Tannoy Arena ή Bose Acoustmas

geodjgk

New member
5 February 2008
13
ellada
τι γνωμη εχετε για τα δυο αυτα ηχεια ? θελω να παρω 1 απο τα 2 για το σπιτι μου και μαζι με ενισχυτη να φτασω περιπου 2000 ευρω. Προτεινετε μου και εναν ενισχυτη ..... Ευαριστο.

για 5,1 μιλας η για πιο πανω
α
και τα λεφτα ειναι λιγα για να παρεις ενισχυτη ικανο να τα οδηγει ξεκουραστα
αλλιως πας για αλλα

Αν παρεις εναν ΟΝΚΥΟ 805 ή 875 θα μπορει να τα οδηγησει πιστευω... Αλλιώς βρες καποια αλλα πιο ευκολοδήγητα! :grandpa:

Εγώ έχω τα B&W mt-20 με ενισχυτή Yamaha rx v1800. Όλο μαζί παέι γύρω στα 2500. Βέβαια μπορείς να πας και για το B&W mt-10 (η διαφορά είναι στο sub) ή ακόμα μόνο τα ηχεία τα οποία είναι τα Μ1 της B&W. Σε σχέση με τα Tannoy και τα Bose, τα Β&W είναι κατ' εμέ πολύ καλύτερα (χωρίς να σημαίνει ότι τα Bose και τα Τannoy δεν είναι καλά). Βέβαια τα αυτιά σου είναι ο καλύτερος κριτής.
Όσο αφορα τον ενισχυτή, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι αξιοπρεπέστατος, με αρκετό ρεύμα για τα παραπάνω ηχεία.

PS το περιοδικό hitech έχει συγκριτικό για αυτά τα ηχεία που ψάχνεις http://www.hitech.gr/swf/indexloader.html στο τεύχος Δεκ 2007

Να ρωτήσω κι εγώ,αγοράζοντας τον onkyo 875 ή τον pioneer lx60 που κυμαίνονται και οι 2 γύρω στα 1300 ευρώ,ποια ηχεία 5.1 είναι καλά να τους συνοδεύσουν αξίας γύρω στα 700-800 ευρώ?

Καλησπέρα φίλε μου,θα σου πρότεινα τα Tannoy Arena τα οποία έχω και εγώ και
είμαι πολύ ικανοποιημένος. Επίσης και τα B&W mt-20 που αναφέρει ο φίλος salokin είναι εξίσου καλά(αν και θα προτιμούσα τα mt-30 με το PV1 για sub αλλά ξεφεύγουν σε τιμή).Αν θέλεις και λίγο lifestyle πάρε τα Arena θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο αρκεί ο χώρος σου να μην είναι μεγάλος(>40τ.μ).Τώρα για τα Bose Acoustmas πότε δεν είχα και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αλλά σε μαγαζί που τα άκουσα έχω την αίσθηση ότι ζητούν παραπάνω από όσα προσφέρουν.Ελπίζω να βοήθησα.Καλή αγορά.

Υ.Γ Επειδή και τα Tannoy Arena και τα B&W mt-20 είναι αρκετά απαιτητικά σε ρεύματα πάρε και αντίστοιχο ενισχυτή δηλ. κάποιον ανάμεσα σε onkyo 875 ή τον pioneer lx60 ή marantz 7002 ή denon 2708 και φυσικά να προσπαθήσεις να τα ακούσεις και σαν set up αν αυτό είναι δυνατό.

Eγω εχω τα Βοσε 10 και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος... αλλα δεν ειναι μουσικα ηχεια.
Φυσικα ουτε και τα αλλα ειναι, αλλα τα Ταννου ειναι καπως περισσοτερο.

Σε ό,τι αφορά τα bose θα έλεγα πως είναι λύση για κινηματογράφο και όχι για μουσική. Η διαφορά τους σε σχέση με άλλους δορυφόρους είναι ότι όλα τα ηχεία συνδέονται επάνω στο sub και αυτό διαχωρίζει τις συχνότητες και στέλνει μετά τον ήχο σε αυτά.
Οι υπόλοιποι δορυφόροι της αγοράς συνδέονται με τον γνωστό τρόπο σε έναν A/V, στις μπόρνες των ηχείων δηλαδή, και το sub στο SW pre-out.
Ως εκ τούτου τα bose κατά τη γνώμη μου στη μουσική δεν είναι και ό,τι το ιδανικότερο γιατί το σήμα φιλτράρεται αναγκαστικά και αυτό έχει επιπτώσεις στον ήχο. Στον Κινηματογράφο βεβαίως είναι τελείως διαφορετικά. Ιδιαίτερα εάν μιλάμε για τα JewelCube που έχουν τρομερή διασπορά.

Κανένα σύστημα από αυτά που αναφέρατε δεν είναι ενεργοβόρο.
Οι A/V καλούνται να οδηγήσουν στην χειρότερη περίπτωση ένα γουφεράκι τόσο δα, το πολύ 4'' και μάλιστα δεν ξοδεύουν ρεύμα εκεί που χρειάζεται πολύ, δηλαδή στις χαμηλές, αφού αυτές τις αναλαμβάνει ο ενισχυτής του Sub (300W 10'' στην περίπτωση των arena).
Ακόμα και οι φτηνότεροι A/V, και πιο μικρά μοντέλα από τον Denon 1909 για παράδειγμα, δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να οδηγήσουν σετ ηχείων δορυφόρων και sub. Απλά γιατί οι απαιτήσεις σε ρεύμα είναι πολύ μικρές.

Κανένα σύστημα από αυτά που αναφέρατε δεν είναι ενεργοβόρο.
Οι A/V καλούνται να οδηγήσουν στην χειρότερη περίπτωση ένα γουφεράκι τόσο δα, το πολύ 4'' και μάλιστα δεν ξοδεύουν ρεύμα εκεί που χρειάζεται πολύ, δηλαδή στις χαμηλές, αφού αυτές τις αναλαμβάνει ο ενισχυτής του Sub (300W 10'' στην περίπτωση των arena).

Αλλα αντι αλλων...

Κανενας AV δεν "οδηγει" το sub... αφου συνηθως (99%) αυτα ειναι ενεργα...
Οποτε οι AV δεν καλουνται να οδηγησουν κανενα γουφερακι 4" σε αυτα τα συστηματα, και σε κανενα συστημα γενικα...

Οι AV συνηθως οδηγουν τα ηχεια...

Τα ρευματα σε αυτα τα μινι 5.1 συστηματα χρειαζονται γιατι βαζουν δυσκολα μεγαφωνακια με μπολικη αναισθησια... (συνηθως)
Οποτε ενας ενισχυτης 5.1 των 200ευρω δουλευει υπερωριες στα max του με πολυ distortion για να εχεις ενα δυνατο HC...
Eτσι και προτεινεται η λυση ενος "καλυτερου"...

Αλλα αντι αλλων...

Κανενας AV δεν "οδηγει" το sub... αφου συνηθως (99%) αυτα ειναι ενεργα...
Οποτε οι AV δεν καλουνται να οδηγησουν κανενα γουφερακι 4" σε αυτα τα συστηματα, και σε κανενα συστημα γενικα...

Οι AV συνηθως οδηγουν τα ηχεια...

Τα ρευματα σε αυτα τα μινι 5.1 συστηματα χρειαζονται γιατι βαζουν δυσκολα μεγαφωνακια με μπολικη αναισθησια... (συνηθως)
Οποτε ενας ενισχυτης 5.1 των 200ευρω δουλευει υπερωριες στα max του με πολυ distortion για να εχεις ενα δυνατο HC...
Eτσι και προτεινεται η λυση ενος "καλυτερου"...

Όταν λέω γουφεράκι, εννοώ των ηχείων δορυφόρων και όχι το sub φυσικά. Να είσαι πιο προσεκτικός σε αυτά που γράφω.
Τώρα για τα arena ειδικότερα, η ευαισθησία είναι 88dB.
Υποθέτω ότι θα τα έχεις ακούσει με πολλούς για να είσαι τόσο απόλυτος.

Πάντως εγώ που τα έχω δώσει σε πολλούς και με διάφορους A/V κανένας δεν είχε πρόβλημα ποτέ.

Αλλο δεν εχει προβλημα... και αλλο παιζουν σωστα...
Τα acoustimas ειδικα, αν παιξουν σε "δυνατο" av... αλλαζουν ηχο...
Ναι, τα εχω ακουσει και αυτα και τα arena με πολλους AV και η διαφορα απο τους φθηνους ηταν μερα με την νυχτα...
Ηθελα να τα αγορασω πριν τελικα παω για ποιοτικοτερο συστημα...
Μονο τα bose δεν εχω ακουσει εκτενως...
Συγνωμη για το λαθος μου με το "sub"!

Γενικότερα αυτό ισχύει. Πάντοτε υπάρχει ο κανόνας καλύτερα μεγαλύτερος ενισχυτής παρά μικρότερος που για να οδηγήσει ζορίζεται, κλιπάρει κλπ.

Όμως εδώ μιλάμε για ηχεία που είναι αφρός και δουλεύουν πολύ καλά ακόμη και με εισαγωγικό A/V.

Για τα acoustimass θα συμφωνήσω ότι έχουν μεγαλύτερη διαφορά με μεγαλύτερο ενισχυτή
(τουλάχιστον έτσι τα άκουσα κι εγώ σε A/V 7x80 και 7x110) αλλά όπως είπα και πριν, είναι ιδιαίτερη περίπτωση.

Αντιδιαστολή :
-Αλλο δεν εχει προβλημα... και αλλο παιζουν σωστα..
-μιλάμε για ηχεία που είναι αφρός και δουλεύουν πολύ καλά

...kι επειδή η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ερώτημά μου αν μπορεί ο denon 1909 να οδηγήσει ικανοποιητικά τα ARENA, τελικά για να καταλάβω
προφανώς ο pleo δηλώνει ότι είναι ΟΚ και δεν τίθεται θέμα
και ο energy κάπου αμφιβάλλει ( ; )...
για όσους τα έχουν ακούσει με τον ίδιο ή παρόμοιας ισχύος ενισχυτή (663,255 606 ή και παλαιότερα μοντέλα)
υπάρχει θέμα ή τα οδηγεί ικανοποιητικά;
νομίζω ότι ο Pleo έχει εμπειρία και έχει δίκιο-η 88 αρα ευαισθησία των ηχείων, τα 300 watt sub και τα ρεύματα του denon είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα...

Energy, στείλε pm σε παρακαλώ αν δεν θες να πεις εδώ, ποιο είναι το "ποιοτικότερο" σύστημα που πήρες;

Last edited:
δηλαδή μιλάμε για διπλάσιο κόστος;
κι εν τέλει αν είχες έναν 1909 όπως εγώ, ένα χιλιάρικο περίπου διαθέσιμο για 5.1 και περιορισμούς waf/design, τι θα έπαιρνες; υπ´'οψιν εγώ δεν ακούω κλαισκή μουσική αλλά metal και πιο πολύ μ'ενδιaφέρει το cinema
άρα ψάχνω ta tannoy arena,B&W MT20, focal dome κτλ.

Προσωπικά θα έδινα το 1000αρικο για να πάρω τα Klipsch RF-52 για μπροστά και RB-51 για πίσω, θα ξεπερνούσα το μπάτζετ μου κατά 300 ευρώ να πάρω κεντρικό της ίδιας εταιρίας και θα κοιτούσα μετά σιγά σιγά να πάρω και κανά sub μεταζειρισμένο. Χωρίς να ξέρω αν πουλήθηκε ένας φίλος στις αγγελίες έχει βάλει ένα REL STRATA II που είναι από τα καλά subwoofer κατά την άποψή μου. Εμένα βέβαια με κουράζει ο ήχος τους στη μουσική αλλά για metal είναι σαφώς καλά ηχεία και για cinema είναι άριστα. Αργότερα αν θες μπορείς να παίξεις λίγο με κάποιον ολοκληρωμένο ενισχυτή με pass through και να τα κάνεις να παίζουν και μουσική χωρίς να σε κουράζουν. (Αυτό το "κολπάκι" κάπου το διάβασα και δεν είμαι ακριβώς σίγουρος τί θέλει να πει ο ποιητής αλλά από ότι έχω καταλάβει παίρνεις έναν ενισχυτή ο οποίος οδηγάει και ενισχύει? τα δύο μπροστά ηχεία σε μουσική ακρόαση. Αυτό αν θέλει κάποιος πιο έμπειρος ας το διευκρινήσει.