Ταχυτητες fiber

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
5,144
Διαβάζω πολλά παράπονα από κατόχους οπτικής, ότι η ταχύτητα τους δεν είναι η αναφερόμενη αλλά πολύ χαμηλότερη. Κάποιος έγραψε ότι από 300 έπεφτε στα... 30, κλπ. Αληθεύει κάτι τετοιο; Άρα, για ποιο λόγο να βάλει κάποιος οπτική αν συμβαίνει αυτο; Εγώ πχ γιατί από 200αρα (πραγματική 175) να πάω 300αρα (παραπάνω δεν μου χρειαζεται) αν πρόκειται να έχω θέμα σταθεροτητας;
Άρα το ερώτημα ειναι: γιατί οπτική αν δεν...?

εγω με cosmote 1Gbps στην περιοχη του Αγιου Δημητριου Αττικης,με το speedport 2 plus περνω συνεχεια και χωρις καμια πτωση 920-930mbps απο ethernet
και κοντα στα 850mbps απο wifi.
προφανως εαν ειχε και 2.5Gbps θυρα το speedport θα επερνα το maximum,αλλα οκ..
επισης δεν ειχα κανενα προβλημα με την 300αρα fiber που ειχα για πολυ λιγο καιρο μεχρι να αναβαθμισω στο 1Gbps.

• Like
Reactions: lakiss51
Εγω έχω ενα χρόνο τώρα 500αρα νοβα και είναι συνεχώς καρφί στα 510 ...

αλλού θα είναι τα προβλήματα σε όσους αναφέρουν τέτοια θέματα

• Like
εαν μιλανε για οπτικη και συνδεση ethernet προφανως κατι δεν παει καλα με τις ρυθμισεις του ethernet adaptor.
εαν μιλανε για wifi-εκει και εαν παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο.
πριν λιγες ημερες που μιλαγα με ενα γνωστο μου,μου ελεγε οτι ενω εχει 500αρα γραμμη,στα δωματια μεσω extender δεν επερνε ταχυτητα πανω απο 150mbps.
γιατι?γιατι πολυ απλα το extender Mercusys ME30 που ειχε,μπορει να λεει εως 1200mbps στο wifi αλλα στην πραγματικοτητα δινει πολυ λιγοτερο.
πηρε το RE3000 της cudy(το εχω και εγω)και χτυπησε ολο το 500αρι ανετα.
σε εμενα το συγκερκιμενο,δινει σταθερα πανω απο 750 mbps σε ολους σχεδον τους μεσα χωρους.

• Like
> Άρα το ερώτημα ειναι: γιατί οπτική αν δεν...?

γιατι ξεχνας τα προβληματα συγχρονισμου κτλ

Επίσης

1. το να εχεις 1gbit εσυ και άλλοι 1000 και να πατε σε ενα site, πρέπει και το site να το αντεχει.

2. το GPON ειναι shared.

GPON (Gigabit Passive Optical Network) shares a total capacity of ~2.5 Gbps downstream and ~1.25 Gbps upstream among multiple users (typically 32 to 128) via passive splitters. This shared architecture allows for cost-effective Fiber-to-the-Home (FTTH) deployments, but users may experience slower speeds during peak traffic times due to bandwidth contention.

Οπότε πχ είστε 32 σε μια πολυκατοικία ή τετράγωνο με 1000αρες και τραβατε ολοι μαζι (32Gbps) στο max απο 2.5Gbps.

Δεν παω στο σεναριο να ειστε 128.

σωστη πληροφορια αλλα ο lakiss51 ανεφερε περιστατικα με τεραστιες πτωσεις γραμμης,που για οπτικη γραμμη ειναι πολυ περιεργα.
εδω με τις απλες dsl/vdsl δεν ειχαμε τετοια βυθισματα-θα εχουμε με τις οπτικες?
δεν ξερω-τραβηγμενο σεναριο μου μοιαζει.

> Άρα το ερώτημα ειναι: γιατί οπτική αν δεν...?

γιατι ξεχνας τα προβληματα συγχρονισμου κτλ

Επίσης

1. το να εχεις 1gbit εσυ και άλλοι 1000 και να πατε σε ενα site, πρέπει και το site να το αντεχει.

2. το GPON ειναι shared.

GPON (Gigabit Passive Optical Network) shares a total capacity of ~2.5 Gbps downstream and ~1.25 Gbps upstream among multiple users (typically 32 to 128) via passive splitters. This shared architecture allows for cost-effective Fiber-to-the-Home (FTTH) deployments, but users may experience slower speeds during peak traffic times due to bandwidth contention.

Οπότε πχ είστε 32 σε μια πολυκατοικία ή τετράγωνο με 1000αρες και τραβατε ολοι μαζι (32Gbps) στο max απο 2.5Gbps.

Δεν παω στο σεναριο να ειστε 128.

Δεν κάνει 128αρι split ο ΟΤΕ από ότι γνωρίζω.

Πρέπει να μαζευτεί και καμμενάκος στην πολυκατοικία για να πέσει συνεχώς full BW util για να "στέρεψουν". 2 και feeds βλέπω πως βάζουν εδώ και καιρό σε "μεγάλες" πολυκατοικίες (τύπου 12 διαμερισμάτων στο Μαρούσι).

Και σιγά σιγά πηγαίνουν και για να αρχίσουν αναβαθμίσεις στις 10αρες, που επωφελούμαστε και σε αυτό το τομέα χάρη στα μεγαλύτερα rates :)

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
ΔΕΗ fiber 1G, χωρίς VPN.
DEI fiber speed.png

ΔΕΗ fiber 1G, με VPN.
DEI fiber + VPN speed.png

Έβαλα και στα 2 τον ίδιο host (LANCOM).
Στο χωρίς VPN τον διάλεξε μόνο του.
Με VPN διάλεγε άλλον, που είχε ελαφρά γρηγορότερες μετρήσεις.
Μαρούσι, στην πολυκατοικία είμαι ο μόνος με ΔΕΗ fiber προς το παρόν.

• Like
Το παράπονο στη διαφορά ταχύτητας, το διάβασα (δεν θυμάμαι που, ίσως κι εδω; ).
Τώρα, ένας οικιακός χρήστης (τηλέφωνο, τιβι, 2 κινητα, στρημινγκ- όχι όλα ταυτόχρονα βεβαια) τι όφελος θα έχει για μεγάλη ταχυτητα; Ρωτώ γιατί έχω καλή προσφορά από Nova για 500αρα και 1000αρα με επιβάρυνση +3€ και +8€ από την υπάρχουσα τιμή των 21€ (τηλ + 50αρα).

Δεν είναι αποδεκτό σε fiber ,το 300 να γίνεται 30.
Όποιος έχει τέτοια θεματα ανοίγει ticket για έλεγχο γραμμής. Μπορεί κάπου να έχει τσακίσει η πετονιά. Έχουν καλά μηχανήματα που μετράνε όλο το μήκος και βλεπουν σε ποια απόσταση υπάρχει πρόβλημα.

Είμαι Vodafoneε 1000αρα και πιάνω μόνιμα 940. Επειδή τσεκαρω συνέχεια την IP (έχω στο home στον browser το router) στους 8 μήνες που έχω την γραμμή έχει αλλάξει μιά φορά η IP. Με άλλα λόγια παρά πολύ σταθερή σύνδεση.

• Like
Τώρα, ένας οικιακός χρήστης (τηλέφωνο, τιβι, 2 κινητα, στρημινγκ- όχι όλα ταυτόχρονα βεβαια) τι όφελος θα έχει για μεγάλη ταχυτητα; Ρωτώ γιατί έχω καλή προσφορά από Nova για 500αρα και 1000αρα με επιβάρυνση +3€ και +8€ από την υπάρχουσα τιμή των 21€ (τηλ + 50αρα).
εαν δεν ειχα παρει προσφορα απο τον cosmote του 1Gbps στα ιδια περιπου λεφτα με την 300αρα,θα εμενα στην 300αρα.
απλα με το 1Giga εχεις την ανεση και τον επιπλεον..αερα να κανεις πολλα πραγματα μαζι.
κατεβασμα,streaming,online game.δεν σε απασχολει ποιος κανει τι μεσα στο σπιτι.
προχθες πχ,εγω κατεβαζα 2 tor@@nt,η συζυγος παρακολουθουσε netflix,η κορη επισης στριμαρε και ο γιος επαιζε online.
ανετα ολοι χωρις κανενα απολυτως προβλημα και χωρις γκρινιες(κλειστο,παιζω,κλειστο κατεβαζω κτλ..)
θα εκανα το ιδιο καλα την δουλεια μου και με 300mbps?
προφανως και θα την εκανα αλλα πιθανον θα χρειαζοταν να περιορισω καποιες δραστηριοτητες συγχρονως στο ιντερνετ.
τωρα εχω την ανεση και κανω οτι θελω.
η προσφορα που σου δινει ειναι πολυ καλη-29 ευρω για 1Gbps την περνεις μονο και μονο για την εμπειρια..:cool:

Εγώ κλαίω γιατί πριν λίγο καιρό μου έδωσε προσφορά η inalan 17 ευρώ σταθερή μαζί με ΦΠΑ για 2 χρόνια για 1000/1000 μαζί με σταθερό τηλέφωνο.
Δυστυχώς δεν με συμφέρει να φύγω από την Vodafone (30 ευρώ) γιατί η ποινή βγαίνει πολύ μεγαλύτερη από την διαφορά. Είμαι ακόμα στην αρχή.
17 ευρώ για 1000αρα !!! Αν το έλεγες αυτό πριν μερικά χρόνια θα σε παιρναγαν για τρελό.

Πόσο καιρό θα ισχύει η προσφορά?
Αν είναι αρκετός, πας σε 500άρα και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος την κάνεις 1000άρα. Σε αναβάθμιση δεν έχουν αντιρρήσεις.
Μόνο πρόσεξε, κάποιοι σου λένε τιμή ΧΧ€ που ίσχυει τον πρώτο χρόνο και μετά ανέβαινει.

.
Μόνο πρόσεξε, κάποιοι σου λένε τιμή ΧΧ€ που ίσχυει τον πρώτο χρόνο και μετά ανέβαινει.
Νέα μόδα αυτή που ξεκίνησε από τότε που μπήκε δυναμικά η ΔΕΗ και τους ξεβρακωσε.
Βγάζουν με τεράστια γράμματα την φθηνή τιμή για να χτυπήσουν και καλα την τιμή της ΔΕΗ και με ψιλά γράμματα αναφέρουν την αύξηση στον δεύτερο χρόνο.😡 Φυσικά ο μέσος όρος της διετίας βγαίνει ακριβότερα από την ΔΕΗ.

Last edited:
Από πέρσι με fiber nova 300 δεν είχα ποτέ θέμα με ταχύτητες
Wifi
e408d15a5dcf2f864bd16391e6f87292.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk