Ταχύτητα Wi-Fi

Re: Απάντηση: Ταχύτητα Wi-Fi

Δεν είναι δυνατόν να τρέχεις καλούμπα καλώδιο σπίτι για τα πάντα.. Το wifi είναι τρελή ευκολία και παρα τις χαμηλά συγκριτικά ταχύτητες, για το 80% των εργασιών είναι μια χαρα..

Για μικροδουλειές δε με πειράζει το αργό wifi… κινητό και ταμπλέτα … νο προμπλεμο
Τα υπόλοιπα λ.χ. media use θέλουν το καλωδιακι τους…

Ναι, ειδικά αν θες να παίξεις βαρια αρχεία.

Αυτη ειναι η ταχυτητα την οποία κλειδώνουν τα laptop
Για wifi n και για laptop χαμηλή έως λογική θα την χαρακτήριζα.
Θα μπορούσε να πήγαινε μέχρι τα 150 Mbps.

Στο σπίτι μου για παράδειγμα το laptop (8ετιας με usb wifi N στα 150Mbps) κλειδωνει στα 130 Mbps.

Για να επανέλθω στο θέμα ταχύτητας κλειδώματος (link speed) vs πραγματικής ταχύτητας δικτυου, δες πχ στο σαλόνι μου (με το ρουτερ στο γραφείο) διαφορα μεταξύ των δυο:

Link Speed:
roqR0JYx4d.png

Actual Speed:

B6knY4Fqf9.png

Last edited by a moderator:
Δεν γνωριζω απο mac και δεν ξερω ποσο αξιοπιστη εφαρμογη ειναι το speedy net.
Στα windows πχ ειχα βαλει παλια μια εφαρμογη για να τσεκαρω το Transfer rate μεταξυ 2 power over ethernet και αυτο που μου εδειχνε δεν ειχε καμια σχεση οταν εκανα copy ενα αρχειο
Αν θυμασαι στα windows, οταν κανεις copy, σου βγαζει το transfer rate.
Στα mac δεν υπαρχει κατι τετοιο;

Ειναι αξιόπιστη εφαρμογή. Στα Mac δεν γράφει το transfer rate στο παράθυρο που αντιγράφει το αρχείο, αλλά μπορείς να το τσεκάρεις αν τρέχεις ταυτόχρονα το activity monitor.

Αν έχεις τοτε 12MB/s tranfer rate, εισαι μια χαρα.
Το 1 giga θα στο κάνει copy σε 1,5 λεπτό πάνω κάτω

λοιπόν δεν ξέρω πως μου ήρθε, και κάθισα και τσέκαρα όλες τις "Ν" συσκευές μου, πόσο "Ν" είναι τελικά... και... απογοήτευση... οι περισσότερες (mobile) συσκευές είναι 65 κ' 72mbit... συμπεριλαμβανομένων των iphone5 και OnePlus One...