Ταινια με DTS-HD Master Audio!

Adwnis21

New member
31 January 2010
7
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτησω κατι! Εχω μια ταινια blu-ray disk 50GB
και πισω απο την ταινια στις πληροφοριες λεει : English 5.1 DTS-HD Master Audio! Να ρωτησω ηθελα ο ηχος DTS-HD Master Audio δεν παιζει κανονικα σε ηχεια 7.1??? ή ειναι και σε ηχεια 5.1 οπως αναγραφει η ταινια???
Για να παιξω την ταινια χρειαζομαι ενα blu-ray Player ετσι?
και το blu-ray player Πρεπει να υποστηριζει ηχο DTS-HD Master Audio ε????
Και για να εχω καλυτερη αποδοση ήχου χρειαζομαι να συνδεσω με ηχεια 5.1????

Last edited:
Για να αναπαράγεις Βlue Ray Disc χρειάζεσαι απαραίτητα Blue Ray Player. Για να ακούσεις τον ήχο dts HD-MA του δίσκου χρειάζεσαι ενισχυτή με ενσωματωμένο τον αντίστοιχο αποκωδικοποιητή, σύνδεση player - ενισχυτή μέσω HDMI, και ασφαλώς σύστημα 5 ηχείων και υπογούφερ. Ο ήχος dts HD-MA μπορεί να είναι 7.1 καναλιών, μπορεί όμως να είναι και 5.1. Αυτή τη στιγμή οι πιο πολλοί τίτλοι που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά έχουν ήχο 5.1 καναλιών.

Να θέσω κι εγώ ένα ερώτημα:

Αν το BR ειναι 7.1 αλλά εγώ έχω 5.1, ο ήχος θα παίξει σωστά Ή χρειάζομαι οπωσδήποτε 7.1 ???

Να θέσω κι εγώ ένα ερώτημα:
Αν το BR ειναι 7.1 αλλά εγώ έχω 5.1, ο ήχος θα παίξει σωστά Ή χρειάζομαι οπωσδήποτε 7.1 ???

Από άλλο νήμα για το ίδιο θέμα:
Δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Οταν δηλώσεις στον ενισχυτή σου ότι δεν έχεις surround back ηχεία, τότε ο ήχος που προορίζεται για αυτά στέλνεται και αναπαράγεται στα surround.
Επιπλέον, κάποιοι ενισχυτές υποστηρίζουν λειτουργία virtual surround back, η οποία όταν ενεργοποιηθεί ο ενισχυτής δημιουργεί ψευδαίσθηση εικονικών surround back ηχείων με αρκετά καλά αποτελέσματα θα έλεγα. Αυτό στην περίπτωση που το υλικό που αναπαράγουμε είναι 7.1 καναλιών, γιατί ως επί το πλείστον οι κυκλοφορίες Blue Ray στην Ελλάδα έχουν ήχο 5.1 καναλιών.

Αν για παραδειγμα βαλω τον δισκο στο Playstation 3 Που εχει αποκωδικοποιητη DTS-HD MA τοτε απο την τηλεοραση θα παιζει χαλια ο ηχος ε?? Πρεπει να συνδεσω το PS3 με ενα ενισχυτη??? ο οποιος ο ενισχυτης πρεπει να εχει τον αποκωδικοποιητη ήχου??? ή απλως συνδεω το PS3 με τον ενισχυτη μεσω HDMI????

Για να ακούσεις ήχο dts HD-MA χρειάζεσαι ενισχυτή που να διαθέτει ανάλογο αποκωδικοποιητή, και τουλάχιστον σύστημα 5.1 ηχείων. Αν δεν έχεις ενισχυτή, τότε συνδέοντας το PS3 με την τηλεόραση μέσω HDMI, θα ακούς απ' την τηλεόραση ήχο stereo. Τίποτα περισσότερο.

Αν για παραδειγμα βαλω τον δισκο στο Playstation 3 Που εχει αποκωδικοποιητη DTS-HD MA τοτε απο την τηλεοραση θα παιζει χαλια ο ηχος ε?? Πρεπει να συνδεσω το PS3 με ενα ενισχυτη??? ο οποιος ο ενισχυτης πρεπει να εχει τον αποκωδικοποιητη ήχου??? ή απλως συνδεω το PS3 με τον ενισχυτη μεσω HDMI????

Απ όσο γνωρίζω το ps3 δεν έχει κωδικοποίηση DTS-HD...

Το ps3 κάνει εσωτερική αποκωδικοποίηση του dts HD-MA και δίνει στον ενισχυτή πολυκάναλο PCM. Δηλαδή ο ήχος που παίρνει ο ενισχυτής έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί. Γι' αυτό δεν βλέπεις την σχετική ένδειξη στον ενισχυτή σου. Είναι το γνωστό πρόβλημα του ps3 που δεν μπορεί να στείλει αυτούσιο το σήμα ως bitsrteam στον ενισχυτή για να κάνει την αποκωδικοποίηση αυτός. Στο νέο ps3 slim αυτό έχει επιλυθεί.

Άρα εγώ που έχω το fat δεν γίνεται τίποτα ή πρέπει να πειράξω κάτι στις ρυθμίσεις, το ps3 είναι συνδεμένο με optical σε έναν 5κάναλο και hdmi στην tv...

Nα σημειωθεί ότι αν έχεις συνδέσει τον ενισχυτή και το player με optical θα ακούσεις ωραιότατο 5.1 DTS, απλά δεν θα είναι HD, θα είναι επιπέδου DVD, δηλαδή και πάλι μια χαρά...

... οπότε σε περίπτωση που δεν έχεις ενισχυτή με αποκωδικοποιητή DTS HD Master Audio, δε χρειάζεται να πέσεις και σε κατάθλιψη, μια χαρά θα βλέπεις τις ταινιούλες σου μέχρι να έρθει η ώρα να αναβαθμιστείς.

Αυτό λέω βρε Maestro έχω κάνει τις συνδέσεις που λες αλλά ήχο δεν παίρνω, ούτε καν δικάναλο...

Αυτό λέω βρε Maestro έχω κάνει τις συνδέσεις που λες αλλά ήχο δεν παίρνω, ούτε καν δικάναλο...
Εχεις επιλεξει στις ρυθμισεις του ps3 να σου δινει τον ηχο απο την optical?

Ναι και έχω τσεκάρει όλα τα forma που δίνει...

Να διευκρινήσω ήχο έχω κανονικά στον πεντακάναλο σε όλα τα φορμάτ εκτός από HD-DTS...

To έχεις δοκιμάσει? Και αν ναι πες μας τον τρόπο, γιατί εμένα όσα κλιπάκια έχω με ΗD-DTS, ήχο δεν παίρνω...

Πρεπει να τα γραψεις σε δισκακι σε μορφη AVCHD , με την γνωστη διαδικασια
μεσω του ts muxer να τα κανεις rip και να τα καψεις με το nero
Αλλιως δεν προκειται να παιξουν ως σκετα αρχεια απο το usb