Tado Smart Thermostat

Re: Tado smart thermostat

Ο θερμοστάτης Siemens RAA31.26 θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί με tado ; Έχει ένα διακόπτη για το ζεστό νερό και μετράει ξεχωριστά θερμίδες και τον θερμοστάτη για τα σώματα.
Νομίζω πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά ένας από αυτούς που αντικατέστησα ήταν ο raa30.26
Το κομμάτι με τον θερμιδομετρητη δεν το ξέρω καθόλου όμως.

Νομίζω πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά ένας από αυτούς που αντικατέστησα ήταν ο raa30.26 Το κομμάτι με τον θερμιδομετρητη δεν το ξέρω καθόλου όμως.
Ακριβώς ίδιος εμφανισιακά και λειτουργικά με αυτον είναι. Αυτος στην ουσία θα αντικατασταθεί με το extension kit και ο θερμοστάτης θα μπορεί να λειτουργεί με μπαταρίες ή με ρεύμα σε άλλο σημείο του σπιτιού και να συνδεεται ασύρματα με το extension ?

O θερμοστάτης λειτουργεί με το ρεύμα από τις μπαταρίες του. Το extension kit απαιτεί ρεύμα από live καλώδιο

Re: Απάντηση: Tado smart thermostat

ισως μπλετηκε λιγο η κατασταση επειδη οταν αγοραζεις tado απο την εταιρεια απευθειας, υπαρχει η δυνατοτητα να πληρωνεις "με τον μηνα" αν δεν θελεις να το αγορασεις. Οι λειτουργιες ομως δεν ειναι διαφορετικες οποιος τροπος αποκτησης και αν επιλεχθει.
Αυτό πάντως είναι σιγουράκι, στον v3+ πληρώνεις μέσα από το app με το μήνα για καποιες λειτουργίες. Δεν πληρώνεις αν έχεις παλαιότερες εκδόσεις.

Λοιπον, με τη συνδρομη (3 λιρες / μηνα) εχεις προσβαση στην υπηρεσια auto assist (που αναθεμα και αν καταλαβα τι ακριβως κανει) η οποια ειναι διαθεσιμη στα v3 μοντελα.

Μου εμφανισε επιλογη να κανω upgrade με κοστος 20ευρω στο app V3+, αυτο με το auto-assist και air comfort. Δεν ειναι οτι τσιγκουνευομαι το 20αρικο, αλλα ειλικρινα δεν εχω καταλαβει τι τοσο χρησιμο προσφερει το auto-assist. Για το air comfort ουτε καν λογος, μιας και δεν θεωρω οτι προσφερει κατι.

Δεν φαίνεται να αξιζει το upgrade. Η ευκολία του να αλλάζεις την σεταρισμενη θερμοκρασία προσωρινά έως την επόμενη προγραμματισμένη αλλαγή είναι βασική λειτουργία για μένα.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Απάντηση: Re: Tado smart thermostat

Μου εμφανισε επιλογη να κανω upgrade με κοστος 20ευρω στο app V3+, αυτο με το auto-assist και air comfort. Δεν ειναι οτι τσιγκουνευομαι το 20αρικο, αλλα ειλικρινα δεν εχω καταλαβει τι τοσο χρησιμο προσφερει το auto-assist. Για το air comfort ουτε καν λογος, μιας και δεν θεωρω οτι προσφερει κατι.

Συμφωνώ, hard sell αυτές οι έξτρα λειτουργίες.

Προς ενημέρωση όσων είναι νέοι κατοχοι Tado και δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμα θεματα μπαταρίας. Είχα ένα θέμα με τον θερμοστατη καθώς η οθόνη κολλούσε η δεν άνοιγε κάποιες φορές τον τελευταίο καιρό. Μετά από ερώτηση στο support μου είπαν ότι είναι συμπεριφορά πεσμενης μπαταρίας. Με αντικατάσταση των μπαταριών επανήλθε η ομαλή λειτουργία.

Προς ενημέρωση όσων είναι νέοι κατοχοι Tado και δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμα θεματα μπαταρίας. Είχα ένα θέμα με τον θερμοστατη καθώς η οθόνη κολλούσε η δεν άνοιγε κάποιες φορές τον τελευταίο καιρό. Μετά από ερώτηση στο support μου είπαν ότι είναι συμπεριφορά πεσμενης μπαταρίας. Με αντικατάσταση των μπαταριών επανήλθε η ομαλή λειτουργία.

Το έχω παρατηρήσει και εγώ σε έναν από τους δικούς μου, παρόλο που η εφαρμογή την βγάζει φουλ.

Sent from my KFDOWI using Tapatalk

Περίεργο. Και εμένα δεν μου είχε βγάλει ένδειξη για αντικατάσταση.

Εχει αντιμετωπισει κανενας προβλημα προσφατα με το geolocation? Στο δικο μου κινητο δεν εχω καποιο προβλημα. Τη γυναικα μου ομως την βγαζει συχνα-πυκνα ως away (samsung s6) χωρις να εχουμε αλλαξει οτιδηποτε στο κινητο της. Η εφαρμογη τρεχει κανονικα στο background, εχουμε ενεργοποιησει το wifi presence, ωστε οταν συνδεεται στα wifi του σπιτιου να θεωρει οτι ειναι at home (ωστε να μην βασιζεται μονο στο gps). Ολα δουλευαν χωρις κανενα προβλημα μεχρι περιπου 1 μηνα πριν.

Απάντηση: Re: Tado smart thermostat

Εχει αντιμετωπισει κανενας προβλημα προσφατα με το geolocation? Στο δικο μου κινητο δεν εχω καποιο προβλημα. Τη γυναικα μου ομως την βγαζει συχνα-πυκνα ως away (samsung s6) χωρις να εχουμε αλλαξει οτιδηποτε στο κινητο της. Η εφαρμογη τρεχει κανονικα στο background, εχουμε ενεργοποιησει το wifi presence, ωστε οταν συνδεεται στα wifi του σπιτιου να θεωρει οτι ειναι at home (ωστε να μην βασιζεται μονο στο gps). Ολα δουλευαν χωρις κανενα προβλημα μεχρι περιπου 1 μηνα πριν.

Σε iPhone δεν έχω παρατηρήσει κάτι.

Καλησπέρα. Τώρα με την προσφορά σκέφτομαι μήπως προχωρήσω σε αγορά του tado starter kit + extension kit.
Η υφιστάμενη κατάσταση έχει ως εξής: Ατομικός λέβητας πετρελαίου με δεξαμενή ζεστού νερού. Τώρα το χειμώνα, όταν ανάβει το καλοριφέρ έχω και ζεστό νερό άμεσα. Το καλοκαίρι (ή και το χειμώνα για παραπάνω ποσότητα νερού-ειδικά κάποιες ζεστές μέρες) αν θέλω ζεστό νερό μόνο, πατάω το κουμπάκι του θερμοστάτη με ένδειξη "boiler" και ο θερμοστάτης ανάβει τον καυστήρα-λέβητα και δίνει εντολή και σε μια ηλεκτροβάνα που κόβει το ζεστό νερό από τα σώματα και το στέλνει μόνο στη δεξαμενή για να ζεστάνει το νερό. Νομίζω πως είναι μια συνυθισμένη λύση στα ελληνικά διαμερίσματα με ατομικό λέβητα.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το παραπάνω κιτ?
Στην αντικατάσταση του υπάρχοντως θερμοστάτη θα χρειαστούν εξτρα "αλχημείες" στην καλωδίωση (ψυχρές - θερμές επαφές κτλ κτλ - η αντικατάσταση θα γίνει από ηλεκτρολόγο, αλλά θέλω να αποφύγω τα πολλά πολλά μπερδέματα).
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απάντηση: Tado smart thermostat

Διαβάζοντας όλα αυτά που γράφετε, με κάνατε να σκέφτομαι κι εγώ τη λύση αυτή αντικαθιστώντας τους επιτοίχιους (δύο) θερμοστάτες Siemens που έχω στο σπίτι. Αν κατάλαβα καλά, θα χρειαστώ το tado Smart Thermostat - Starter Kit v3 + 1 Smart Thermostat.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Σωστά έχω υπολογίσει το h/w παραπάνω που θα χρειαστώ?
2. το extention kit σε τί χρησιμεύει?
3. Ποιό το κόστος (με την έκπτωση) του tado Smart Thermostat - Starter Kit v3 και ποιο για κάθε Smart Thermostat?

ευχαριστώ

εγω παντως θα ελεγα πριν λυθει η χαζομαρα της tado με το geolocation και τις συνδρομες να μην αγορασετε.