Ταίρι για τον μπέρυ...

Για τους ενδιαφερόμενους...
Ο μπέρυ μου παίζει πλέον παρέα με έναν Alexander εδώ και λίγες ώρες.
Εντυπώσεις:
Το πρώτο και πλέον εντυπωσιακό που άκουσα είναι κορυφαία τρισδιάστατη εικόνα και τέλεια ισορροπία. Και αυτό όχι μόνο σε μεγάλα σχήματα (συμφωνικές, κτλ) στα οποία η ηχογράφηση μιλάει και από μόνη της αλλά ακόμα και στο ρεσιτάλ μιας κιθάρας όπου ξεχωρίζεις αν παίζει σε μπουάτ ή στο Παλλάς...:flipout:
Το δεύτερο είναι μια ελαφρά γλύκα σε κάποιες φάσεις όχι όμως η γλύκα που προσθέτει ένας τελικός λαμπάτος. Αυτό το λέω σαν συν γιατί δεν είμαι υπέρ του πολύ τονισμένου και στρογγυλεμένου ήχου. Όμως αφαίρεσε από τον μπέρυ την αγριάδα που έχει όταν παίξει μόνος του ή με κάποιον άλλο προ όπως ο Rotel που είχα.
Οι κιθάρες flamengo έχουν φυσικότητα που δεν είχαν ποτέ, το ladino song των Oi Va Voi μου σήκωσε την τρίχα με τη γυνακεία φωνή και τα μπάσα του Cobham γίνανε πιο μεστά και φυσικά χωρίς να χάσουν σε σαφήνεια.
Συνοψίζοντας θεωρώ ότι ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός.
Επάνω έχει δυο ρώσικες λάμπες τις οποίες αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να αντικαταστήσω και τι θα κερδίσω αν το κάνω?
Καμμιά ιδέα από κάποιον που έχει κάνει το πείραμα?

Ωραία παρουσίαση McZab ! Εγώ άρχισα να ψήνομαι Αλλά δεν μπερδεύει σε πολύπλοκα κομμάτια Δεν έχει κανένα αδύνατο σημείο??
Γιατί είναι πολύ καλό για να ε'ιναι αληθεινό.

angelo said:
Ωραία παρουσίαση McZab ! Εγώ άρχισα να ψήνομαι Αλλά δεν μπερδεύει σε πολύπλοκα κομμάτια Δεν έχει κανένα αδύνατο σημείο??
Γιατί είναι πολύ καλό για να ε'ιναι αληθεινό.

Κοίτα, τέλειο δεν είναι τίποτα και φυσικά συγκρίνω με ό,τι είχα την ευκαιρία να ακούσω και όχι πάντα με μπέρυ.
Ένα από τα πολυπλοκότερα κομμάτια που έχω ακούσει και ίσως έχουν γραφτεί είναι η 6η Συμφωνία του Μάλερ και συγκεκριμένα αρκεί να ακούσεις το 1ο λεπτό για να "τινάξεις στον αέρα" πολλά μηχανήματα υψηλού μπάτζετ. (Κάποιος ξέρει καλά τι εννοώ και συμφώνησε...-bye- ).
Λοιπόν ο Alexander (ο συνδυασμός δηλαδή) τις πέρασε τις εξετάσεις...ταχύτητας και των άλλων απαιτήσεων και επαναλαμβάνω ότι η εικόνα που δημιούργησε ήταν κορυφαία.
Αν θες να βρούμε αδύνατο σημείο είναι ίσως οι λάμπες οι οποίες δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που αν και δεν είναι έντονος, μπορεί να μην σου αρέσει. Προσωπικά, επειδή τα ηχεία μου είναι ο ορισμός του μόνιτορ, ο μπέρυ κλίνει προς το να είναι αποκαλυπτικός και τα καλώδια είναι ο ορισμός της ουδετερότητας, αισθάνθηκα ότι αυτό που έλειπε ήταν το ελαφρύ στρογγύλεμα που μπορεί να δώσει ένας προ λαμπάτος. Μια δόση απαλότητας βρε αδερφέ...Η υπερβολική ανάλυση με κούραζε στα μεσουψηλά. Νομίζω ότι βρήκα τη λύση. (Παρεπιπτόντως τα μπάσα δεν παίζονται πλέον!:music-smiley-005: )

Last edited:
Re: Απάντηση: Ταίρι για τον μπέρυ...

Κακαλιός Στέργιος said:
Πωπωπωπω!

Καλά, εσύ μέσα σε μια βδομάδα έγινες καραχαϊεντάς!

Μπράβο σου!

Συνέχισε την περιγραφή σου, μας αρέσει.

Δυο φάλτσα σε ένα ποστ ρε αδερφέ...Σε βρίζω εγώ?:flipout: :flipout:

Φταίω εγώ που ήμουν low profile τόσα χρόνια...

Last edited:
Originally Posted by angelo
Γιατί είναι πολύ καλό για να ε'ιναι αληθινό.
Στο τευχος δεκεμβριου του hifi world εχει τεστ του behringer a500.

Last edited:
καλοριζικος φιλε!!:Banane0:
Απο οτι καταλαβα αυτο που σου λειπει ειναι η διαφανεια σε μια πολυ αναλυτικη εικονα, που θα καθιστα την ακροαση πιο ξεκουραστη.
Θα την βρεις την ακρη πιστευω (ισως στις λαμπες), επειτα χρονο και χωρο για κουβεντα εχουμε:)

Eloy said:
Τελικά ποιό ήταν το Α και ποιό το Β ρε παιδιά, γιατί εγώ δεν κατάλαβα

Basic (cheap) system (A):
Power stage

Behringer A500

CDP

Sony DVP-NS355
DVD player
Signal cables

Standard RCA white/red (15feet) bought in a 7/11 like store

All placed on a "high end" shaky wooden chair...(see pic)

High End system (B):
Line stage

Classe CAP-80

Power stage

YBA 2A

CDP

Wadia 6, VRDS transport, 20 bit

Signal cable

MIT Terminator 3 proline XLR

CDP rack

Lovan

Power cord

Audican

:ernaehrung004:

700 $ έναντι 12.000 $ σημειώσατε 1 . Εις υγείαν του χάϊ εντ και των απανταχού χαϊεντάδων . 12.000-700 = 11.300 : 11,2 ( μέσος όρος κτήσης cd με 16 τα καινούργια και 6,40 τα παλιά ) = 1009 επιπλέον cd στην δισκοθήκη μας .

Νομιζω οτι προκειται για το καλυτερο thread του AVCLUB. Μπραβο σε ολους.-bye- ***

Εχουμε βαρεθει να βλεπουμε τα αστερια να μοιραζονται αναλογα με την τιμη ή τις γνωριμιες των αντιπροσωπων.

Σημειωστε επισης (νομιζω πως ειναι γνωστο) πως ζευγος ηχειων επιστραφηκε ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ απο καποιο περιοδικο, και το τεστ του υπηρχε κανονικα στο επομενο τευχος.:damnyou:

***Αναλογη προσπαθεια ειχε γινει στο AVFORUM αλλα κολλησαμε σε... νομικα ζητηματα για την ευρεση χωρου. Συναντιομασταν για ακροασεις σε προσωπικους χωρους μελων.

Υ.Γ ισως η καρεκλα στην οποια ηταν στιβαγμενο το συστημα Α να εκανε τη διαφορα:grinning-smiley-043

η σωστή στήριξη του μηχανήματος κάνει μεγάλη διαφορά.
Αν ο μπεράκος πχ ήταν σε stand περιοπής τότε τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν αλλιώς....:flipout:

Ηλιας Μ. said:
Σημειωστε επισης (νομιζω πως ειναι γνωστο) πως ζευγος ηχειων επιστραφηκε ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ απο καποιο περιοδικο, και το τεστ του υπηρχε κανονικα στο επομενο τευχος.:damnyou:

Kαλά, από φήμες άλλο τίποτα. Εγώ πάλι είχα ακούσει ότι παλιάαααα, για ένα σετ transport-dac το review του περιοδικού το έγραψε ο...αντιπρόσωπος.

Αλλά όλα αυτά είναι φήμες. Δεν έχουμε αποδείξεις για κάτι.
Αν είχα αποδείξεις θα το έγραφα.

-bye-

Re: Απάντηση: Ταίρι για τον μπέρυ...

Δημήτριος Ντοκατζής said:
700 $ έναντι 12.000 $ σημειώσατε 1 . Εις υγείαν του χάϊ εντ και των απανταχού χαϊεντάδων . 12.000-700 = 11.300 : 11,2 ( μέσος όρος κτήσης cd με 16 τα καινούργια και 6,40 τα παλιά ) = 1009 επιπλέον cd στην δισκοθήκη μας .

Αν ειναι ν αγορασεις 1000 κομματια μαζεμενα, μπορεις να διαπραγματευτεις την τιμη και να παρεις πολυ περισσοτερα. Εαν τωρα ασχολησαι χρονια και εχεις βρεις τις ακρες, σου μπορεις να παρεις και Χ5 ή ακομα και περισσοτερο, την ποσοτητα που αναφερεις.
Αν σκεφτεις τωρα, οτι υπαρχουν και πολυ ακριβοτερα συστηματα .........