Ταχυτητα γραμμης

Οι δοκιμες που εκαναν αφορουσαν σε κατεβασματα απο καποια sites και το περιεργο ηταν η συγκριση με τον φιλο μου που εχει ακριβως το ιδιο προγραμμα στην ιδια εταιρεια -Forthnet.
Οι μετρησεις ταχυτητων μας δειχνουν στα ιδια επιπεδα αλλα στο πραγματικο κατεβασμα -στα 2-3 sites που δοκιμασαμε τουλαχιστον- τα πραγματα αλλαζουν.
Θα δοκιμασω και απο το ntua...
 
Re: Απάντηση: Ταχυτητα γραμμης

Οι δοκιμες που εκαναν αφορουσαν σε κατεβασματα απο καποια sites και το περιεργο ηταν η συγκριση με τον φιλο μου που εχει ακριβως το ιδιο προγραμμα στην ιδια εταιρεια -Forthnet.
Οι μετρησεις ταχυτητων μας δειχνουν στα ιδια επιπεδα αλλα στο πραγματικο κατεβασμα -στα 2-3 sites που δοκιμασαμε τουλαχιστον- τα πραγματα αλλαζουν.
Θα δοκιμασω και απο το ntua...

Είστε στην ίδια περιοχή/πόλη ?

Θα μπορούσε η forthnet σε μια περιοχή να έχει καλύτερες γραμμές ή λιγότερους χρήστες.
 
Λοιπον... Μετα απο λιγο ψαξιμο και επικοινωνια με την Forthnet:

Κατ αρχην μου ειπαν οτι ο router μου συγχρονιζει στα 18,2 οποτε ειναι καλα.
Απενεργοποιησα το wireless εντελως
Σε δοκιμες που εκανα απο το site της NVIDIA ενω κατεβαζα με 200 τωρα ειμαι στα 350κΒ/sec.
Παρολα αυτα δεν ειμαι ικανοποιημενος. Η ταχυτητα που κατεβαζω απο αλλου παραμενει στα 40κΒ/sec οποτε ειναι τραγικα χαμηλη.

Και εγω κατεβαζω με περι τα 300, με το ρουτερ ομως να ειναι συγχρονισμενο στα 3,5 περίπου...
 
kb/sec = kilobit per second, οπότε ~90KB/sec (μετά τα overheads)

αλλά ο φίλος είπε

Outbound 864kb/sec
Inbound 2,48Mb/sec

Αν αυτά είναι bit τότε το download είναι εξαιρετικά μικρό και δεν αντιστοιχεί σε γραμμή 18,5 Μbps

Νομίζω ότι απλά έχει μπερδέψει τις μονάδες γιατί και τo download το αναφέρει 600kb/sec που κανένας browser δεν το δείχνει σε bits.
 
Χρησιμοποίησε τον Indernet Download manager (κατέβασε to trial του,γιατί χρησιμοποιεί απόλυτα εάν δεν του βάλεις περιορισμούς όλο το εύρος της γραμμής σου) , και δοκιμασε μέσω αυτού να κατεβάσεις κάτι από το rapidshare το οποίο έχει γρήγορους servers...και δες τι ταχύτητα σου λέει στο download. Τουλάχιστον να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα γραμμής. Επίσης ....πάρε και ένα τηλέφωνο στην forthnet και πες τους να μην διατηρούν την γραμμή σου "κλειδωμένη" αλλά να την αφήσουν ελεύθερη να κλειδώνει μόνη της.
Βάλε password στο wireless . (Υπάρχουν πολλοί μάγκες που ξέρουν πολλά....και κλέβουν χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Εγώ έκτός από password έχω και mac addresss filter...)
 
Στο site της amd αν μπει και κατεβασει τους τελευταιους catalyst drivers η γραμμη θα τερματισει, σε εμενα σταματαει στα 1,9 mb/ sec και κλειδωνω πλεον στα 19,1mbit στη forthnet.