Tado Smart Thermostat

Re: Tado smart thermostat

Έχω το εξής. Το ένα δωμάτιο έχει αρκετό κρύο. Με την ανώτερη θερμοκρασία στους 25 δεν ζεσταίνεται αρκετά. Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έχω το εξής. Το ένα δωμάτιο έχει αρκετό κρύο. Με την ανώτερη θερμοκρασία στους 25 δεν ζεσταίνεται αρκετά. Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Μπορείς να βάλεις αρνητικό offset. Γίνεται μέσα από το app

Ωραίος! Ευχαριστώ θα δω πως θα πάει

Μπορούμε να βάλουμε κάποια ειδοποίηση πχ όταν ανάβει; Να έρχεται στο κινητό?

Απάντηση: Re: Tado smart thermostat

Μπορούμε να βάλουμε κάποια ειδοποίηση πχ όταν ανάβει; Να έρχεται στο κινητό?

Όχι ακόμα αλλά σύντομα μου είπαν.

Μακάρι γιατι είναι χρήσιμο θεωρώ.

Άσχετο αλλά με βάση τα δεδομένο το εικονίδιο στο homekit δεν θα έπρεπε να είναι πορτοκαλί;
c60e79fb3711f7f4ae60b243c1521472.jpg
4f4990f27c3e6490337fc1f0ed6ef125.jpg

Μακάρι γιατι είναι χρήσιμο θεωρώ.

Άσχετο αλλά με βάση τα δεδομένο το εικονίδιο στο homekit δεν θα έπρεπε να είναι πορτοκαλί;
c60e79fb3711f7f4ae60b243c1521472.jpg

Δεν έχω το νέο HomeKit bridge για να ξέρω.

Σε Android πάντως πορτοκαλί γίνεται η οθόνη όταν η θερμοκρασία είναι >19 βαθμούς

Απάντηση: Tado smart thermostat

Καλησπέρα! Προσπαθώ να καταλάβω αν το Tado Extension Kit κάνει για την περίπτωσή μου (εξηγώ παρακάτω). Είμαι λίγο άσχετος με αυτά, οπότε αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος θα του είμαι υπόχρεος! :)

Στο σπίτι έχουμε ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας. Δηλαδή, το νερό ζεσταίνεται είτε (α) όταν ανάβουμε το καλοριφέρ, είτε (β) από τον ήλιο, ή (γ) με το σήκωμα ενός διακόπτη στον ηλεκτρολογικό πίνακα του διαμερίσματος.

Εκτός από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, επιθυμώ μέσω του Tado, να χειρίζομαι & τον διακόπτη της περίπτωσης (γ). Είναι εφικτό αυτό μέσω του Extension Kit ή έχω καταλάβει λάθος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω την εμπειρία χρήσης από κάποιον που έχει tado με ενδοδαπεδια θέρμανση. Αξίζει το tado σε αυτή την περίπτωση;

Καλησπέρα! Προσπαθώ να καταλάβω αν το Tado Extension Kit κάνει για την περίπτωσή μου (εξηγώ παρακάτω). Είμαι λίγο άσχετος με αυτά, οπότε αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος θα του είμαι υπόχρεος! :)

Στο σπίτι έχουμε ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας. Δηλαδή, το νερό ζεσταίνεται είτε (α) όταν ανάβουμε το καλοριφέρ, είτε (β) από τον ήλιο, ή (γ) με το σήκωμα ενός διακόπτη στον ηλεκτρολογικό πίνακα του διαμερίσματος.

Εκτός από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, επιθυμώ μέσω του Tado, να χειρίζομαι & τον διακόπτη της περίπτωσης (γ). Είναι εφικτό αυτό μέσω του Extension Kit ή έχω καταλάβει λάθος;

Το tado σε καλύπτει μονο για το νερο που ζεσταίνεται από το καλοριφέρ αν βάλεις το extension.

Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω την εμπειρία χρήσης από κάποιον που έχει tado με ενδοδαπεδια θέρμανση. Αξίζει το tado σε αυτή την περίπτωση;

Δεν έχω, αλλα γιατί να έχει διαφορα; Θερμοκρασια δωματιου μετρα, ανεξαρτήτως που είναι τα σωματα.

Re: Απάντηση: Tado smart thermostat

To γ γίνεται μόνο μέσω άλλου smart switch που αντικαθιστά την ασφαλεια-διακοπτη. Η sonoff ξέρω ότι βγάζει τέτοια. Δεν είναι ακριβά αλλά θα μπορείς να το βάλεις μόνος σου;

Το tado σε καλύπτει μονο για το νερο που ζεσταίνεται από το καλοριφέρ αν βάλεις το extension.

Με το θερμοστάτη που έχουμε σήμερα δεν έχουμε επιλογή για το αν θα ζεσταθεί ή όχι το νερό από το καλοριφέρ, ζεσταίνεται πάντα.
Οπότε θα τσεκάρω με έναν υδραυλικό αν η εγκατάσταση υποστηρίζει κάτι τέτοιο και αναλόγως θα προχωρήσω με ή χωρίς το Extension Kit.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Ψιλό κουφό αυτό!
Αν έχουν απλά βραχυκυκλωσει τα καλώδια εντολής θέρμανσης και ζεστού νερού, επειδή ο θερμοστάτης δεν υποστηρίζει ξεχωριστές εντολές, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αν το κοινό κύκλωμα είναι από πιο χαμηλά τότε δεν βλέπω να υπάρχει σωτηρία.

Re: Απάντηση: Re: Tado smart thermostat

Δεν έχω, αλλα γιατί να έχει διαφορα; Θερμοκρασια δωματιου μετρα, ανεξαρτήτως που είναι τα σωματα.

Ρωτάω γιατί με την ενδοδαπεδια θέρμανση, ανοίγεις το χειμώνα και το κλείνεις την άνοιξη, λόγω ότι εάν το ανοιγοκλεινεις αργεί να ζεστάνει. Για παράδειγμα την πρώτη φορά θέλει μια μέρα για να φτάσει τους 22 σε ένα δωμάτιο.

Οπότε ποιος ο λόγος να πάρω το tado;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tado smart thermostat

Ρωτάω γιατί με την ενδοδαπεδια θέρμανση, ανοίγεις το χειμώνα και το κλείνεις την άνοιξη, λόγω ότι εάν το ανοιγοκλεινεις αργεί να ζεστάνει. Για παράδειγμα την πρώτη φορά θέλει μια μέρα για να φτάσει τους 22 σε ένα δωμάτιο.

Οπότε ποιος ο λόγος να πάρω το tado;

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι παίζεται με την ενδοδαπεδια, αλλά φαντάζομαι πως θα ανοιγοκλείνει έγκαιρα τη θέρμανση με σκοπό να διατηρεί τη θερμοκρασία σταθεράσε ένα στόχο.
Στείλε τους ένα μήνυμα μα δούμε τι θα απαντήσουν.

Ψιλό κουφό αυτό!
Αν έχουν απλά βραχυκυκλωσει τα καλώδια εντολής θέρμανσης και ζεστού νερού, επειδή ο θερμοστάτης δεν υποστηρίζει ξεχωριστές εντολές, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αν το κοινό κύκλωμα είναι από πιο χαμηλά τότε δεν βλέπω να υπάρχει σωτηρία.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το κακό σενάριο, αναγκαστικά θα ζεσταίνουμε και το νερό χρήσης πάντα.

Προχωράω στην παραγγελία του Smart Thermostat - Starter Kit V3+ και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Όσον αφορά το smart switch που αντικαθιστά την ασφάλεια-διακόπτη του ηλεκτρικού boiler, γνωρίζετε αν υπάρχει σχετικό thread εδώ για να το ψάξω παραπάνω; (Σίγουρα θα απευθυνθώ σε επαγγελματία για την εγκατάστασή του).