the cell , μεγάλη αδυναμία
Νομίζω πως το Cabin in the woods είναι κορυφαία στιγμή στην sci-fi-τρόμου ανθολογία. Ο Lovecraft θα ήταν φαν της..
Ας μείνουμε στον αρχικό τίτλο όπως διαμορφώνεται το νήμα όχι μόνο horror γιατί πλατιάζει πολύ. Πρέπει να είναι και scifi λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία.Κλασσικό πχ αυτο https://www.imdb.com/title/tt0285531/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1
Βεβαια ο Carpenter ΔΕΝ ειναι μονο το The Thing. Εγω θα τον θυμαμαι
για αυτο > https://www.imdb.com/title/tt0096256/
Βλεπεις επανερχομαι στην αρχικη μου ερωτηση, εαν το νημα ηταν για ταινιες που ειναι ταυτοχρονα Sci Fi και ταυτοχρονα τρομου. Περιμενα μαλλονδιαβεβαιωση γιατι αλλιως το νημα θα ξεχειλωνε πολυ και οπως διαπιστωνεις μαλλον και ο ιδιος με αυτο σου το ποστ.
Να επικροτησω την προσθεση του Κρονεμπεργκ απο τον συμφορουμιτη superfly.
Tωρα να ξεκαθαρισω και καποια πραγματα οσον με αφορα (φορουμ ειναι γνωριμια κανουμε). Για μενα Σι Φι σημαινει διαστημα. Κοσμικα ταξιδια.
Ξερω οτι μεσα υπαρχουν θεματα οπως Ψυ-υποσυνειδητο, εγκεφαλικες ενεργιακες δινατοτηες, πραλληλα συμπαντα (αλλα παντα εδω μενουμε), τεχνικη νοημοσυνη σκεψη και συνειδηση...και αλλα πολλα. Αλλα για μενα Σι Φι ειναι το διαστημα. Αλλοι κοσμοι εκτος και αυτο χωρικα, οχι μονο νοητικα η χρονικα.
Να πω οτι το φιλμ με το φαντασμα του παραδεισου το ειχα δει περιπου οταν ειχε βγει (σχεδον πιτσιρικας) και μετα σαν "νεος" και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση. Ιδιως ο χαρακτηρας τους επαρσιακου σταρ μου θυμιζε τοτε (λανθασμενα ισως αλλα λογω καποιων λαμε) Ιγκυ Ποπ. Ειχα παθει πλακα και με τη μουσικη και με την νεμεση (συμβολισμος) του φιλμ.
Και ειχα την ευκαιρια να την δω πολυ προσφτα (πριν λιγους μηνες).
Μου εκανε εντυπωση γιατι μου αρεσε ακομα και μαλιστα με συνεπηρε λιγο μεσα στον μυστηριασμο του.
Αλλα δεν θα την εβαζα ποτε σε μια κατηγορια horror και ακομα λιγοτερο Science Fiction.
Eπισης να προσθεσω οτι το Starship Troopers δεν το βλεπω καθολου σαν κομμωδια οπως λεει ο φιλος ο Μανος ( SR71Β ) Σαν τραγωδια το βλεπω σε διαστημικο ντεκορ, που αν ειχαμε την διακριτικοτητα να λαμβανουμε συμβολισμους και μυνηματα δεν θα ημαστα εδω που ειμαστε σχεδο 30 χρονια μετα.
Τελος παντων οταν λεω οτι με τοση ανοχη εννοιων το νημα ξεχειλησε δεν ειναι για κριτικη, πολυ καλα κανει, αλλα απλα οτι πλεον ειναι τοσο ευρυ που μπορει να γραφουμε χρονια επι χρονων...
Αν ηταν ετσι εγω θα εβαζα αμεσα την "Σφαγη στο Τεξας με Αλυσοπιονο".
Αλλα δεν την βαζω για τον λογο που ειπα ειναι τοσο ευρυ πλεον που γινεται μια Spiral που σε αποροφα και χανεσαι...
Φαίνεται η ωριμότητα σου φίλε SR7!B με τις εύστοχες παρατηρήσεις πού κάνεις .Και έχουμε και τα ίδια γούστα.Οπότε ένα horror b movie που έχει αρχίσει να γίνεται cult , https://www.imdb.com/title/tt4255304/ :ernaehrung004:
Πρέπει να απαγορευθούν αυτά τα νήματα...
Δεν φθάνει που έχουμε 50 ταινίες και 5-6 σειρές στην ουρά , (ενώ ο διαθέσιμος χρόνος επαρκεί ούτε για το 1/10 αυτών), μας βάζετε και επιπλέον υλικό στα υπόψη ... άει σιχτίρ πια :coool:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.