rider
Supreme Member
- 5 December 2006
- 8,069
Η Αριστερά και οι αξίες της είναι στάση ζωής
Α δηλαδη δεν μιλαμε για κυβερνηση υποχρεωτικα.Μιλαμε γενικα και αοριστα για την εννοια της αριστερας.Η οποια βεβαια εχει γινει και λαστιχο.
Η Αριστερά και οι αξίες της είναι στάση ζωής
και υπάρχουν κόμματα τα οποία πρεσβεύουν λίγο ή πολύ αυτές τις αξίες στην πράξη και όχι στα λόγια.
Α δηλαδη δεν μιλαμε για κυβερνηση υποχρεωτικα.Μιλαμε γενικα και αοριστα για την εννοια της αριστερας.Η οποια βεβαια εχει γινει και λαστιχο.
Μα αυτό ρωτάω και εγώ βρε συ...
Ποιο θεωρείς αριστερό κόμμα αυτή τη στιγμή αν δεν είναι το ΚΚΕ;
Πάντως για να σου απαντήσω αυτή την στιγμή ΙΜΗΟ καθαρά αριστερό κόμμα (όπως αυτό εκφράζεται στα βιβλία) δεν υπάρχει. Και δεν δύναται να υπάρχει.
Άσε που θεωρώ ότι η τραγική πλειοψηφία αυτών που είναι στη Βουλή μπήκαν για να τα φάνε...![]()
Αριστερά είναι για εμένα ένα κόμμα που έχει στόχο για παράδειγμα να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ένας άνεργος και η οικογένεια του.
Δεξιά είναι για εμένα ένα κόμμα που έχει στόχο να μην έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ένας άνεργος και η οικογένεια του.
Δηλαδή, ή αριστερός πρέπει να είσαι σε αυτή τη χώρα ή αντιαριστερός. Κάτι άλλο δεν υπάρχει. Α, ξέχασα...όλοι οι υπόλοιποι είναι απολιτίκ γιατί δεν βάζουν σημαιάκια και τσιτάτα μπροστά από τα αυτονόητα. Λες και όλος αυτός ο κόσμος που ψήφισε τον Τσίπρα είναι κατά βάθος αριστερός και στα γεράματα του ήρθε η ''φώτιση''.
Δεν χρειαζόμαστε καλό κυβερνήτη, μια Νικολούλη θέλουμε για φως στο τούνελ. Ας ψάξει, κατά προτίμηση, στον πλανήτη Βόλκαν μπας και...
Χτες μιλούσα με ένα Xρυσαυγίτη. Ο άνθρωπος είναι άνεργος με 2 παιδια. Παλιά παλιά ψήφιζε ΠΑΣΟΚ. Επί πολύ καιρό με ζάλιζε με τα βιβλία του Λιακόπουλου. Η θεωρία του είναι ότι το πιο επικίνδυνο άτομο της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι ο Τσίπρας. Είναι ένας Αντρέας Παπανδρέου. Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που ασχολούνται με θέματα Λιακόπουλου φασίζουν ως επί το πλείστον. Όσο για το όποιος αναφέρει την λέξη φασισμός συχνά, είναι επικίνδυνος, είναι επκίνδυνοι τέτοιοι φασιστικοί διαχωρισμοί.
H XA, είναι μια φωτοβολίδα, τίποτε άλλο... Απλά, συγκέντρωσε την αντίδραση του κόσμου για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τους λαθρομετανάστες... Αυτοί που την συντηρούν, είναι ουσιαστικά αυτοί που σκούζουν εναντίον της (δες άλλα threads) και της δίνουν αξία στα μάτια του κόσμου.
Ψηφιζε πασόκ κα δεν του άρεσε ο Αντρέας; Πάντως, θα συμφωνήσω μαζί του πως ο πασοκικός άνθρωπος είναι ότι γελοιωδέστερο έχει βγάλει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ειδικά αυτός που επιμένει να ψηφίζει πασόκ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.