Tannoy Autograph Mini / Harbeth P3 ES-R/ Proac Tablette

kotsiaridis

New member
11 February 2010
26
Αθηνα
Καλησπερα σε ολους!κατοπιν σκεψεως για την αναβαθμιση του συστηματος μου θα ηθελα τις γνωμες σας για τα παραπανω ηχεια.
η αληθεια ειναι οτι το tannoy με κερδιζει και οπτικα αλλα θα ηθελα την εμπειρια σας..Οσο αφορα τα ενυσχητικα σκεφτομαι σε λαμπα
να παω,αλλα αργοτερα αυτο...ο χωρος γυρο στα 12τμ.-μουσικη 60's 50's40's jazz -rock n roll -blues -swing και μονο lp.
Ποιο πιστευετε οτι θα τεριαζε σε αθτο το ειδος μουσικης?

Re: TANNOY AUTOGRAPH MINI/ HARBETH P3 ES-R/ PROAC TABLETTE

Σε ακριβώς την ίδια κατάσταση είμαι και εγώ και σε γενικές γραμμές με τα ίδια ακούσματα, μόνο που έχω στην κατοχή μου ήδη τον ενισχυτή και ηχεία
ενισχυτής είναι ο triode trv35se και ηχεία της chario premium 1000 και ομολογουμένως το ταίριασμα και ειδικά στον χώρο μου (περίπου 10 τ.μ.) είναι αρκετά καλό

ωστόσο είναι γεγονός οτι θα ήθελα να ακούσω και τα τρία ηχεία που αναφέρεις, αλλά κυρίως στο χώρο μου (λόγω τις ιδιομορφίας του),πράγμα το οποίο είναι λίγο έως πολύ δύσκολο...απλά να προσέξεις το γεγονός οτι και τα 3, ενώ είναι εύκολα φορτία δεν είναι και τόσο ευαίσθητα (ειδικά το harbeth με 83,5 db), με αποτέλεσμα να χρείαζεται λίγο προσοχή στο ταίριασμα με τον υποψήφιο ενισχυτή

καλή επιτυχία σου εύχομαι στην αναζήτηση σου

Απάντηση: TANNOY AUTOGRAPH MINI/ HARBETH P3 ES-R/ PROAC TABLETTE

Καλησπερα σε ολους!κατοπιν σκεψεως για την αναβαθμιση του συστηματος μου θα ηθελα τις γνωμες σας για τα παραπανω ηχεια.
η αληθεια ειναι οτι το tannoy με κερδιζει και οπτικα αλλα θα ηθελα την εμπειρια σας..Οσο αφορα τα ενυσχητικα σκεφτομαι σε λαμπα
να παω,αλλα αργοτερα αυτο...ο χωρος γυρο στα 12τμ.-μουσικη 60's 50's40's jazz -rock n roll -blues -swing και μονο lp.
Ποιο πιστευετε οτι θα τεριαζε σε αθτο το ειδος μουσικης?[/QUOTΕ]

Proac responce D1 για να σου μείνει και γιατί η διαφορά χρημάτων δεν είναι μεγάλη με το Tablette.

Σε λιγότερα χρήματα δές και το εξαιρετικό all around μικρό Leema Xero.

Απάντηση: Re: TANNOY AUTOGRAPH MINI/ HARBETH P3 ES-R/ PROAC TABLETTE

Σε ακριβώς την ίδια κατάσταση είμαι και εγώ και σε γενικές γραμμές με τα ίδια ακούσματα, μόνο που έχω στην κατοχή μου ήδη τον ενισχυτή και ηχεία
ενισχυτής είναι ο triode trv35se και ηχεία της chario premium 1000 και ομολογουμένως το ταίριασμα και ειδικά στον χώρο μου (περίπου 10 τ.μ.) είναι αρκετά καλό

ωστόσο είναι γεγονός οτι θα ήθελα να ακούσω και τα τρία ηχεία που αναφέρεις, αλλά κυρίως στο χώρο μου (λόγω τις ιδιομορφίας του),πράγμα το οποίο είναι λίγο έως πολύ δύσκολο...απλά να προσέξεις το γεγονός οτι και τα 3, ενώ είναι εύκολα φορτία δεν είναι και τόσο ευαίσθητα (ειδικά το harbeth με 83,5 db), με αποτέλεσμα να χρείαζεται λίγο προσοχή στο ταίριασμα με τον υποψήφιο ενισχυτή

καλή επιτυχία σου εύχομαι στην αναζήτηση σου

Βασικα και τα τρια η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι τοσο ευαισθητα ,το καλο ειναι οτι ειναι μικρα και ετσι οποιο και αν παρω θα τα κουβαλαω μαζι για ακροαση ενισχυτη..
Για ενισχυση εχω ακουσει τον leben cs300 με τα tannoy και μου αρεσε αρκετα.αλλα θα ηθελα να ακουσω και τον simply italy.ευχαριστω για την απαντηση.

Ποιο πιστευετε οτι θα τεριαζε σε αθτο το ειδος μουσικης?[/QUOTΕ]

Proac responce D1 για να σου μείνει και γιατί η διαφορά χρημάτων δεν είναι μεγάλη με το Tablette.

Σε λιγότερα χρήματα δές και το εξαιρετικό all around μικρό Leema Xero.

τα proac δεν τα εχω ακουσει ακομα οπως και το xero που ακουω τα καλυτερα για αυτο και ειναι και στην μιση τιμη.με λαμπα θα τα πηγανει καλα το xero?
Γιατι σβλεπω πως το παιζουν με τρατζιστορατους ...

τα proac δεν τα εχω ακουσει ακομα οπως και το xero που ακουω τα καλυτερα για αυτο και ειναι και στην μιση τιμη.με λαμπα θα τα πηγανει καλα το xero?
Γιατι σβλεπω πως το παιζουν με τρατζιστορατους ...

To Xero ειναι ενα ηχειο με πραγματικη ευαισθησια στα 83 db. Στο χωρο σου που ειναι μικρος θα παιξει και με εναν λαμπατο, οχι ολιγοβατο εαν θες να πετυχαινεις και ικανες σταθμες. Ωμικα το ηχειο ειναι ευκολο.

νομίζω πως το proac response d1 που πρότεινε ο Διονύσης είναι αρκετά κλικ πιό πλήρες. Για τα harbeth στο γειτονικό site είδα αρκετά στα μεταχειρισμένα, τα οποία μάλιστα ήταν στον αέρα για αρκετό καιρό και σε τιμές πολύ καλές. Μάλλον ο κόσμος τα φοβάται για τις "κουνιστές" καμπίνες τους. Από leema το xero είναι πολύ καλό και αισθητά πιό φτηνό από τα άλλα. Αξίζει σίγουρα τα λεφτά του παραπάνω από κάθε άλλο ηχείο που έχει αναφερθεί αλλά το proac αντικειμενικά είναι καλύτερο. Το tannoy δεν το έχω ακούσει αλλά κι εμένα με συνεπαίρνει σαν ιδέα. Άκουσε το οπωσδήποτε. Και μιας και συζητάμε για γαιδούρια αναισθησίας όπως το harbeth και το xero δε βάζεις και τα atc smc 19 στο παιχνίδι?

Απάντηση: Re: Tannoy Autograph Mini / Harbeth P3 ES-R/ Proac Tablette

νομίζω πως το proac response d1 που πρότεινε ο Διονύσης είναι αρκετά κλικ πιό πλήρες. Για τα harbeth στο γειτονικό site είδα αρκετά στα μεταχειρισμένα, τα οποία μάλιστα ήταν στον αέρα για αρκετό καιρό και σε τιμές πολύ καλές. Μάλλον ο κόσμος τα φοβάται για τις "κουνιστές" καμπίνες τους. Από leema το xero είναι πολύ καλό και αισθητά πιό φτηνό από τα άλλα. Αξίζει σίγουρα τα λεφτά του παραπάνω από κάθε άλλο ηχείο που έχει αναφερθεί αλλά το proac αντικειμενικά είναι καλύτερο. Το tannoy δεν το έχω ακούσει αλλά κι εμένα με συνεπαίρνει σαν ιδέα. Άκουσε το οπωσδήποτε. Και μιας και συζητάμε για γαιδούρια αναισθησίας όπως το harbeth και το xero δε βάζεις και τα atc smc 19 στο παιχνίδι?

Tα harbeth,leema είναι ευκολοδήγητα τα atc πάρα πολύ δύσκολα!!!

tannoy....

τα εχω ακουσει τα 3 ηχεια ολαπαιζουν καλα αλλα το καθε ενα εχει ιδιομορφιες..

οπως το προακ που θελει προ τελικο..(εζησα αρκετα μαζι του , οποιος λεει το αντιθετο δεν τα εχει ακουσει ακομη τα ηχεια πως παιζουν...)παρολα αυτα τα εβρισκα λιγο θολά..και με μια προσπαθεια να γινουν "μεγαλα"

Το Autograph Mini πάντως έχει τον ήχο που έχουν τα prestige σε διαστάσεις σελίδας... Α4 :coool:

Είναι απίστευτο πως καταφέρνει να έχει χαμηλό (κοντά σε τοίχο, πάνω σε στιβαρή βάση) ένα τόσο μικρό ηχείο. Είναι ωραίο να βλέπεις την έκπληξη στα πρόσωπα των ακροατών που περιμένουν λόγω μεγέθους να λείπει κάτι ενώ δεν λείπει τίποτε.
Η μαγνητική γρίλλια έχει ξύλο γύρω γύρω πράγμα που βοηθάει στη μεταφορά, είναι δύσκολο να φύγει καθώς πατάει εσωτερικά και γενικώς είναι πολύ καλοδεμένο, αν και φαντάζομαι πως οτιδήποτε ξύλινο σε αυτό το μέγεθος είναι στιβαρό.

Παίζει και με απλούς ολοκληρωμένους ενισχυτές των 600-700 ευρώ, μόνο με πολύ φτηνούς A/V δεν παίζει καθώς εκεί σου αποκαλύπτει από τι είναι φτιαγμένοι :slapface:, αλλά ως prestige στοιχείο του είναι η λάμπα. Όποιος έχει ακούσει prestige, αμέσως αντιλαμβάνεται ότι εδώ υπάρχει άμεση συγγένεια. Ομοιογένεια σε πολύ μεγάλο μέρος του φάσματος δηλαδή, για όσους δεν έχουν ακούσει. Διαφορετικός ήχος από τα mainstream tannoy που αλλάζει ο χαρακτήρας με την ένταση και τα κέφια του ηχείου.
Έχει και πολύ καλό waf λόγω μεγέθους.

Φίλε τα καλά ηχεία, ταιριάζουν με όλα τα ήδη της μουσικής, οπότε ο προβληματισμός είναι, ποιο ηχείο σε συνδυασμό με συγκεκριμένο ενισχυτή και πηγή στο χώρο μου είναι της αρεσκείας μου. Όπως καταλαβαίνεις, εσύ και μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις.

Τώρα, ακροάσεις των συγκεκριμένων ηχείων σε διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικό setup σίγουρα κάποιοι έχουμε κάνει, αλλά αυτό πόσο μπορεί να σε βοηθήσει;
Τα Harbeth τα έχω ακούσει με Sugden στον Παντελή (Studio 17), καθώς και τα ProAc στον Ιωνά (Exclusive Audio). Όπως τα άκουσα μου άρεσαν και τα δύο. Αλλά είπαμε...
Συμφωνώ επίσης και για ακρόαση ATC, που είναι και προσωπική μου επιλογή.
Τα Autograph Mini με την ομοκεντρική μονάδα υποτίθεται ότι έχουν τον ήχο των μεγάλων της σειράς Prestige σε μικρό μέγεθος καμπίνας. Ένα Glenair που είχα ακούσει μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις.

Η αναζήτηση και οι ακροάσεις είναι το ωραίο κομμάτι της διαδικασίας, οπότε κοίταξε να το απολαύσεις...

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις,μαλλον θα κανω αρκετες ακροασεις ακομα και σιγουρα xero και proac...παντως μου κανει εντυπωση και μην παρεξιγηθω( imo) οτι τα tannoy
δεν τα πολυεκτιμανε,παροτι η prestige σειρα ειναι πολυ καλη.δικια μου γνωμη παντα...

Το Autograph Mini πάντως έχει τον ήχο που έχουν τα prestige σε διαστάσεις σελίδας... Α4 :coool:

Είναι απίστευτο πως καταφέρνει να έχει χαμηλό (κοντά σε τοίχο, πάνω σε στιβαρή βάση) ένα τόσο μικρό ηχείο. Είναι ωραίο να βλέπεις την έκπληξη στα πρόσωπα των ακροατών που περιμένουν λόγω μεγέθους να λείπει κάτι ενώ δεν λείπει τίποτε.
Η μαγνητική γρίλλια έχει ξύλο γύρω γύρω πράγμα που βοηθάει στη μεταφορά, είναι δύσκολο να φύγει καθώς πατάει εσωτερικά και γενικώς είναι πολύ καλοδεμένο, αν και φαντάζομαι πως οτιδήποτε ξύλινο σε αυτό το μέγεθος είναι στιβαρό.

Παίζει και με απλούς ολοκληρωμένους ενισχυτές των 600-700 ευρώ, μόνο με πολύ φτηνούς A/V δεν παίζει καθώς εκεί σου αποκαλύπτει από τι είναι φτιαγμένοι :slapface:, αλλά ως prestige στοιχείο του είναι η λάμπα. Όποιος έχει ακούσει prestige, αμέσως αντιλαμβάνεται ότι εδώ υπάρχει άμεση συγγένεια. Ομοιογένεια σε πολύ μεγάλο μέρος του φάσματος δηλαδή, για όσους δεν έχουν ακούσει. Διαφορετικός ήχος από τα mainstream tannoy που αλλάζει ο χαρακτήρας με την ένταση και τα κέφια του ηχείου.
Έχει και πολύ καλό waf λόγω μεγέθους.

Η αληθεια ειναι οτι μαλλον εκει θα καταληξω γιατι μου αρεσε ο ηχος του αλλα και οπτικα αλλα οπως ειπε ο φιλος το ταξιδι της αναζητης ειναι ωραιο γιαυτο θα συνεχισω
να ακουω ηχεια μεχρι να καταληξω..

αν εχεις χρονο ακου και το pmc tb2i signature. στα μεσαια πλησιαζει atc (καλα, θυμιζει μαλλον) στα πριμα μαλλον το ριχνει και στα χαμηλα εχει αρκετη εκταση. βεβαια τα tannoy.... ααχχχ... απλα χωρις να τα εχω ακουσει η αληθεια ειναι φοβαμαι μηπως ειναι τελικα ημιμετρο αφου τα "κανονικα" εχουν κατι δεκαρια ομοκεντρικα. σιγουρα ακροαση ομως!

αν εχεις χρονο ακου και το pmc tb2i signature. στα μεσαια πλησιαζει atc (καλα, θυμιζει μαλλον) στα πριμα μαλλον το ριχνει και στα χαμηλα εχει αρκετη εκταση. βεβαια τα tannoy.... ααχχχ... απλα χωρις να τα εχω ακουσει η αληθεια ειναι φοβαμαι μηπως ειναι τελικα ημιμετρο αφου τα "κανονικα" εχουν κατι δεκαρια ομοκεντρικα. σιγουρα ακροαση ομως!

Θα προσπαθησω να τα ακουσω!οσο περισσοτερα τοσο ποιο καλα,οταν ακουσα τα tannoy δεν περιμανα ενα τετοιο ηχειακι να βγαζει τετοιο ηχο..βεβαια θελει και τον αναλογο ενισχυτη..εγω τα αλουσα με ενα λαμπατο conrad johnson.

το σίγουρο ειναι πως παιζεις με πολύ δυνατους παιχτες και η απόφαση δε ειναι ευκολη... ακου πολύ προσεκτικά πριν αποφασίσεις...

Leben + Harbeth: ένας συνδυασμός που έχει εκτιμηθεί δεόντως από πολλούς reviewers του εξωτερικού και ένας συνδυασμός που έχει κάνει πάταγο στο forum των χρηστών της Harbeth. Αν μπορείς, άκουσέ τον.