Ταχύτητα Wi-Fi

Re: Google Nexus 10

Τελικά αυτή η εφαρμογή (SpeedyNet) με βοηθησε πολύ στο να βελτιώσω την ταχύτητα του δικτυου μου στο σπίτι, αφού διαπίστωσα πως ένα wifi AP που είχα βάλει για να μοιράζει internet μέσω lan σε κάποιες συσκευές, έριχνε την ταχύτητα του δικτυου στο μισό (!) με το που ήταν ενεργοποιημένο.
Το ξήλωσα και οι ταχύτητα του g, επανήλθε στα 11 mbps. Αγόρασα και ένα φτηνό N 300 AP της D-link και πλέον με Ν δίκτυο σπίτι, πιάνω από 18 έως και 30 Mbps και μάλιστα όχι διπλα στο router αλλα και στο υπνοδωμάτιο! Αυτό σε μετρήσεις με iphone 5s, ipad 4, macbook pro (late 09) και mac mini (late 09).
Επομένως, προφανώς παίζει ρολο και η ποιότητα του router αλλα και των wifi chips των mobile συσκευών.

IMG_0297.jpg

Last edited by a moderator:
Δεν με προσεχείς. Transfer rates είναι αυτά μεταξύ πακέτων δεδομένων.. Σαν να κανείς copy αρχεία.

Μετα απο μια προσεκτική παρατήρηση βλέπω οτι η ταχύτητα σύνδεσης μεταξυ του tablet και του access point κυμαίνεται μετάξυ 24-130mbps χωρίς να κουνηθεί καθόλου το tablet. Ακόμα και στα 130 όμως όταν κάνω copy η ταχύτητα ειναι max. 2.5Mb/s
Άλλαξαν κανάλι, τα ιδια. Αλλαξα δίκτυο και έβαλα καρφωτα σύνδεση μονο σε 'n' (bgn mixed) παλι τα ιδια.

Αρα μουφα μάλλον το 130 που δείχνει.

Το access point είναι ενα tp link 901 n . Αναξιόπιστο;

Ασε τα πακετα και κάνε copy. Κ Ο Π Υ . πως αλλιως να το πω.... Κι αν δεν σου δείχνει ταχύτητα χρονομέτρα και πες μας. Και να πέσεις εξω 1-2Μb/s δεν τρέχει τίποτα. Απλα να δουμε είναι π.χ. 2 ;10; 20; χοντρικά.

Με την ευκαιρία ποιο access point εχεις;

Τάσο κατέβασε το inssider δες τα κανάλια που εκπέμπουν τα διπλανά σου wifi και βάλε το δικό σου σε άλλο κανάλι για αρχή...

Μαλλον θελεις να πεις 2,5MBps και οχι Mbps
Τα 2,5MBps transfer rate ειναι πολυ λογικα σε 54Μbps router (δηλαδη σε g)
Τα κινητα οπως ειπωθηκε νωριτερα παιζουν στα 65Μbps και αυτο συμβαινει λογω κεραιας.
Δεν γινεται με την κεραια wifi που εχουν να παιξουν παραπανω.
Θα εχεις δει ακομα και στα router, οταν αυτα εχουν μια κεραια, παιζουν στα 150Mbps.
Για να πας στα 300 θελεις 2 κεραιες.
Στα tablet τωρα λογω μεγεθους μπορει να φτανει και τα 150Mbps, δεν ξερω.
Στα 130Mbps θα επρεπε να ειχες Transfer rate γυρω στα 6MBps.
Δοκιμασε ολα τα καναλια να δεις που παιζει καλυτερα.
Δυστυχως το wifi στα 2,5GHz εχει θεμα, ακομα και με το φουρνο μικροκυματων, οταν αυτος ειναι σε λειτουργια.
Τηλεφωνα dect, baby monitor και οτι εκπεμπει σε 2,5GHz δημιουργει προβλημα.
Και καλά αυτο ερχονται να το λυσουν τα router που δουλευουν στα 5GHz

Οκ το εγκατέστησα. Δεν υπάρχει άλλο δίκτυο στο κανάλι που έχω βαλει το δικο μου. Ασε που γενικώς δεν έχω δυνατά wifi διπλα μου. Μετα το δικο μου υπαρχουν δυο τρια με μια γραμμή οριακά.

Επόμενο βήμα;

Μαλλον θελεις να πεις 2,5MBps και οχι Mbps
Τα 2,5MBps transfer rate ειναι πολυ λογικα σε 54Μbps router (δηλαδη σε g)
Τα κινητα οπως ειπωθηκε νωριτερα παιζουν στα 65Μbps και αυτο συμβαινει λογω κεραιας.
Δεν γινεται με την κεραια wifi που εχουν να παιξουν παραπανω.
Θα εχεις δει ακομα και στα router, οταν αυτα εχουν μια κεραια, παιζουν στα 150Mbps.
Για να πας στα 300 θελεις 2 κεραιες.
Στα tablet τωρα λογω μεγεθους μπορει να φτανει και τα 150Mbps, δεν ξερω.
Στα 130Mbps θα επρεπε να ειχες Transfer rate γυρω στα 6MBps.
Δοκιμασε ολα τα καναλια να δεις που παιζει καλυτερα.
Δυστυχως το wifi στα 2,5GHz εχει θεμα, ακομα και με το φουρνο μικροκυματων, οταν αυτος ειναι σε λειτουργια.
Τηλεφωνα dect, baby monitor και οτι εκπεμπει σε 2,5GHz δημιουργει προβλημα.
Και καλά αυτο ερχονται να το λυσουν τα router που δουλευουν στα 5GHz

2.5Mb/s εννοώ ταχύτητα.

Και αυτό οτάν δείχνει link speed 24-130mbps. Δεν έχω πιασει παραπανω. Και τα 130 στιγμιαια θα ειναι. Το συγκεκριμένο access point παει μέχρι 300 λέει και έχει τρεις κεραίες.

Καλά συγνώμη ακόμα και να συνδεομουν στα 130Mbps θα είχα ταχύτητα 6Mb/s ;;;;;;;;;;; ΜΟΝΟ;;;;

Τόσο απάτη ειναι όλη ηφαση wifi ;;;; Για να εχεις ενα αξιοπρεπές copy καμια 50Mb/s τι access point πρέπει να χεις;

Απάντηση: Re: Ταχύτητα Wi-Fi

Ασε τα πακετα και κάνε copy. Κ Ο Π Υ . πως αλλιως να το πω.... Κι αν δεν σου δείχνει ταχύτητα χρονομέτρα και πες μας. Και να πέσεις εξω 1-2Μb/s δεν τρέχει τίποτα. Απλα να δουμε είναι π.χ. 2 ;10; 20; χοντρικά.

Με την ευκαιρία ποιο access point εχεις;

COPY είναι, απλα το κάνει εξειδικευμένο πρόγραμμα για να μπορώ να βλέπω τι γίνεται και σε IOS συσκευές που δεν μπορείς να κανεις copy αρχείο σε στυλ windows.
Δοκίμασα 3. Ένα apple Ν στο γραφείο (με τις καλύτερες επιδόσεις), ένα Dlink N σπίτι (TL-WA801N) και το g του router (Fritzbox).

Το μοντελο που εγραψες είναι TP link. Όχι Dlink. Σου λέω έχω το 901 Ν με τις τρεις κεραίες. Βασικά μέσα τα ιδία είναι.

Συμφώνα με τον Σωτήρη παραπανω με σύνδεση στα 130 mbps εχεις copy στα 6Mb/s

Και συ λες οτι εχεις copy στα 24Mb/s ;;

Μην μπερδευεις τα bit με τα Byte
Το Transfer rate τα windows στο δειχνουν σε Byte οχι σε Bit
Εσυ εχεις 2,5 MByte transfer rate που σημαινει οτι εχεις συνδεθει στα 54 Mbit

Ο Τακης με τα 23,93 Mbit ειναι τραγικο Transfer rate γιατι στα windows θα το εμφανιζε γυρω στα 1,5 MByte

Last edited:
Και ενα μικρο ξεκαθάρισμα:
http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/19668

Αρα τα 24Mbps που σου δείχνει το διαιρεις με το 8 για να βρεις το πραγματικό megabyte ανα sec. που είναι γύρω στο 3.

Λίγο παραπάνω απο αυτό που έχω εγώ.

Μην μπερδευεις τα bit με τα Byte
Το Transfer rate τα windows στο δειχνουν σε Byte οχι σε Bit
Εσυ εχεις 2,5 MByte transfer rate που σημαινει οτι εχεις συνδεθει στα 54 Mbit

Ο Τακης με τα 23,93 Mbit ειναι τραγικο Transfer rate γιατι στα windows θα το εμφανιζε γυρω στα 1,5 MByte

Now we are talking :-)

έτσι κι έκανε copy το ipad με 24 Mbyte θα καιγαμε τα καλώδια όλοι μας....

Και αυτο το διαιρεις με το 2 γιατι ειναι αμφιδρομη η επικοινωνια, οποτε γι αυτο σου λεω 1,5MB/s

Με 100Mbit ethernet καλωδιο φτανεις τα 12MByte transfer rate.

Last edited:
Σωτήρη τι φταιειλες και δεν συνδέονται παραπανω; το tablet, το access point σαν συσκευή ή οι ρυθμίσεις του AP;

Ενημερωτικά ενα laptop συνδεέται στα 150Mbps (και έχω copy γύρω στο 7.5Mbyte).

Εστω και το laptop, γιατί να μην συνδέται στα 300 που διαφημίζει το AP; Στις ρυθμίσεις το έχω βάλει στο max. 300 υπόψιν μιλάω για αποστάσεις με οπτική επαφη στα 2-3 μετρα.

Και αυτο το διαιρεις με το 2 γιατι ειναι αμφιδρομη η επικοινωνια, οποτε γι αυτο σου λεω 1,5MB/s

Με 100Mbit ethernet καλωδιο φτανεις τα 12MByte transfer rate.

Αρα με το 2.5MB που έχω να μην διαμυρτυρομαι καθόλου λες ε;

Πάντως βλέπω κάτι περίεργα access point που πάνε στα 1000mbps, αλλά έχουν και κάτι 500αρες+ ευρώ......

Τα 7.5MByte ειναι λογικοτατο αν συνδεεσε στα 150Mbps.
Πολυ πιθανον το laptop να παιζει n αλλα στα 150Mbps οπως ειπα παραπανω, λογω κεραιας.
Ποιο μοντελο εχεις να το δουμε στα specs.

Στο δικο μου που εβαλα ενα wifi n usb stick, επειδη ειναι μικρο, δεν εχει μεγαλη κεραια και παιζει στα 150Mbps.
Επισης το galaxy s4 κλειδωνει στα 65Mbps οπως ειπα πριν, παροτι γραφει n

Αρα με το 2.5MB που έχω να μην διαμυρτυρομαι καθόλου λες ε;

Πάντως βλέπω κάτι περίεργα access point που πάνε στα 1000mbps, αλλά έχουν και κάτι 500αρες+ ευρώ......

Οχι, αν κλειδωνεις στα 130Mbit, δεν ειναι λογικο το transfer rate στα 2,5MByte.
Οπως σου εγραψα πριν θα επρεπε να εχεις τουλαχιστον 6 MByte.
Δοκιμασε να αλλαξεις ολα τα καναλια.
Δυστυχως η συχνοτητα 2,4GHz (οχι 2,5 που εγραψα πριν κατα λαθος) εχει αυτα τα θεματα.
Εγω πχ με το που βαζω το baby monitor το οποιο ειναι σε αλλο δωματιο, χανω εντελως το wifi access point

Να χτυπησω λες ενα άλλο στα 5ghz να τελειωνουμε;

Τα 7.5MByte ειναι λογικοτατο αν συνδεεσε στα 150Mbps.
Πολυ πιθανον το laptop να παιζει n αλλα στα 150Mbps οπως ειπα παραπανω, λογω κεραιας.
Ποιο μοντελο εχεις να το δουμε στα specs.

Στο δικο μου που εβαλα ενα wifi n usb stick, επειδη ειναι μικρο, δεν εχει μεγαλη κεραια και παιζει στα 150Mbps.
Επισης το galaxy s4 κλειδωνει στα 65Mbps οπως ειπα πριν, παροτι γραφει n

Ενα asus ultrabook του 2012 αυτό το ασημι το μεταλλικό. Δεν θυμάμαι μοντελο τώρα. Σύγχρονο πάντως.

Αν μιλας γι αυτο το laptop ειναι στα 150 Mbps http://www.anandtech.com/show/4985/asus-zenbook-ux21-review/5
Οποτε ξεχνα το 300 Mbps
Κι εγω σκεφτομουν το 5GHz αλλα καπου με επιασαν οι τσιγκουνιες μου, οποτε δεν ξερω αν θα κανεις 100% δουλεια γιατι δεν το εχω δοκιμασει.
Αυτο ομως διαφημιζουν οτι κανουν. Οτι δεν δεχονται παρεμβολες.

Τάσο δεν πρόσεξα ότι αναφέρουν σε MByte και όχι Mbps. Εγώ αναφερόμουν σε Mbps επειδή τα wifi AP αυτό χρησιμοποιούν σαν μέτρηση ταχύτητας. Άλλο όμως το πόσο είναι το θεωρητικό ταβάνι του εκάστοτε πρωτοκόλλου, άλλο η ταχύτητα του link που λέει ότι έχει κλειδώσει η συσκευή και άλλο η ταχύτητα που πραγματικά έχουμε σπίτι μας. Στο τελευταίο χρησιμεύουν τα προγράμματα όπως αυτό που ανέφερα (speedy net) που δοκιμάζουν στην πράξη την ταχύτητα του wifi στις πραγματικές μας συνθήκες και με τον συγκεκριμένο μας εξοπλισμό. Κάπως έτσι μετράνε και τις συσκευές στα test απλά με κορυφαία Access points.
Συμπερασματικά, θεωρώ ότι μια χαρά ταχύτητες wifi πιάνουν οι mobile συσκευές...

Γι αυτό μάλιασαν τα δάχτυλά μου και σου λέω κάνε copy και πες μας. Μια χαρά ταχύτητες τα 2 τα 3 Mb/s ή ακόμα και τα 6 στην καλύτερη περίπτωση ;;;; Πλάκα κάνεις; Για κάνε copy καμιά δεκαριά γίγα...... θα χεις πάει για τένις θα χεις γυρίσει θα χεις κάνει και μπάνιο και μπορεί να το προλάβεις στα τελειώματα..... :flipout:

Καλωδιακά χτυπάω 80άρες μεταξύ PC-NAS. Οχι 80Mbps. 80Mb/s .

Εγώ καταλήγω ότι είναι τρελή απάτη το wifi τελικά (προς το παρόν τουλάχιστον). Μόνο για internet είναι.

περίπτου 120MBps σε GBit Εthernet απο samba shares είναι το όριο. Οι 80αρες που βλέπεις θα είναι σε σχετικά αργό NAS (ένας αργός δίσκος, ή αργους δίσκους, ή αργό raid κ.ο.κ)

Τασο, το Byte γραφε το με κεφαλαιο B, γιατι ετσι ειναι σαν να γράφεις παλι bit και μας μπερδευεις. ;)

Ναι, όπως ειπες, το wifi ειναι μονο για internet.
Δεν ξερω τι παιζει βεβαια με το wifi ac που ειναι στα 5GHz, αλλά και πάλι πρέπει να βάλεις τον αντίστοιχο αντάπτορα στο laptop σου.
Φυσικα για tablet και για κινητα το ξεχνάμε. Δεν ξερω αν το υποστηρίζει η apple στα νεα της μοντελα.