάει στραβά και δεν μπορεί να βρει δουλειά. Όταν λοιπόν κοιτάξει γύρω του χώρες όπως Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία που εκεί η ανεργία στους νέους έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, αλλά και στις ΗΠΑ όπου οι μόνες δουλειές που ανοίγουν είναι τα κολλέγια και part-times (φαντάσομαι θα έχεις ακουσει για τη φούσκα των κολλεγιακών δανείων, τα οποία κοστίζουν κατά ΜΟ 100 χιλιάρικα συνολική αποπληρωμή), θα διαπιστώσεις πως μάλλον δε φταίει ουτε το ΚΚΕ, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε (ωραίο βιβλίο του Μπογιόπουλου να το διαβάσεις).
Κλείνοντας, όταν θεωρείς πως το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" είναι φασιστικό, άρα θεωρείς φασίστα εμένα που το αποδέχομαι, σου έχω νέα. Εσύ είσαι φασίστας και ανίδεος.
Το σύνθημα αυτό περικλείει την ανάγκη και την επιθυμία του εργαζόμενου να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή προσφέροντας τα περισσότερα που μπορεί στην οικογένεια του. Αν εσύ θεωρείς φασισμό την αναγκη του εργαζόμενου να δουλέψει, να αμοίβεται ικανοποιητικά και να προσφέρει ένα πιάτο φαί στην οικογένεια του και ένα σπιτάκι, τότε συγγνώμη σε λυπάμαι και εσένα, αλλά περισσότερο λυπάμαι το γιο σου, γιατί τον ποτίζεις με δηλητήριο. Γιατί αυτό το σύνθημα εκφράζει την αγάπη για την ίδια τη ζωή που έχει ο εργαζόμενος, αλλά που οι καπιταλιστές με τη στήριξη των αστικών κομμάτω του τη στερούν μέσω της ανεργίας, της μείωσης μισθών κλπ...
To θέμα έχει λίγο ξεφύγει. Ήθελα να πω ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι εκφράζει πραγματικά η Χρυσή Αυγή. Όταν ο φτωχός βλέπει εύκολες απαντήσεις τύπου "Οι Πακιστανοί τρώνε το ψωμί σου", δεν μπορεί να το ψάξει πιο πολύ.
Από την στιγμή που προσφέρθηκε στον Έλληνα ψηφοφόρο η δυνατότητα να έχει ένα φασιστικό κόμμα είναι φυσικό να το ακολουθήσουν πολλοί.
Κλείνοντας, όταν θεωρείς πως το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" είναι φασιστικό, άρα θεωρείς φασίστα εμένα που το αποδέχομαι, σου έχω νέα. Εσύ είσαι φασίστας και ανίδεος.
Το σύνθημα αυτό περικλείει την ανάγκη και την επιθυμία του εργαζόμενου να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή προσφέροντας τα περισσότερα που μπορεί στην οικογένεια του. Αν εσύ θεωρείς φασισμό την αναγκη του εργαζόμενου να δουλέψει, να αμοίβεται ικανοποιητικά και να προσφέρει ένα πιάτο φαί στην οικογένεια του και ένα σπιτάκι, τότε συγγνώμη σε λυπάμαι και εσένα, αλλά περισσότερο λυπάμαι το γιο σου, γιατί τον ποτίζεις με δηλητήριο. Γιατί αυτό το σύνθημα εκφράζει την αγάπη για την ίδια τη ζωή που έχει ο εργαζόμενος, αλλά που οι καπιταλιστές με τη στήριξη των αστικών κομμάτω του τη στερούν μέσω της ανεργίας, της μείωσης μισθών κλπ...
![]()
Πότε θα ισχύσει έστω και ένα από αυτά; Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα τα είχε;
Παλι η αριστερα ρε Νικο;
Κοροιδευομαστε μεταξυ μας;
Δεν θα μπω καν στη διαδικασια να κρινω αυτα που λες και ας ειναι μηλα με αγγιναρες.
Ποτε κυβερνησε η αριστερα για να εχει ευθυνη; Τι ειναι αυτα που λες; Με το 5 και το 10% κυβενρουσε τη χωρα;
Κοίτα, εγώ έγραψα την άποψή μου. Που είναι πολύ απλή. Ο κόσμος έχει προβλήματα. Αν η αριστερά αρνείται ότι κάποιο πρόβλημα είναι αληθινό πρόβλημα,τότε ο κόσμος θα κοιτάξει να βρει κάποιον άλλον που θα τον ακούσει. Η αριστερά θα πει ότι κάνει λάθος ο κόσμος και θα μείνει στο 4%. Ο κόσμος θα πει ότι κάνει λάθος η αριστερά. Γι αυτό άλλωστε ο συνφορουμίτης που άνοικε το νήμα έχει πρόβλημα να εξηγήσει στους φίλους του. Τις περισσότερες φορές δεν φταίει ο κόσμος που δεν πιστεύει τους αριστερούς, αλλά οι αριστεροί που ζουν στον φανταστικό τους κόσμο.
Αυτό δεν έχει σχέση με το ποιος κυβερνά τη χώρα. Έχει σχέση με το ότι η αριστερά δεν πείθει. Γι αυτό είναι τόσο καιρό στο 5% όπως λες.
Κοίτα, εγώ έγραψα την άποψή μου. Που είναι πολύ απλή. Ο κόσμος έχει προβλήματα. Αν η αριστερά αρνείται ότι κάποιο πρόβλημα είναι αληθινό πρόβλημα,τότε ο κόσμος θα κοιτάξει να βρει κάποιον άλλον που θα τον ακούσει. Η αριστερά θα πει ότι κάνει λάθος ο κόσμος και θα μείνει στο 4%. Ο κόσμος θα πει ότι κάνει λάθος η αριστερά. Γι αυτό άλλωστε ο συνφορουμίτης που άνοικε το νήμα έχει πρόβλημα να εξηγήσει στους φίλους του. Τις περισσότερες φορές δεν φταίει ο κόσμος που δεν πιστεύει τους αριστερούς, αλλά οι αριστεροί που ζουν στον φανταστικό τους κόσμο.
Αυτό δεν έχει σχέση με το ποιος κυβερνά τη χώρα. Έχει σχέση με το ότι η αριστερά δεν πείθει. Γι αυτό είναι τόσο καιρό στο 5% όπως λες.
Ο κόσμος θα πει ότι κάνει λάθος η αριστερά. Γι αυτό άλλωστε ο συνφορουμίτης που άνοικε το νήμα έχει πρόβλημα να εξηγήσει στους φίλους του. Τις περισσότερες φορές δεν φταίει ο κόσμος που δεν πιστεύει τους αριστερούς, αλλά οι αριστεροί που ζουν στον φανταστικό τους κόσμο.
Να το κλειδώσουμε απο τώρα το νήμα...? Κρίμα είναι.....
Καλά κουράγια φίλε μου..... Εγώ πάντως ξεκαθάρισα με κάποιους..... Λίγοι και καλοί.....
3) Οι αριστεροί δεν ζουν στο φανταστικό τους κόσμο. Απεναντίας αυτοί ήταν οι μόνοι που έλεγαν την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια στον κόσμα, ΑΛΛΑ όταν εσύ κοιτάς μόνο πότε θα πάς Μύκονο το καλοκαίρι και πρώτο τραπέζι πίστα το χειμώνα αυτά παθαίνεις....
Μην ταυτίζουμε την Αριστερά με το ΚΚΕ, αυτό έχει πάψει προ πολλού να εκφράζει την Αριστερά στην χώρα.
Ας μαζευτουν προς το σοσιαλδημοκρατικο τωρα που βρισκονται με αξιωσεις στο κυβερνητικο παιχνιδι γιατι η κυβερνηση δεν ειναι παρεακι που καλα τα ελεγε μεταξυ τυρου και αχλαδου.Εξξαλου ο κοσμος Τσιπρα εμπιστευτηκε , λες να συγκλονιστηκε απο το προγραμμα και την παρουσια τοσων χρονων του Συριζα ?
Και τελικά ποιο κόμμα εκφράζει την Αριστερά σε αυτή τη χώρα;
Τον Σύριζα θα τον χαρακτήριζα αρκετά μετριοπαθή για αριστερό κόμμα...
Με τις προσμίξεις που είχε μάλιστα τελευταία, ο χώρος του είναι μάλλον συγκεχυμένος πλέον. Όλοι οι καλοί χωράνε... Σε λίγο θα βλέπαμε και καμιά Μπακογιάννη μέσα...
Ο ΡΗΜΑΔ; Άστο...
Πρέπει να πάμε στα πολύ χαμηλά ποσοστά για να δούμε την αριστερά του τόπου;
Δηλαδή νομίζεις ότι οι κομμουνιστές του τόπου είναι κάπου στο 1% σαν σύνολο;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.