Ταινίες Horror και SciFi που ξεχωρίζουν

Απάντηση: Ταινίες horror και scifi που ξεχωρίζουν

Aδερφε :proud: ... και εγω στα 53 ειμαι ! :rolleyes:

To Phantasm οντως μου διεφυγε.
Αλλωστε, το 79, ημουν Β Γυμνασιου και ο εγκεφαλος μου ηταν οπτικος
(εκστασιαζοταν ΜΟΝΟ απο VFX). Τωρα που το καλοσκεφτομαι ...
παλι οπτικος εχει παραμεινει ο εγκεφαλος μου :laugh:

Απάντηση: Re: Ταινίες horror και scifi που ξεχωρίζουν

the cell , μεγάλη αδυναμία

Που βρισκεται το scifi στο The Cell ?
(το οποιο αναγνωριζω ως ΚΟΡΥΦΑΙΟ ψυχολογικο θριλλερ
μπολιασμενο με υπερ του δεοντος φρικιαστικες σουρεαλ σκηνες απο το υποσυνειδητο
που θα ζηλευε ο ιδιος ο Dali ... και λιγα λεω ....)

Νομίζω πως το Cabin in the woods είναι κορυφαία στιγμή στην sci-fi-τρόμου ανθολογία. Ο Lovecraft θα ήταν φαν της..

H καθοριστικη στιγμη ... που καταλαβαν ΤΙ ξεκλειδωσαν ...

drew-goddard-explains-why-we-wont-see-a-cabin-in-the-woods-sequel-social.jpg

... και οι συνεπειες που ακολουθουν ..... WOW !

Επισης τα κελια με οτι φρικιαστικο μπορει να φαντασθει ανθρωπος ... απλα αξεπεραστο σκηνικο !

latest

Φαίνεται η ωριμότητα σου φίλε SR7!B με τις εύστοχες παρατηρήσεις πού κάνεις .Και έχουμε και τα ίδια γούστα.Οπότε ένα horror b movie που έχει αρχίσει να γίνεται cult , https://www.imdb.com/title/tt4255304/ :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Ταινίες horror και scifi που ξεχωρίζουν

Ας μείνουμε στον αρχικό τίτλο όπως διαμορφώνεται το νήμα όχι μόνο horror γιατί πλατιάζει πολύ. Πρέπει να είναι και scifi λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία.Κλασσικό πχ αυτο https://www.imdb.com/title/tt0285531/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Βλεπεις επανερχομαι στην αρχικη μου ερωτηση, εαν το νημα ηταν για ταινιες που ειναι ταυτοχρονα Sci Fi και ταυτοχρονα τρομου. Περιμενα μαλλονδιαβεβαιωση γιατι αλλιως το νημα θα ξεχειλωνε πολυ και οπως διαπιστωνεις μαλλον και ο ιδιος με αυτο σου το ποστ.

Να επικροτησω την προσθεση του Κρονεμπεργκ απο τον συμφορουμιτη superfly.

Tωρα να ξεκαθαρισω και καποια πραγματα οσον με αφορα (φορουμ ειναι γνωριμια κανουμε). Για μενα Σι Φι σημαινει διαστημα. Κοσμικα ταξιδια.
Ξερω οτι μεσα υπαρχουν θεματα οπως Ψυ-υποσυνειδητο, εγκεφαλικες ενεργιακες δινατοτηες, πραλληλα συμπαντα (αλλα παντα εδω μενουμε), τεχνικη νοημοσυνη σκεψη και συνειδηση...και αλλα πολλα. Αλλα για μενα Σι Φι ειναι το διαστημα. Αλλοι κοσμοι εκτος και αυτο χωρικα, οχι μονο νοητικα η χρονικα.

Να πω οτι το φιλμ με το φαντασμα του παραδεισου το ειχα δει περιπου οταν ειχε βγει (σχεδον πιτσιρικας) και μετα σαν "νεος" και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση. Ιδιως ο χαρακτηρας τους επαρσιακου σταρ μου θυμιζε τοτε (λανθασμενα ισως αλλα λογω καποιων λαμε) Ιγκυ Ποπ. Ειχα παθει πλακα και με τη μουσικη και με την νεμεση (συμβολισμος) του φιλμ.
Και ειχα την ευκαιρια να την δω πολυ προσφτα (πριν λιγους μηνες).
Μου εκανε εντυπωση γιατι μου αρεσε ακομα και μαλιστα με συνεπηρε λιγο μεσα στον μυστηριασμο του.
Αλλα δεν θα την εβαζα ποτε σε μια κατηγορια horror και ακομα λιγοτερο Science Fiction.

Eπισης να προσθεσω οτι το Starship Troopers δεν το βλεπω καθολου σαν κομμωδια οπως λεει ο φιλος ο Μανος ( SR71Β ) Σαν τραγωδια το βλεπω σε διαστημικο ντεκορ, που αν ειχαμε την διακριτικοτητα να λαμβανουμε συμβολισμους και μυνηματα δεν θα ημαστα εδω που ειμαστε σχεδο 30 χρονια μετα.

Τελος παντων οταν λεω οτι με τοση ανοχη εννοιων το νημα ξεχειλησε δεν ειναι για κριτικη, πολυ καλα κανει, αλλα απλα οτι πλεον ειναι τοσο ευρυ που μπορει να γραφουμε χρονια επι χρονων...
Αν ηταν ετσι εγω θα εβαζα αμεσα την "Σφαγη στο Τεξας με Αλυσοπιονο".
Αλλα δεν την βαζω για τον λογο που ειπα ειναι τοσο ευρυ πλεον που γινεται μια Spiral που σε αποροφα και χανεσαι...

Βεβαια ο Carpenter ΔΕΝ ειναι μονο το The Thing. Εγω θα τον θυμαμαι
για αυτο > https://www.imdb.com/title/tt0096256/

Και βεβαια ειναι και αυτο ο Καρπεντερ.Αλλα το They Live δεν ειναι horror,οπως και το κορυφαιο Prince of Darkness δεν ειναι scifi...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταινίες horror και scifi που ξεχωρίζουν

Βλεπεις επανερχομαι στην αρχικη μου ερωτηση, εαν το νημα ηταν για ταινιες που ειναι ταυτοχρονα Sci Fi και ταυτοχρονα τρομου. Περιμενα μαλλονδιαβεβαιωση γιατι αλλιως το νημα θα ξεχειλωνε πολυ και οπως διαπιστωνεις μαλλον και ο ιδιος με αυτο σου το ποστ.

Να επικροτησω την προσθεση του Κρονεμπεργκ απο τον συμφορουμιτη superfly.

Tωρα να ξεκαθαρισω και καποια πραγματα οσον με αφορα (φορουμ ειναι γνωριμια κανουμε). Για μενα Σι Φι σημαινει διαστημα. Κοσμικα ταξιδια.
Ξερω οτι μεσα υπαρχουν θεματα οπως Ψυ-υποσυνειδητο, εγκεφαλικες ενεργιακες δινατοτηες, πραλληλα συμπαντα (αλλα παντα εδω μενουμε), τεχνικη νοημοσυνη σκεψη και συνειδηση...και αλλα πολλα. Αλλα για μενα Σι Φι ειναι το διαστημα. Αλλοι κοσμοι εκτος και αυτο χωρικα, οχι μονο νοητικα η χρονικα.

Να πω οτι το φιλμ με το φαντασμα του παραδεισου το ειχα δει περιπου οταν ειχε βγει (σχεδον πιτσιρικας) και μετα σαν "νεος" και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση. Ιδιως ο χαρακτηρας τους επαρσιακου σταρ μου θυμιζε τοτε (λανθασμενα ισως αλλα λογω καποιων λαμε) Ιγκυ Ποπ. Ειχα παθει πλακα και με τη μουσικη και με την νεμεση (συμβολισμος) του φιλμ.
Και ειχα την ευκαιρια να την δω πολυ προσφτα (πριν λιγους μηνες).
Μου εκανε εντυπωση γιατι μου αρεσε ακομα και μαλιστα με συνεπηρε λιγο μεσα στον μυστηριασμο του.
Αλλα δεν θα την εβαζα ποτε σε μια κατηγορια horror και ακομα λιγοτερο Science Fiction.

Eπισης να προσθεσω οτι το Starship Troopers δεν το βλεπω καθολου σαν κομμωδια οπως λεει ο φιλος ο Μανος ( SR71Β ) Σαν τραγωδια το βλεπω σε διαστημικο ντεκορ, που αν ειχαμε την διακριτικοτητα να λαμβανουμε συμβολισμους και μυνηματα δεν θα ημαστα εδω που ειμαστε σχεδο 30 χρονια μετα.

Τελος παντων οταν λεω οτι με τοση ανοχη εννοιων το νημα ξεχειλησε δεν ειναι για κριτικη, πολυ καλα κανει, αλλα απλα οτι πλεον ειναι τοσο ευρυ που μπορει να γραφουμε χρονια επι χρονων...
Αν ηταν ετσι εγω θα εβαζα αμεσα την "Σφαγη στο Τεξας με Αλυσοπιονο".
Αλλα δεν την βαζω για τον λογο που ειπα ειναι τοσο ευρυ πλεον που γινεται μια Spiral που σε αποροφα και χανεσαι...

Συμφωνω οτι το Phantom of the Paradise δεν ειναι ουτε scifi ουτε horror,οπως θα συμφωνησω και με την οπτικη σου για το starship troopers.Aν εχει κατι που πλησιαζει την κωμωδια ειναι τα στοιχεια σατιρας,ιδιως στον τροπο που παρουσιαζει τα media-κλασσικο Βερχοφεν μοτιβο,αλλα κωμωδια δεν το λες με τιποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταινίες horror και scifi που ξεχωρίζουν

Και συμφωνώ και διαφωνώ. Με την ανταλλαγή πληροφοριών για ταινίες ανακαλύπτουμε τίτλους και θα τις δούμε και ας χανόμαστε και λίγο στην ακρίβεια, και ο καθένας θα βρεί αυτό που θέλει. Αν είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή τα genres πιθανώς να μην μάθαιναμε ποτέ κάτι Ρωσικές που παρουσιάστηκαν. Η επιστημονική φαντασία δεν είναι μόνο το διάστημα,οπότε ας αρκεστούμε στούς χαρακτηρισμούς IMDB. Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση οπότε σωστά κατάλαβες γιατί το μάζεψα.Για την ταινία του de palma σωστά αναφέρεις ότι ήταν εκτός, όμως κάποιοι μπήκαν στον κόπο να την ψάξουνε και αυτό καλό είναι. Αφού ξεκαθαρίστηκε ότι μιλάμε για συνδιασμό ειδών και δύσκολων, δεν μπορούμε να μιλάμε και για σπιράλ, πόσες νομίζεις μπορούν να αναφερθούν ακόμα? Και τι μανία ειναι αυτή με το starsip troopers? εγώ πάντως θα γράφω για ταινίες μέχρι να μου τελειώσουν οι τίτλοι...

Το Starship Troopers το χω σε δισκο (ενω, ας πουμε, το Dark Star του φοβερου Carpenter
ΔΕΝ ΤΟ ΧΩ :aetsch: ). Αρα ... τι μπορει να σημαινει αυτο ? .... ε, ε, ε, ε ? :rolleyes: ......
Παντως εγραψα στην πρωτη σελιδα οτι ειναι horror comedy ... και οχι σκετη comedy.
ΦΥΣΙΚΑ και διαθετει αποτροπαιες και φρικωδεις σκηνες ... που θα ζηλευε και ο Riddley.
Ομως .... σκετη scifi horror ταινια ... δεν την λες (ταπεινη μου αποψη).

Οσον αφορα το horror στο They Live ... και μονο οι νεκροκεφαλες για φατσες εξωγηινων
ΦΤΑΝΟΥΝ !!!!! :laugh: Το SciFi μαλλον συνοψιζεται εκει που διακτινιζονται στην Ανδρομεδα
(η οπου αλλου, δεν θυμαμαι).

Α ... και κατι ακομα για τον φιλο Κωστα :
by definition ... Science Fiction ερμηνευεται ελληνιστι ως Eπιστημονικη Φαντασια.
Ειθιστε η Επιστημονικη φαντασια (Hollywood) να προτιμα κατα κορον τα διαστημικα ταξιδια
ομως τοτε ... το TRON ... σε ποιον πλανητη οδευει ? To 12 Μοnkeys ? To Inception ?
Αρα η Επιστημονικη φαντασια αναφερεται (μαλλον) σε οτι μπορει να μας ταξιδεψει
με την βοηθεια ΚΑΘΕ επιστημης (η εποπτειας). ΟΧΙ μονο της ΦυσικοΜαθηματικης !

Φίλε SR71B εγώ καταλαβαίνω τον Carpenter για το dark star 1η ταινία με 60000$ προυπολογισμό, αλλά δεν τον συνχωρώ για αυτό https://www.imdb.com/title/tt0228333/ η προτελευταία ταινία πού τον κατέστρεψε .Βεβαια μας έχει αποζημιώσει με τις άλλες . :ernaehrung004:

Κοιτα ...
ειναι συμπαντικος νομος οτι ΔΕΝ γινεται να γοητευεις και συναρπαζεις .... ΕΣΑΕΙ !
Καποτε θα κανεις κοιλια ... και θα κανεις ασχημη κοιλια (κοιλαρα) !
Μετα ... ισως επανελθεις (αλλα μπορει και οχι).

Το Dark Star, αν το βλεπα το 1974 ... μπορει και να μου αρεσε (μπορει !).
Δυστυχως, το 1974 ημουν Τεταρτη Δημοτικου και ολα τα πιτσιρικια
εισερχονταν στο σινεμα .... συνοδευομενα (τοτε). Οποτε ... :nounder:

Νομιζω μονο δυο ταινιες ειδα στο Δημοτικο (σε σινεμα).
Η μια ηταν το Star Wars (τελη Εκτης Δημοτικου) και η αλλη ηταν το
Death Race 2000 (Πεμπτη Δημοτικου) ... στο οποιο μας συνοδεψε
ο μεγαλυτερος αδελφος ενος συμμαθητη μου. Αντε να ηταν και
καμια τριτη που ξεχναω τωρα .... αλλα ισως και καλυτερα :laugh: :flipout:

Επανήλθε δυνατά με εκείνο το επεισόδιο από το Master of horror και μετά τίποτα .Τώρα δηλώνει μουσικός οπότε εχεις δίκιο μπορεί και να βαρέθηκε, δεν τον βοήθησε και το σύστημα (οι κριτικοί ), μπορεί και να στέρεψε από ιδέες..-bye-

Φαίνεται η ωριμότητα σου φίλε SR7!B με τις εύστοχες παρατηρήσεις πού κάνεις .Και έχουμε και τα ίδια γούστα.Οπότε ένα horror b movie που έχει αρχίσει να γίνεται cult , https://www.imdb.com/title/tt4255304/ :ernaehrung004:

ΑΥΤΟ... αν το εβλεπε ο Lovecraft σιγουρα θα χαιροταν.
Οπως επισης αν εβλεπε τουτο...

https://www.imdb.com/title/tt0121804/

το οποιο ομως εχει το θεματακι οτι πρεπει να εχεις μια επαφη και με την ομωνυμη σειρα για να το παρακολουθησεις.

Re: Ταινίες horror και scifi που ξεχωρίζουν

Πρέπει να απαγορευθούν αυτά τα νήματα...

Δεν φθάνει που έχουμε 50 ταινίες και 5-6 σειρές στην ουρά , (ενώ ο διαθέσιμος χρόνος επαρκεί ούτε για το 1/10 αυτών), μας βάζετε και επιπλέον υλικό στα υπόψη ... άει σιχτίρ πια :coool:

Προβληματίστηκα αν πρέπει να γράψω για αυτό. Ας είναι..https://www.imdb.com/title/tt0078749/ b movie scifi splatter της παλιάς ιταλικής σχολής. Αποτρόπαιη ταινία με θέμα alien πού τρώει σάρκα. Μην την δείτε φαγωμένοι. Πολύ χαμηλού προυπολογισμού, με καλή μουσική υπόκρουση, κλειστοφοβική και με σοκαριστικές σκηνές. Δεν είναι για όλους, αλλά γιά τούς λάτρεις αυτού του είδους A fun scifi horror splatter cheese....

Πρέπει να απαγορευθούν αυτά τα νήματα...

Δεν φθάνει που έχουμε 50 ταινίες και 5-6 σειρές στην ουρά , (ενώ ο διαθέσιμος χρόνος επαρκεί ούτε για το 1/10 αυτών), μας βάζετε και επιπλέον υλικό στα υπόψη ... άει σιχτίρ πια :coool:

Κανονικο 8ωρο (θεασης) .. και ΔΕΝ φτανει ! :rolleyes:
Καποτε πρεπει να αμοιφθουμε για ολες αυτες ... τις εργατωρες ! :flute:

Και ένα δωράκι προτού σας καληνυχτίσω για σήμερα φίλοι μου, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να ανακαλύψουν οι νεότεροι.
https://www.imdb.com/title/tt0089489/ Για μένα το όνομα αυτού του σκηνοθέτη φτάνει. Μια ταινία πού ενσωματώνει ένα σωρό genres..