Τακτική nova με συνδρομητές ελεύθερης κάρτας

Offtopic, αλλα για να είμαστε δίκαιοι, το πόσο καλό ειναι ενα μηχάνημα έγκειται στο firmware κ software που τρεχει. Είναι σύνηθες πως οι περιορισμοί που επιβάλουν οι ΟΕΜ's μόνο κακά αποτελέσματα έχουν στο τελικο αποτελεσμα. Δεν βρηκα κάποιο εγχειρήδιο για τις δυνατότητες του unbranded pace, αλλα θα ήταν ενδιαφερον αν κάποιος έχει κατι υπόψην.

Edit: Sakels: Αυτό που θέλουν να πουν εδω είναι πως και με δυο δεκτες πάλι δεν εχεις θα κανεις την ίδια δουλεια, οπως θα εκανες αν είχες 2 κάρτες σε εναν καλό αποκωδικοποιητη της αγορας. Με τον 831 δεν υπάρχει εγγραφη, timeshift, stream, κτλ..

Last edited:
Ναι Γιάννη, 500 ευρώ δέκτη για να μπορεί να βλέπει νόβα, να μπορεί να βλέπει άλλα πακέτα του εξωτερικού με συνδρομή, να παίζει τις ταινίες του μέσω του δέκτη, να βλέπει τις φώτο που έχει αποθηκευμένες στο nas του... να ..να ...να...

Είναι πολλά τα να... Καλά έκανε...

Δεν λέω ότι έκανε λάθος Αντώνη απλά αν έχεις τόσες χρήσεις όσες περιγράφονται η NOVA είναι πάρεργο για τον δέκτη και σίγουρα όχι ο λόγος που δόθηκε το πεντακοσάρικο.

Σε πολλές εγκαταστάσεις, η χρήση Pace ταυτόχρονα με άλλο δέκτη είναι αδύνατη. Πχ μπορεί η εγκατάσταση να έχει Τ90 με 12-13 LNB και diseqc 1.1. Πως θα παίξει ο Pace εκεί; Γιατί θα πρέπει να κάνει αλχημείες και αλλαγές στην εγκατάστασή του κάποιος; Εγώ για να δουλεύει ο Pace αναγκάστηκα να τον βάλω σε loop με priority splitter με τον βασικό μου δέκτη (τότε ET9000 - τώρα VU+ Solo2) και πριν βάλω σε αναμονή τον βασικό δέκτη γυρνάω σε ένα κανάλι Hotbird. Έχω πάρει τον 865 για multiview εδώ και 15 μέρες αλλά ακόμα δε τον έχω εγκαταστήσει γιατί απαιτεί πάρα πολλές αλλαγές στην εγκατάστασή μου.

Αν μου έδιναν CI (και όχι CI+) μοντούλα, όλα θα ήταν πιο απλά.

Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για το δέκτη του ΟΤΕ. Το ίδιο χάλι είναι, το ότι έχει υποστήριξη diseqc 1.0 δε βοηθάει σε κάτι στην εγκατάστασή μου.

Δεν λέω ότι έκανε λάθος Αντώνη απλά αν έχεις τόσες χρήσεις όσες περιγράφονται η NOVA είναι πάρεργο για τον δέκτη και σίγουρα όχι ο λόγος που δόθηκε το πεντακοσάρικο.

Καθόλου πάρεργο Γιάννη, απλά προχωρημένοι χρήστες της δορυφορικής που είμαστε χρόνια στις ταράτσες και γνωρίζουμε το αντικείμενο θέλουμε να έχουμε ένα σωστό δέκτη με όσες περισσότερες λειτουργίες μπορούμε να έχουμε.

Το να αποκλείεις ένα μεγάλο μέρος αυτών των πελατών (γιατί δεν είναι όλοι πειρατές.. ) είναι ζημιά και το μόνο που καταφέρνεις (σαν εταιρεία) είναι το να φέρνεις συνέχεια νέους πελάτες οι οποίοι μόλις ζητήσουν το κάτι παραπάνω γιατί έμαθαν κάποια πράγματα να πάρουν το τρίτο και τελικά να φύγουν από την Νόβα..

Έχω φύγει από το πακέτο εδώ και τρία χρόνια, δεν έχω βάλει οτε, αλλά έχω ακόμα και μπορώ να έχω ελεύθερες κάρτες από πακέτα του εξωτερικού μαζί με όλα τα άλλα καλούδια που μου προσφέρει ο δέκτης των 350 ευρώ που έχω αυτή τη στιγμή (ή των 500) που θα έχω μεθαύριο..

Είναι πολλά τα είδη των πελατών σε κάθε πλατφόρμα όπως η Νόβα, μην το βλέπετε μονόπλευρα.

Εγώ λόγω του μαγαζιού ζω με τους πελάτες αυτούς καθημερινά. Και ακούω πολλά...

Πάντως για να είμαστε και ειλικρινείς το 70% αυτών που παίρνουν δέκτες των 300 και 500 ευρώ κοιτάζουν αν έχουν και θύρα ethernet.....όχι πάντως για online αναβαθμίσεις.

Ολα τα καλά ευπροσδεκτα..... Πάντως για να τα λεμε σωστα όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό το Hobby αρκετά χρόνια δύσκολα να αντεξει καποιοςμε τους ιδιοκτησιακους δεκτές νοβα και ΟΤΕ. Δεν σου προσφέρουν σχεδόν τίποτα άλλο,εκτός την τηλεθέαση του πακέτου τους. Πολλοί οι οποίοι δεν έχουν το μικρόβιο είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε τι εστι να έχεις τους δεκτές τους.

Πάντως για να είμαστε και ειλικρινείς το 70% αυτών που παίρνουν δέκτες των 300 και 500 ευρώ κοιτάζουν αν έχουν και θύρα ethernet.....όχι πάντως για online αναβαθμίσεις.

Τσου, αυτοί που παίρνουν ακριβούς δέκτες δεν τους παίρνουν απαραίτητα για sharing, άσε που δεν είναι όλο το sharing παράνομο.

Για να δώσεις 300 και πάνω για ένα δέκτη δεν τα δίνεις τυχαία...

Σου δίνω ένα παράδειγμα, δέκτης των 350 ευρώ στο σαλόνι τρέχει συνδρομή του sky uk και ο δέκτης αυτός στριμάρει σε λάπτοπ, τάμπλετ και κινητό τηλ μέσα στο σπίτι και δίνει εικόνα σε 2ο δέκτη στη κρεββατοκάμαρα. Ο ίδιος πελάτης βλέπει τα κανάλια και από το γραφείο του έχοντας στήσει ένα vpv για προσωπική του χρήση..

Και είναι πολλοί αυτού του είδους οι χρήστες, συνήθως δεν γράφουν σε φόρουμ γιατί δεν το επιθυμούν...

Με αυτά που σας λέμε (μερικοί από εμάς) ότι μπορεί να κάνει ένας δέκτης της αγοράς βλέπω μερικούς συνδρομητές να πηγαίνουν στην κατηγορία των πελατών που περιέγραψα πιο πάνω... "νέους πελάτες οι οποίοι μόλις ζητήσουν το κάτι παραπάνω γιατί έμαθαν κάποια πράγματα να πάρουν το τρίτο και τελικά να φύγουν από την Νόβα.."

Αυτά...

Τσου, αυτοί που παίρνουν ακριβούς δέκτες δεν τους παίρνουν απαραίτητα για sharing, άσε που δεν είναι όλο το sharing παράνομο.

Για να δώσεις 300 και πάνω για ένα δέκτη δεν τα δίνεις τυχαία...

Σου δίνω ένα παράδειγμα, δέκτης των 350 ευρώ στο σαλόνι τρέχει συνδρομή του sky uk και ο δέκτης αυτός στριμάρει σε λάπτοπ, τάμπλετ και κινητό τηλ μέσα στο σπίτι και δίνει εικόνα σε 2ο δέκτη στη κρεββατοκάμαρα. Ο ίδιος πελάτης βλέπει τα κανάλια και από το γραφείο του έχοντας στήσει ένα vpv για προσωπική του χρήση.. [/B]

Αυτά...

+1. Ο πρώτος μου δεκτης ηταν ενας dreambox 7000s ο οποιος εκανε οχι 300, αλλα 600+ ευρω εκεινη την εποχη. Επίσης πριν απο 10 χρόνια οι dreambox (κ μαλιστα οι γνήσιοι-διορθώστε αν κάνω λάθος μιας και τότε ξεκινουσε το ενδιαφερον μου για τα δορυφορικα) ήταν σχεδόν μονόδρομος. Δεν ημουν πειρατής, μιας και τότε η κάρτα ήταν ξεκλείδωτη και μπορουσα να την συνδιάσω με την σουηδική μου κάρτα και να βλεπω σε πολλες τηλεορασεις. Αργότερα ο ανθρωπος μου στον οποιο είχε ενεργοποιηθεί η καρτα, μη γνωρίζοντας, δεκτηκε να λάβει τον pace.. Τότε και σταματησα την συνδρομή μου. Ας είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι λέμε σχετικά με τους ακριβούς δέκτες, μιας και μπορουν να προσφέρουν υπηρεσίες που ουτε με κυάλια μπορουν να δουν ουτε οι pace, ουτε καποια 500αρακια ("με τη θυρα ethernet" που αναφερθηκε πιο πάνω..).

Υπονοείς διαδικτυακό card sharing, αλλά αυτό κυρίως ευδοκιμεί στα δεκτάκια των 60-70 ευρώ που δεν έχουν τίποτ' άλλο εκτός από τη θύρα δικτύου.

Ισως να βρηκαν κατι υποπτο στην καρτα του και ηθελαν να ξεκαθαρισει το θεμα μεσω παντρεματος

Χμμμ, αυτό ίσως να παίζει. Internet πάντως δεν έχει, οπότε την κάρτα δεν την είχε για μοίρασμα - αν υποθέσουμε πως βρήκαν κάτι. Ίσως, επειδή έχει τον Kaon με PVR που βλέπεις δύο, γράφεις τρίτο να χτύπησε συναγερμός στη Nova, λόγω SL1. Αλλά και πάλι γιατί να είναι ύποπτο αυτό, αφού έτσι κι αλλιώς δεν δουλεύει να βλέπεις ταυτόχρονα διαφορετικό πρόγραμμα στη Nova αν δεν έχεις Multiview. Έτσι δεν είναι;

Πάντως ότι επιτίθενται τελευταία σε όσους έχουν φούλ πακ αυτό νομίζω δεν χωράει αμφισβήτηση. Δεν νομίζω πως αυτή την δεδομένη στιγμή τους απασχολεί να δεσμεύσουν τις συνδρομές αξίας 20 Ευρώ το μήνα :P

δεν ξερω ακριβως αλλα απο τη στιγμη που που το πακετο μοιραζεται σε σερβερσ αρα υπαρχουν 30-40 (λεω εγω τωρα) καρτες ελευθερες που προφανως να ακοινουν σε καποιους συνδρομητες. προφανως και η νοβα θελει να τις κλεισει. και προφανως αυτοι οι συνδρομητες θα ανρουνται μεχρι τελευταια στιγμη να παρουν τον pace. αι να δουμε...

παντως το πακετο πρεπει αμεσα να αναβαθμιστει σε mpeg4. και οτι το καθυστερει, δυστηχως μας βαζει ολους σε αναμονη για νεες υπηρεσιες-καναλια...

Γεια χαρά παιδιά θα ηθελα να κάνω μια ερώτηση για όσους γνωρίζουν

εχω version kappa κάρτα nova η οποια λειτουργούσε επιτυχώς με x2 dreambox 500-s σε cardsharing μέχρι προχτές όπου ο πατερας μου δυστυχώς στον οποιο ανήκει κ η συνδρομή με την οποία έβλεπα κ εγώ πήγε κ πήρε τον αποκωδικοποιητη novabox hd 831 (πρώτα είχα τον panasat για αρκετά χρόνια) ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΚΑΡΤΑ ΟΜΩΣ κ απο τότε χάθηκε το σήμα δεν δουλεύει ουτε στους dreambox ούτε σε μία καρτα CI+ irdeto που έχω OYTE ΣΤΟΝ PANASAT TON ΠΑΛΙΟ ΤΗΣ NOVA. Πήρα τηλέφωνο την nova κ μου είπαν να την βάλω στον καινούριο αποκωδικοποιητη που υποστηρίζει mpeg 4 κ οτι στους παλιους δέν θα ξαναπαίξει (τους Mpeg2).

είχα διαβασει τα σχετικα για τις καινουριες κάρτες κ το παντρεμα αλλα εγω δέν άλλαξα κάρτα απλά πήγε κ υπέγραψε κ πήρε τον νέο αποκωδικοποιητή κ απο τότε το σ'ήμα χάθηκε την επόμενη μέρα την δοκίμασα στον 831 κ μονο εκέί λειτουργεί

ας με διαφωτίσει κάποιος ως προς το τι συνέβει πρέπει να πάρω τον dreambox hd τώρα για cardsharing η πάλι δεν θα κάνω δουλεια ? η κάρτα μου παντρεύτηκε τωρα μεσω καποιας ρύθμισης μέσω δορυφόρου ? γιατι κάρτα δέν αλλαξα την έχω εδω κ αρκετά χρόνια

κ όπως είπα κ ποιο πάνω ούτε στον πανασατ της νοβα παίζει τον επίσημο πλέον

ευχαριστώ πολύ

Last edited by a moderator:
Η κάρτα σου πλέον "παντρεύτηκε" με τον δέκτη, μην μπεις σε επιπλέον έξοδα για αγορά άλλου δέκτη, δεν θα παίξει.

αλήθεια ? νόμιζα οτι οι καινούριες καρτες το κάνουν αυτο το κάνανε μάλλον απομακρυσμένα ε κ μου την κανανε update ?

o dreambox είχε κάτι ρυθμίσεις αν θυμαμε καλα για να το κανουμε bypass αυτό με boxcode κάπως έτσι

BOXKEY: /dev/sci0 00 00 00 00
CAMKEY: /dev/sci0 00 00 00 00 00 00 00 00
CAMDATA: /dev/sci0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

ουτε με αυτα θα λειτουργήσει ε ? καμμια άλλη λύση?

εχω version kappa κάρτα nova η οποια λειτουργούσε επιτυχώς με x2 dreambox 500-s σε cardsharing μέχρι προχτές

Η κάρτα ήταν από Panasat PVR; Γιατί οι άλλες είναι σε surflock 1 και άρα αυτό που λες δε μπορούσες να το κάνεις πάνω από 10 λεπτά.

Η κάρτα σου παντρεύτηκε εξ' αποστάσεως, πλέον δε μπορείς να κάνεις τίποτα.

Λογικά αγοράζοντας τον Pace περάστηκε στο σύστημα το Serial Number του αποκωδικοποιητή με τον οποίο θα λειτουργεί η κάρτα(πλέον) ή κάποια επιλογή ότι θα λειτουργεί με Pace οπότε δεν έχεις ανοιχτή την "επιλογή" του αποκωδικοποιητή που θα την δουλέψεις πια!

Φαντάζομαι είναι κάτι σαν να αλλάζεις κάρτα SIM σε έναν αριθμό κινητής τηλεφωνίας, ο αριθμός(κάρτα Nova εδώ) λειτουργεί μόνο με την νέα SIM(Pace 831) που έχει δηλωθεί στο σύστημα...
Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξεις αριθμό για να πάρεις νέα SIM!

Την Παρασκευή (προχθές 7/6ου) ανοίγω κατά τις 9μμ την tv και επιχειρώ να δω Nova αλλά ... τίποτα. Μου έβγαινε σε όλα τα κανάλια (πλην Βουλής και κάποια ειδησεογραφικά) το μήνυμα ότι "για να δείτε αυτό το κανάλι επικοινωνήστε με...κτλ κτλ". Υπόψιν ότι είμαι με ελεύθερη κάρτα και τον παλιό "καλό" Panasat, παρότι έχω από τον Δεκέμβρη τον 831 και δεν τον έχω ενεργοποιήσει ακόμα παρόλο το πρέσινγκ που δέχομαι... Τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη της Nova και τελικά μου λένε ότι μου ενεργοποίησαν τον 831 !! Με δικιά τους πρωτοβουλία και χωρίς καμιά προειδοποίηση !! Και ότι έπρεπε λέει να το έχω κάνει εδώ και καιρό.
Αποτέλεσμα ? Ο υπάλληλος της Nova στο τηλέφωνο έφαγε τέτοια φωνή και εκνευρισμό που "αναγκάστηκε" και ζήτησε από το τεχνικό τμήμα να γίνει ακύρωση της ενεργοποίησης !! όπερ και εγένετο και ξαναγύρισε το σήμα στον Panasat... άντε να δούμε για πόσο καιρό ακόμα....