Τακτικη υποβαθμιση ταχυτητας τις ωρες αιχμης

nicoven

New member
11 October 2010
86
Χαιρετε,

Ειμαι κατοικος εξωτερικου και εχω το full pack. Εχω οπτικη ινα στο σπιτι με ταχυτητες 1gbps και στο download και στο upload.
Τις τελευταιες εβδομαδες παρατηρησα μειωση ταχυτητας μονο τις βραδυνες ωρες που ειχε ποδοσφαιρο. Ιδιαιτερα Champions και Europa league. Επισης το ιδιο εγινε χτες με τον ευρωπαικο αγωνα του ΠΑΟΚ και το ιδιο και την προηγουμενη Κυριακη την ωρα του Καλλιθεα-ΑΕΚ.

Ολες τις υπολοιπες ημερες κι ωρες, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.
Δοκιμασα απο κινητο με 5g, δοκιμασα απο laptop (ενσυρματα/ασυρματα), δοκιμασα απο LG smart TV. σε ολα το ιδιο. Και οταν οι αγωνες τελειωναν, η ταχυτητα επανερχοταν.
Επισης δοκιμασα και με ενσυρματη, αλλα και ασυρματη συνδεση στο ιντερνετ.

Μιλησα 2 φορες την τελευταια εβδομαδα με την τεχνικη τους υποστηριξη και δεν παρατηρησαν κανενα προβλημα, και δεν μπορουν να με βοηθησουν.

Σαν σπεκουλα, θα μπορουσα να θεωρησω οτι ο ΟΤΕ τις ωρες αιχμης (βλεπε ποδοσφαιρο και βραδυ), μειωνει την ταχυτητα των IP που συνδεονται απο το εξωτερικο, ωστε να εξυπηρετησει περισσοτερο τις ΙΡ απο Ελλαδα. Αλλα δεν εχω αποδειξεις για αυτο.

Εχει κανεις το ιδιο προβλημα? Καμια προταση/λυση?

Να σημειωθει οτι κατα την ωρα της μειωμενης ταχυτητας τα διαγνωστικα στην smart TV εδειχναν 0.4mbps (ουτε ISDN να ειχα!).
Επισης δεν χρησιμοποιω το Android box του ΟΤΕ (το εχω στην Ελλαδα), παραμονο, εφαρμογες κινητου, ταμπλετ, εξυπνης TV αλλα και web browsers.

Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη.

Ευχαριστω πολυ
Νικος

Ναι, δεν είναι θέμα υπηρεσίας τηλεόρασης, είναι θέμα χωρητικότητας σύνδεσης δικτύου με το εξωτερικό. Δεν ξέρω να προτείνω κάποια λύση.