Ταλαιπωρημένος panasonic ax100u

vageladosgr

Senior Member
16 August 2007
370
ΑΘΗΝΑ
Kαταρχήν χρόνια πολλά σε όλους σας!

Όπως φανερώνει και ο τίτλος έχω έναν ax100u ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις ώρες όπου προβλέπονται για την διάρκεια ζωής της λάμπας του.

Είμαι σχεδόν έτοιμος να προχωρήσω σε αντικατάσταση της λάμπας του, αλλά!

Έκτός απο ένα εντονο flickering που έρχεται και φεύγει, έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα ήθελα να με βοηθήσετε να μάθω αν οφείλεται στην σχεδόν "καμμένη" λάμπα του, ή σε κάτι άλλο????

Έχει στη μισή πλευρά της οθόνης έντονο χρωματισμό γαλάζιο.Και επίσης έχει ατην ίδια πλευρά και κάποια γαλάζια τετραγωνικά σημάδια.(pixels?)

Σας παραθέτω δύο φώτο που η αλήθεια είναι πως πολύ λίγο βοηθάνε στο να καταλάβετε τι βλέπω. (sorry)

dsc01784wc.jpg

dsc01782z.jpg

Τα σημάδια πιστεύω ότι φαίνονται καλύτερα στην επόμενη αφού την μετέτρεψα σε ασπρόμαυρη...

dsc01782r.jpg

Τα σημάδια δεν είναι στο πανί και φοβάμαι πως είναι κάποιο άλλο ζήτημα και όχι από την λάμπα
Θα ήθελα την βοήθεια σας εάν κάποιος γνωρίζει να μου πει "τι έχω" και πως θα πρέπει να κινηθώ.

Το συγκεκριμένο προβολάκι το αγαπάω πολύ (καθότι η πρώτη μου αγάπη...) και θα ήθελα να με συντροφεύσει αρκετό καιρό ακόμη...
Ελπίζω να το παλέψουμε...

Last edited:
παλια λαμπα + φθορα LCD πανελ....και παλι καλα εισαι....

κοιτα αν αντεχεις οικονομικα να πας σε νεο μηχανακι αλλιως βρες μια φθηνη λαμπα και κανε δουλεια χωρις να πολυψειρισεις....

εγω θα αγοραζα νεο μοντελο ...
εαν δεν εχεις τα χρηματα , κανε υπομονη με την παλια σου αγαπη μεχρι να τα βρεις .
ειμαι σιγουρος οτι μολις δεις καποιο νεο μοντελο σε καποιο μαγαζι ουτε στην αποθηκη δεν θα βαλεις την αγαπη σου γιατι θα πιανει πολυ χωρο ...
ασε που τον κρατας οπως ειναι για το χωριο ...

Εγώ βλέπω ανομοιομορφία στα panel και επίσης σκόνη.. Οπότε κανονικά χρειάζεσαι και καλό καθάρισμα εκτός από λάμπα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διορθώσει την ανομοιομορφία που βλέπεις.

Μάλλον είναι καιρός να πάρει σύνταξη το μηχάνημα.

Μεγάλες στεναχώριες δηλαδή....
Η ανομοιομορφία στα panel δεν διορθώνεται?
Το καθάρισμα φαντάζομαι πως δεν είναι του τύπου ανοίγω και ρίχνω με ένα σπρέι αέρα σε συγκεκριμένο σημείο , ε?
Επίσης για το flickering δεν γνώριζα ότι μπορώ να κάνω κάτι εγώ...Δεν το κάνει πάντα αλλά έτσι και ξεκινήσει, κρατάει πολύ ώρα...
Μου φαίνεται ότι τα μεγαλεία της βιντεοπροβολής κάπου εδώ αρχίζουν και τελειώνουν...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Απευθύνσου στον Μανώλη Καστρουνη ( perfectimage.gr ) , θα μπορέσει να σε κατατοπισει καλύτερα στο τι αντιμετωπίζεται και τι όχι με τον προβολέα σου.