Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD test σε σωμα Z mount

Παρέλαβα το πρωί!
Λοιπόν ο φακός έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Είναι φυσικά λίγο ογκώδης, αλλά οκ, διαχειρίσιμος χα χα.
Μερικά δείγματα από την πρώτη δοκιμή στο γειτονικό πάρκο
στα 400mm

_DSC6856.jpg
Στα 50mm

_DSC6775.jpg

Μεγειες μεγειες !!!!

Τα δειγματα αυτα ειναι οπως βγηκαν απο το raw converter ? Εχεις πειραξει γενικως κατι ?

Ρωταω γιατι βλεπω αρκετο color fringe

Μεγειες μεγειες !!!!

Τα δειγματα αυτα ειναι οπως βγηκαν απο το raw converter ? Εχεις πειραξει γενικως κατι ?

Ρωταω γιατι βλεπω αρκετο color fringe
Όχι δεν είναι ακριβώς από το raw. Πες μου ποια θελεις να ανεβάσω σε raw (screeneshot) ή με καθόλου επεξεργασία

• Like
Reactions: Kosh
Οχι υπαρχει και ετσι. Ειναι -απο οτι βλεπω και απο τα τεστς- χαρακτηριστικο του φακου αυτου μαλλον αν και δεν εχω διαβασει κατι για αυτο.

Παντως μπορεις να το παρακαμπτεις -αν εχει κατασκευαστικα τετοια ιδιαιτεροτητα ο φακος - με πιο κλειστα διαφραγματα , ετσι κι αλλιως εξω που θα εισαι αυτο ειναι το πιο ευκολο της ιστοριας.

Μιας και ανεβηκαν αρκετα δειγματα απο τον φακο για να στοιχειοθετησουν ενα τεστ και υπαρχει ζωρο ενδιαφερον απο αλλα μελη για τον συγκεκριμενο φακο πιθανως και σε αλλα mount δημιουργησα ενα νεο νημα οπου μπορουν να λυθουν αποριες και να απαντηθουν και ερωτησεις για τον φακο.

Να ρωτησω και εγω με την σειρά μου αν μπορει να διαπιστωσει κανεις αν η σταθεροποιηση ειναι τελικα συνδιαστικη με αυτη του σωματος , εχει δυνατοτητα ρυθμισης και περιορισμου σε αξοινες π.χ. για panning και ποσο επιδραστικη ειναι πραγματικα σε στοπ απο το 50mm εως και τα 400mm

• Like
Reactions: stratigos24

• Like
Reactions: stratigos24