Ταινιες σε 1080p ή 720p

Maximvs

Established Member
11 July 2006
157
Τι προτιματε να εχετε στην συλλογη σας?..1080p ή 720p?..Αξιζει η καλυτερη αναλυση το μεγαλυτερο ογκο των 1080p ταινιων?

Υποθέτοντας ότι έχεις μέσο το οποίο μπορεί να δείξει όλη την ανάλυση του 1080p, θα πάρεις σαφέστατα καλύτερη εικόνα από ένα αρχείο 1080p (ανάλογου όγκου φυσικά).

Όμως, η απόφαση για το αν αξίζει η διαφορά στην εικόνα την διαφορά στο μέγεθος είναι δικιά σου. Κάποιοι προτιμούν τα αρχεία 720p των 4.3GB, κάποιοι άλλοι προτιμούν τα BluRay των 43GB.

Εγώ στον δικό μου 720ρ προβολέα δεν μπορώ να πω ότι οι διαφορές βγάζουν μάτι. Πιθανότατα στην επόμενη αναβάθμισή μου σε 1080ρ να μπορώ να εντοπίσω της διαφορές, αλλά προς το παρών αυτό που μετράει είναι η κωδικοποίηση. Δηλαδή όχι σε τις ανάλυση έγινε το encoding, αλλά με τι software και με πόσα περάσματα. Κάποιες ομάδες κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα είναι (για τα δικά μου μάτια) εφάμιλλο ενός BD. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπάρχουν 720ρ rips των 4.3GB και 720 των 11GB.

Re: Απάντηση: Ταινιες σε 1080p ή 720p

Εγώ στον δικό μου 720ρ προβολέα δεν μπορώ να πω ότι οι διαφορές βγάζουν μάτι. Πιθανότατα στην επόμενη αναβάθμισή μου σε 1080ρ να μπορώ να εντοπίσω της διαφορές, αλλά προς το παρών αυτό που μετράει είναι η κωδικοποίηση. Δηλαδή όχι σε τις ανάλυση έγινε το encoding, αλλά με τι software και με πόσα περάσματα. Κάποιες ομάδες κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα είναι (για τα δικά μου μάτια) εφάμιλλο ενός BD. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπάρχουν 720ρ rips των 4.3GB και 720 των 11GB.

Οσον αφορα τη τελευταια σου προταση εχει να κανει περισσοτερο με τον ηχο αυτη η διαφορα στο μεγεθος.(ως επι τω πλειστων)

Re: Απάντηση: Ταινιες σε 1080p ή 720p

Οσον αφορα τη τελευταια σου προταση εχει να κανει περισσοτερο με τον ηχο αυτη η διαφορα στο μεγεθος.(ως επι τω πλειστων)

Σωστα.

Οπως επισης και με την διαρκεια της ταινιας(κυριως) αλλα και με το bitrate κωδικοποιησης.

Αναφέρομαι σε παραδείγματα των ίδιων ταινιών με διαφορετικό bitrate και 2-passes vs 1-pass που αλλάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα στο πανί. Προφανώς η διάρκεια επηρρεάζει το μέγεθος αλλά μιλάμε για συγκρίσεις όμοιων πραγμάτων.

Δεν νομίζω να κωδικοποιεί καμία ομάδα (ακόμα και οι β' κατηγορίας) με μονό πέρασμα...

Δεν νομίζω να κωδικοποιεί καμία ομάδα (ακόμα και οι β' κατηγορίας) με μονό πέρασμα...

Μια και λέμε για ομάδες Α και Β κατηγορίας, μπορεί κανείς να αναφέρει μερικές, καθώς και σε ποιά κατηγορία ανήκουν...τώρα που αρχίσανε και τα πρωταθλήματα!!! :firstprize:
Για να ξέρουμε από που ψωνίζουμε...

Πάντως αν είναι καλό το 720p είναι πολύ κοντά στο 1080p και εννοείται πρέπει να έχετε και 1080p προβολέα για να δείτε καλύτερα την διαφορά.
Αν δεν έχετε 1080p προβολέα, κατεβάστε την 720p και είστε μια χαρά.

Επειδή αναφέρθηκε η λέξη συλλογή στην αρχή, τείνει να καταρριφθεί πλέον αυτή η λέξη για μένα. Ολα είναι ατμός πλέον....έρχονται, σβήνονται, ξανάρχονται, ξαναφεύγουν....
τα hard copy είναι μόνο για να φιγουράρουν στην βιτρίνα για αναμνήσεις.

εγω εχω επι το πλειστον 1080ρ αλλα αν ειναι κατι σπανιο το κατεβαζω σε 720ρ αν δεν υπαρχει σε 1080ρ........

τωρα κατι χαζοταινιουλες που ξερω οτι δεν ειναι και τοσο συλεκτικες τις κατεβαζω σε 720ρ