Ταχύτητα εναλλαγής καναλιών!

johnIV

New member
3 January 2011
40
Έχω μια απορία παρατηρώ πως πολλές TV νέας τεχνολογίας TFT,LCD,PLASMA,LED,3D έχουν ενα μειονέκτημα σε σχέση με την παλιότερη
τεχνολογία την CRT ως προς την ταχύτητα εναλλαγής καναλιών (ζάπινγκ).
Αυτό ισχείει για όλες τις νέες τηλεοράσεις (αναξαρτήτως μαρκας)ή οτι πληρώσεις αυτό θα πάρεις;
ευχαριστώ.

Για τα αναλογικά λέω γιατί ψηφιακά στην περιοχή μου δεν έχουμε ακόμη.

Για τα αναλογικά λέω γιατί ψηφιακά στην περιοχή μου δεν έχουμε ακόμη.

Δυστυχώς φίλε μου, αυτή η καθυστέρηση αποτελεί χαρακτηριστικό όλων των
τηλεοράσεων της νέας τεχνολογίας, και δεν γίνεται να την αποφύγουμε.
Πιθανά να υπάρχουν (απειροελάχιστες όμως) διαφορές μεταξύ συσκευών
και μοντέλων των διαφόρων εταιρειών. Από τα φθηνότερα μέχρι και τα
high-end μοντέλα, όλες αργούν.

Υ.Γ. Στα ψηφιακά κανάλια δε, η καθυστέρηση είναι -αισθητά- ακόμη μεγαλύτερη.......

Έχω μια απορία παρατηρώ πως πολλές TV νέας τεχνολογίας TFT,LCD,PLASMA,LED,3D έχουν ενα μειονέκτημα σε σχέση με την παλιότερη
τεχνολογία την CRT ως προς την ταχύτητα εναλλαγής καναλιών (ζάπινγκ).
Αυτό ισχείει για όλες τις νέες τηλεοράσεις (αναξαρτήτως μαρκας)ή οτι πληρώσεις αυτό θα πάρεις;
ευχαριστώ.

Εγω εχω σπιτι Panasonic (plasma 50") και LG (LCD 22") και μια χαρα ειναι οι αλλαγες καναλιων. Το ιδιο για Sony που ειχα παλιοτερα.

Εγω διαφωνω οτι "ολες αργουν". Υπαρχουν συγκεκριμενες τηλεορασεις και μαρκες που εχουν προβλημα.

Οι δικές μου, όλες αργούν (καθυστερούν-αν αυτό ακούγεται καλύτερα)
Αντίστοιχα, κι όλες όσες έχω δει στις εκθέσεις-καταστήματα τα δύο
τελευταία χρόνια. Σε σχέση με τις CRT, εννοείται, όπως το παρατήρησε
κι ο φίλος johnIV.

@ Yperion : Γιάννη εσύ έχεις καιρό,τώρα, που έχεις εγκαταλείψει τις CRT
συνεπώς,και προφανώς,τα σημεία αναφοράς σου, έχουν
"ξεθωριάσει" και "στρογγυλεύσει" στη μνήμη σου. Ρώτα και
εμάς τους νέους φορείς στην τεχνολογία των flat tv....:bigcry:

Re: Απάντηση: Ταχύτητα εναλλαγής καναλιών!

Εγω εχω σπιτι Panasonic (plasma 50") και LG (LCD 22") και μια χαρα ειναι οι αλλαγες καναλιων. Το ιδιο για Sony που ειχα παλιοτερα.

Εγω διαφωνω οτι "ολες αργουν". Υπαρχουν συγκεκριμενες τηλεορασεις και μαρκες που εχουν προβλημα.

Όλες οι σύγχρονες (ψηφιακές) τηλεοράσεις είναι πιο αργές στις εναλλαγές καναλιών από τις CRT. Και ακόμα πιο αργές στις εναλλαγές ψηφιακών...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταχύτητα εναλλαγής καναλιών!

Στην εναλλαγή ψηφιακών καναλιών στη Panasonic G10 ο χρόνος είναι περίπου 2-3 sec και στην εναλλαγή αναλογικών σχεδόν ακαριαίος (just tested).

Υ.Γ.: Επίσης υπάρχει και χρονοκαθυστέρηση στη μετάδοση, μεταξύ ψηφιακών και αναλογικών μεταδόσεων (η ψηφιακή έπεται της αναλογικής).

Στην U20 τα αναλογικά αλλάζουν σε 1 δευτερόλεπτο, τα ψηφιακά δεν έχουν σταθερό χρόνο. Παίζει από 2-4 δευτερόλεπτα. Ανάλογα την στιγμή που το κάνεις, και από ποιο κανάλι ξεκινάς και σε ποιο πας.
Ακαριαίο θα τον έλεγα μόνο στην CRT (ναι έχω ακόμα CRT σε λειτουργία... :flipout:)

Διαφέρει ο χρονος αλλαγής ανάλογα με την ένταση του σηματος και την κωδικοποίηση της συχνότητας που λαμβάνουμε κάθε φορά.Για παράδειγμα στις συχνότητες με κανάλια κωδικοποιημένα σε mpeg4 ο χρονος αλλαγής αυξάνεται σε σχέση με τα αντίστοιχα σε mpeg2
Posted via Mobile Device

Re: Απάντηση: Re: Ταχύτητα εναλλαγής καναλιών!

:flipout::flipout:

Μια OLED σου λειπει για να εχεις ολες τις τεχνολογιες εν δράση.

Έχω ένα σάμσουνγκ τηλέφωνο με AMOLED, μετράει; :flipout: