Ταχύρυθμα αντιφασιστικά μαθήματα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταχύρυθμα αντιφασιστικά μαθήματα

Αντί λοιπόν η αριστερά να κάτσει και να σκεφτεί τι κάνει λάθος και ο κόσμος αντί να στραφεί σε αυτήν για λύσεις στρέφεται στην ΧΑ, απλώς κατηγορεί τον κόσμο και τελείωσε. Αν οι πολίτες είναι βλάκες, τι να κάνουμε, δεν υπάρχει λύση. Εμείς θα λέμε αυτά που λένε τα ιερά μας βιβλία και όποιος μας πιστέψει καλώς. Τους άλλους τους φτύνουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταχύρυθμα αντιφασιστικά μαθήματα

Δεν σε κατέταξα πουθενά.

Λέω δύο πράγματα:

1. Ο εμφύλιος δεν έχει σχέση με όσα συμβαίνουν σήμερα. Οι Έλληνες σήμερα έχουν συγκεκριμένα προβλήματα και τον μέσο άνθρωπο τον νοιάζει πως θα λυθούν αυτά. Δεν τον νοιάζει ούτε ο εμφύλιος, ούτε ο Μάρξ, ούτε ο Λένιν, ούτε ο φούφουτος. Εδώ και τώρα τι κάνουμε.

2. Για πολλά από τα προβλήματα του σημερινού ανθρώπου η αριστερά εθελοτυφλεί. Λέει στον κόσμο ότι το πρόβλημα που έχει δεν είναι πρόβλημα. Ε, το κενό κάποιοι άλλοι θα το γεμίσουν. Και τότε η αριστερά ανταπαντά ότι το πρόβλημα είναι οι πολίτες.

Τα ίδια κάνουν και στο ΚΚΕ. Δεν τους αρέσουν τα αποτελέσματα της κάλπης; Ε, φταίει ο κόσμος που παρασύρεται.

Ο εμφύλιος έχει στενότατη σχέση,όπως έχει η μικρασιατική καταστροφή,οι πρόσφυγες,η επανάσταση του 21 και τα 400 χρόνια ραγιαδισμού και σκλαβιάς...Επειδή εσύ αδυνατείς,να το αντιληφθείς,δεν σημαίνει ότι έτσι είναι.Δεν υπάρχει ιστορικός,που να μην αποδέχεται την κοινωνικοπολιτική εξέλιξη σε σχέση με την διαμόρφωση των φάσεων της ιστορίας...

Φαντάζομαι εσύ ψηφίζεις,όσους γεμίζουν το...κενό...

Συνήθως όταν πάς να ανοίξεις συζήτηση με οπαδούς της Χρυσής Αυγής τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται είναι φημολογίες (μου είπε κάποιος ότι αυτός που πέταξε την μολότοφ στην Μαρφιν ήταν ΣΥΡΙΖΑ), (ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς είναι Σιωνιστές επειδή το γράφει κάποιο μπλογκ), οι Έλληνες είναι ο ανώτερος γονιδιακά λαός (επειδή το γράφει ο Λιακόπουλος).
Θεωρούν εαυτούς (οι Χρυσαυγίτες) κάτοχους απόκρυφων μυστικών πληροφοριών και αληθειών που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι.

Η πολιτική τοποθέτηση σε απλές ερωτήσεις τύπου, ποιο κόμμα από αυτά που έχουμε αυτή τη στιγμή πιστεύεις ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά σου καθώς σου έληξε η ασφάλιση σου στο ΙΚΑ είναι θυμός μίσος και άρνηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταχύρυθμα αντιφασιστικά μαθήματα

Ο εμφύλιος έχει στενότατη σχέση,όπως έχει η μικρασιατική καταστροφή,οι πρόσφυγες,η επανάσταση του 21 και τα 400 χρόνια ραγιαδισμού και σκλαβιάς...Επειδή εσύ αδυνατείς,να το αντιληφθείς,δεν σημαίνει ότι έτσι είναι.Δεν υπάρχει ιστορικός,που να μην αποδέχεται την κοινωνικοπολιτική εξέλιξη σε σχέση με την διαμόρφωση των φάσεων της ιστορίας...

Φαντάζομαι εσύ ψηφίζεις,όσους γεμίζουν το...κενό...

Ξέχασες την ήττα των Αθηναίων στον Πελοποννησιακό πόλεμο που άλλαξε τις ισορροπίες.

Συνήθως όταν πάς να ανοίξεις συζήτηση με οπαδούς της Χρυσής Αυγής τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται είναι φημολογίες (μου είπε κάποιος ότι αυτός που πέταξε την μολότοφ στην Μαρφιν ήταν ΣΥΡΙΖΑ), (ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς είναι Σιωνιστές επειδή το γράφει κάποιο μπλογκ), οι Έλληνες είναι ο ανώτερος γονιδιακά λαός (επειδή το γράφει ο Λιακόπουλος).
Θεωρούν εαυτούς (οι Χρυσαυγίτες) κάτοχους απόκρυφων μυστικών πληροφοριών και αληθειών που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι.

Η πολιτική τοποθέτηση σε απλές ερωτήσεις τύπου, ποιο κόμμα από αυτά που έχουμε αυτή τη στιγμή πιστεύεις ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά σου καθώς σου έληξε η ασφάλιση σου στο ΙΚΑ είναι θυμός μίσος και άρνηση.

Ε, κι εσύ πές τους ότι οι χρυσαυγίτες είναι ψυχοπαθείς που θέλουν να σπάνε κεφάλια και προσπαθούν να βρουν ένα πρόσχημα.

Το θέμα είναι αν δεν σε πιστέψουν εσένα και πιστέψουν τον άλλο, γιατί συμβαίνει αυτό; Ειδικά αν είναι φίλοι σου, ενώ τον άλλο δεν τον ξέρουν.

Έκανα μια τοποθέτηση τύπου έχουμε τα παρακάτω κόμματα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΑΝΕΞΑΡΤ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σύμφωνα με την κατάσταση σου αυτή τη στιγμή (οικονομική τα εισοδήματα σου, χρειάζονται σχολείο τα παιδιά σου και γιατρούς κλπ.... (Άνθρωπος με ζήτημα 6000 - 7000 ευρώ τον χρόνο εισόδημα). Που τοποθετείς τον εαυτό σου για να εξασφαλίσεις τα επόμενα χρόνια διαβίωσης σου;
Απάντηση: Πάντως όχι στον Τσίπρα που τον ετοιμάζουν για επόμενο!

(Δεν έχω καμία διάθεση να υποστηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ, η θέση της Ελλάδας είναι τόσο δύσκολη στα επόμενα χρόνια που μέσα μου δυστυχώς βλέπω η έλλειψη αποφασιστικών ηγετών είναι ολέθρια για των τόπο, αλλά υπάρχει θέμα με την πολιτικοποίηση ειδικά των φτωχών και αδύναμων). Ως λύση στην απελπισία τους είναι ο ναζισμός.

Γιατί όμως; Γιατί η λύση στην απελπίσία τους δεν είναι ο κομουνισμός;
Νίκο μου κατεβάζεις το επίπεδο της συζήτησης. Σαν να έρχεται κάποιος και να σου λέει ένα πράγμα και εσύ να μιλάς ξαφνικά για άλλο.
Θέλω να μου πεις ξεκάθαρα πιστεύεις ότι η Χρυσή Αυγή ειναι ναζιστικό κόμμα;
Εαν ναι που το στηρίζεις; Εάν όχι που το στηρίζεις;

Last edited:
Νίκο μου κατεβάζεις το επίπεδο της συζήτησης. Σαν να έρχεται κάποιος και να σου λέει ένα πράγμα και εσύ να μιλάς ξαφνικά για άλλο.
Θέλω να μου πεις ξεκάθαρα πιστεύεις ότι η Χρυσή Αυγή ειναι ναζιστικό κόμμα;
Εαν ναι που το στηρίζεις; Εάν όχι που το στηρίζεις;

Όπως έγραψα πιο πάνω εγώ πιστεύω ότι ο πυρήνας είναι κάποιοι ψυχοπαθείς που τους αρέσει να σπάνε κεφάλια.

(Παράλληλα βέβαια πιστεύω ότι κομουνισμός και ναζισμός έχουν υπάρξει το ίδιο καταστροφικά καθεστώτα. Και εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι ολοκληρωτισμοί ... από όπου και αν προέρχονται! :)

Το θέμα είναι ότι οι απλοί άνθρωποι έλκονται γιατί πιστεύουν ότι η ΧΑ προτείνει λύσεις σε προβλήματα στα οποία οι υπόλοιποι δεν έχουν κάποια καλή πρόταση. Δεν φταίνε οι απλοί άνθρωποι που το πιστεύουν αυτό, φταίνε όσοι δεν φροντίζουν να κοιτάξουν τα πραγματικά προβλήματα.

Άποψη μου είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό κόμμα. Η ιδεολογία της ανωτερότητας μιας φυλής, ο κρυφοσυμβολιστικός τρόπος προσέγγισης των θεωριών συνωμοσίας, ακόμα και ο αγκυλωτός σταυρός που παρουσιάζεται ως μαίανδρος, η στρατιωτικού τύπου παρουσίαση με ομοιόμορφα ρούχα, η ανόητη και χαμηλού επιπέδου χρήση της γλώσσας.

Έχω δει σε 2 πόλεις της Ελλάδας που βγαίνουν βραδάκι μπουλούκια από Χρυσαυγίτες των 10 -15 ατόμων και περπατάνε στο δρόμο με τα μαύρα μπλουζάκια. Κάποιοι που τους βλέπουν κρυφογελάνε κάποιοι κουνάνε τα κεφάλια.... Αυτό είναι ένα υγιές φαινόμενο; Σου θυμίζει τίποτα από πρώιμα χρόνια του ναζισμού σε άλλες χώρες;

Άποψη μου είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό κόμμα. Η ιδεολογία της ανωτερότητας μιας φυλής, ο κρυφοσυμβολιστικός τρόπος προσέγγισης των θεωριών συνωμοσίας, ακόμα και ο αγκυλωτός σταυρός που παρουσιάζεται ως μαίανδρος, η στρατιωτικού τύπου παρουσίαση με ομοιόμορφα ρούχα, η ανόητη και χαμηλού επιπέδου χρήση της γλώσσας.

Έχω δει σε 2 πόλεις της Ελλάδας που βγαίνουν βραδάκι μπουλούκια από Χρυσαυγίτες των 10 -15 ατόμων και περπατάνε στο δρόμο με τα μαύρα μπλουζάκια. Κάποιοι που τους βλέπουν κρυφογελάνε κάποιοι κουνάνε τα κεφάλια.... Αυτό είναι ένα υγιές φαινόμενο; Σου θυμίζει τίποτα από πρώιμα χρόνια του ναζισμού σε άλλες χώρες;

Σιγά βρε που είναι ναζιστική οργάνωση.....

Στην ιστοσελίδα των γυναικών της Χρυσής Αυγής "Μέτωπο Γυναικών" αλιεύσαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση που απηχεί όχι απλώς την ταύτιση των χρυσαυγιτών με το ναζισμό, αλλά και τη λατρεία του Χίτλερ!

Η ανάρτηση αφορά την Savitri Devi που παρουσιάζεται ως μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες, μυστηριώδεις και πολυσχιδείς φυσιογνωμίες της Πανάριας ιδεολογικής κοινότητας. Αναφέρεται ότι "η ζωή της καθορίστηκε από την αναζήτηση της Πατρίδας, τον επαναπροσδιορισμό της ευρωπαϊκής της ταυτότητας πέρα από τον ιουδαϊσμό και τον χριστιανισμό, την ανακάλυψη μιας ζωντανής άριας θρησκείας στην Ινδία, και εν τέλει την ταύτισή της με τον Εθνικοσοσιαλισμό και τη λατρεία στο πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ".

Παρουσιάζουν λοιπόν αποσπάσματα από το έργο της «Η Αστραπή και ο Ήλιος»!

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Οι άνθρωποι που στέκονται "Ενάντια στο Χρόνο" συνδυάζουν τις αρετές της "Αστραπής" και του "Ήλιου" και είναι οι πραγματικοί ήρωες της Ιστορίας, οι χτίστες και οι υπερασπιστές, που αφιερώνουν τη ζωή τους στην πραγμάτωση μιας νέας βιώσιμης πραγματικότητας πάνω στο πρότυπο του οράματός τους για την Αλήθεια. Είναι αυτοί οι σπάνιοι μύστες, που επιταχύνουν την αναπόφευκτη πτώση, υποσχόμενοι ταυτόχρονα τον ερχομό της Χρυσής Εποχής. Ο κύριος εκπρόσωπος της κατηγορίας αυτής, ο πιο σημαντικός άνθρωπος "Ενάντια στο Χρόνο" είναι ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Χίτλερ είναι, κατά το ινδουιστικό πρότυπο που χρησιμοποιεί η Devi, ο αβατάρ, ο διάμεσος μεταξύ του θεϊκού και του ανθρώπινου, αυτός που, όπως υπόσχεται o Κρίσνα στη Μπαγαβαζίτα: "Όταν η δικαιοσύνη συντρίβεται, όταν το κακό θριαμβεύει, τότε επανέρχομαι. Για την προστασία του καλού, για την καταστροφή όσων απεργάζονται το κακό, για την εγκαθίδρυση της βασιλείας της Δικαιοσύνης, γεννιέμαι ξανά και ξανά, σε κάθε εποχή".

http://www.left.gr/article.php?id=6560

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταχύρυθμα αντιφασιστικά μαθήματα

Ξέχασες την ήττα των Αθηναίων στον Πελοποννησιακό πόλεμο που άλλαξε τις ισορροπίες.

Bασικά ξεχάστηκα κι άνοιξα διάλογο μαζί σου,άν κι ήταν φανερό το επίπεδό σου απο την πρώτη σου απρόκλητη απάντηση(κολλημένοι,κουκουεκατατάταξη)......

Δικό μου το λάθος.

Last edited:
ο Καρατζαφερης πρωτος και η χρυση αυγη στη συνεχεια,εκμεταλευτηκαν δυο συγκυριες και αναδειχθηκαν απ'την ανυπαρξια.
Η μια ειναι η ελληνοκεντρικη μοδα που αναπτυχθηκε τις τελευταιες δεκαετιες και η δευτερη η οικονομικη κριση.
Στην ουσια δηλαδη καπιλευτηκαν την αγανακτηση του κοσμου και την αναγκη του για μια ισχυρη ταυτοτητα που θα τον εβγαζε απο την ανυποληψια,οπως ακριβως κανει το κκε που καπιλευεται καθε αγωνιστικη προσπαθεια του κοσμου.

οπως ακριβως κανει το κκε που καπιλευεται καθε αγωνιστικη προσπαθεια του κοσμου.

Λάκη, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω με αυτό...

Το ΚΚΕ δεν καπηλεύεται, ούτε οικειοποιείται όποια αγωνιστική προσπάθεια του κόσμου. Απλά, εφόσον, μόνον ό,τι εκ του Περισσού εκπορεύεται, θεωρείται αγωνιστικό, κάθε άλλη προσπάθεια θεωρείται εκτός προδιαγραφών και συνεπώς δεν τυγχάνει στήριξης.

Γιατί όμως; Γιατί η λύση στην απελπίσία τους δεν είναι ο κομουνισμός;

Γιατι ξερουν οτι ο κομμουνισμος δεν θα τους ξαναφερει το επιπεδο ζωης που τουος παρειχαν τα εορτοδανεια και δεν θα μπορουν να αγοραζουν ενα καγιεν καθε τοσο με δανειο.

Θα τους ταιζει και θα τους μορφωνει και θα εγγυαται υγεια για ολους αλλα μεχρις εκει (σιγουρα).Αλλα τα υπολοιπα ακομα δεν το εχουν παρει αποφαση οτι μπορει και να τα αποχωριστουν για πολυ πολυ καιρο....

Γιατι ξερουν οτι ο κομμουνισμος δεν θα τους ξαναφερει το επιπεδο ζωης που τουος παρειχαν τα εορτοδανεια και δεν θα μπορουν να αγοραζουν ενα καγιεν καθε τοσο με δανειο.

Θα τους ταιζει και θα τους μορφωνει και θα εγγυαται υγεια για ολους αλλα μεχρις εκει (σιγουρα).Αλλα τα υπολοιπα ακομα δεν το εχουν παρει αποφαση οτι μπορει και να τα αποχωριστουν για πολυ πολυ καιρο....

Πες και για τις ντάτσες... Πές και για τις ντάτσες στη Μύκονο που θα αλλάαξουν χέρια...

Re: Απάντηση: Ταχύρυθμα αντιφασιστικά μαθήματα

ο Καρατζαφερης πρωτος και η χρυση αυγη στη συνεχεια,εκμεταλευτηκαν δυο συγκυριες και αναδειχθηκαν απ'την ανυπαρξια.
Η μια ειναι η ελληνοκεντρικη μοδα που αναπτυχθηκε τις τελευταιες δεκαετιες και η δευτερη η οικονομικη κριση.
Στην ουσια δηλαδη καπιλευτηκαν την αγανακτηση του κοσμου και την αναγκη του για μια ισχυρη ταυτοτητα που θα τον εβγαζε απο την ανυποληψια

Σωστος αλλα η ΧΑ δεν ειναι απλα καπηλοι. Ο καρατζαφερης περισσοτερο αφουγκραστηκε τι θελει ο κοσμος και πηγε προς τα εκει ενω ο Μιχαλολιακος περισσοτερο προσπαθησε να φερει κοσμο προς τις θεσεις τους παρα να χαιδεψει αυτια....

οπως ακριβως κανει το κκε που καπιλευεται καθε αγωνιστικη προσπαθεια του κοσμου.

Καπηλος ειναι καποιος που εκμεταλευεται μια κατασταση στην οποια ειτε δεν συμμετεχει ειτε συμμετεχει αλλα οχι αποφασιστικα.

Το ΚΚ και συμμετεχει και οργανωνει. Αρα εκ των πραγματων δεν μπορεις να πει οτι καπηλευεται.

Αν κανει καποιο λαθος για μενα ειναι το αντιθετο απο αυτο που λες.

Οτι αντι να συμπαραταχθει πχ σε ενα συλλαλητηριο με την ΓΣΕΕ κανουν ξεχωριστα συλλαλητηρια. Εχουν τους λογους τους αλλα αυτο ειναι λαθος για μενα.

Τι ειναι οι ντατσες ρε συ ? :D

Εεεμ, δεν εχεις κάνει κνίτης, να τα ξέρεις...
Είναι (ήταν) οι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες που προορίζονταν δωρεάν για τα ανώτερα στελέχη του κόμματος